Възстановени архиви от ChurchBG.com
само за разглеждане и четене без възможност за писане
(всеки, който чете тези страници се съгласява с условията за ползване)

Вярата всъщност е доверие в Бог и Неговото Слово, а Той ни е призовал на война. Обаче ти на практика: Срещу кого (какво) воюваш? На кого (какво) се съпротивляваш? Как и защо го правиш? ТОВА, което правиш ли иска Бог от теб?

Повод за тези и подобни въпроси са някои от нещата, които чета тук. Виждам, че има хора, които воюват срещу други хора и дори не си дават сметка за това. Виждам братя и сестри, които напълно СЪЗНАТЕЛНО воюват срещу системи и учения. Виждам и трети вид християни, които са толкова мили и любезни, че вместо на мравката, на дявола път правят

Ние със сигурност не сме призовани да сме Дон Кихотовци, които се борят с вятърни мелници. Не сме призовани и да воюваме помежду си. Още по-малко сме призовани да ходим победени и мачкани от лукавия. Напротив, Бог иска НИЕ ДА СЪСИПВАМЕ ДЕЛАТА на дявола. Това е възможно само чрез зрението и силата на Божия Дух - не с ПЛЪТСКИ средства!

Ето малка част от мнението на Бог по въпроса: Песен на Песните 6:4,10 Хубава си, любезна моя... страшна като войска със знамена... 10 Коя е тая, която поглежда като зората, Красива като луната, чиста като слънцето, страшна като войска със знамена?.

Еклисиаст 8:8 И в тая война няма уволнение!

Деяния 10:38 Исус от Назарет - как Бог Го помаза със Светия Дух и със сила; Който обикаляше да прави благодеяния и да изцелява всички угнетявани от дявола; защото Бог беше с Него.

І Йоан 3:8 Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола.

Ефесяни 6:13 Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите. 14 Стойте, прочее, препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник, 15 и с нозете си обути с готовност чрез благовестието на мира. 16 А освен всичко това, вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всичките огнени стрели на нечестивия; 17 вземете тоже за шлем спасението и ; меча на Духа, който е Божието слово18 молещи се в Духа на всяко време с всякаква молитва и молба, бидейки бодри в това с неуморно постоянство и моление за всичките светии.

Библията твърди, че дяволът е нашият враг. Исус ни даде пример КАК да съсипваме неговите дела. Правиш ли го? Как? Какво мислиш за духовното воюване и има ли то почва в християнския ти ЕЖЕДНЕВЕН живот? Твоето мнение по този въпрос съвпада ли с Божието? Как се противиш на дявола всъщност? Ако може - с примери от живота ти! О, и най-важният въпрос: Ти всъщност РАЗПОЗНАВАШ ли врага си?! [addsig]

Спокоино де! ше го намерим враго дори и да се крие, опитаи се да мислиш за нещо по така сега времето се развали, но като се оправи се поразходи на въздух помоли се и нещата ще заизглеждат друго яче.[addsig]

Павелчо,

Това е много актуална тема и съм сигурен, че много малко хора в тези форуми наистина осъзнават кой е техния враг (обаче все пак са чували за него).

И така, нека да дам моята лепта-мнение, да видим дали съм осъзнал кой е врага ми

"Библията твърди, че дяволът е нашият враг."

Правилно, обаче дявол = клеветник, следователно нашият враг е КЛЕВЕТНИКЪТ - този, който се старае да руши Божиите дела. Следователно трябва първо да познаваме Божиите дела, за да разбираме какво се опитва да руши клеветника (понеже той нищо ново не създава)...

Контекста на цитирания от теб текст от 1 Йоан 3:8 е много интересен. Например това в 3:4 и 3:8:
"...Всеки, който върши грях,върши и беззаконие, защото грехът е и беззаконие;..."
и после "...Който върши грях, от дявола е; защото дяволът отначало съгрешава. Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола,..."

Както знаем грях е престъпването на Божият закон, освен това апостол Йоан твърди, че грехът е и липсата на закон. Следователно нашият враг убеждава хората да живеят без закон, т.е. както им харесва, без да се съобразяват със закони, и най-вече ги убеждава да престъпват заповедите от Божия закон...

Работата на християните е да се борят с клеветника, като на свой ред убеждават хората да живеят СЪС закон, и този закон да бъде Божият закон. Това елиминира беззаконието и греха, предлагани от бащата на лъжата. Това е битка преди всичко за УМОВЕТЕ на хората, за която апостол Павел твърди, че сме СИЛНИ да я водим (2 Кор.10:5). Умовете на хората не се пленяват с ПЛЪТСКИ оръжия, а със СЛОВЕСНИ, които идват от духа на човека (воден от Божият Дух или от клеветнически дух). Словото НИКОГА не е било и няма да бъде ПЛЪТСКО оръжие - то е ИЗЦЯЛО духовно такова. И като духовно оръжие, единствено словото има власт да пленява за Бога или за клеветника.

И така имаме враг - клеветника, язвата на творението, причинителя на песимизма, поглъщателя на заблудените. Той има духовни оръжия и това са неговите идеи и учения за този свят, това е неговото слово или послание към хората, с което той цели да ги плени.
От друга страна и ние като негови противници имаме оръжие - идеята и учението на Бога за този свят, това е Неговото Слово или послание към хората, с което Той цели да пленява хората също. Това послание е за вяра в Него, даващо истинска надежда (оптимизъм), водещо до действена и нелицемерна любов към Бога (заповедите Му) и човека до теб.

И да не забравяме, че ни е дадена и силата за да носим и използваме това Божие оръжие, с което нашата отговорност да се борим с врага се покачва до максимума й.[addsig]

В Откровение 2-ра и 3-та глава Господарят Исус Христос използва 7 (седем!) пъти почти една и съща фраза ? ?На този, който победи, ще?? или ?Който победи, ще?? Само по себе си това би трябвало да ни покаже, че Той иска да ни каже нещо от изключителна важност. Очевидно е също, че това ?НЕЩО? е пряко свързано с бъдещия ни живот във вечността.

Към всички, които мислят, че само, единствено или предимно дявола е противникът на християнина имам следният въпрос:

За победа над кого или над какво става въпрос?

Здравейте!

-------------
:::: Ще благославям Господа на всяко време.
:::: Похвала към Него ще бъде винаги в устата ми.

[ Това съобщение беше редактирано от: Asaf on 2004-04-27 19:03 ]

Скъпи Асаф, в 4 от седемте послания към църквите в Откровение Исус споменава Сатана.
Към Ефесяните Ап. Павел дава наставления в 6:11 и 12:
11 "Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола.
12 Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места."

Преди да бъде разпънат Исус се обръща към Ап. Петър : "Симоне, Симоне, ето, Сатана ви изиска всички, за да ви пресее като жито" ( Лука 22:31 ).

"А Ап. Павел казва: Бог на мира, скоро ще смаже Cатана под нозете ви "(Римл. 16:20)

И да завърша с думите на Царят в Матей 16:18 " ....портите на ада няма да надделеят над Църквата Му".
Преди няколко дни тук имаше стая в тук в ChurchBG
http://churchbg.com/article.php?sid=237&mode=&order=0
Ако не си я прочел отдели й време, защото е много ценна.
Богоизбрания : това са максимално сериозни въпроси, няма място за ирония и подценяване на лукавия.

Поздравления Павелчо, страхотна тема ! Сега нямам време , по късно ще се включа в дискусията.

Духовната война е отговорът на повечето от проблмите с които се сблъскваме. Няма зло и неправда от нищото, всяко зло и заблуда идват от дявола.Няма спонтанен грях от "нищото" има демоничен подтик. Бог казва противете се на дявола и той ще бяга от вас. Не разпознаването на дявола като източник на злото ни кара да "бием въздуха" борейки се с проблеми на които не можем да намерим разрешение ,тъй като разрешението е ,,вържи силния" и тогава ограби домът му. Безмислено е да се бориш с последствията без преди това да удариш източника.
Аз съм от тези които съзнателно воюват срещу системи и учения. Това неправилно ли е? Ако е неправилно, защо? Отворен съм за корекция, но трябва да бъда убеден. Сега напълно вярвам в това което правя , защото съм приел, че трябва да събаряме всяка мисъл и знание което се издига против познаването на Бога, да осветяваме тъмнината за да бъдат разобличавани делата на дявола и да не му оставяме място в църквата което да обитава. За да дойде ден църквата да каже КНЯЗЪТ НА ТОЗИ СВЯТ НЯМА НИЩО В МЕН.

Иво, по времето на Господ Исус в плът на тази земя, фарисеите и книжниците правеха това, което изброяваш - те учеха хората да спазват Божия Закон, четяха и изследваха Писанията, водеха битка за умовете на хората и се стараеха да им бъдат примери. Те бяха толкова искрени в заблудата си, че жал да ти стане за тях!

Въпросите ми към теб и всички са: Защо тогава Исус ги мъмреше?! Защо?! Външно те правеха всичко както трябва, нали? Какво им липсваше?! Какво виждаше Исус в сърцата им, което останалите хора не виждаха?! Какъв според теб им беше всъщност проблема на фарисеите?! Те срещу правилния враг ли воюваха? Виждаха ли го изобщо?! Вярваха ли, че го виждат?!

Асаф, какво искаш да кажеш? Ти не вярваш ли, че дяволът е нашият враг? (Не само на християнина, но на всички хора).

Всъщност стремежът на всеки от нас не бива да бъде да "размахва" своето мнение, а напротив - да се отрече от себе си, за да може Бог да изяви Своето мнение тук. Амин.

Стей, отговорът на въпроса ти относно воюването срещу системи и учения откривам в собствените ти думи. Казваш, че дяволът е източник на злото и наш враг, нали? И Бог това казва. Казваш също: "Безмислено е да се бориш с последствията без преди това да удариш източника." И Бог това казва. Тогава къде му е логиката да воюваш на дело срещу системи и учения, ВМЕСТО срещу техния източник - дявола

Основното, на което ми се иска да наблегнем тук е онова, което най-много ни липсва: ПРАКТИКУВАНЕТО НА ДУХОВНОТО ВОЮВАНЕ. Как всеки ден събарям делата на дявола в собствения си живот и в живота на хората около мен? НАПРИМЕР?! КАК?![addsig]

Как каква е логиката?! Примерно ако се конфронтираш с демона на бедност в молитва, това значи ли ,че няма да нахраниш гладен човек. Ако удариш демона носещ религиозно робство, значи ли това , че няма да говориш Истината която носи свобода?

Стей, ти първо каза, че воюваш срещу учения и системи, а сега говориш за демони. Демоните трябва да ги гоним. Естествено! Друг е въпросът за системите и ученията. Примерно ти веднъж нарече Православието "зло" - Бог не мисли така! Съгрешавала съм Му, като съм наричала Православната църква "мъртва" и затова знам - Той ме учи, че моят и на всички хора враг е дяволът!!! Не ученията!

Нека уточним понятията първо: демонът на бедност е наш враг, религиозният демон - също. Те според Словото са слуги на дявола, които се преправят на служители на правдата и срещу тях ТРЯБВА да се борим. Всъщност ни е заповядано да ги изгонваме! Въпросът тук е разпознаваме ли ги?

От друга страна лъжеученията са ПЛОД от работата на нечистите духове в умовете на хората. Те са следствие, не корен! Те не са източникът на проблема, както сам каза. До тук съгласни ли сме? О, и Истината е Личност - Исус [addsig]

Павелчо,

Питаш за едновремешните учители:
"Защо тогава Исус ги мъмреше?! Защо?! Външно те правеха всичко както трябва, нали? Какво им липсваше?! Какво виждаше Исус в сърцата им, което останалите хора не виждаха?! Какъв според теб им беше всъщност проблема на фарисеите?! Те срещу правилния враг ли воюваха? Виждаха ли го изобщо?! Вярваха ли, че го виждат?!"

Грешиш, Павелчо. Фарисеите НЕ ПРАВЕХА това, което трябваше (говореха). Затова Исус каза на последователите си да слушат какво им говорят, но да не гледат делата им (Мат.23:3). Та ТОВА им беше проблема Павелчо, че НЕ ВЪРШЕХА това, за което говорят. А не го вършеха защото - фарисеите не познаваха Божията Сила (затова нарекоха Исуса беснуем например), а такива като садукеите не познаваха Писанията.

Внимавай да не изпаднеш в дуализъм Павелчо, като отделяш познанието на Писанията от познанието на Божията сила. Защото това води до слепота спрямо действията на противника, било в областта на учението или в областа на неговото прилагане...

"От отговора на устата си човек изпитва радост, И дума на време казана, колко е добра!"

[ Това съобщение беше редактирано от: IvoBG on 2004-04-28 10:17 ]

Здравей, Иво!

Поставих конкретен и целенасочен въпрос по темата. Имаш ли отговор?

Ти цитираш апостол Павел, който не е Бог. Цитираш също и думите на Исус, но отпреди Неговото възкресение. Това, към което се опитвам да насоча вниманието ни, са думите на възкръсналия Спасител.

Павелчо, искам да кажа, че отговора на твоя въпрос се намира по-надълбоко, отколкото го търсиш. Не се опитвам да размахвам каквото и да било, а да те насоча.

По принцип съм съгласен с всичко написано до момента. Вярвам, че дяволът е враг на цялото човечество ? спасено и неспасено. Но дали не ни убягва нещо важно? Първата война, която Христос поведе, срещу дявола ли беше?

Отново ще задам въпроса:

В Откровение 2-ра и 3-та глава Господарят Исус Христос използва 7 (седем!) пъти почти една и съща фраза ? ?На този, който победи, ще?? или ?Който победи, ще?? Само по себе си това би трябвало да ни покаже, че Той иска да ни каже нещо от изключителна важност. Очевидно е също, че това ?НЕЩО? е пряко свързано с бъдещия ни живот във вечността.

Към всички, които мислят, че само, единствено или предимно дявола е противникът на християнина имам следният въпрос:

За победа над кого или над какво става въпрос?

Здравейте!

-------------
:::: Ще благославям Господа на всяко време.
:::: Похвала към Него ще бъде винаги в устата ми.

[ Това съобщение беше редактирано от: Asaf on 2004-04-28 11:13 ]

Quote:
Ти цитираш апостол Павел, който не е Бог. Цитираш също и думите на Исус, но отпреди Неговото възкресение. Това, към което се опитвам да насоча вниманието ни, са думите на възкръсналия Спасител.Това не е много смислено твърдение. Откъде намираме "думите на възкръсналия Спасител"? От Откровение 2 и 3 глава? Ами че ако продължим горната логика, от Откровение 2 и 3 глава имаме не "думите на възкръсналия Спасител," а думите на Йоан, които ни казва какво той смята, че възкръсналият Спасител бил казал. А Йоан не е Бог, нито е възкръснал Спасител.

Тази смехотворна логика, която Асаф ни привежда, ще унищожи всяка вяра в Библията, ако бъде доведена докрай.

Здравей, Божидар!

Съгласен съм с теб, че не се изразих правилно, защото определено вярвам в боговдъхновеността на Библията.

Имаш ли отговор на въпросите, които поставям? Какво мислиш?

Поздрави!

-------------
:::: Ще благославям Господа на всяко време.
:::: Похвала към Него ще бъде винаги в устата ми.

[ Това съобщение беше редактирано от: Asaf on 2004-04-28 11:34 ]

След първия абзац, който беше очевидно погрешен, не прочетох останалата част от постинга ти. Сега, като я прочетох, и ако пооправим логиката в грешния абзац, мисля, че в постинга ти има смисъл.

Един голям проблем на съвременните евангелски християни според мен е, че в стремежа си да изглеждат свръхестествени, те стават неестествени. Започват едни налудничави "войни срещу дявола," едни противоестествени заклинания и така нататък. Струва ми се, че точно натам залита Павелчо.

Да не говорим и за очевидно манипулативния лозинг: "Не сме призовани и да воюваме помежду си." Кои сме тези "помежду си"? Не трябва ли да изчистим учението, преди да се опитваме да "воюваме с дявола"? Мормоните като вярват в Христос, от нас ли са? Йеховистите?

Дяволът не ни атакува със заклинания или магии, та да го борим с неестествени екзорсизми. Главната атака на дявола е чрез лъжливи учения. Което означава, че главната духовна война се състои във възстановяването, изучаването и защитата на здравото библейско учение.

Кои са нашите врагове? "Началствата, властите и силите" на този свят. Езическата държава. Дарвинистките университети и учени. Държавното образование. Лъжливите пораженчески есхатологии в църквите. Всякакви лъжи на дявола, които искат от нас да се съгласяваме с нарушаването на Десетте Заповеди (например държавната социално-осигурителна система, аборционистките клиники). И още много други. Нека да се справим с тях, и тогава да се опитаме да намерим лично самия Сатана.

Побеждаването е тук, на земята.

Ха! Току-що открих нещо в твоя постинг, което изключително ме заинтересува!

Quote:
Само по себе си това би трябвало да ни покаже, че Той иска да ни каже нещо от изключителна важност. Очевидно е също, че това ?НЕЩО? е пряко свързано с бъдещия ни живот във вечността.Ако те разбирам правилно, тогава ми се струва, че ние с теб имаме много общ език! НЕЩОТО, което правим тук при побеждаването, продължава във вечността!

Асафе, ако това, което съм разбрал, е това, което ти казваш, тогава ти си успял гениално да обобщиш в едно изречение нещо, което аз бих успял да кажа само с много думи и абзаци!

p.s. Това не е ирония. Наистина съм въодушевен.

Иво, ти говориш за фарисеите по начина, по който аз мислех за тях, преди Бог да ми изяви някои скрити в Евангелията факти. Потърси Неговото мнение и Той ще ти потвърди! Съвременниците на фарисеите, както и те самите НЕ ВИЖДАХА това, което Исус виждаше! Това говоря! Днес различно ли е? Нека видим какво казва Словото на Бог:

1. Матей 15:8-9, 14 - Исус тук говори на хората за фарисеите, като им пояснява, че те Му се КЛАНЯТ напразно, ПРЕПОДАВАТ за поучения човешки заповеди (мислейки ги самите те за Божия Закон) и ги нарича слепи ВОДАЧИ. Нарочно уголемявам точно тези думи, защото за народа това бяха духовните водачи, учители и набожни хора.

2. Матей 23:13 казва, че правят дълги МОЛИТВИ. Да, за показ, но хората не виждаха сърцата им, нито те самите се виждаха като лицемери, само Исус виждаше! Все пак, те се молеха - писано е!

3. Матей 21:45 казва, че Божието царство ще се ОТНЕМЕ от тях. Защо Бог казва точно тази дума?! ОТНЕМЕ?! Значи някога им е принадлежало! Библията го казва, не аз!

4. В Лука 16:15 е един от най-показателните примери, че народът НЕ ВИЖДАШЕ и НЕ РАЗБИРАШЕ слепотата на фарисеите. Там пише, че те се ПОКАЗВАТ ПРАВЕДНИ ПРЕД ЧОВЕЦИТЕ и после следва неразбираното от мнозина: Онова, което се ЦЕНИ ВИСОКО от човеците, е МЕРЗОСТ за Бог!

5. От Йоан 1:26 разбираме, че те не познават Исус всъщност, а нали Той е Словото в плът. Те четяха и знаеха Писанията, но не познаха Словото. Това ли е дуализъм? Иво, моля те, ако може да заменяш този род думи с български такива. Не всеки има висше образование

6. Йоан 7:47-52 казва, че фарисеите ИЗСЛЕДВАХА Писанията и ЗНАЕХА Закона!

7. В Йоан 9:28 фарисеи казват на Исус: Ние сме Мойсееви ученици! Виж също Йоан 9:16 и размишлявай върху Йоан 9:41. Нали ги нарича слепи (и те са), тогава как виждат?!

8. От Матей 9:14 разбираме, че фарисеите МНОГО ПОСТЯТ.

9. От Матей 23:23 и Лука 11:42 се вижда, че плащаха десятък.

10. В Матей 23:28 Исус им казва, че се ВИЖДАТ ПРАВЕДНИ НА ЧОВЕЦИТЕ! В Лука 11:43-44 се казва, че обичат първите столове по синагогите, но ЧОВЕЦИТЕ НЕ ЗНАЯТ!

Защо изброявам тези цитати? Защото ако има пример в Библията за духовна слепота, то те са най-яркият такъв. Исус беше разпнат с най-голямото им участие и основната причина за това тяхно решение, взето с пълно убеждение, беше БОГОХУЛСТВО! Днес не е по-различно! Слугите на Бог биват наричани с всякакви лъжливи имена от също такива като тогавашните фарисеи - слепци, които си МИСЛЯТ, че виждат. Който чете, дай му да разбира, Господи! Амин.

Асаф, явно ще трябва да погадая какво имаш предвид Значи, освен дявола и демоните, Библията говори за плътта, че иска обратното на Духа (Римляни 8:6-8, Галатяни 5:17 и 6: - следователно и тя ни е враг. Затова Бог заповядва да се отричаме от себе си, за да МОЖЕМ да Му бъдем ученици. Бог не превъзпитава плътта, а просто я разпъва! Това ли имаш предвид? Който победи над изкушенията на дявола, света, греха и плътта! Това ли е?

Божидаре, няма по-здраво Библейско Учение от Исус Христос, който е въплътеното Слово. Всяка деноминация размахва части от Библията и ги нарича "здравото учение" Исус е Здравото Учение! Той Е! Исус Христос, който дойде в плът е ЦЯЛАТА БИБЛИЯ, а не части от Нея - няма друго "здраво учение"!

Никой тук не говори за заклинания! Има обаче един, дето все изопачава написаното и аз го знам кой е (гаден дявол!), независимо кого използва за това! Победен е и неговото бъдеще е в огненото езеро! Част от нещата, които Божидар изброява в списъка с "враговете" са всъщност "вятърни мелници". Господ Исус не воюваше срещу лъжите на дявола, а срещу него самия и ГОНЕШЕ ДЕМОНИ от хората! [addsig]

Quote:
Част от нещата, които Божидар изброява в списъка с "враговете" са всъщност "вятърни мелници". Господ Исус не воюваше срещу лъжите на дявола, а срещу него самия и ГОНЕШЕ ДЕМОНИ от хората!Ето отговора на Павел:

Quote:
Защото, ако и да живеем в плът, по плът не воюваме. Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски, но пред Бога са силни за събаряне крепости. Понеже събаряме помисли и всичко, което се издига високо против познанието на Бога, и пленяваме всеки разум да се покорява на Христа. (2 Кор. 10:3-5)Очевидно за Павел това е предимно битка на учения и истини. Никъде в Новия Завет не виждам някой от апостолите да казва, "Нашата война е да гоним гадния дявол от хората." Напротив, всички апостоли ясно заявяват, че става въпрос за християнското учение срещу антихристиянските учения. Изгонване на бесове е имало, но това в никакъв случай не е било основното действие на апостолите. Нито е било основното действие на Исус. Онези, които са занимавали предимно със заклинания, са били враговете на Христос (Деян. 19:13). Обратно на това, което Павелчо казва, Господ Исус воюваше като проповядваше Истината и изобличаваше лъжите на дявола. Затова и нарече последователите си ученици, а не "заклинатели."

Библията не ни дава учебник по заклинания срещу духове. Библията ни дава Божията истина, противопоставена на дяволските лъжи.

Божо, благодаря за това пояснение. Тези християни не стават "неестествени", те стават кукави, смешни и плътски. Нищо не постигат, но продължават да се пънат.

Ето как Исус съсипваше делата на дявола:

Марко 1:23-25 И скоро след това се намираше в синагогата им човек хванат от нечист дух, който извика, думайки: 24 Остави ни! Какво имаш Ти с нас, Исусе назарянине? Нима си дошъл да ни погубиш? Познавам Те Кой си, Светий Божий. 25 Но Исус го смъмра, казвайки: Млъкни, и излез от него. 26 Тогава нечистият дух, като го сгърчи, изкрещя със силен глас и излезе от него.

Марко 5:2-15 И като излезе от ладията, на часа Го срещна от гробищата човек с нечист дух. 3 Той живееше в гробищата, и никой вече не можеше да го върже нито с верига; 4 защото много пъти бяха го връзвали с окови и с вериги; но той бе разкъсвал веригите и счупвал оковите; и никой нямаше сила да го укроти. 5 И всякога, нощем и денем, в гробищата и по бърдата, той викаше и се изпосичаше с камъни. 6 А като видя Исуса отдалеч, затече се и Му се поклони; 7 и изкрещя със силен глас и рече: Какво имаш Ти с мен, Исусе, Сине на Всевишния Бог? Заклевам Те в Бога, недей ме мъчи. 8 Защото му казваше: Излез от човека, душе нечисти. 9 И Исус го попита: Как ти е името? А той Му каза: Легион ми е името; защото сме мнозина. 10 И много Му се моли да не ги отпраща вън от страната. 11 А там по бърдото пасеше голямо стадо свине. 12 И бесовете Му се молиха, казвайки: Прати ни в свинете, за да влезем в тях. 13 Исус им позволи. И нечистите духове излязоха и влязоха в свинете; и стадото, на брой около две хиляди, се спусна по стръмнината в езерото, и се издавиха в езерото. 14 А ония, които ги пасяха, побягнаха и известиха това в града и по селата. И жителите дойдоха да видят какво е станало. 15 И като дохождат при Исуса, виждат хванатия по-преди от бесове, в когото е бил легиона, че седи облечен и смислен; и убояха се.

Марко 9:25-27 А Исус, като видя, че се стича народ, смъмра нечистия дух, казвайки му: Душе неми и глухи, Аз ти заповядвам: Излез от него, и да не влезеш вече в него. 26 И духът, като изпищя и го сгърчи силно, излезе; и детето стана като мъртво, така щото болшинството, думаха, че е умряло. 27 Но Исус го хвана за ръката и го дигна; и то стана...

Деяния 10:38 Исус от Назарет - как Бог Го помаза със Светия Дух и със сила; Който обикаляше да прави благодеяния и да изцелява всички угнетявани от дявола; защото Бог беше с Него.

И Господаря Исус, който дойде в плът ли ще наречеш заклинател, Божидаре?! Как смееш?!

Ето как апостолите съсипваха делата на дявола:

Деяния 8:5 Така Филип слезе в град Самария и им проповядваше Христа.
6 И народът единодушно внимаваше на това, което Филип им говореше, като слушаха всичко, и виждаха знаменията, които вършеше. 7 Защото нечистите духове, като викаха със силен глас, излизаха от мнозина, които ги имаха; и мнозина парализирани и куци бидоха изцелени...

И Филип ли е заклинател, Божидаре?!

Деяния 9:32-40 описва изцеление и възкресение, за които Бог употреби апостол Петър. В Деяния 14:8-10 Бог изцелява куция от рождението чрез Павел.

Деяния 16:18 казва за момата с предсказвателен дух: Това тя правеше много дни наред. А понеже твърде дотегна на Павла, той се обърна и рече на духа: Заповядвам ти в името на Исуса Христа да излезеш от нея. И излезе в същия час.

И Павел ли е заклинател, Божидаре?! Напротив, той е слуга на Живия Бог и затова вършеше делата на Господ Исус, който дойде в плът, за да съсипе делата на дявола.

Господ не воюваше срещу садукеизма, нито срещу някакви други "...изми". На всеки казваше: АЗ СЪМ... възкресението, Пътят, Животът, Хлябът от Небето и т. н. Никога никой от апостолите не е воювал срещу "...изми" и още по-малко ги е заменял с други "...изми". Те проповядваха Исуса Христа и то Него разпнат, а не себе си, нито "...изми"!

Ето и най-интересното: БОГ ПОТВЪРЖДАВАШЕ СЛОВОТО СИ с чудесата и знаменията, които Го следваха, когато апостолите проповядваха. Затова имаше изцеления и изгонване на демони, които демонът на подигравателност и презрение нарича "заклинания". Бог НЕ потвърждава "...измите", защото учението е Исус Христос, който дойде в плът! Амин.[addsig]

Нека оставим Библията да докаже, че според Бог изброените от Божидар врагове са "вятърни мелници" и нямат нищо общо с "доброто воинстване", за което Святият Дух говори чрез апостол Павел!

Божидар пише: Кои са нашите врагове? "Началствата, властите и силите" на този свят. Лъжа на дявола! Библията казва нещо различно в Ефесяни 6:12 Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места. Забележете: В НЕБЕСНИТЕ МЕСТА! Не на земята! Има "малка" разлика, нали?

Колкото до земните власти, имаме точно обратната заповед: Да им се покоряваме, защото НЯМА ВЛАСТ, която да не е от Бога! Виж І Петрово 2:13 Покорявайте се заради Господа на всяка човешка власт, било на царя, като върховен владетел, 14 било на управителите, като пратеници от него, за да наказват злодейците и за похвала на добротворците. Единственото изключение е, когато земна власт иска обратното, или различно от онова, което Бог иска! Само тогава подобава да се покоряваме на Бога, а не на човеците.

Божидар пише, че наши врагове са: Езическата държава. Дарвинистките университети и учени. Държавното образование. Лъжливите пораженчески есхатологии в църквите. Всякакви лъжи на дявола, които искат от нас да се съгласяваме с нарушаването на Десетте Заповеди (например държавната социално-осигурителна система, аборционистките клиники). И още много други. Нямам думи! Исус каза да даваме кесаревото на кесаря, но Божидар иска да Го поправи, борейки се срещу ?държавната социално-осигурителна система?. Как точно, Божидаре, побеждаваш тези "врагове" и КАК това носи слава на Бог? И най-важният въпрос: Бог потвърждава ли тези твои "битки", както потвърждаваше "доброто воинстване на апостол Павел"? Следват ли те чудесата и знаменията, които Господ обеща на проповядващите НЕГОВОТО СЛОВО?!

Божидар пише: Нека да се справим с тях, и тогава да се опитаме да намерим лично самия Сатана. Това не го пише в мойта Библия. Няма начин да се справиш с тях, защото е писано: 1 А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. 2 Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, 3 без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, 4 предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви, 5 имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; тоже от такива страни. (ІІ Тимотей 3:1-5), а също: И в послешните времена на царуването им, когато беззаконниците стигнат до върха на беззаконието си, ще се издигне цар с жестоко лице и вещ в лукавщини (Даниил 8:23). Колкото до самия сатана, той така или иначе обикаля и ТЪРСИ кого да погълне - той намира теб! НЕИЗБЕЖНО е съблазните да дойдат до нас. Писано е!

Имаме Божии заповеди да съсипваме делата на дявола и да изгонваме демони! Е, на дявола не би му харесало, затова се стреми да отклони вниманието ни от него самия като враг и да ни ?забие в трета глуха?. Все пак заповедта от Бог остава! Как я прилагаме на практика? Някой от пишещите тук върши ли заповяданото?[addsig]

Павелчо, по какво разпознаваш кои има демон и кой не?
Благодаря!

Теодора, не е важно какво аз съм постигнала, а какво Бог иска от всеки от нас Ето как ни учи Сам Той чрез Словото Си, да разпознаваме духовете: Основен белег е, че никой демон не може да изповяда Спасителя в плът, съгласно І Йоан 4 глава, където се казва: 2 По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога; 3 а никой дух, който не изповядва Спасителя {Гръцки: Исуса.}*, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света.

Господ Исус казва и това: И тъй, от плодовете им ще ги познаете. (Матей 7:20). Сравни го с плодовете, описани в Галатяни 5 глава! Святият Дух винаги идва с плода Си, който е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност (Галатяни 5:22).

Разпознаването е духовно, свръхестествено. То няма нищо общо с плътта. Умът играе второстепенна роля, защото умът е плът. Бог ни е дал разум, за да ни служи, а не ние да служим на разума си. Той не иска да уповаваме на умовете си, а на Него! Това не прави умът нещо лошо - напротив! Чудесно е. Просто не бива да УПОВАВАМЕ на ума, когато става дума за духовни неща. Святият Дух е Този, който ще ти открива на какъв дух си и онова, което четеш (слушаш) от кого е вдъхновено. Той затова е пратен и затова е тук - Той е Духът на Истината.

Бог ни призовава да се молим за дух на мъдрост и на откровение, за да Го познаем. Божията мъдрост е Небесната и Тя не е нито земна, нито душевна, нито демонична (виж края на Яков 3 глава). Тези откровения винаги ще са в ПЪЛНА хармония с Библията. Това казва Словото на Бог. Аз съм преживяла в поне малка степен тези неща. Важното обаче не е какво аз съм преживяла, а какво Бог казва - това и се старая да споделям Искаш ли примери?

Има различна степен на обладаване. Психиатричните клиники са пълни с хора, които се нуждаят от освобождение от връзките на дявола. Господ Исус освобождаваше вързаните и заповяда същите неща на нас. Има и друг вид хора, които дяволът употребява, без да са обладани. Те не осъзнават чий инструмент са. Пример за това е, когато Петър взе да мъмри Исуса да не страда и Той го нарече "сатана". До сега не съм срещала някой съзнателно да е служил на дявола, въпреки че има такива - сатанистите.

Онова, за което всеки от нас ще отговаря пред Бог в Оня Ден, е как аз самата съм стояла пред Него, какъв дух мен самата ме е вдъхновявал. Когато обаче те прати при някого със Слово, тогава си отговорен пред Него да го предупредиш от Божия страна, за да не изиска Бог от твоята ръка кръвта му. Това е!

Нов човек се ражда вътре в нас, когато срещнем Спасителя. Този човек има сетива, подобно на физическия човек. Духовното зрение е важно! Не е игра. Ако окото на духовния човек е здраво, то и цялото тяло ще е здраво. Исус ни предупреди за духовното зрение. Как да бъде здрав духовният човек, ако не вижда духовните неща, които са невидими за плътския?! А естественият човек не побира Божиите работи, защото те се ИЗПИТВАТ ДУХОВНО. Бог да научи всеки от нас лично и да ни облече с всеоръжието Си, за да можем да устоим на хитростите на дявола. Амин.[addsig]

Аз естествено не обръщам внимание на тези мистични заклинания, дето Павелчо през цялото време ни ги показва. Само ми беше любопитно дали Павелчо ще обърне внимание на това, което тя самата каза в началото:

Quote:
Не сме призовани и да воюваме помежду си.Но последният постинг на Павелчо е изцяло "война" против Божидар и това, което Божидар казва. Какво става бе Павелчо, нали нямаше да воюваме един против друг? Но против Божидар може, нали?

Quote:
Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места. Забележете: В НЕБЕСНИТЕ МЕСТА! Не на земята! Има "малка" разлика, нали?Това не е никак сериозен аргумент. По-горе в Ефесяните Павел казва следното:

Quote:
Бог, обаче, Който е богат с милост, поради голямата любов, с която ни възлюби, даже, когато бяхме мъртви чрез престъпленията си, съживи ни заедно с Христа (по благодат сте спасени), и, като ни съвъзкреси, тури ни да седим с Него в НЕБЕСНИ МЕСТА, в Христа Исуса (Еф. 2:4-6)Очевидно християните, за които Павел говори, не са "безплътни духове," а са хора от плът и кръв, в които живее Святия Дух. По същия начин началствата, властите и силите, "които са в небесни места," не са на друга планета, нито се гонят с окултни заклинания, както ни препоръчва Павелчо. Това са земни началства, власти и сили.

Очевидно Павелчо не е наясно с библейското значение на израза "небесни места."

Най-забележителното, макар и не изненадващо, е, че Павелчо изкарва аргументи, на които аз отдавна съм отговорил. такъв например е аргументът за "Кесаревото на Кесаря." Вече многократно отговорих на този аргумент. Но целта на Павелчо май е да гони "духа на Божидар," а не толкова да покаже сериозно християнско отношение към дискусията.

В крайна сметка, питам се, какво точно се опитва да прави Павелчо тук? Исус не е гонил демони по интернет форуми. Ако Павелчо е толкова съвестен да подражава пряко на Исус - което е много съмнително - защо си губи времето да пише дълги измислици, вместо да воюва с демоните? Изглежда Павелчо не е много сериозен в това, което той самият изповядва.

Павелчо, аз също не иска да отговарям на 'аргументите" ти, защото просто както неведнъж съм подчертавала- там където си ти в момента, аз оттам идвам. Всички тези неща, които така ревносто рецитираш и аз съм ги рецитирала. Но само едно ще ти кажа : ако не се откажеш от тази ерес на Word of faith, просто ти обещавам, че Бог, а не дявола ще ти прати изпитания, които ще я предизвикат. Искрено се моля да дори и за миг, да си позволиш да се усъмниш в това, което Бени Хин и сие проповядват. Да, звучи много библейски, но ако няма плод в реалния живот, значи е лъжа.
Относно "плътския ум". Хубави стихове цитираш..така и така....да сме духовни, да не уповаваме на нашия си ум и т.н. Какво ще кажеш за това, че Павел каза "Ние имаме ум Христов"? Ако нашия ум беше за изхвърляне защо пак този прост и неук Павел каза да го "обновяваме"? Как Святия Дух комуникира с теб, без да преминава през ума ти? Ти по всяка вероятност заставаш в очакване и си изпразваш ума от съдържание и чакаш да "чуеш" от Святия Дух, така ли практикуваш "неуповаването на ума си"? Ами то, систър, ми прилича на будистко поклонение, повече, отколкото на християнско такова. За Бени Хин и сие, който ти дълбоко уважаваш- корените на цялото това учение (зародило се чрез "откровението на Кенет Хегин") са в New Age. Както отричат употребата на ума, който Бог ни е дал, те по същия начин отричат и Неговия суверенитет, а слагат човека с неговата воля и неговата вяра на Божия престол. Внимавай, защото стоиш на много наклонена плоскост. Както се казва- най-опасно е да имаш малко знание. И не се притеснявай, никой не счита, че си в състояние да гониш демони. Поне не още. Поздрав.

Теодора,стига с твойте глупости бе.Ти воъбще не си критерий за познаване на Библията.Не те знам къде си била,откъде си дошла,но със сигурност ти казвам,че сега не си при Бог. Твойте хули по адрес на Божии служители,известни на целия свят,вършещи Неговага работа показват само едно-ти не си от Неговия отбор.Вие в София си мислите,че като сте столицата на Бг,то сте и духовна столица...Няма такова нещо..Това,че сега някой се е отклонил от Божия призив в София,не значи че преди не е бил в него.Ама да свързваш това,че някой се е откронил в София с служители от ранга на Бини Хим/над 1 000 000 или 6 000 000 ли беше/индийци чуват за първи път евангелието от него,на Улф Екман-основал в Индия през последните години църква и посещавана от над 30 000 индиици,да не говорим за стотиците,не хилядите църкви в Русия и изтомна Европа,за Кенет Хегин-всепризнатият в евангелските среди Учител на тема вяра/само тук в някакво форумче непризнат и плют от какви ли не лумпени/....Въобще--не се иска никаква дарба за да разпознае човек ,че си далеч от Бог,в другия отбор.Пък и ти само казваш,че си била в еди коя си църква много време.Познават ли те там хората,направила ли си нещо свястно там за Бог?или никой няма да се сети за теб?
Павелчо,не искай другите да правят нещо,което не им е казано директно,а го прави ти.Има различни дарби,различни служения.Не може всички да имат една и съща дарба,едно и също служение.Ако ти хапесва много Бени Хим,то ..той си е Бени Хим,а ти си Павелчо.Има и майка Тереза,има и Джон Остин,Били Греъм,Райнхолд Бонке,Джери Савел,Джеси Дуплантис,Карман,Фил Дрискол,Рон Кеноли,сестра Ваня,брат Иван,Тодор,Георги,Джон,Алис........Всички те правят това,което Бог им едал,за усъвършенстване на тялото...Не може да хванеш само едната страна и да хлътнеш в нея-в свръхдуховността.Другата канавка пък е свободията .Ревност без мъдрост е равно на глупост...

Павка, директно и в прав текст казвам- Бени ХиН, Кенет Хегин и сие проповядват и прокарват еретични, зли и отровни доктрини в Църквата. Това, че изцеляват в Името на Исус, изгонват демони, събират масите нищо не доказва. Това са лъжеучители, отричащи се от Бога, нашия Създател, проповядващи и превъзнасящи човешката сила, воля, и вяра над Божията.

Царство разделено против себе си не може да устои-това пише в Билията.Това твое изказнае мога да коментирам само по 2 начина-или си абсолютно глупава и нищо не разбираш,или си направо демонизирана отвсякъде.99% съм сигурен че е второто.Когато намериш някъде проповед на някой от тези служители,който ---отричащи се от Бога, нашия Създател, проповядващи и превъзнасящи човешката сила, воля, и вяра над Божията.------,тогава може да твърдиш това.Но ако ти си мислиш това,и го казваш,то ти си една долна лъжкиня.Защото те Никога не са казвали такова нещо.НО ти,под въздействето на демони го твърдиш-то ти си лъжкиня.Да, това не е обида,това е истината.Казвам и те обвинявам влъжаТрябва да докажеш това си твое твърдение.Аз няма смисъл да доказвам моето-те имат издадени книги,чел съм и съм слушал проповеди на видеокасети,в интернет..Ти лъжешТеодора,както многократно си го правила досега.Защото бащата на лъжата е дявола.Така и не отговори-ти какво си направила когато си била в тази църква,от където уж идваш.Кой те познава там,кой би могъл да каже-тя,Теодора вярва и познава Бог?ИЛИ няма такъв?Или може би ще кажат-а бе тя от самото начало си беше странна и объркана...

Teodora, za seten put pokazvash elementarno darjanie. Mnogo si uchena, dalug put si izvarvyala, ama v kakva posoka?
I stiga s tvoite prostotii, che Beni Hin bil eretik, tozi i onzi bili lajeuchiteli. Ti li si nai-kachestvenata hristiyanka?

Quote:
Павелчо, аз също не иска да отговарям на 'аргументите" ти, защото просто както неведнъж съм подчертавала- там където си ти в момента, аз оттам идвам

.

Brei che razbirachka si bila. "Дойде ли гордост, дохожда и срам, a мъдростта е със смирените." ( Pritchi 11:2 )

Kato nyamash da kazvash neshto polezno, a samo da plyuesh ti si tazi koyato stoi na opasna ploskost. Nyama smisal da ti kazvam da se zasramish.

Kum vsichki, koito ne razbirat sreshtu kogo voyuvame naistina : sajalyavam, che neshta tolkova yasno zapisani v Bibliata se omalovajavat ot vas .

Значи Павка, аз със теб няма да се занимавам защото това ще е непосилна задача. Аз ти казах- глупака и с черясло да го сгрухаш, пак няма да отделиш глупостта от него. Но Бог си има "Неговото черясло" и Той неминуемо ще те сгруха, защото Той иска чиста, свята и незамърсена от ереси и отрови Църква. Иначе бълвоча ти го оставям без коментар.

Божидар, идете научете народите да пазят думите Ми е великата заповед на Царството, но Божието царство не е думи , а сила. Това ни отличава от всички религии и ереси, че зад нашите думи стои СИЛА. Силата да възкресяваш мъртви, да гониш дяволи, да лекуваш болни,да не умираш от отрова и ухапвания на змия. Самия Павел, комуто не липсваха мъдрост и знания каза , проповядването ми не стана с убедителните думи на мъдроста , а с доказателства от Духа и сила. Това не значи , че трябва да сме с промити мозъци , неадекватни към реалноста.Просто казвам ,че е нужен баланс.Бог ни е дал Дух на сила , на любов и на здрав разум. Трябва да ценим и трите.
Смятам , че на Павелчо не му липсва нито едно от трите.Не поляризирайте така изказванията му сякаш е някъкъв неадекватен фанатик- не прави чест.

IvoShatrovski, за пореден път показваш неадекватно включване, само дето този път пропусна да споменеш прозореца 10/40.
Аз дали съм разбирачка или не си е мой проблем. Бени Хин и сие са отдавна развенчани като лъжеучители и еретици, но тъй като вие сте "разбирачите" и ви е страх да си отворите очите и да погледнете истината, не сте го проумяли. Никъде не съм казвала, че съм "най-качествената християнка", за разлика от теб и от Павката - единия от които ходи на псевдоизследователски мисии в Южна Корея и това, което научава е, че трябва да учи езичниците на Божието Слово, а пък другия чете само Библията и Божиите Генерали- с последните ляга и става. Но за разлика от Бени Хин и сие не съм се сложила да заблуждавам масите и да имам лична облага от това. Както и не съм се покайвала публично от това, че разпространявам еретични доктрини, както направи Бени Хин.

Проблема на сегашното време са лъжеученията, чрез които много по-лесно може да бъде хванат човека. Гоненията днес не са по плът, а по дух и то много ловко чрез тези фалшиви учения, които те правят да си като зомби и да не знаеш къде се намираш. Ето срещу какво е борнбата ни "Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места". Ето още два стиха: "Бог, обаче, Който е богат с милост, поради голямата любов, с която ни възлюби, даже, когато бяхме мъртви чрез престъпленията си, съживи ни заедно с Христа (по благодат сте спасени), и, като ни съвъзкреси, тури ни да седим с Него в небесни места, в Христа Исуса" и "Защото, ако и да живеем в плът, по плът не воюваме. Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски, но пред Бога са силни за събаряне крепости. Понеже събаряме помисли и всичко, което се издига високо против познанието на Бога, и пленяваме всеки разум да се покорява на Христа." Очевидно, че е важно кой на какъв дух се покорява и "търговията" всъщност е за умовете на хората. И ако ще воюваме, то е по-скоро да уловим колкото се може повече човеци (както и ние бяхме уловени)за Христа. Както е писано, че каквото вържем тук, ще бъде вързано и на небесата т.е. във вечността, докато Господ стане все във все. Борбата е на Духа, който изобразява в нас Христос срещу бесовските сили, които владеят умовете на човеците и дават фалшивите учения.

Поздрави[addsig]

Теодора, аз и повечето ми приятели сме резултат/плод/ от служението на Улф Екман и Робъртс Лиардън. И ние никак , ама никак не приличаме на Павката. Понякога проблемът не е в "семето" което се сее, а в "почвата". Тези хора са ме мотивирали да живея, да бъда различен , да бъда смел, да успявам , да се боря ,да мисля, да бъда най-доброто което мога. Съзалявам за хора като Павката , но проблема не е в Улф Екман.

Quote:
Смятам , че на Павелчо не му липсва нито едно от трите.Не поляризирайте така изказванията му сякаш е някъкъв неадекватен фанатик- не прави чест.Stay, не аз поляризирам изказванията на Павелчо. Тя самата ги поляризира, като определя част от всекидневната реалност, в която християните живеят, като "вятърни мелници." Прочети внимателно нейните изказвания. Гоненето на демони се оказва най-важното нещо, което един християни трябва да прави. А реалността на всекидневния живот - личен живот, семейство, икономика, образование, и т.н. - това са "вятърни мелници."

Защо смяташ, че аз правя поляризирането, когато ясно се вижда, че това е действие на самата Павелчо?

Относно "силата" за думите ни. Честно да ти кажа, от моя собствен опит знам, че онези, които най-много говорят за "сила," имат най-малко от нея. Познавам доста хора, които бяха в едновремешното "Слово на Живот" и "Воини на Христа." Те само ходеха и говореха за "сила от Духа" и други такива мистични неща. При цялата им "сила от Духа," невярващите въобще не им обръщаха внимание. Просто ги приемаха като поредните странни твари - заедно с мормоните, бахаите, кришнарите и наркоманите по улицата. Уж имали "сила от Духа," а думите им нямаха никаква сила пред никого, освен пред тях самите. Нещо повече, провери колко хора повярват днес в такива църкви. Идват и си отиват, и никой не остава. Аз отдавна не съм ходил в такава "духовна" църква, но от други хора знам, че за 5 години се сменя почти цялата членска маса на църквите.

С това не отричам силата на Святия Дух. В моето семейство само има две изцеления, едното доказано с документи. Синът ми беше грабнат направо от смъртта, и то без никаква естествена намеса. Докторите още се чудят и се маят. Но това не ги обръща към Христос. Просто го приемат като нещо странно, но не и свидетелство за Христос, колкото и да доказателства да има за това.

Това, което обръща хората към Христос, е реалните отговори на реални въпроси. Хората имат реални проблеми. Библията има реални отговори на тези проблеми. Болестите са само един от тези проблеми. Добре ще е да прочетеш тези две книги:

Денис Пийкок, Да правиш бизнес по Божия начин

Денис Пийкок, Да спечелим битката за умовете на хората

Мисля че след тези двете книги ще стане по-ясно какво означава "сила." Определено това не е да правиш заклинания срещу духове.

Stay, вие сте плод на Божията благодат и милост. Това, че чрез Улф Екман и сие сте чули за Бога е чудесно, но виж какъв е плода от ученията им в дългосрочен план. Колко от хората, които повярваха са в църквите, колко от тях имат семейства, колко от тях работят и са квалифицирани, колко от основаните църкви просъществуваха, колко от последователите им не са бедни сега поради това, че са си издавали и последната лепта (една от любимите им проповеди) в името на маняшките им "видения"???? Какъв е плода на това учение в дългосрочен план???? Размисли малко и то трезво. (За Павката не ми се коментира, а пък за Лиардън- въобще).

Quote:
аз и повечето ми приятели сме резултат/плод/ от служението на Улф Екман и Робъртс Лиардън. И ние никак , ама никак не приличаме на Павката. Понякога проблемът не е в "семето" което се сее, а в "почвата".Stay, прав си, че проблемът е в "почвата." Но този аргумент работи и в двете посоки. Ако ти си правилната "почва," и при мормоните да беше повярвал, пак щеше да дойдеш до познание за истината. Но това няма да узакони мормоните като истинска вяра, нали? Фактът, че ти и твоите приятели не приличате на Павката, може би не се дължи на правилността на учението на Екман, а по-скоро на това, че вие лично сте имали Божията благодат да приемате само правилните зрънца.

Ето една посока на размишления: Аз съм роден в марксистко семейство. Имам предвид, наистина марксистко, по убеждения. Но какво щеше да стане с мен, ако си бях останал с тяхната вяра?

По същия начин, ти си дошъл при Христос чрез служението на Улф Екман. Сега въпросът е, Какво ще стане с теб, ако продължаваш да стоиш там?

Тъй като изглеждаш интелигентен, ще ти го кажа като принцип: Миналото не е критерий за истината; бъдещето е критерий за истината. (Разбира се, условен критерий; абсолютният критерий е Библията.)

Брей,вие големи умници излязохте бе..Кой от вас ме познава лично? Никой.Теодора отново бълва лъжи по мой адрес,защото бащата на лъжата е дявола.Аз не съм плод от служението на Улф Екман,макар че този човек има огромно влияние върху разространението на Евангелиеот в България.Stay,прав си че не си приличаме.В моята църква не практикуваме клюкарство.Практикуваме молитва.Преди да почнеш да съжаляваш някого,погледни себе си....Познавам хора от Стара Загора,познавам и от Месия и от Сион.И те ме познават.Ако толкова държиш,ще ти кажа кой са те.Може да ги питаш за мен.Но така и не разбрах ти от коя църква си,stay?Та така за почвата,ти като си по-добрата почва,какви са твойте плодове?Досега видях от теб само един плод-клюкарството....Или и ти си на Божидаровата теория,че не е необходимо да сме в църква?За мен и моята църква въпросите който се задават н този форум за пълна безсмислица.Например-защо Бог не се бил проявявал.....Ами при нас винаги се проявява,спасяват се хора,покайват се,изцеряват се,благословени са в различни области от живота им.Имаме чудесен пастор,който ме познава от 14 години.Stay,приличай повече на Исус,и не се мъчи да правиш анализи и коментари кой на кого прилича....Теодора,това че едно момче е отишло в една далечна страна да прави неща за Бог,е чудесно.Той си отговаря сам за това.Но за разлика от теб,която си абсолютна пречка за християнството,то Иво върши неща.Той не се занимава с това да бълва лъжи и простотии по адрес на Божии служители,и по наш адрес.За разлика от теб,той не е казал и една лъжа.За разлика от теб,той не се клатушна навсякъде-просто си знае призива и го изпълнява.Защото ти нито си знаеш призива,нито казваш истината,нито уважаваш Божиите хора,нито ВЪРШИШ нещо полезно за Царството.Напротив...правиш точно обратното.Ти ,Теодора, си човека който пише най много лъжи.Най-много,не само в гози форум,а въобще.За пореден път ти казвам-ти си лъжкиня...

Quote:
Или и ти си на Божидаровата теория,че не е необходимо да сме в църква?Павката е клеветник. Никога не съм твърдял такова нещо, нито някога е било моя "теория."

Това показва истинския морал на хора като Павката. Теодора е напълно права в своята характеристика за тях.

Не мога да ти търся всички мнения ,Божидаре,но съм останал с това впечатление.Би ли споделил в коя църква ходиш тогава,за да не стават обърквания.Ако съм сгрешил,извинявам се.
------------------------------------------
Аз отдавна не съм ходил в такава "духовна" църква, но от други хора знам, че за 5 години се сменя почти цялата членска маса на църквите.
-------------------------------------------
Може би подобни твой изказвания са ме заблудили......
Теодора,така и не разбрах теб кой те познава в бившата ти църква?Кой може да каже добра дума за теб,за да знаем че не си объркана?Аз имам приятели ,познавам някой хора,говорил съм с тях, макар и отдавна,но ако се напънат малко,някой от тях/Напр.Милко /ще се сетят.Но познавам Юлиян,Станислав и Тони,както и много хора визуално..Познавам и хора и от други църкви,и те ме познават.Познавам и пастори на други църкви, и те ме познават.Но ти,Теодора,коя си?Какво си направила положително,кой би могъл да каже за теб-тя е добра сестра?Не отговаряш,защото не ти е удобно.Защото ЛЪЖЕШ долнопробно.

А защо ти е да знаеш коя съм, за да ходиш и да портиш ли?..Опа, пардон, ти да портиш, ти си изобличител, ти не портиш.

Иначе за останалата част на постингите ти пак ще повторя:
Quote:
Иначе бълвоча ти го оставям без коментар.


Не виждам какво съм излъгала....но може би аз не разбирам.....

Quote:
Не мога да ти търся всички мнения ,Божидаре,но съм останал с това впечатление.Напротив, Павка, ти си без извинение, защото моите мнения са повече от на кой да е друг човек, а освен това и постоянно цитирам от БИБЛИОТЕКАТА, която изграждам. Всеки, който иска да знае в какво вярвам, просто може да отиде там и да прочете. Други хора посочиха, че съм ръкоположен в презвитерианска църква, а освен това в дискусиите от преди повече от година аз съвсем ясно защитавам валидността и задължителния характер на десятъка днес. Освен това в дискусиите за есхатологията ясно казвам, че няма спасение извън Църквата, обратно на това, което премилениалистите твърдят.

Има изобилие от свидетелства, които показват какво вярвам относно Църквата. Истината е, че твоето впечатление е основано не на невинна заблуда, а на обикновена лична омраза и желание за оклеветяване. Така че оставаш без извинение.

Истината е, че твоето впечатление е основано не на невинна заблуда, а на обикновена лична омраза и желание за оклеветяване. Така че оставаш без извинение.
-------------------------------------------
Въобще не те мразя.Май имаш такъв комплекс,че всички са ти врагове и те мразят.Въпросът ми бе ясен-би ли посочил СЕГА в коя църква ходиш.СЕГА ,ДНЕС къде си,а не някога какво е станало.Не говоря за десятъка,а за това в коя църква ходиш.Наистина не съм прочел това,така че питам пак.Доколкото разбирам,ръкоположен си за служител в пресвитарианска църква,после си ходил при БАкалов,а от 5 години?Или обърках реда?
Теодора,ами питам коя си ти,не за да те портя.Интересно ми е защо толкова криеш това?Гузна съвест,може би заради това,че даже и не си стъпвала в тази църква?Или целенасочено бълваш простотии?Не е възможно такъв"капацитет" да не е познат от хората в тази църква.Да,искам да ги питам за теб-ноя си ти,познават ли те?Какво ще кажат те за теб.Защото свисетелството на хората също е важно.Но ти постоянно отбягваш този въпрос.Защо,срам те е от миналото ти?Не е ставало това ,което ти искаш?И сега си намерила платформа да бълваш простотии,лъжи и кливети.Сега ще цитирам част от лъжите ти------За Бени Хин и сие, който ти дълбоко уважаваш- корените на цялото това учение (зародило се чрез "откровението на Кенет Хегин") са в New Age. -------Лъжа.
I--------------------------------------------
Павка, директно и в прав текст казвам- Бени ХиН, Кенет Хегин и сие проповядват и прокарват еретични, зли и отровни доктрини в Църквата. Това, че изцеляват в Името на Исус, изгонват демони, събират масите нищо не доказва. Това са лъжеучители, отричащи се от Бога, нашия Създател, проповядващи и превъзнасящи човешката сила, воля, и вяра над Божията.
-------------------------------------------Тук има поне 9 лъжи.Всъщност всичко което си написала е лъжа.Приканих те да го докажеш чрез техни книги,проповеди,поучения.Не можеш,защото ЛЪЖЕШ.
--------------------------------------------Колко от хората, които повярваха са в църквите, колко от тях имат семейства, колко от тях работят и са квалифицирани, колко от основаните църкви просъществуваха, колко от последователите им не са бедни сега поради това, че са си издавали и последната лепта (една от любимите им проповеди) в името на маняшките им "видения"???? Какъв е плода на това учение в дългосрочен план???? Размисли малко и-----------------------------------
Много от тия,който бяха в училището Слово на живот започнаха църкви.Например.-Емил Ангелов в Плевен,Николай Генов в Провадия,знам за хора ,заминали за Кърджали ,Русе.....Това,че ти не си могла да имаш семейство,явно си е твой проблем.Щом толкова много момчета от там не са успели да видят нещо в теб,значи вината не е в тях.Познавам лично хора,който се ожениха,имат и деца, и са благословени.В дългосрочен и краткосрочен план.Май ти си единствената,която не е..Само тук,в тази тема ти изказа най-малко 20 лъжи,клевети и хули.Да,за разлика от теб чета Библията и не се срамувам от това.Не чета само Божиите Генерали,макар да съм я чел 2 пъти.Теодора,ти си лъжкиня.И съм убеден ,че никой не можа да каже нищо добро за теб.Опровергай ме,ако можеш.Никой от тези хора,който са повярвали в Бог.И са хосили,и продържават да ходят при Бакалов.Едва ли и той се сеща зе теб,нали....

Павка ти си клеветник. Аз нищо не крия, но ти си клеветник. Откъде на къде трябва да давам обяснения къде съм ходила и какво съм правила на един клеветник? Ти не заслужаваш да ти казва нищо, защото си клеветник. Достатъчно информация набираш от тези форуми и после я разпространяваш, защото си клеветник.

Нямам намерение да ти давам отчет в коя църква ходя. Онези, които ме познават, знаят в коя църква ходя. Нито съм бил при Бакалов. Не знам кой може да издържи 5 години при Бакалов и още да е във вярата.

И нямам комплекс, че всички са ми врагове и ме мразят. Чета това, което пишеш, от него си правя очевидните изводи. А очевидните изводи са, че хвърляш кал по мен, въпреки всичко, което съм написал. И после даваш недъгави оправдания, "не мога да ти чета всичките постинги." Не можеш да ги четеш, но можеш да хвърляш кал, така ли? Като не можеш да четеш, няма и да пишеш, това е основно правило в дискусиите.

Доколкото разбирам от твоите последни постинги, твоите аргументи вече започват да стават лични - в коя църква ходиш, коя си ти, кой си спомня за теб. . . . Интересно, ще кажеш ли всичко за себе си, кой си, как се казваш, в коя църква ходиш, кои са приятелите ти и т.н., преди да искаш това от другите?

Да,Божидаре,не си попитал не съм ти казал.Някой хора ме попитаха и им казах кой съм,къде ходя,кой ни е пастора,къде са ни службите.Пловдив,ОБЦ 1 с п-р Иван Несторов,от 14 години.Естествено че пасторът ме познава,и хората от църквата ми също.Ти познаваш ли някой от моята църква?Аз теб не те познавам,затова ясно и кратичко питам-Ти в коя църква ходиш?Не те карам да ми даваш отчет,но защо ти тълкуваш този въпрос като даване на отчет....Ако те питам колко е часа,пак ли ще си мислиш че ми даваш отчет?Толкова ли е тайно това,да кажеш в коя църква ходиш СЕГА?Не преди 5 години,не преди 10, а сега.Откакто съм повярвал към Бог,аз съм ходил само в една църква.Тоест естествено че съм бил и на служби на други църкви,но не съм бил тук 1 година,там 2 ,там 5..Затова пак питам,понеже не знам, и понеже съм останал с впечатление че не ходиш на църква,кое е лошото?Ако се интересуваш,заповядай и на нашите служби в сряда 18,30 и събота 18,библиотека Иван Вазов-Пловдив.Там съм винаги,.Не се притеснявам от нищо.Теодора,а ти продължавам да твърдя че си лъжкиня,защото казваш лъжливи неща и според мен абсолютно целенасочено го правиш,а не от незнание.------------
Откъде на къде трябва да давам обяснения къде съм ходила и какво съм правила на един клеветник? ----------Защото съм убеден ,че едва ли някой те познава там,а ти постоянно клеветиш хората от това общество.И не само тях и мен,но и служители на Бог.Доказах това,показах лъжите ти.Твоята позиция да лъжеш, а после да се измъкваш като претендираш че на никой не дължиш обеснения, е позиция на страхливец и лъжец.Така както не искаш да даваш обяснения,така недей и да лъжеш долнопробно.Щом нищо не криеш,тогава кажи.Кой може да каже-да Теодора е добър християнин...Убеден съм,че никой.Предполагам че очаквам да чуя лоши неща.Ако ме обвиняваш в клевета,докажи го.Аз казах откъде съм,кой съм,кой ме познава.Ти лъжеш и не може да докажеш обратното.


[ Това съобщение беше редактирано от: pavkata on 2004-04-30 07:59 ]

Работата се състои в това драги ми Павка, че аз, за разлика от теб, на никого нищо не искам да доказвам относно себе си. Ако има нещо относно което съм излъгала, как ти би могъл да кажеш при положение, че не ме познаваш, нито си ходил в църквите в, които съм ходила?!
Това, че лягаш и ставаш с Божиите генерали е видно от множеството твои предишни постове. Колкото до култа ти към Бибилята ти го доказа нееднократно с изявлението "Бог и Библията са едно и също нещо".
За Бени Хин, Кенет Хегин и сие повтарям и не се отричам от думите си :
Quote:
Това са лъжеучители, отричащи се от Бога, нашия Създател, проповядващи и превъзнасящи човешката сила, воля, и вяра над Божията.


Мога да ти изкарам множество линкове и книги с доказателства за "моите лъжи", но те няма да те ползват, защото не знаеш английски. Относно походите на Морис Серуло и Бени Хин и сие има много, мнооооого публикации. Когато си готов или си намериш преводач ще ти ги пусна.

Книгите публикувани на българския пазар са спонсорирани и издавани от Word of faith учители и последователи, така, че това нищо не доказва. Така, че "твоите" доказателства издишат.

Това, че си клеветник обаче е ясно, защото продължаваш да настояваш за истинската самоличност на участниците. И то защо- за да докажеш колко лоша християнка съм, как никой не си спомня за мен и т.н. Това е най-малкото нещо, което обаче ме интерсува или касае някой от присъстващите.


Quote:

On 2004-04-28 05:29, IvoShatrovski wrote:
Богоизбрания : това са максимално сериозни въпроси, няма място за ирония и подценяване на лукавия.Виж сега моето момче, за сериозен въпрос смятам и този че нали виждаш кои съм?
Не съм от кои да е все пак! Богоизбран не е всеки, а които е, е доста сериозен ша знаиш. Аиде успехи при евангелизирането, вярвам че ще го посриташ врага.[addsig]

Теодора,въобще не си християнка....Християните следват Христос.Ти не го следваш.Ти обиждаш хората,който са повярвали в него,хората който носят Евенгелието,хората който се молят за болни,хората който четати вярват в Библията.Да ,Библията и Бог е абсолютно едно и също нещо,защото Бог няма да направи нищо,което не е записал в словото си.Той потвърждава Словото си,и но толкова много места е записано,че само тези който не искат да го разберат ,го отхвърлят."И Словото стана плът и пребиваваше между нас"----Тия твойте демонизирани учители и автори на статии с апълни анонимници и неизвестни са и в християнските среди.Някой си объркан тръгнал да разобличава Божиите служители??Абсурд...Не искам и няма да чета книгите на разни сатанисти.И на българиски съм виждал такива,от някакъв световно неизвестен германец,който освен с тъпата си книга ,с нищо дрего не е известен.Тези твои автори и те са такива-пълни с демони.Ако не искаш да доказваш нищо за себе си,не говори лъжи против вярващите хора.Това са мой братя и сестри.Тоав са хора,който са казали ДА на Исус,и са били верни.Не им е било лесно,но продължават с Бог.Това са хора,който не приемат предателството ,лъжите,обидите.За разлика от теб те правят неща и не парадират с това,а ти единствено лъжеш по техен адрес.Ходил съм в църквата на Бакалов,ходил съм на конференции с Улф Екман,Шан Бак,Робъртс Лиардън,Фил Дрискол,Карл Густав СЕверин..участвал съм и в Марша на вярата,познавам хората там,познавам църквите.Но теб със сигурност не съм те срещал там.А ак они си била част от тия църкви,не може да кажеш нищо.За това пак казвам-ти си лъжкиня,обиждаща вярващите християни.-----И моля ви се, братя, да забележите тия, които причиняват раздори и съблазни, противно на учението, което сте научили, и отстранявайте се от тях.
18 Защото такива човеци не служат на нашия Господ [Исус] Христос, а на своите си охоти *, и с благи и ласкави думи прилъгват сърцата на простодушните.
19 Защото вашата послушност е известна на всички, по която причина аз се радвам за вас. Но желал бих да бъдете мъдри относно доброто, а прости относно злото.
20 А Бог на мира, скоро ще смаже сатана под нозете ви. Благодатта на нашия Господ Исус Христос да бъде с вас.
--------------------------------Известна на всички,така пише тук,а не анонимна,нежелаеща да покаже коя е...От такива трябва да се отстраняваме,от лъжците и клеветниците.....

Ами ето, четейки твоите постове човек, може да види плода на гореизброените Божии генерали"- объркани, не мислещи, зомбирани, пълни с отречени докрини и учения хора, които са толкова заслепени, че не виждат истината. А даже дори и да я виждат я отричат. Това са хората, които никога не правят равносметка на живота си, хора, които манипулират и биват лесно манипулируеми. Хора, за които етикета е по-важен от съдържанието. Хора, които са натровени, но не го осъзнават. Хора за които посредствеността е символ на духовност и покорството на фалшивите лидери - медал за вярна служба.
Рапорт даден, рапорт приет.Това са хора, които биват емоционални, финансово и всячески изтощавани и употребявани. А след това- изхвърляни, като същевременно им бива вменявано чувство за вина. Хора за които най-големия грях е да бъдеш различен, да бъдеш инакомислещ.

Бъди каквато си искаш.Но не обиждай християните,душе нечисти.....

Ох, ох почнахме със заклинанията. Хайде давай, Павка, покажи колко силен вярващ си като ме спреш да говоря, пардон "нечистивя дух". Направи заклинанието. Кажи в "Името на Исус" и се напъни...ама такаааааа се напъни, че да вземеш да го изкараш този дух от мен. Само внимавай да не ти се случи нещо друго докато се напъваш.

Извинете за намесата...Но може ли Павка да ми кажеш с прости думи повече за "Да ,Библията и Бог е абсолютно едно и също нещо".[addsig]

Все си мисля,че нямаше да ни е толкова трудно да се разбираме,ако само спазвахме нещо толкова простичко,като това:

"Само нека [имаме за правило да] живеем според това, в което сме достигнали [същото и да мъдруваме]."
/Фил.3:16/

Бъдете здрави всички!


Божидар и Теодора, първо извинявайте , че така бавно отговарям , но бях малко зает тези дни и нямах достъп до интернет.
Не като покаяние съм "плод" на служението на Улф Екман, а като "мироглед" , повярвах в църква в която за 1г.и 6м. научих, че "ний сни Божиити офце" и хвалих Бог с пляскайте ръчички и скачайте краченца. Книгите и проповедите на Улф Екман и Робъртс Лиардън ми показха , че християнството е повече от това. Че трябва да вярвам и да се боря,че трябва изграждам живот който да носи слава на Бог и превъзходен Дух във всяка една област.Семейство, църква, професия, бизнес. Не по малко от вас мразя безумието и неадекватноста разрушаваща живота на християните. Но не мога да се съглася , че тя идва от Улф Екман, Бени Хин, Род Парсли, Лестър Съмарал и т.н. Проблема е по-дълбок и идва от народо психологията ни,вековете на робство и православно безумие,комунизъм и малоценност. Векове наред прогресивните и свободомислещи хора са подтискани и избивани, цветът на нацията ни е избит и националните ни характеристики са били изличени от турците,едва възродили се през началото на 20-ти век са отново унищожени от комунизма. Това което наблюдаваме в църквата, го наблюдаваме и в цялото си общество, а там Улф Екман няма влияние! Преклонена глава сабя не я сече, и трай си ,че може да стане по лошо -какво очакваш от народ с такова мислене.
Докато не заменим в представите си за зло и добро-сиво с бяло,посредственост със истина,овчедушие със смелост, застой с прогрес и т.н.- все така ще я караме.
Ядосвам се от това , че в църквата това отдавна трябваше да е станало- трябваще да сме най-прогресивната , най-жизнената част от обществото.Двигателят на доброто. Спирам ,че наистина ще се ядосам !

Стей, Божидар го каза в едно изречение :
Quote:
може би не се дължи на правилността на учението на Екман, а по-скоро на това, че вие лично сте имали Божията благодат да приемате само правилните зрънца.Знаеш ли колко хора отпаднаха и бяха разочаровани след като бяха приели с цялото си сърце техните учения? Няма да излъжа ако кажа хиляди, а за целия свят да не говорим. Това учение е небиблейско, еретично и душепогубително.

Ето ти само няколко линка: Cross & Word

Gospealoutreach

Let us reason

Направи са само един сърч в google с думите Word of Faith Teaching и чети колкото ти душа иска. Трябва да си сляп и мразещ истината за да не го прозреш.
[ Това съобщение беше редактирано от: Teodora on 2004-05-01 05:55 ]

Знам колко хора разбиха живота си и отпаднаха от Христос! Обичам истината и ако ме познаваше щеше да го видиш! Страдам и то не на думи за разрухата и унищожените човешки животи в църквата. Но вината за това, не е там където ти я посочваш. Никога и никъде тези Божии мъже не са учили никого ,да не работи , да не учи, да не се развива ,да не се жени и да води безмислен и жалък живот.

Само да направя малко реклама ,,Да правиш бизнес по Божия начин" четох я за първи път преди няколко години.За тези които не са я чели - ПРОСТО Я ПРОЧЕТЕТЕ!

Прилагам само един кратък цитат от Моето свидетелство

"When we look at the aberrations taught by people like Copeland, Hinn, John Avanzini, Hagin, Jerry Savelle and others, and their acceptance of the Toronto Movement, we can see they are not just teaching pure faith in the Bible. They are promoting a system of belief and doctrine that is cult-like and deceptive, and one that leads believers into bondage rather than freedom.

Teachings like Jesus-Died-Spiritually, prosperity teaching, faith in your faith, ye are gods, faith is a force, and the coming glory that will transform us into an army that will take the nations by storm - all this is way beyond biblical teaching and must be rejected.

I learned as I studied the origins of the Movement, about a teaching called "New Thought" that led to Christian Science, and then fed into the Faith Movement through E.W. Kenyon. I looked up New Thought in the library and was astounded to see how similar it was to modern-day Faith teachings! I checked out the Kenyon books and confirmed for myself what others had pointed out - that Kenneth Hagin copied word-for-word up to 75 percent of Kenyon's book and published it under his own name! In other words, he ripped off Kenyon's book and claimed to have written it himself! "

"Когато разглеждаме изкривяванията поучавани от хора като Копланд, Бени Хин, Джон Аванзини, Кенет Хегин, Джери Савел и др. и тяхното приемане на Движението ?Благословението от Торонто?, ние можем да видим, че те не поучават само чистата библейска вяра. Те налагат една система от убеждения и доктрини, които водят вярващите в робство, а не в свобода. Поучения като ?Исус умря духовно?, ?Учението за просперитета?, ?Вяра в собствената вяра?, ?Вие сте богове?, ?Вярата е сила?, и ?Идващата слава, която ще ни преобрази в армия, която ще превземе нацията като буря?, всичко това е твърде далеч от библейското учение и трябва да бъде отхвърлено.
Докато изучавах корените на движението, научих за едно друго учение наречено ?Нова мисъл?, което е довело до създаването на Християнска наука (Christian Science), което впоследствие чрез E.W. Kenyon се развива като движението ?Слово на вяра? (:Word of Faith Movement). Aз потърсих в библиотеката информация за Нова мисъл и бях изумена да открия колко много приличаше на съвременното учение ?Слово на вяра?. Аз проверих за себе си и видях, това, което и други хора ми бяха показвали, че Кенет Хегин беше изкопирал до 75% от книгата на Kenyon и я беше публикувал като своя. С други думи, той беше взел съдържанието на книгата и представил, като, че ли я беше писал самия той."

Сега остава да си направите изводите, но за Павката ще уточня:

Корените на учението "Слово на вяра", чиито представители са Кенет Хегин, Бени Хин, Улф Екман, Джон Аванзини, Кенет Копланд, Джойс Мейер, Лестар Самрал и сие, са в култа "Християнска наука".
Хайде Павка сега, намери си в книжката където пише за сектите и култовете и виж какво пише за нея. Ако и след това продължаваш да твърдиш, че учението на гореизложените е библейско и нееретично, то значи си тотално изгубен. Не очаквам да ми се извиниш за това, че ме нарече лъжкиня, нехрстиянка и другите определения, а и не искам, защото когато говоря нещо, обикновено се старая да съм подготвена и не се засягам лесно. По-тъжното, е че ти, който смяташ, че стоиш, всъщност падаш. Затова скъпи ми Павка, преди да станеш учител на езичниците трябва да си бил ученик на Господа. А за станеш ученик се изисква да си седнал на Богодадените части и да си написал домашното за да знаеш като отидеш при тях и да не ги тровиш с ереси и небиблейски учения.

Честно не съм прочел всичко а само 1и6стр. но всичко си е почти същото,т.е.хората които не вярват в духовното воюване са същите ,тези които отричат учението за пр.,за...,за дем.и не виждат нищо добро в лидери и тн.са същите-но нищо ще вярваме че нещо ще се промени.Мисля че темата е добра за всеки така наречен христянин.Ние имаме какво още много да научим за нашия враг ,всъщност докато не видим църквата да надделее над ада като цяло и всеки един от нас поотделно да пробие в личния си живот имаме какво да учиме.Нямам повече време но искам само да кажа на Теодора това че мразиш някои който е лидер да води други в неправилна посока е добре,но мисля че стигаш до крайност .Може би искаш да видиш Исус въплатен в един лидер-уви неможе те имат само мярка на благодат и знание,само в област за която са призвани-дори може да са крайни в дадена доктрина поради откровенията в точно тази сфера.Това всичко не ги прави да са фалшиви!А това че хора се огорчават и отпадат е поради самите тях защото съм твърдо убеден че нищо не може да те отдели от Бог освен самия теб.Не търси Исус и неговата пълното в един било той велика божия сила.В библията има страхотен пример -апостл Петър който завлече в лицемерие много хора дори и лидери-това правили те да не четеш Петрово..и да се съмняваш в думите му.?А до заглавията на тези проповеди (не съм ги слушал),виждат ми се страхотни.

Канара,
мразя от дъното на сърцето си това, което нарани българската църква- фалшивите учения. Така, че заставам зад думите си - това са лъжеучители. Не виждам какво толкова те затруднява да прозреш. Ако четеш английски- погледни линковете, те са само един малък фрагмент от всичко което е изписано като разобличние на това учение. Как по-просто да го обясня. Но разбира се както Села, се изказа- да живеем според това, което сме достигнали. Божието черясло няма да подмине никого. На един ще му трябва 1 година, на друг 10, на трети 20, но ИСТИНАТА винаги ще възтържествува. Докато сме деца- всеки ще ни завлича накъдето си иска с лъжеучения, но когато порастнем ще бъдем здравословни и стабилни в това в което вярваме и това, което живеем.

Това звучи добре,но неможеш ли да загърбиш миналото?Ок имало е фалшиви неща дори лоши неща.Ние трябва да продължим напред т.е. да простим на лидери защото ако не простим влизаме в огорчение което ни кара да не се доверим на никой човек във власт.Защото непростителноста казва:"знам го него,той преди беше казал..."или"това което се говори е същото което еди кой си говори преди"и тн.-т.е.когато не сме простили не сме забравили.Аз вярвам че ти обичаш Бога и за това говоря малко по рязко но вярвам че е с любов.Знаеш ли може да е било много гадно в Църквите в България но нещо започва да става и може да е малко и да изглежда незначително но Бог винаги започва с нещо малко а защо не и презряно.Мисля че ако се отърсиш от миналото и се смириш пред Бога но и пред лидерство ще видиш нещо различно.Ние не можеме да остнеме самотни отекчени от всичко и всички "борещи се за правда рамбовци"това е само в твой минус.Ти дори може да помогнеш на други да не минават през това през което ти си минала .Но първо виж че е друго време тези неща вече отдавна не са опасност за църквата защото е друго време.

Канара, аз отдавна съм се "оттърсила от миналото", но за съжаление ти си този, който не вижда че това продължава да присъства и да е опасност в Църквата (справка форумите на churchbg). И знаеш ли какво, аз не съм "рамбовка", защото никого не съм тръгнала да спасявам и ако трябва да съм откровена малко ме интересува кой в какво вярва стига да си го вярва и да не го разпространява. Каквото казах го казах в защита и потвърждение на своите думи. Ако ти обаче искаш и търсиш примирие или компромис с ереси и лъжеучения, просто не си познал. Това няма нищо общо с "лидери" и "простителност". Прочете ли линковете, които дадох или просто си приказваш, защото нямаш друга работа?

Аз не разбрах за Бени Хин враг ли ми е или не,
2Кор. 2:16 На едните сме смъртоносно ухание, което докарва смърт, а на другите животворно ухание, което докарва живот. И за това дело кой е способен?

Ама станах добър със сърча а?
[addsig]

Теодора, не ми отговори, ако състоянието на църквата е резултат от служението на Улф Екман и сие, състоянието на обществото ни / което е индентично/ от къде идва?

Стай, не зная кое е идентичното, което намираш м/у Църквата и Обществото (от което Църквата е част), но ако имаш предвид апатичността и примирието със статуквото, то си ни е заложено в народопсихологията.

Quote:
Да,Божидаре,не си попитал не съм ти казал.Някой хора ме попитаха и им казах кой съм,къде ходя,кой ни е пастора,къде са ни службите.Пловдив,ОБЦ 1 с п-р Иван Несторов,от 14 години.Естествено че пасторът ме познава,и хората от църквата ми също.Добре, Павка, признавам, че си смел. Ето, сега те питам да кажеш открито и публично в този форум:

Кой си ти? Трите имена, адрес, свидетелство от други християни за твоята надеждност и така нататък.

Хайде, Павка, нали си смел. Нищо не ти струва да го направиш.

Мен кой ме познава и кой може да свидетелствува за мен?

Кенет Дж. Форман - мисионер в Китай от 1940 до 1947. Прекарал 3 години в китайски концентрационен лагер. След освобождаването си веднага отива в Корея и започва да основава църкви по време на войната в бизост до фронтовата линия. Един от корейските президенти е ръкоположен лично от Кенет Форман за дякон в църква.

Джоузеф Л. Форман - син на Кенет Дж. Форман и активен борец против абортите в САЩ. Десет години е организационен директор на Operation Rescue. Един от двамата лидери на Operation Rescue, срещу които Planned Parenthood води лични съдебни дела, и прекарва 2 години в затвора за защита на неродените деца. В момента е президент на организацията Missionary to the Pre-Born и презвитер в църквата, в която съм член.

Уилиям Леман - инструктор на морски пехотинци в американската армия, ревностен християнин. След напускането на армията ръководи петдесятни мисии в Латинска Америка - Хондурас, Гватемала и Салвадор.

Блейк Пърсел - син на виден американски сенатор по времето на президентите Никсън и Линдън Джонсън. Готвен е за военна и политическа кариера, но през 1987 започва да работи за християнската организация Navigators. През 1990 започва активна мисионерска дейност в Русия, и все още пребивава в Санкт Петербург с жена си и шестте си деца. Президент на основаната от него Реформистка семинария в Санкт Петербург.

Мога да изброя още, но срещу името на Иван Несторов и само един от тези е достатъчен.

Между другото, кой е този Иван Несторов? Какво е направил, къде е бил в затвора, какви велики духовни дела е извършил? Ясно, че той свидетелствува за теб и ти за него. А някой друг знае ли за вас двамата? А, Павка?

Тази тема нямаше за цел практически да покаже срещу кого и срещу какво НЕ БИВА да воюваме, но точно това се е получило, както виждам.

Божидаре, ти продължаваш да рекламираш себе си и своята библиотека. Такова християнство не е описано в мойта Библия. Като си решил да воюваш срещу вятърни мелници, Бог ще те остави да го правиш. Всъщност това е единственият начин, по който човек може да изглежда велик в собствените си очи.

За Бог ВСЯКА душа е по-скъпа от цялото творение. Затова Той праща хора и говори по различни начини, за да предупреди такива като теб. Дано би имал уши да чуеш какво Святият Дух иска да ти каже, и се обърнеш от тоя си ум! Амин.

Повечето заблудени хора са водени от заблудителни духове поради ИДОЛОПОКЛОНСТВО, което Бог толкова мрази! Дали се покланяш на своя си ум като на бог, или на своя пастор и църква, или на своите плътски чувства и личната си "правда", щом не се покланяш на Исуса Христа, който дойде в плът, ти вече си в проблем.

Хората, които воюват срещу измислени, фалшиви врагове, са духовно слепите. Толкова са слепи, че не могат да различат лявата си ръка от дясната в духовния свят. Единственото, което умеят, е да търсят съчиците в окото на братята и естествено, не забелязват гредата в собственото си.

Стей, хора като пастор Бени Хин и всеки друг практически нямат нужда от адвокат и защита. Съдове като Теодора всъщност са благословение за тях, защото се изпълнява пророчеството: Блажени сте, когато ви хулят и говорят срещу вас лъжливо всякакво зло поради Човешкия Син. Както и това: Ако Стопанинът на дома нарекоха Велзевул, то колко повече Неговите домашни?! Също и това: Ако Мене мразиха, и вас ще мразят!

Все пак моля брат Тинчев като отговорник за тази страница, да зключи темата, за да не се изпоядат съвсем някои. Който иска да рекламира себе си, да "яде" и "плюе" братя, нека да няма възможност да го прави тук. Така поне няма да ставаме макар и неволни съучастници в греховете му.[addsig]

Павелчо започна темата с тези думи:

Quote:
Не сме призовани да воюваме помежду си.И във всички свои постинги в тази тема Павелчо не прави нищо друго освен да воюва против други християни.

Очевидно Павелчо е просто лицемерна - докато учи нас да не воюваме помежду си, тя воюва против нас. "Учителю, а себе си научи ли?"

Ето това е резултатът от учители като Бени Хин - лицемерие, двоен стандарт, ограничено религиозно мислене, липса на връзка с реалния свят и неговите проблеми, мистицизъм и окултни заклинания, отричане на Божия Закон.

Божидаре,питах те ясно-ти в коя църква ходиш?Ти не ми отговори отново.Това -кой съм аз ,съм казал на хора,който искат и ще дойдат в църквата ми.Ти не си никакъв,за да ти давам ЕГН,тел,номер на обувките и т.н.От такива неща обикновено се интересуват доносниците на ДС.Не виждам каква смелост се изисква ,за да кажеш в каква църква си,къде ходиш, а вместо това ми бръщолевиш простотии.Това,че ти ,някой си неизвестник,криещ се страхливо зад анонимноста си,не познава пасторът ми,не е никакъв проблем.За никого.Защото пасторът ми е познат на когото трябва-на Исус.Въобще няма да ти обяснявам какво той е направил,как е започнал,основал,градил църква,как е евангелизирал,изграждал хора,носил благовестието.Ти не може да го оцениш.Защото ти си най-великия в своите си очи.Но в моите не.Не обичам анонимниците,който дори не искат да кажат църквата си.Нещо не го разбирам това твое християнство-никой да не знае къде ходиш?!Ами напиши ,нека да знаят хората,и тия който попаднат тук,да дойдат в църквата ти.Какво ми говориш за тоя и оня в Америка, и кой ти познаваш....Ти кой си?Къда ходиш?От София ли си,ако дойда там и остана,къде мога да дойда и чуя Словото?Къде се събират християните там?Когато си в Пловдив,знаеш къде има хриситияни.Освен нас има и 5 ЕПЦ,1 Конгрешанска,1 Баптиска църква...Който иска,да си избере църква,какъв е проблема?Цървата ни е от около 300 човека.За 14 години.Който са дошли от света.Който са казали ДА на Исус.Има бивши наркомани,алкохолици.Има и адвокати,учители,лекари,преподаватели,студенти,работници..тоест от всички слоеве на обществото.Хора,който не се занимават вече с простотии.Хора,който не парадират като направят неща за Господ.Но правят..Хора,който са благословени,изцерени,който живеят реално с Бог.Радвам се ,че те са мои братя и сестри.И те също ме познават.Те, тези тук,в България,в Пловдив,там където живея.Хора, с който ще идем и ще се молим за болни,ще занесем евангелието на места,където не са и чували за Исус.Тук В България.Както го правим и досега...Това че не си чул нищо,това не значи че не е станало или няма да стане.Ти ли си критерия за качество и информираност?

Заключвам темата поради искане на члена, който я е повдигнал.[addsig]