Възстановени архиви от ChurchBG.com
само за разглеждане и четене без възможност за писане
(всеки, който чете тези страници се съгласява с условията за ползване)

Възстановени архиви > Форуми > Християнство > Бени Хин
Искам да кажа още в самото начало, че въпроса ми е напълно сериозен и не преследвам никакви провокации. Ще се радвам да намеря разбиране от ваша страна.

Много години съм бил поучаван в църква, че световно известни учители и проповедници като Бени Хин са олицитворение на християнството. Влизайки в този форум виждам, че има и друга гледна точка.

Много моля съвсем сериозно да ми обясните, защо Бени Хин няма нищо общо с християнството.
1.Нали той се моли за изцеления на болни и те се случват - това как противоричи на християнството.
2.Нали той се моли на триединният Бог - нима дявола отговаря на молитвите му?
3.Нали гони демони - чрез дявола ли ги гони?

Моля, дайте ми ясни примери, как той противоречи на християнството. Ако трябва ги разгледайте ПОДРОБНО точка по точка, но нека да бъде ясно и всеки пример да е подкрепен със стихове от Словото.

Благодаря предварително

Ще помоля и Божидар да даде своя отговор, защото той най-добре се обосновава!

Пак повтарям въпросите ми са съвсем сериозни и не искам да се заяждам с никого. Искам ясни отговори.

1 ББени Хин вярваше далго време в ереста че Бог е не Троица а с 9 лица всяко лице на троицата има дух душа и тяло според него. Тогава той е претендирал че това му е разкрито от святия Дух. Не съм чел изповядване на този грях публично както публично е поучавана тази ерес.
2 Изцеренията според многл хора които са работили в неговия екип са чиста измама и по ТЖ е м,нмого лесно някой да се направи на болен и да бъде изликуван от екрана. Имало е и хора които сасе престрували на болни заради заплащането.
Освен това в Библията никаде не се казва че изцеленията са Критерия дали някой е от Бог а критерий е дали проповядва Исус и истината за спесението.
3 Относно Исус Христос Бени Хин както и всички учители от движението на "Вяратагин и Копланд вярват че Исус не на кръста а в ада е извършил спасението след като е мъчен от сатана в ада. Бени Хин стига даже до абсурдната идея че Исус нна кръста приема сатанинска природа същност и не е Бог на кръстта което е гнусна ерес . Библията на всякъда учи че Исус на кръстта извърши изкуплението чрез фезическата си смърт а не в ада. в Ада слезе за да прогласи победата Си а не да страда от сатана. Колосяни 2:15 и Евреи 2:14 учат че на кръстта Исус спечели победата не в ада.
Освен това се е пробвал Бени Хин да предсказва кога ще е 2 то пришествие. Освен това вярва/л в абсурдите че Адам е можел да лети ида плува по-добре от рибите и че Ева е трябвало да ражда от под мишницата. Освен това той вярва в това че ние сме малки богове полубогчета и чрез думите си както Бог ние творим от нищото това е Богохулство и окултизъм.

Niki дай линкове към това, което твърдиш . . . иначе ще сметна, че си измисляш . . .

Книгата се казва Christianity in crisis mislya 4e avtora e Herman Hanko za linkove ne sam tarsil knigata mi stiga linkove v neta moje da si nameri6 sam a kakvomisli6 malko me zasyaga

Здравей Ники,

Значи да разбирам, че външните белези на един християнин не са чудесата и знаменията, така ли?

Quote:
Освен това той вярва в това че ние сме малки богове полубогчета и чрез думите си както Бог ние творим от нищото това е Богохулство и окултизъм.Това означава ли, че няма значение, какво изповядваме с устата си? Досега са ни учели използвайки стиха, че смърт и живот има в силата на езика, да внимаваме, какво изповядваме.

JC kato ti tryabvat linkove otvarya6 www.google.com i tarsi6 na men ne mi tryabvat

Този стих говори за най нормалното човешко говорене никой евреин няма да го разбира в толкокова свръхдуховно зна4ение а заедно с много други стихове от сорта на блага език кости троши и благ отговор откланя от гняв, става дума правилния начин на говорене по принцип а не "изповядване на нешща да станат" Изповядването на Исус е друго нещо там става дума не за изказване на думички само а на обмислена изповед заради която дори би си дал живота. Казвам също че чудесата сами по себе си не са критерий а правилното проповядване на Исус.

A puk Niki Harris jivee s dwe veni i ima ot tqh 15 deca, oswen towa e 4len na Kuklus Klan i . . .

Ники видяли колко лесно, седя си зад клавиатурата далеч от теб и kakvomisli6 malko me zasyaga . . .


Разлика огромна! акакво ще пишеш за мен малко ме засяга ! Всеки го знае това за Бени Хин поне основните неща аз ти казах линковев нета бол нямам време да се занимавам с това като не вярваш ти търси аз знам как са нещата мен не ми трябват!

Също така бихте ли се обосновали, защо отричате Георги Бакалов. Дайте примери както направи Ники за служението му.

Благодаря

Quote:
Също така бихте ли се обосновали, защо отричате Георги Бакалов.Просто защото е сбъркано в основата си. Плодовете говорят. Виж плодовете и си направи изводи.

Поздрави[addsig]

Quote:
Просто защото е сбъркано в основата си. Плодовете говорят. Виж плодовете и си направи изводи.Плодовете на християнина са плодовете на духа изброени в Галатяни 5 глава. Любов, радост и т.н. Библията ни казва, че човек, който има плодовете на духа е християнин.

Рroview, тази тема многократно е била коментирана на различни места по форумите, така, че ако почнеш да четеш неминуемо ще се натъкнеш на това. Виж Манифеста на Бакалов и кометарите след това. А на теб какво не ти е ясно за Бакалов? Колко пъти трябва да се провали един човек в пророчествата си за да разбереш, че е лъжепророк? Павелчо едно направи и я окачествихме като такъв, а за Бакалов някой непрекъснато изсиква да му се "дава шанс", "да се промени", "да му се прощава" и пр. независимо, че той се гаври с последователите си по всякакъв начин превръщайки ги в послушни зомбите и употребявайки ги за собствените си цели.

Quote:
Плодовете на християнина са плодовете на духа изброени в Галатяни 5 глава.Именно, Рroview, това са плодовете.
Я ги сравни - любов?, радост?, мир?, дълготърпение?, благост?, милост?, милосърдие?, вярност?, кротост?, себеобуздание?
Помисли върху всяко от тях и виж какс е проявява. Не казвам как се говори за тях, а как се изпълнява. [addsig]

Quote:
Я ги сравни - любов?, радост?, мир?, дълготърпение?, благост?, милост?, милосърдие?, вярност?, кротост?, себеобуздание?
Помисли върху всяко от тях и виж какс е проявява. Не казвам как се говори за тях, а как се изпълняваАми как се проявяват? Ти кажи. Не виждам да някой да е кавгаджия, нито да се държи с плодовете на плата.

Божидаре какво е твоето мнение?

ето един линк за "големия" учител Бени Хин, на този линк има още множество линкове към статии, изказвания и свидетелства и на самия Бени Хин и на други. Мисля, че ще е доста показателно за тези, които гледат само едната страна на монетата.

Articles on the false teacher Benny Hinn

А за бакалов както казва теодора разгледайте коментарите на неговия манифест, доста се изписа там.

а също може и да погледнете брояча за 1000000 новородени до 2010 година

1 000 000 новородени????????[addsig]

Вгледай се в живота им. Как се държат, какво говорят. Казвам ти, че сега се хули Бога, само заради такива като тях. Говорят, а не вършат. Виж каква е любовта им. Помисли, могат ли да бъдат адекватни в реалната обстановка около тях в средата в която са.

Поздрави[addsig]

Proview, "доказателствата" с чудесата не са доказателства. Вярно е, че Исус каза, че "тези знамения ще придружават повярвалите в Моето име." Но Той никъде не казва, че "по това ще познаете кой учител е от Господа и кой не е." Всъщност, казва точно обратното - че ще има хора, които са вършели чудеса в името на Господа, и все пак ще отидат в ада.

Доказателството за един християнин е неговата вярност към Божието Слово. От началото до края. Чудесата са свидетелство и насърчение, но те не са доказателство за праведност, това е съвсем очевидно от Библията.

Чудеса са съпътствували особено много служението на Джон Нокс в Шотландия, на пуританските евангелизатори сред индианците и много други калвинистки мисионери. Но тяхното учение напълно се различава от учението на Бени Хин. Е, имам чудеса и от тази, и от онази страна. Не могат и двете страни да са прави. Как разбираме кой е прав?

Божието Слово.

Ако ще сравняваме Бени Хин и Джон Нокс, нека да го направим. Не знам доколко са истински "чудесата" на Бени Хин, знам само, че не е много популярен в собствения си град, Орландо. Не че хората го мразят, просто не знаят за него. От друга страна, цяла Шотландия знае кой е Джон Нокс даже и днес, повече от 400 години след неговото служение.

Разбира се, можем да видим плодовете. Леон съвсем ясно ти каза за плодовете в живота на поклонниците на Бакалов и на Бени Хин и на други такива мошеници. Просто виж хората, които ходят в такива църкви. Те са като умопомрачени. Езавелка е забележителен пример, но не и единствен.

Това което е написал Никхарис е напълно безмислено с изключение на последното а имено че Адам е плувал като делфин и можел да тича стотици киолометри без да спре за почивка ,просто при сътворението тои е бил жива душа, тоест много по близо до ангелите отколкото до дмешния човек, във всяко едно отношение. Освен това в рая света е бил напълно различен може да прочетете книга за креационизъм или да пуснете в търсачка.[addsig]

Богоизбран man li me obvinyava6 za glupostite na Beni Hil/n? Sajalyavam za nego 4e e vyarval i propovyadval takiva bezmislici! вземи като ти толкова отворен да прочетеш малко за да видиш или и за теб Бени Хил /н е гуру?
Towa ne az go kazvam tezi idiot6tini a Beni Hil/n taka `e nedej da siu smu4i6 ot prastite gluposti za adam kreacionistki fentasyta ne mi se 4etat ima dostata4no seriozni knigi na tazi tema!

<font size=1>[ Това съобщение беше редактирано от: NikiHaris on 2004-06-17 18:53 ]</font>

[ Това съобщение беше редактирано от: NikiHaris on 2004-06-17 20:02 ]

Quote:

On 2004-06-17 09:38, NikiHaris wrote:
1 ББени Хин вярваше далго време в ереста че Бог е не Троица а с 9 лица всяко лице на троицата има дух душа и тяло според него. Тогава той е претендирал че това му е разкрито от святия Дух. Не съм чел изповядване на този грях публично както публично е поучавана тази ерес.
2 Изцеренията според многл хора които са работили в неговия екип са чиста измама и по ТЖ е м,нмого лесно някой да се направи на болен и да бъде изликуван от екрана. Имало е и хора които сасе престрували на болни заради заплащането.
Освен това в Библията никаде не се казва че изцеленията са Критерия дали някой е от Бог а критерий е дали проповядва Исус и истината за спесението.
3 Относно Исус Христос Бени Хин както и всички учители от движението на "Вяратагин и Копланд вярват че Исус не на кръста а в ада е извършил спасението след като е мъчен от сатана в ада. Бени Хин стига даже до абсурдната идея че Исус нна кръста приема сатанинска природа същност и не е Бог на кръстта което е гнусна ерес . Библията на всякъда учи че Исус на кръстта извърши изкуплението чрез фезическата си смърт а не в ада. в Ада слезе за да прогласи победата Си а не да страда от сатана. Колосяни 2:15 и Евреи 2:14 учат че на кръстта Исус спечели победата не в ада.
Освен това се е пробвал Бени Хин да предсказва кога ще е 2 то пришествие. Освен това вярва/л в абсурдите че Адам е можел да лети ида плува по-добре от рибите и че Ева е трябвало да ражда от под мишницата. Освен това той вярва в това че ние сме малки богове полубогчета и чрез думите си както Бог ние творим от нищото това е Богохулство и окултизъм.Това са пълни глупости и лъжи. Да вярваш на това е като да вярваш на българските журналисти на мнението им за протестантите.
Разбирасе, че ще има "сили" които ще бъдат притеснени от служители като Бени Хин.
Ако не вярвате на него вярвайте на делата му, че е пратен от Бога
" Слепи проглеждат, куци прохождат, прокажени се очистват и глухи прочуват; мъртви биват възкресявани, и на сиромасите се проповядва благовестието" Мат.11:5
За Исус това беше лигитимно доказателство (виж контекста). Така, че да ми говорят хора чрез, които Бог никога нищо не е направил свръхестествено (за да си проличи, че въобще имат нещо общо с Бога) за хора чрез, които Баг се доказва свръхестествено....

Знаем, че дървото се познава по плодовете.
Ако плодовете на някой са хиляди СПАСЕНИ, ОСВОБОДЕНИ И ИЗЦЕРЕНИ хора по цял свят,
а на друг само да компрометира такива служители....

[ Това съобщение беше редактирано от: Stefan on 2004-06-18 04:49 ]

Плодовете на Бени Хин току-що ги видяхме в Павелчо - надменност, арогантност, грях, себелюбие, непокаяност, щеславие, коравовратност и така нататък.

Плодовете на истинските християни също ги видяхме - показаха чрез Святия Дух, че поклонниците на Бени Хин са лъжепророци. А поклонниците на Бакалов пък ги защитават.

Стефан, това което твърдиш НЕ е вярно. Бени Хин е разобличаван като еретик, от всички традиционни протестантски църкви. Бени Хин публично се е покайвал от ереста на просперитета. Всички публикации са на християни, а не на светски журналисти или ако има на последните, то никой от нас не ги счита за серозен аргумент.

Бог не се доказва, само и предимно чрез свръестественото, както са ни учили в харизматичните църкви. По тази логика всички баячки, врачки,Дон Хуановци, йоги и пр. щяха да са сред първенците на нашите редици. Бог се доказва чрез действието в нашето сърце, което ни променя в Христовия образ, дори и да няма капка свръхестествено действие (пр. говорене на езици, чудотворни мигновени изцеления или падане в Духа).

Както и за спасението. Къде са тези СПАСЕНИ, НОВОРОДЕНИ, ИЗЦЕЛЕНИ? Къде са хилядите по нашите площади? Къде са хилядите, които минаха през Бакаловата църква и отидоха в света или в други деноминации, някои в Православната църква????? КЪДЕ СА???????


[ Това съобщение беше редактирано от: Teodora on 2004-06-18 05:47 ]

Стефан ти сас думите си доказа че си идолопоклонник не християнин като приписа на Бени Хил/н думи които са за Христос!Tova 4e ti ne si 4el ne promenya faktite koito vsi4ki normalnmi hristiyani po sveta znayat! Na znaeh 4e ima tolkiova zabludeni o6te 4e da za6titavat tozi sme6nik! Bog bil pravil 4udesa 4rez negohahahahahahahaah! ! Towa koeto pisah ne sa laja aistinata no zabludenite ot duh na zabluda kato teb slepite i bez`uwstweni kym Duha hora ne mogat da gi prioumeqt!
За какви хиляди говориш? За мошенниците по събранията на Бени Хил/н дето им се плаща да се правят на болни ли? Или за това че събира пликове с писани нужди и прибавени пари за да се моли за тези нужди и само парите прибира и пликовете с нуждите изхвърля! CNN имаха цяло предаване за него какъв е мошенник.
Това че вие сте заблудени не означава че всички трябва да се дрогираме и да се поканяме на такива като Хин Хегин Копланд и Бакалов и другите псевдоапостолчета коитио се навъдиха наскоро!
a o6te ne6to! Sled kato ne poznava6 nito Bojidar nito men koj ti kaza 4e ne pravim ni6to ili 4e ne sa stavali 4udesa 4rez nas? Tova tryabva da e laja ot tvoya idol kakto Pavel4oviya a moje da e edni i sa6to demon4e da vi zabluijdava 2 mata! Ne stavaj sme6en!
Докато има такива заблудени като вас нямя да е лесно Църквата в България да излезе от кризата в която е!

[ Това съобщение беше редактирано от: NikiHaris on 2004-06-18 13:19 ]

Четох свидетелство на човек, който е работил в екипа по организацията на един от походите на Бени Хин. Там той разказваше как Бени Хин е изманипулирал Ивендър Холифийлд да "посее" 250 000 долара в служението му и Бог щял да го направи световен шампион. Ще го потърся онлайн и ще го пратя, ако го намеря. Аз пък имам един въпрос: защо всички критики към Бени Хин и сие ги приписвате на Дявола, а не на Бога?

Че Бени Хил/н е пратен от някой е ясно ама не и от Бога! Пратен е от онзи засеняващия да заблуждава с лъжите си тези които не познават и не обичат истината!
Никой ни най-малко не отрича че Боиг върши чудеса чрез служителите си! Но тези чудеса съпровождат проповядването на истинското Евангелие не на ересите които тези хора проповядват и тровят Църквата.
И магьосниците от времетона Моисей вършиха някои от чудесата да се докажат така че сами по себе си свръестествените нешща не са доказателство за нищо!
Имам въпрос към поконниците на Хин ще прочетете ли преди да продъ;жавате да пишете наивни неща статиите от линка който ви даде Данев преди няколко постинга?

Beni Hinn- еретика

Това е много интересно-относно "изцеленията". Продължавам да ровя, но ще преведа и основните неща оттук де, за тези, които не четат английски.


"Всичко, което искаме от Б. Хин, е да изпъли обещанията си към нас, казва Ole Anthony, президент на Christian watchdog organization."Той обеща, че ще спре да излъчва фалшиви изцеления, че ще удостоверява по медицински начин изцеленията, както и ще изчаква поне 6 месеца преди да ги излъчва по телевизията за да се убеди, че изцелението е автентично. Той каза, че ще направи всички тези неща и не направи нито едно. Би било също така много добре ако той предостави ученията си за разглеждане от истински теолог.Някои от неговите учения са прехвърлят мярката и дори граничат с магьосничество.....


"Той няма църква. Не принадлежи към деноминация.Той дори не е афилииран с дадена религия, въпреки, че ключовите думи, които използва го определят като придържащ се към странните затънтени разклонения на Петдесятничеството. Ако беше преди 3 века, той верояно щеше да бъде изгорен като еретик."

[ Това съобщение беше редактирано от: Teodora on 2004-06-18 14:45 ]

Има нещо което БХ е направил и никои до сега не е успял, а то е че е проповявал на повече хора от които и да е друг. Самия факт че милиони в арабските страни и индия слушат евангелието е много показателно за силата на Святия Дух. Да накараш хора да чуят евангелието без те да са поискали си е чудо което бе рядко постигано дори и от Исус и апостолите.
А такива саитове на "хринстиански кучета" се правят на килограм за радост на проваидерите, и мен много хора не ме мислят за Богоизбран ама то си е техен проблем не мои.[addsig]

Е щом Бени Хин е по-успешен и от Исус няма какво поввече да кажем .
Много е лесно като крадеш пари да имаш ТВ предавяния навсякъде!
Като гледам обаче неговите проповеди не хващат декиш- не се е обърнал още ислямския свят към Християнаството заради БХ по-скоро обратното най-много да ги озлобява и да им дава аргументи срещу християнството. С една дума я е свършил както винаги като кучетона ниивата!
А нищо явно не е в състояние да отвори очите на заблудените му поконници даже и фактите! Е по-голямо идолопоклонство от това здраве!

Bogoizbrania Ako doide Benny da propoviadva v Bg koi mislish shte idat da go slushat. I dali shte doide Benny ako ne mu platiat putia. Posle ti slushal li si kakvo Bebby propoviadva, ili kato go pusnat po TVto samo gledash chudesiite. Benny ne e evangelizator, mislia che xorata go burkat.

I onazi kniga deto se ireklamira e ot Hank Hanegraaff "Christianity in Crisis"


poveche ot nego tuka

Quote:
и мен много хора не ме мислят за Богоизбран ама то си е техен проблем не мои.

Типичен християнин! Други коментари са излишни.

Мюнцер. като ме питаш дали съм го слушал да не мислиш че може да не накараш да почна да мисля и разсъждавам като теб. Не забравяи кои съм аз, да чел съм му книгите и Святия Дух ми е показал много неща като например да не се връзвам на глупавия hans.
Никхарис от къде идва тая склоност да се преписват чужди грехове на хора които не харесваш, по твоита логика може да ме обвиниш за смърта на 3 души в нашия блок, те починаха след като прочетох Добро утро Святи душе, пака ще стигнеш там където е Павелчо.
Ако искаш да си обективен ми намери поне едната от двете грешки за които може да отговаря човек;
1. Небиблеиско учение, но тои да го е написал а не "христианските кучета" или "глупавия ханс".
2. Нечиш живот, тук доста ще се затрудниш.
Ако не можеш да ми отговориш просто направи копи-пеист на стар пост понеже досега подобно на павелчо не виждам да отговаряш на чужди въпроси.[addsig]

proview, мислех за излишно да се включвам тук, но името ми толкова често се свързва с това на пастор Бени Хин, че се чудя дали пък дяволът не знае неща, които са все още неизвестни за мен Освен това ти искаш човешко мнение, а аз мога да ти свидетелствам от опит, защото бях на крусейда в Берлин миналото лято.

Имаше обявени две служби с начало 19 часа - в петък и събота вечер. В Макс Шмелинг Хале бяхме към 12 и нещо, а пред входовете имаше буквално хиляди хора. Някои си носеха походни столчета и храна. Нямам идея те колко време са чакали. Сякаш бяха дошли болните от няколко болници, имаше дори хора в напълно безпомощно състояние - на носилки. Видях психично-болни дечица и всякакви странни болести, а толкова много инвалидни колички през целия ми живот не бях виждала. Имаше хора с всякакъв цвят на кожата и от толкова много държави - унгарци, руснаци, италианци, холандци, чехи, норвежци, южноафриканци, гърци.

Бени Хин е обикновен човек с чудесно семейство. Има прекрасна съпруга, три дъщери и един син. Не знам дали друг наш съвременник ходи в по-дълбоко познаване на Бог и в по-мощно помазание на Духа Му. Служението му е с огромни мащаби. На тези походи хиляди по хиляди хора приемат Исус Христос за личен Спасител и Господ и стотици получават физическо изцеление, без дори да ги е докосвал.

Говори простичко: за жертвата на Голгота, Кръвта, често разказва за Кетрин Кулман, както и лични свидетелства. Казва на хората да забравят за него, но да се докоснат с ръката на вярата до крайчеца на Исусовата дреха, подобно на жената с кръвотечението...

Видях стотици изцелени хора. Физически е невъзможно да свидетелстват всички по време на службата - просто са твърде много. Видях Бени Хин да изгонва демони с една дума. Казваше "Гоу!" и после се чуваше нечовешки крясък от детска устичка. Майки плачеха, прегръщайки изцелените си деца. Един мъж с дълга коса не можеше да каже и дума, но само плачеше, защото току що беше получил изцеление от СПИН. Дядо на 82 години стана от инвалидната количка и после беше освободен от глухота. Момиче на около 12 години беше изцелено от астма, а когато излязоха да свидетелстват, Бог изцели майката от синузит, а бащата от някакви проблеми с коляното.

Деяния на апостолите има и днес. Онова, което четем в Библията е РЕАЛНО, защото Исус Христос е Същият вчера, днес и завинаги. Всеки, който говори срещу Бени Хин и други хора на Бог трупа жар на главата си, понеже той се моли за всички, които го хулят, никога не се защитава.

Преди години Святият Дух му е говорил чрез устата на Орал Робъртс, казвайки: Бени, ти си в най-трудното служение. Ще бъдеш постоянно критикуван и хората няма да разбират какво ти струва това. Но запомни едно нещо: никога не се защитавай, защото ако ти направиш това, Бог ще спре да го прави за теб. Това е чудесен, Библейски принцип. Примерът на Съвършения Божий Син беше да не отвръща на хулите, но да се моли за слепите, да прощава и благославя. Това е, което всеки от нас трябва да прави - ако иска [addsig]

Къде са ще питам аз учениците след грандоманските служения на БХ. Да не говорим колко грозно беше да налага с сакото си зомбираните си фенове.
Quote:
Самия факт че милиони в арабските страни и индия слушат евангелието е много показателно за силата на Святия Дух. Да накараш хора да чуят евангелието без те да са поискали си е чудо което бе рядко постигано дори и от Исус и апостолите.


Обърнете внимание: БХ може повече от Исус, е, това ако не е богохулство па на!!!!

И още по горния цитат. Доколкото чета евангелията поръчението на Исус не е да ходим, да говорим и да ни чуят, а да направим всичките народи негови ученици. А не да правим някакви масовки след, които няма почти никакъв резултат. Колко много свидетелства за това има и в БГ. Улв Екман на стадиона в София. Спомням си какъв психофашизъм зареше по улиците от тия реклами на всеки ъгъл. И какъв е резултата днес от това. Чуха много и после си заминаха и извода, който си направиха бе, че христичните в БГ са едни зомбирани сектанти. Та не е ли така!

Сещам се и още нещо. В града в който живея, местната "църква" раздаваше пред и в училищата малки нови завети от сините на Гедеон. И след това уличите бяха пълни със скъсани завети. Каква е връзката с Бени Хин (Хил както казва NickHaris) ли? Ами методите, целите, средстват и духът е същия.[addsig]

По отношение на постинга на павелчо, мога да кажа отново, че с такива фишеци не се изгражда Божието Царство. Напълно съм сигурен, че там където и да бехе в 19 ч. където дошли хиляди. Тези хора след това пак са си отишли по домовете пълни езичници. За тях дали ще отидат при БХ или при Ванга или Вера Кочовска е все едно. Те хората търсят знамения.

От такъв вид служения няма ученичество!!!!!!![addsig]

Ашколсум, daneff!!!
Как успя с едно изречение да го кажеш!

Ето това е най-вярното - че хората търсят знаменията, и не са отишли при БХ заради Словото, а заради знаменията.
И какво? Бог ще те изцели, но дали сърцето на тези хора ще се обърне? Не мисля.

В неделя като отивах на църква се препънах на стълбите явно БХ е ме е зомбирал, а пък някакъв от съседния блок го изкарваха на линеика береше душа резултата е на Улв екман.
Новак
Присъединил се: Sep 16, 2002
Публикации: 48
От:
Posted: 2004-06-21 15:28
--------------------------------------------------------------------------------
Къде са ще питам аз учениците след грандоманските служения на БХ. Да не говорим колко грозно беше да налага с сакото си зомбираните си фенове.
Quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Самия факт че милиони в арабските страни и индия слушат евангелието е много показателно за силата на Святия Дух. Да накараш хора да чуят евангелието без те да са поискали си е чудо което бе рядко постигано дори и от Исус и апостолите.

--------------------------------------------------------------------------------


Обърнете внимание: БХ може повече от Исус, е, това ако не е богохулство па на!!!!

ми нати , изказването ми въодще не казва това. А казва че Исус не е напускал Юдея и въобще не срещнал физически повече от 500 000 души именно затова е избрал апостолите затова изпрати Святия Дух, колкото и да ти е гадно този Дух достига до хората незвисимо дали го искат или не и броия им надхвърля 1 000 000 000 Благодарение на ТВ-то

А това какво ни е казал Исус да правим въобще не е твоя работа. Защото е ясно
Матей 28:19
ИДЕТЕ, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух,

нека да си копиран отново доказателството за силата на благовестието коята вдесява демоните и бесовете.
Quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Самия факт че милиони в арабските страни и индия слушат евангелието е много показателно за силата на Святия Дух. Да накараш хора да чуят евангелието без те да са поискали си е чудо което бе рядко постигано дори и от Исус и апостолите.
[addsig]

Данев се включва рядко, но обикновено много точно. Аз самата не се бях замисляла за този аспект:
Quote:
По отношение на постинга на павелчо, мога да кажа отново, че с такива фишеци не се изгражда Божието Царство. Напълно съм сигурен, че там където и да бехе в 19 ч. където дошли хиляди. Тези хора след това пак са си отишли по домовете пълни езичници. За тях дали ще отидат при БХ или при Ванга или Вера Кочовска е все едно. Те хората търсят знамения.Бого, скъпи- "научете" включва много повече от дране по площадите или по телевизията. То включва активно действие от страна на учителите, които да променят мисленето на цели нации. Всеки може да грабне микорофна и да започне да бръщолеви. Вчера например един в нашата църква пак го пипна логореята и започна "от Духа" за Божията любов, за спасението (на спасени християни!!!!), за прощението на греховете (на покаяли се християни!!!!) и за не си спомням какви още фразички, докато пастора не му взе микрофона. Това, което установих, е че на Църквата се предлага един буламач от емоции и "изцеления" (на баба Пена главата и минала) и клиширани фразички, а не се поучават основни християнски доктрини.Затова в главата на 99% от християните е убеждението, че щом "чудеса" стават значи служителя е задължително от Бога и трябва да се приема всичко, което той казва. Болшинството от християните не са научени на критично мислене, да не говоря за мислене въобще. Емоция да има!

Теодора твоята църква в Индия ли е или в арабските страни?
БХ по църквите ли говори?
Това за различните части на едно тяло нищо ли не ти говори.
А за дрането по площадите, виждам че точно Павел и другите апостоли са го правили наи активно. Представи си да излезеш пред тълпа без микрофон и там да има противници, обзалагам се че Павел се е скъсвал от кряскане на не едно идве места особенно в юдея.
Знаете ли сега се сещам и за друго об виниха ме че съм богохулствал ка то съм казал че БХ бил по велик от апостолите, а не бяха ли именн апостолите които основаха църквата в Ерусалим, тази църква не се ли изгради от същите хора които крещяха на Исус Разпниго! но повярваха когато апостолите проповядваха.
По вашта логика излиза че апостолите са по велики от Исус. [addsig]

Нашта логика е, че Исус не се облагодетелства от учениците, не им събра парите за строеж на църква след, което да ги прибере за себе си, не ги изманипулира за нищо, както и изцеленията му се доказаха, че са автентични!И най-важното не ги зомбира и отрови с фалшиви доктрини. Между другото, от къде знаеш това за Бени Хин и арабите? От неговия канал ли? Щото по таз логика и аз мога да кажа "Пях Турандот в Миланската скала". И снимки мога да ти покажа. И тълпи да снимам...това какво доказва?

Единствените хвалебствия, които съм видяла за Бени Хин, са от неговия собствен сайт. Всичко друго за яки критики за доктрините му и начина по, който прави нещата.

Теодора ти на земята ли живееш? снимките и предаванията с покоиния крал Хюсеин, правителството и племени водачи в Йордания, ретранслациите по другите арабски канали за теб малко ли? Или и ти си зомбирана че тои е обрал парите на Йордания а може би и финансите у нас е разклатил, чудех се защо пенсиите са толкова ниски.[addsig]

daneff, за теб вероятно и пророк Илия е "зомби"?! Да не бъде! Колкото до Божието Царство и как то се "гради", ако беше ти критерият - не, благодаря! Такова Царство Господ Исус не е проповядвал, но пък го е съсипвал! Бени Хин - също. Затова и дяволът толкова го мрази. Ако не сте вие, ще са други - клеветникът на братята лесно си намира инструменти да хули. Тия, обаче, хулят всичко, което не знаят; а което знаят естествено, както животните без разум, в това развращават себе си. Юда 1:10

Теодора, ти по-добре иди виж с очите си и тогава ела тук да пишеш! Критиката в света може и да е нещо безобидно, но хулата в духовния - никак даже! Особено ако се докоснеш до служението и помазанието на човека... Не смейте да правите това! Не бъркайте земната логика с Небесната!!! Не съдете!

Бени Хин е мощно употребяван и помазван от Бог. Можете да го наричате какъвто си щете, но не смейте да хулите Духа върху него! Не се и докосвайте до помазанието! Не искам да съм на мястото на този, който направи това. Не разбирате ли?! Наистина ли не разбирате?! До там ли ослепяхте?! Несмислени и мудни по сърце да вярвате все що казва Писанието!

Но те се присмиваха на Божиите посланици, презираха словата на Господа, и се подиграваха с пророците Му, догдето гневът Му се издигна против людете Му така, че нямаше изцеление. ІІ Летописи 36:16[addsig]

Божидар не знам кой си е по -велик бе.Не разбрахте ли.Превежда човека ....САмо да не е като бай Тошо едно време,дето също бил преводач-превеждал говедата от единия баир на другия.Сайта му се четял много в америка--хехе,никой не го знае там,ма нейси..Абе защо има толкова нещастни и объркани пора сред християните..Оп,май обърках.Да,със сигурност-християнството не е такова учение,което да те кара да правиш анализ на Божиите служители.Понеже теб не те бива в нищо,Бени Хим ти е виновен.Понаже се мъчил да направи църква,ма никой не искал да ходи при него,то Бени Хим е виновен.Понеже е пълен неизвестник във Варна,Бени Хим е виновен.Понеже никой не се интересува от преведените му книги,Бени Хим му е виновен.А бени Хим саже и не знае ,че тук в Бългалия,живее някакъв си нещастник.Просто човека ходи да проповядва благовестието.И за ваше сведение-Бени Хим плануваше да бъде в България преди 2 години.Но заради празноглавието на някой ужпастори,не дойде.И той каза така-докато няма единство на пасторите,няма да дойда.Защото като дойдат хилядите на събранията,след това те трябва да бъдат доведени и в църква.СЛУжението на Бени Хим е евангелизационо-тоест той носи благовестието.И след това месните църкви с атия ,които трябва да почогнат на хората да ОСТАНАТ в църква.Защото има разлика между евангелизация и ходене на църква.Има разлика между това хората да чуят за първи път за Христос, и да посещават редовно църква.И вместо да си губите времето в простотии,вие модератори или както там си мислите че ксте,по-добре направете нещо смислено в живота.Най-добре е за начало да спрете да хулите служителите на Бог.След това просто мислете как да помогнете на някой,как да споделите божиеот слово на някой.Но вас за това не ви бива,тогава просто купете една баничка на някой бездомник-все пак ще измиете малко съвестите си.

smislov, кво беше това вклщчване от тебе в пламенна защита не един, според мен лъжеучител. И на всичкото отгоре и док-ва приведох, ама ето пак линка да четеш, ако случайно изгодно и удобно си го пропуснали или ако не просто премълчаваш това. Beny Hinn (www.deceptioninthechurch.com)

Знаеш ли какъв му е проблема на БХ, че е краткосрочно ориентиран човека. И понеже това е така, затова аргасва със "святото" си сако хората и прави шоу, под прикритието на благочестието, което си е много опасно за него. Или ще ми кажеш, че той имал спец. помазание. Това съм го чувал вече, не върви. И пак заради краткосточния му поглед БХ прави тези големи мега спектакли, понеже за такива като него и зомбираните му последователи поклонението към истинския Бог се е изместили към преживяването, моментния литургичен транс.
По отношение на това какво е служението на БХ мога да цитирам Павел:
Quote:
Само това, че по всякакъв начин, било престорено или истинно, Христос се проповядва; и затова аз се радвам, и ще се радвам. Филипяни 1:18По отношение на книгите превеждани там от някакъв си Божидар и съмишленици, мога и имам правото да ти задам един върос: Ти чел ли си нещо, поне една глава от някоя книга? От саркастичния ти тон личи, че си нямаш и на идея какво пише в тези книги, повечето от които са на академично ниво и далеч по-сериозни от отварите на посредствени автори, който пишейки 200-300 страници, полезното там е само 1-2 абзаца, ако има такива въобще!

za Pavelcho
Отново познатата вече практика с лозунгите. И като прибавка имаме български език от 20-те години на миналия век.
Quote:
Несмислени и мудни по сърце да вярвате все що казва Писанието!


Това пък за Илия от къде го извади не разбрах?!?

По отношение на критерия, искаш да кажеш, че БХ е пример за следване на Божия Закон и принципи т.е. Неговият критерий. И аз бих казал като теб: не, благодаря![addsig]

И в добавка на смислов
1 Петрово 2:13 Покорявайте се заради Господа на всяка човешка власт, било на царя, като върховен владетел,

Римляни 13:1 Всеки човек да се покорява на властите, които са над него; защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога.

Абе аиде сега кой ще спечели съревнованието в големия спор а Смислов
Някои хора маи не са ми отговаряли за това дали вярвят в троицата и в това че Исус е Бог и спасител на хората и че той е и нашият посредник и худатай пред отец ама както и да е
Те си знаят кои са [addsig]

daneff, има един пророк в Библията на име Илия, който по едно време си хвърли кожуха върху друг Божий пророк - Елисей (ІІІ Царе 19:19). Спомни ли си? От там го извадих. Реших, че всеки, който хвърля дрехата си върху някого считаш за "зомби". Прости ми, ако съм сбъркала и за някои (пророк Илия) правиш изключение

Не се сещам за по-съвременни думи, затова цитирам единствения превод на Библията, с който разполагам. Не знаех, че е от 20-те години на миналия век

Не, нямах предвид, че пастор Бени Хин е критерий за каквото и да било. Имам предвид само онова, което пиша

SecretMind, явно много неудобни въпроси задаваме с теб Той и Исус така правеше. После се чуваше скърцане със зъби и им виждаше гърбовете. Разпнаха Го, като си мислеха, че са победили. Ха! ТОЙ ВЪЗКРЪСНА! АЛИЛУЯ-А-А! Исус е Жив! [addsig]

Pavelcho, направе ме разсмя с това тълкуване за илиевия кожух. Ето от къде била значи идеята за аргасването със сакото. Ами дай тогава всички да си направим по една тояга (жезъл) като на Мойсей и да ходим да чукаме по скалите и каманаците, да удряме по локвите, реките и по плажовете на Черно Море та барем нещо стане.

Намраво се изумявам от тъкуването ти. Точно там пише, че Илия хвърли кожуха си върху Елисей, не блсъкаше и не аграсваше с него по група хора събрали се да го слушат на някоя поляна. Това бе избора на ученика Елисей, който в последствие взе двоен дял от духа на Илия. За сравнение с шоуто на БХ няма никакво място, което сравнение е подигравка с тези святи мъже и респективно с Бога. Тук става въпрос за две съвсем различни неща.

Не можем да си тълкуваме Библията както ни оттърва и това да извинява нашите извратени страсти и обезумели бръщолевения!!!![addsig]

Quote:
Pavelcho, направе ме разсмя с това тълкуване за илиевия кожух. Ето от къде била значи идеята за аргасването със сакото.Данев големи пропуски имаш в харизматичната си обща култура ша знайш! Така се предава помазаниетоооооо!!!! Той Бени е кат един съвременен Илия, но за разлика от него не живее в пристройки към къщата на някой вдодица, ами в палати.

Данеф,или както и да си,Бени Хим го знаецелия свят.Та дори и папата преди време го бе поканил на ауиденция..Само че ти,божидарчо,теодора,и още двама-трима-кой ви знае?Какво сте направили?На кой сте благовествали?За кой сте се молили?Да,за кой,за какво сте се молили?Като посещаваш и препращаш разни сайтове-какво от това?Кой стой зад тия сайтове,кой е автора им,какво е направил този автор за божието дело?Нищо.Някакъв съвсем неизвестен немец,уж пастор написал книга.Е,какво знаеш друго за този немец?Та колко богохулни книги са написани,трябва да се съобразявам и с тях ли?В Библията пише-по плодовете ще познаете.Но за са познаеш-първо трялва да си новороден.И да разпознаваш с духа си, а не с ума си.Но това за много хора е абсолютно непознато,и тъй като те не могат да го разпознаят,то предпочитат да четет анонимни доноси,лъжи,небивалици,хули.То не беше Бени хим оплют,не беше Бакалов,не беше Кенет Хегин,Лестър Самръл..Ами кажете от кой се учите вие ?От Божидарчо ли?О,ужас,ако е така.От книгите,който той превежда на автори ,който са абсолютно непознати в бобшинството то евангелските среди,но според него те са велики...Воже и така да е,не съм ги чел.Но на фона на Лестър Самръл,Кенет Хегин,Бени Хим,Шан Бак,Джон Остин,Улф Екман,дааа ,Улф Екман,Бог да го благослови,тия хорица са просто доста незавидни.Но не отричам,че те може да са правили и те неща за Бог.Но какво е правил божидарчо,или ти данеф?Четох пред някъде,че божидарчо се мъчил да прави църква,ма нещо не успял.И тъй като се посрал/с извинение/,сега са му виновни тия,който могат.Е,много важно за Бени Хим,че разни незадоволили собствените си егоисични амбиции господа тръгнали да го хулят...

Ти ли не знаеш лисицо, Киро24, Татко Смърф, Смислов?????

daneff, да ти приличам на някакъв очилат, намръщен теолог, който предлага тълкувания на Библията?! Бъркаш ме с някой. Обаче няма и да махам части от Словото на Бог, само защото обиждат твоята взискателност и морална етика!

Една сляпа жена по време на служба отишла при брат Р. У. Шамбак и му казала: "Заплюй ме в лицето и Бог ще ме изцели." Той й отговорил: "Молих се за теб. Това е достатъчно." Жената продължила да настоява: "Плюй в лицето ми и ще прогледам!" Шамбак пак отказал. Накрая упоритата жена го попитала: "Ти по-голям ли си от Исус, че отказваш да плюеш на лицето ми?!" Докоснат от Святия Дух и разплакан, Шамбак плюл и жената прогледала!

Слава на Всемогъщия Бог, който обръща на глупост човешките мъдрувания! [addsig]

Павелчо, това пак като от онова от вестника за Израел в темата за Мел Гибсън ли е?

Според мен е като това, Теодора:

И Той хвана слепеца за ръка, изведе го вън от селото, и, като плюна на очите му, положи на него ръце и го попита: Виждаш ли нещо? И той, като подигна очи, каза: Виждам човеците; защото виждам неща като дървета, които ходят. После пак положи ръце на очите му; и той втренчи очите си, оздравя, и виждаше всичко ясно. Марко 8:23-25

Обаче виж какво пише пък в Лука 24:11 А тия думи им се видяха като празни приказки, и не вярваха.

Завършвам с Йоан 20:27 Тогава каза на Тома: Дай си пръста тука и виж ръцете Ми, и дай ръката си и тури я в ребрата Ми; и НЕ БЪДИ НЕВЯРВАЩ, А ВЯРВАЩ![addsig]

Поли, ако бях на теб щях да прочета внимателно аргументите на "противниковата" страна преди да се втурна да защитавам или доказвам каквото и да било, защото в този случай ти само се изявяваш като изключително коравовратен човек, който е склонен да робува на илюзии и на погрешни учения само от страх да не би това върху, което е градил вярата си се окаже пясък. Зная, че не си такава, затова по-добре спри да пишеш, а попрочети малко. Помисли върху прочетеното и тогава пак си пиши. Искам да ти кажа, че има голяма разлика, когато вярата ти е върху пясък и върху канара. Едното носи робство, другото свобода. Опитала съм ги и двете и зная за какво говоря. Вярно е, че леко съм закопала основата само, но се убеждавам, че е канара. Другото са фойрверки и заблуди. Казвам ти го с най-добри чувства.

Теди, и за миг не съм се усъмнявала в добрите ти чувства

Аргументите на противниковата страна, както ги наричаш първо не мога да ги прочета, защото не знам английски. Второ, дори и да можех, нямаше да го направя. Това би било като Исус да каже на хората Си: Четете кришна, буда и сие отрови, че да се запознаете с противниковата страна. Да не бъде! Или: Внимавайте на думите, които излизат от устите на хората, когато клеветникът на братята ги употребява! Да не бъде! Да разсъждаваш между две противоположни мнения, като избираш онова, което ти харесва, може и да минава за светска мъдрост, но при Бог е глупост. В Словото Си Той казва да внимаваме на Него Самия!

До преди две и половина години не бях и чувала за Бени Хин. В първата църква, където Бог ме накара да ходя го били считали за лъжлив и какъв ли още не, но слава на Бога, не са го хулили открито. Тук за първи път една сестра ми даде негови касети. Като изключим книгата на Джейми Бъкингам "Дъщеря на съдбата", която разказва за живота на Кетрин Кулман, не бях чувала и чела за други хора след апостолите, които да вършат същите деяния (до тогава).

Ето какво се случи: Стоях пред екрана на телевизора и се чудех как да приема това, което виждах. Тези падания под силата не ми вдъхваха никакво доверие... От друга страна тълпите, хвалението, лицата на хората, които буквално греят, виждах сълзи по толкова много от тях... И все пак, тези падания?! Тогава направих най-доброто, което знам. Застанах в молитва и казах на Бог: Господи, ако това нещо е от Теб, моля Те да ми го докажеш от Библията!

Аз не бях предубедена, Теди. Нямах никаква нагласа. За първи път виждах този човек. Не знам по-добро нещо от това да се допиташ до Господа за каквото и да било. Тогава Святият Дух започна да ми посочва стихове от Писанията. Оказа се, че са толкова много! Едва ли е имало пророк, който да не е падал в присъствието на Бог. Апостол Йоан в Откровение падна като мъртъв, когато видя Исуса в славата Му, тълпата, която отиде в Гетсиманската градина - в евангелието на Йоан пише, че ВСИЧКИ паднаха, когато Исус им каза: Аз Съм! Момчето, от което Исус изгони демона падна като мъртво, Езекил, Даниил - изследвайте и вижте.

Случи се и друго удивително нещо. За Рождество Христово 2002 г. Бог ме накара да пратя подаръци на хората, които бяха гласували за моето отлъчване. Сред нещата, които ми вложи да им подаря, беше една касета на Бени Хин. Сестра от църквата вече ми беше казала, че те не го приемат, но Божията Дума е по-важна за мен. Знаете ли какъв е бил ефекта? Пастирът се просълзил и казал на братята и сестрите: "Не разбирам как тази жена може да ни праща подаръци след всичко, което се случи". Това не е всичко. Покаял се пред всички, казвайки, че са грешали до тогава по отношение на Бени Хин и че той е човек на Бог. Цялата църква гледала касетата, гледат и до днес. Четат и негови проповеди. Не ме интересува какво хората казват. Ако приемаш свидетелството на човеците, Свидетелството на Бог е ПО-ВАЖНО, защото Канарата е Исус! [addsig]

Поли, както на емоция си приела Бени Хин, бъди сигурна, че ще дойде момент, когато ще се сблъскаш с много неща, когато пак тази емоция ще те изкара от това състояние. Няма да можеш до безкрайност да живееш в самозаблуда или в отрицание на действителността. Бог е милостив. Той знае как да подейства в сърцата на хората. Ти сега си мислиш, че стоиш здраво на Словото и цитираш стихове, но всъщност, това, което е в твоя ум е тълкуванието на тези същите стихове, което си приела за чиста монета от Бени Хин и сие. А когато тълкуванието е подкрепено със солидна доза рекламна кампания ("чудеса и знамения") , тогава за теб това става истина. Но идва момент, когато тълкуванието бива подложено на огън. Тогава ще видиш дали ще издържи или не. Не се страхувай да четеш критики. Не се страхувай дори да четеш неща с, които не си съгласна. Бог не ни е дал дух на страх.

Теди, предлагам ти да изчакаме с този разговор около месец - след Бирмингам пак ще сме тук, живи и здрави

Ама виж сега работата е там , че за мен ученията на Бени Хин, Улф Екман, Лестар Съмрал, Джойс Майер, Аванзини, Морис Серуло, Родни Хауърд Браун, Кенет Коупланд, Кенет Хегин и сие са ми били като настолни книги- за живота и за тълклуванието на Бибилята. Аз няма да отида там за да си затварям очите, а точно обратното- да ги отварям!

Теди, отваряй ги широко

Ще те чакам тук. Друго е да пише очевидец.[addsig]

Значи тази теодора не била бъгарче,така ли?леле с каква омраза говори против всички български служители...Особено срещу Бакалов-ща си помисли човек,че е била влюбена в него,той и отказал, и сега цялата любов се е превърнала в омраза...Ако ще и на луната да отиде,пак нищо няма да разбере нито от служениот на Бени Хим,нито от който и да е било друг.Просто тя си знае нейното-всички са и криви.Да ти напиша пак,че не съм нито киро,нито пешо,нито смърфа,нито джуджетата,нито снежанка,та да разбереш,а?Та само тия ли не са съгласни с вас,а?Та аз пак казвам-поне 70% са твърдо против вашите писания и вашия начин на разбиране и хулене.И затова пишат само 4-5 човека на един акъл/дух_,а другите просто или не влизат тук,или не искат да пишат.Та отиди поне и виж,и вярвай след това на очите си.Но ти и та тях не вярваш.......

Поли, разбираш ли, че за мен "чудесата" не са доказателство за правилността на дадено учение.

Павка, бях лудо влюбена в Балаков, ама той ми отказа ръката. Нищо, че имах голяма зестра и съм една на мама и на татко.

Бени Хил не почина ли горкия, добри скечове правеше. А тоя да не е някакъв имитатор?
Напълни се с всякакви чудотворковци, и аз пред тях предпочитам Хари Потър! Поне е искрено момчето!!!

neznam Benny dali e e evangelizator no kato mu davat prez-sedmichnoto predavane nikoga ne go davat da blagovestva, samo kak miata kuzusi i bie xorata po chelata.

vuz naprimer Billy Graham dava samo kak evangelizira, toest smiata go za nai-vaznata chast ot sluzenieto si. Chudia se dali i niakoi ne se e izcelil i na negovite subrania.

Kakto i da e, brat mi beshe goliam fan na Benny daze xodi 1-2 puti da go gleda kato minavashe prez Washington DC. Ama tova e minalo vreme. Edno vreme kopiraxme Benny v nashte mladezki subrania i na selo, padaxme kato krushi. Posle se usumnixme i zamria preziviavaneto.


Имах една мъдра учителка и тя винаги казваше: "От слънчевата страна на улицата винаги летят и камъни!"
Не защитавам Бени Хин, идеята ми е, че всеки от нас ако в даден момент бъде употребен от Бог за някакво видно пред човеците служение той със сигурност моментално ще се сдобие и с много противници . . . ето например Иво Тинчев днес отнесе много критики, "антихристиянски сайт" и т.н.
та според мен колкото е по-известен човек, толкова повече противници му праща Бог за да се не главозамайва . . .

Както похвалите не са показател дали някой учител е от Бога, така и критиките не са.

Е, JC, не са много критиките. Едно злобарче си излива пубертетската агресивност. Това е всичко. Имаше по едно време някакви недорасли скинарчета, и те като него се пънаха да пишат цинизми, пък после се отказаха.

Аз и не го чета вече. Да си пише глупостите. Аз имам интерес от това, защото той иначе защитава Бени Хин, Бакалов, и разни други такива. Нека да се види какви поклонници ги защитават. Да се види колко са им обладани мозъците.

Сега ако влезе някой да чете, ще си каже, "Леле, на Бакалов и на Бени Хин поклонниците съвсем са луднали. Те като дрогирани бе!"

Теди, признавам, че позна. Смислов е павката, още известен на никого в света като славчо. Наистина павката ръсеше същата инфантилна злоба преди да напусне. И той се възмущаваше от напълно уместното название Юдаиста на niki_b.

Очевидно славчо е отишъл да си лиже раните в другия форум, но не му е издържала душицата, защото не ни е отмъстил както трябва. И сега се връща да ни отмъсти. Нахока ни всички, наруга ни, каза ни, че сме лоши, каза, че Бени Хин и Бакалов са добри, не ни обясни защо, но поне нахвърли ругатните.

Даже Павелчо се възмути от него. Тя иначе не вижда проблем в нарушаването на Десетте Заповеди, но е особено стриктна и набожна в религиозния език, който трябва да се използва. (Нещо като наркотрафикант, който съвестно спазва Закона за движение по пътищата.) За нея вярата означава религиозни думички, но не и спазване на Божиите заповеди.

Така де, сега славчо ни е отмъстил. Да видим хубаво ли е.

http://www.deceptioninthechurch.com/bhinn.html
Н атози саит авторитетно се мъдрят безмислици ,простоти, и интригантска помия, няма и една дима на Хин, а само мрънкачи. Няма ли наи после да ми дадете поне малко отговор вие хора със собственно мислене ли сте или или или просто си търсите някои духовен гьол за да се отъркаляте, като горния саит.[addsig]

Бого, я дай конкретен пример за
Quote:
безмислици ,простоти, и интригантска помияКато например това, че кълне хората и децата им ли?

[ Това съобщение беше редактирано от: Teodora on 2004-06-22 16:34 ]

Теди, Исус каза, че по ДЕЛАТА ще бъдем познати, освен по любовта, живота, плода. Също така обещава ГОНЕНИЯ на ВСЕКИ, който Го следва; обещава чашата, която Той пи, и ние да пием; обещава кръщението, с което Той се кръсти, и ние да се кръстим; твърди, че ученикът не е по-горен от Учителя си; предупреждава ни, че ако Него мразеха, и нас ще мразят; ако Него хулеха, и нас ще хулят; ако Стопанина на дома наричаха Велзевул, то колко повече Неговите домашни?! Благата вест тук е: Дерзайте, Аз победих света!

Така че, критиките определено са добър показател

Мисля, че бъркаш страха с погнусата. Не ме е страх от дявола - мразя го. Не ме е страх да чета клеветите, които той сипе чрез хората - гнуся се да го правя. Оня, в Когото съм повярвала и Когото обичам с цялото си сърце, ме учи да търся Истината и Доброто, а не мненията на хората и злото. Учи ме да мразя злото и да страня от имащите вид на благочестие, но отречени от силата му - наричат се юдеи, но не са, а са сатанинска синагога. Много хора се наричат с най-святото от всички имена - на име са живи, но са мъртви за Исус.

Също така ме учи да търся Неговото Мнение за всяко нещо, включително и за нещата, които чета. Времето ми не е мое, но Негово. Аз не съм своя си, но Негова. Така че, отказвам се да действам по плът. Трудно е. Понякога се провалям, но паданията ни правят по-силни. Дори и дяволът в известен смисъл работи в твоя полза, когато ти търсиш Бог и Му се доверяваш за всичко в живота си. Има неща, които можеш да научиш само от опит. Това не е емоция. Това е християнството, което Господ иска от Своите Си, а Той е ревнив Бог!

Бени Хин и всеки друг човек на Бог има гонения, обиди и хули и те винаги идват от религиозни хора. Никога от невярващи. Точно, както в Библията Вярно е това Слово и заслужава ПЪЛНО приемане![addsig]

НЕ знам, Павелчо, ама като съм му чел някои негови изявления се чудя как въобще му вярват някои. Всъщност, не е луд тоя дето продава баницата, а който я яде. Много ги мешаш бъркаш нещата. Но за да го разбереш това трябва да имаш духовен поглед, а не промит...Между другото не знам за вас, но според мен Антихриста ще е християнин и то от НАЙ-най надъханите, най- ревностните, за да могат такива като повечето слепи хора, които си повтарят едно и също да му се вържат. Aко някой си мисли че са му ценни езичниците, дълбоко се лъже, те са ясни за него. Е така ще се пръкне като голям проповедник и изцелител, за да могат да му се вържат зомбираните и наивни християнчета...

<font size=1>[ Това съобщение беше редактирано от: Giggo on 2004-06-23 05:42 ]</font>

[ Това съобщение беше редактирано от: Giggo on 2004-06-23 05:43 ]

Quote:
Бени Хин и всеки друг човек на Бог има гонения, обиди и хули и те винаги идват от религиозни хора. Никога от невярващи. Точно, както в Библията Вярно е това Слово и заслужава ПЪЛНО приемане!Критиките към Бени Хин идват както от сериозни библейски вярващи, така и от светски хора. По подобен начин на теб Поли, той използва този стих за да оправдае поведението си. Бил гонен видите ли. Ако ние вярваме на всеки, който твърди, че е гонен понеже "изпълнява Божията воля", кой ще е критерия за достоверността на неговите учение? Поли моля те директно да ми отговориш на този въпрос. Кой е критерия за достоверността на дадена доктрина? Само Словото ли (което всеки може да си изкривява както иска) или има и други подпори, като свидетелството на вярващите през вековете, изразено в установени и одобрени от църковни събори доктрини и отговорност пред съвременни вярващи. Кой стои над Бени Хин? Само Господ ли? Принадлежи ли към някоя деноминация?(доколкото зная е бил изгонен от Assemblies of God). Кой е свидетел за достоверността на това, което проповядва? "Чудесата ли" са неговото доказателство?(Които се доказват, че са фалшиви и манипулативни). Не е ли този библейския ред? Всъщност ако Бог даде да ти паднат "люспите от очите" ще видиш, че Бени Хин е нищо повече от обиконовен измамник.

Теди, от коя деноминация бяха първите апостоли? Кой църковен събор беше одобрил доктрините им? Чела ли си скоро една чудесна книга - нарича се "Деяния на апостолите"? Кой беше техният Шеф, Водач, Учител и Утешител в гоненията? Кой ги спираше да ходят някъде, когато не беше волята Му? Кой им казваше какво да правят и кое е доброто? Духовна семинария ли завършиха набързо, или вършеха делата на Господаря Си с детска вяра и постоянство? Правеха и грешки, но не се отказаха, защото знаеха в Кого са повярвали и че е Жив Изкупителят им! Благодаря на Господа, че винаги е имало, има и ще има толкова "глупави" и "ограничени" хора, които да се доверяват на Него Самия и да вярват, че е Жив, но не само на думи (това си личи от делата им)!

Към коя деноминация е принадлежала Кетрин Кулман? Кой църковен събор одобри служението й? А Смит Уигълзуърд? Той е членувал в няколко, доколкото съм чела, но е бил хулен от своите религиозни съвременници, защото е бил с доста груби маниери и остър език, ама Бог благоволява в тези хора! Пет пари не давам какво мисли клеветникът на братята за тях! Той е беззъб, грозен, гнусен, рикаещ лъжец!

Не знам друг критерий, освен Библията, Теди! Исус Христос не е доктрина, Той не е лист хартия с написани на нея правила: 1-во, 2-ро, 3-то, Той е РЕАЛЕН, ЖИВ, Той е ЛИЧНОСТ! На теб доктрините ли ти промениха живота, или Той Самият? Как се спаси? Прочете някоя книга на Лутер ли? Кой си даде живота, за да живеем ние?

Я погледни свидетелствата на вярващите по времето на Исус, когато дойде като Човешкия Син и виж колко са истинни! Ония, които пълнеха църквите Го разпнаха! Мислиш, че сега нещата са различни ли?! Нищо подобно. Най-много да са станали по-зле, защото е пророкувано. Най-лесното нещо е да намериш дявола сред хора, които се наричат с най-святото име, защото любимата му роля е да се прави на светъл ангел, на служител на Правдата, да се гаври с образа на Бог и вярващите в Него. Но всичко това и може, и РАБОТИ ЗА ТЕБ, когато ти търсиш и уповаваш на Оня, когото обичаш и следваш, опознавайки Го все повече и повече. Това не е емоция, а РЕАЛНОСТ - Живот, Път, Истина, Любов!

Можеш ли да ми посочиш в Библията един единствен човек на Бог, който да не е бил гонен и хулен?! Не казвам, че всеки гонен е Негов, има и престъпници - не отричам това, дори съм виждала такива хора. Но Библейският начин за изпитване на нещата, не е като ходиш да четеш бълвоча на пълни със злоба и завист съдове на неправдата. Начинът според Словото е да се ДОПИТАШ до Господа - Той ще намери как да ти потвърди Истината!

Защо не почакаш до Бирмингам? Тогава ела да пишеш какъв е. Иди и виж! Убедена съм, че ще се срещнеш с Бог там, независимо от мотивите, с които отиваш. Трябва да си непочтен, за да отричаш очевидното. Бени Хин е обикновен човек, но е човек на Бог. Писано е: Който отхвърля оня, когото Аз изпращам, Мен отхвърля! Така че, хулите не са безобидно нещо. Каквото правиш на Неговите, на Бог го правиш. Както Отец прати Исус, така и Той праща онези, които ИМА, онези, които са Му предали себе си.

Ние сме призовани за СВИДЕТЕЛИ на Господ Исус, а не за клюкари и клеветници на братята си![addsig]

Quote:
Теди, от коя деноминация бяха първите апостоли? Кой църковен събор беше одобрил доктрините им?Поли точно тук е твоята и на много съвременни харизматични християни ФУНДАМЕНТАЛНА ЗАБЛУДА. Няма такова нещо като християнин изолиран от историята и учението на ЦЪРКВАТА. Помисли върху това. Иначе ще продължиш да изпадаш в срамни положения, а Божието име ще продължи да се похулва.

Теди, сега остава да ми покажеш коя е Църквата - ако може обосновката ти да не е от книги на Лутер, но от Библията! Както и ФУНДАМЕНТАЛНАТА ИСТИНА. Можеш ли?

Божието име се похулва, когато мразиш Неговите съдове, не когато грешиш. Божието име се похулва, когато убиваш братята на Господа (та макар и с думи), не когато цитираш Неговите. Божието име се похулва, когато се разхождаш с голямата лупа да търсиш съчици в очите на другите, а ето - гредата е в твоето! Божието име се похулва, когато пренебрегваш Неговото Слово и ходиш при каквото и да било друго и който и да било друг! Винаги е имало хора, които се занимават с горните неща. До идването на Исус в слава ще бъде така

Може пак да го наречете емоция, но за мен е по-важно, че Бог го нарича свидетелство, чрез което побеждаваме дявола. Малко след като Господ Исус ми се откри, аз попитах една сестра: Какво всъщност иска Бог от нас? Тя ми каза: Сърцето ти, живота ти. Бях изумена. Казвам: Ама, нали спасението е безплатно?! Та сърцето и живота ми всъщност е всичко, което имам?! Не разбирам?! Тогава тя се обърна и вече не говореше тя, но Бог чрез нея. Имаше толкова милост и благост в очите й! Каза ми нещо, което никога няма да забравя: Безплатно е. Но ще ти струва всичко. Същото нещо говори и Библията, защото който обича живота си, ще го изгуби, но който го изгуби заради Господа, ще го намери. Амин. Няма човешка логика тук, но Божията е по-добра [addsig]

Quote:
Теди, сега остава да ми покажеш коя е Църквата - ако може обосновката ти да не е от книги на Лутер, но от Библията! Както и ФУНДАМЕНТАЛНАТА ИСТИНА. Можеш ли?Ами Поли, ако си учила история ще знаеш, че християнството не започва от Лутер и няма защо да го цитираш само него. Вземи си една книга, примерно "История на Църквата" от Пуснов и ще попрочетеш- за църковните вселенски събори и за борбите, които църквата е имала за да установи и изчисти доктрините. Като например, че Бог е Триединен, а не с 9 лица, както учи еретика Бени Хин. Има много литература по въпроса- на български.
Избора е твой! Упражни си свободната воля и прочети нещо по-различно от проповедите на Бени Хин.

Явно Pavelcho, не обича да чете, само библията е единствената книга, която е чела и само нея ще си чете до края на живота си. Тя това го смята за много свято.
Quote:
daneff, да ти приличам на някакъв очилат, намръщен теолог, който предлага тълкувания на Библията?! Бъркаш ме с някой. Обаче няма и да махам части от Словото на Бог, само защото обиждат твоята взискателност и морална етика! (Pavelcho)

Ето го твоят предрасъдък Pavelcho. За теб тези който предлагат тълкувания на Библията с "очилати, намръщени теолози". Какво ли ще каже ап. Павел за това, по-добре да мълчи там тоя "очилат, намръщен теолог". Да ама тогава е нямало очила .

Аз не мога да разбера защо трябва да те слушам, а пък ти Pavelcho да пишеш то това според твоята логика е безсмислено. По-добре седни да си четеш библията. Казваш защо да четеш там някакъв си Лутер, ами много просто ти защо си дошла да си изказваш мнението тук. Човека преди 450 години решил и той като тебе да си каже мнението и то много по смислено и подковано със словото - написал човека книги, статии, проповеди, дори и трактат за бирата. По същата логика по която ти си решила да споделяш това, което става с живота ти и той е решил. Защо отхвърляш работата и делото на този човек, и куп други като него? Къде е проблема да се четат книги и то много. Бог е открил на тях това което е било определено за живота им да го разберат и го написали на книги. Защо да не се възползвам от техния опит и свидетелство. От къде на къде ти идва ехидната мисъл да ме нападаш с това, че разбирате ли аз съм сложил Лутер, Калвин или който и да е пред Бога. Божия Закон ми е ясен - "Проклет всеки, който прави човешката сила свое упование". (я виж ти аз съм си бил чел библията)


Quote:
smislov: Данеф,или както и да си,Бени Хим го знаецелия свят.Та дори и папата преди време го бе поканил на ауиденция..Само че ти,божидарчо,теодора,и още двама-трима-кой ви знае?Какво сте направили?На кой сте благовествали?За кой сте се молили?

Като отговор на теб мога да ти копирам някои от постингите на Pavelcho, но ще го посъкратя малко: Ако Бог е решил да ме знае целия свят ще ме знае, същото се отнася и за всеки. Всички сме части на едно тяло, но с различни функции - това вероятно го знаеш! Защо трябва да си напомняме ""изново най-елементарните начала на Божиите словеса (Евр. 5:12) Аз дори се съмнявам, че дори знаеш каква е функцията на дванадесетопръстника или пък какво е аксон и за кво служи, е може и да си се объркал и да си прочел нещо по въпроса. Та искам да ти кажа, че не е необходимо всяка част да знае какво прави другата, важното е да познава Главата, Който е Христос. Та затова не ми пука знае ли ме целия свят или не, канил ли ме е папата или не, пил ли съм си сакето с японския император или не.

Пак за Pavelcho относно нейно изказване:
Quote:
Исус Христос не е доктрина, Той не е лист хартия с написани на нея правила: 1-во, 2-ро, 3-то, Той е РЕАЛЕН, ЖИВ, Той е ЛИЧНОСТ! На теб доктрините ли ти промениха живота, или Той Самият? Как се спаси? Прочете някоя книга на Лутер ли? Кой си даде живота, за да живеем ние?

в последните 2 въпроса отново се забелязва ехидната идея спомената по-горе в същия постинг. А за началото на този цита ше посоча друг, но този пит не от там някоя си Pavelcho, та дори и да не е "очилат, намръщен теолог"
Quote:
Ако пазите Моите заповеди, ще пребъдвате в любовта Ми, както и Аз опазих заповедите на Отца Си и пребъдвам в Неговата любов. Йоан 15:10

Но за всеки случай ще добава едно изречение, ако не бъда разберан: Та ако Исус не говори за доктрини, защо казва въобще това изречения на учениците си???[addsig]

Pavelcho,

може ли да има спасение извън Църквата на Живия Бог? Мислиш ли, че ако не си причастена към нея ще получиш спасението?

Апостолите поставиха основата на църквата, а Бени Хин от коя църква е?[addsig]

Теди, ти християнка ли си, или историчка? Каква история на църквата да чета? Аз не искам да ставам теоложка, историчка, или нещо друго. Искам просто да следвам Исус. Трудно ли е да се разбере? Библията казва за вярващите, че има и плевели с житото и чак до Жътвата ще растат ЗАЕДНО. Да не би ти, или друг, освен Бог да знаете кое е житото още от сега?! Та, тя почти всяка деноминация си провежда разни му там събори. На чия от всички приемаш решенията за Божествени такива?! Пропусна да споменеш коя според теб е ФУНДАМЕНТАЛНАТА ИСТИНА.

Бени Хин никога не е учил подобни глупости за 9 лица. Все пак чета негови книги и проповеди, би трябвало да знам по-добре Той проповядва Исуса Христа и то Него разпнат. Затова Бог потвърждава Словото Си с чудеса и знамения. На службите му е очевидно, че Изцелителят е Невидимият, но Жив Бог, защото хората просто се изцеляват, както си стоят по местата. Божието присъствие е толкова наситено и мощно! Ще усетиш огромна сила, съчетана с най-голямата нежност, които са неописуеми. Не можеш да объркаш присъствието на Бог. Няма начин! Ще Го познаеш

Клеветникът на братята ще твърди всякакви глупости, но ти по-добре търси Божието Свидетелство. Със сигурност Бени Хин е допускал грешки. Той разказва за един период в началото на 80-те, когато са били водени от плътта и как после е паднал на лицето си в покаяние... Кой от нас е безгрешен? О, спокойно, на форума аз съм най-големият грешник Ето, признавам си го!

Трябва ли обаче да ставаш инструмент в ръцете на лукавия?! Мислиш ли, че случайно едно от имената му е "КЛЕВЕТНИКЪТ НА БРАТЯТА"?! Само помисли колко духовен е изглеждал Исая за тези три години, когато е проповядвал гол (Исая 20), или какво се случи на онези деца, които се подиграваха на Елисей - мечките са преобраз на демони! Ти беше ли се замисляла до вчера, че Исус плю на очите на един слепец и тогава той прогледа. Само си представи гледката!

Фарисеите са казвали, че нямаш право да плюеш в съботен ден, защото като се смеси слюнката с праха, ставало глина, а от глината могат да се изработят неща - това било грях! Разбираш ли сега защо в друг случай Господ направи именно кал и сътвори око на друг слепец? Зло ли иска да правим Бог, или добро?! Как си представяш соченето с пръст и нечестивите думи, които ни призовава да отмахнем от себе си, за да чува молитвите и да приема поста ни?!

И понеже спомена земните деноминации, нека ти кажа още нещо, Теди. При организирането на евангелизационните походи, служение Бени Хин работи винаги с местните църкви. Хорът е местен. На всеки човек, който излиза отпред за покаяние, се дава брошура с адресите на църквите, които са взели активно участие в подготовката на похода, а те са десетки. Ще имаш чудесната възможност да се убедиш в това лично

В Берлин видях с очите си две монахини, които бяха дошли, защото прочели "Добро утро, Святи Душе!" и Бог докоснал сърцата им. Виждала съм също баптисти, методисти, петдесятни, членове от Божии църкви и от други християнски деноминации. Бог има Свои съдове навсякъде, където изповядват Исус Христос за Господ и Спасител. Това е.[addsig]

Не Поли, ти искаш да следваш твоя "Исус", както Вера Кочовска следва "Исус". Следването на Исус не е само мистично, не е само преживявания. Бог няма да ти открие 'лично" неща, които вече е открил на християните от началото на Църквата и са утвърдени като утвърдени доктрини и канони. Този обаче, който ти открие "лично" неща ще бъде същия този, който ти говори за "Велизар и нощното напикаване".
Quote:
Бени Хин никога не е учил подобни глупости за 9 лица.Учил е разбира се. Има толкова много онлайн линкове. Потърси ги.

Бъди здрава.

daneff, става очевидно, че Бог ни е дал свобода на избора - който иска, чете Лутер, който иска чете каквото и да било друго. Аз като по-глупава, ще наблягам на Библията и ще препоръчвам НЕЯ като основа за християнска вяра и критерий за Божието Мнение Ти отговаряш за себе си!

Leon, ами той и Бени Хин е от същата църква, но не защото той така смята, а защото върши СЪЩИТЕ ДЕЛА като апостолите, и проповядва СЪЩИЯ Исус като тях, и Бог потвърждава по СЪЩИЯ начин, както винаги го е правил и ще го прави

О, и да не забравя - спасение има само чрез Исуса Христа и никога извън Него. Щом си в Него, значи си в Църквата [addsig]

Теди, те и юдеите смятат, че християните се покланят на много богове (трима), като с това били нарушавали Закона, ама няма да ида да им чета сайтовете - вече ти обясних защо [addsig]

Quote:
Leon, ами той и Бени Хин е от същата църква, но не защото той така смята, а защото върши СЪЩИТЕ ДЕЛА като апостолите, и проповядва СЪЩИЯ Исус като тях, и Бог потвърждава по СЪЩИЯ начин, както винаги го е правил и ще го правиНе, Pavelcho, Бени Хин няма нищо общо с делата на апостолите. Прочети да видиш какво правеха апостолите. Павел, например, не само проповядваше, но и изграждаше църквата, грижеше се за нея, "хранеше" я, пазеше я, простояваше месеци и години за да утвърждава братята. А какво остава след Бени Хин - купчина празни бутилки от минерална вода, хартии и буклуци. Той се качва на самолета и отлита на другото място, където добре ще му платят. Кой от апостолите ходеше там, където ще му платят? Каква е грижата на Бини Хил за Църквата? Раздавали разни адреси на църкви!!! Това е невероятно безумие. Я да те питам, как се става част от църква? Като влезеш и кажеш ето ме? Как ще реагира човека като получи адресите на църквите? Ще тръгне да си избира кое представление да посети? Ти май изобщо не можеш да схванеш, че аз ти говоря за жива част от църква, а не за деноминационна принадлежност.

[addsig]

[ Това съобщение беше редактирано от: Leon on 2004-06-23 08:49 ]

Leon, защо съдиш преждевременно?! Как смееш да окачествяваш кой е част от Тялото на Господаря и кой не е?! Внимавай, защото с каквато мярка съдиш, с такава и ти ще бъдеш съден!

Пастор Бени Хин съсипва делата на дявола, но ти защо ставаш инструмент на лукавия, като хулиш неща, които не познаваш?! Иди кажи на онези майки с изцелените деца, че напразно се е разхождал Божия човек през няколко океана, често далеч от собствените си деца - току виж техните сълзи на благодарност разчупят леда в сърцето ти. Амин. Иди при освободените от демони! Иди при спасените! Или при критикарите е по-лесно, а?! Нали не плюят по теб...

При Бог няма лесно! Не и докато си в плът! Но горко на всеки, който не е умъртвявал плътските си страсти, а вместо това се е водил по тях! Горко на всеки, получил милост, който не показва такава на брата си!

Господ Исус каза една притча за оня човек с големия опростен дълг, помниш ли? Излизайки си опростен първото, което направил, било да хване брата си за гушата... Кой си мислиш, че си ти?! Съдия?! Внимавай! Това излиза прекалено скъпо!

Ха, значи аз съм инструмент на лукавия
Незнам да се смея ли...

Pavelcho,

чудесата и знаменията изобщо не са критерии за действие на Бога. Че то и лукавия може да прави чудеса и знамения. Умът ти е толкова затворен, че не можеш изобщо сама да мислиш. Просто старшно са те промили. Плодовете говорят, тях ще гледаме. Не усещаш ли, че всичко на което стоиш е сбъркано в самата си основа. Не се ли усещаш, че са ти останали само цитатите от Писанието и нищо друго като резултат. Не усещаш ли, че това което ти говоря изобщо не можеш да го схванеш. Когато стане дума за по-големи дълбочини, ти искаш аз да ти тълкувам нещата, защото не можеш сама да си ги разбереш. Ето ти нещо видимо, което да ти покаже каде си. Не отричай това, което не можеш да разбереш и познаеш. Чел съм много неща от Бени Хин и мога да направя разликата. [addsig]

Leon, най-трудното е да се смееш накрая. Сега всеки може.

Вярвай си в каквото искаш по отношение на чудесата, обаче в моята Библия никъде няма случай дяволът да върши чудеса и Бог да не върши по-големи. Никъде в Писанията няма да намериш случай, в който дяволът да върши чудеса и знамения, докато хората на Бог проповядват Исуса Христа и то Него разпнат! Няма начин! Иначе какъв Бог щеше да бъде Богът на Библията?!

Обаче за сметка на това ще намериш бащите си фарисеите, които вършеха същите дела като теб, сочейки Сина на Живия Бог с пръст, говорейки нечестиви думи срещу Него. Разпнаха Го и си мислеха, че са Го победили, но Той възкръсна! Неговите хора имат Неговата съдба. И освен това са блажени да бъдат хулени, заради честта да бъдат употребявани от Бог Всемогъщи!

По-добре изпитай себе си дали си във вярата, вместо да уповаваш на човешките си преценки! Дали можеш да правиш разлика Бог ще каже, не ти! Така че, питай Него! Единственото Мнение, което е важно и за днес, и завинаги, и за всеки от нас, е Божието! Търси Него! ТОЙ Е СЪДИЯТА![addsig]

О,sancta simplicitas!

Ама че спамери, къде са доказателствата за БХ , вие освен доктрината не ми харесва въобще мислите ли като пишете кълнял хората? нима
Вашия проблен е себелюбието ви което се превръща в психоза, и като прибавим типично българския манталитет, не сакан я да сам добре а вуте да е зле, се получава нещо което зад окена наричат loser. [addsig]

Бого пусни си търсачката и си го преведи.
Quote:
But Hinn's rhetoric since then has raised questions in some people's minds about his sincerity. For instance: "Now I'm pointing my finger with the mighty power of God on me. ...You hear this. There are men and women in Southern California attacking me. I will tell you under the anointing now, you'll reap it in your children. You'll never win. ...And you children will suffer. You're attacking me on the radio every night; you'll pay, and your children will. Hear this from the lips of God's servant. You are in danger. Repent, or God Almighty will move his hand. ..." That is what Hinn told an audience on August 7 at Melodyland Christian Center in Southern California."


Бого, аз съм един от тези спамъри. Дали съм loser, не е още ясно. Не мога да кажа,
че искам някой да е зле, особено когато става въпрос за мисионери и служители на Благовестието. Библията ми казва да имам двойна почит към тях. Разбира се, ако са истински. Например, смятам Иво Шатровски за герой на вярата, макар че се различаваме по някои вярвания. Също познавам хора, които са мисионери в Родопите, които смятам за по-горни от мен, нищо че не са доктринално перфектни, нито дори са съгласни с мен за всичко. Бих искал отново да срещна някои от тях, не съм ги виждал от години, но знам за техния себеотрицателен труд. Бих искал да напиша нещо повече за тези хора, да привлека вниманието на повече хора към тях, да размърдам българските християни да си платят десятъка и даренията на такива хора, вместо да ги дават на лумпени и палячовци.

Няма никаква завист в мен. Аз съм се изхранвал достатъчно добре на свободния пазар, мога да продължа да го правя, но бих искал онези мисионери - истински мисионери - които не могат да се издържат на свободния пазар, да имат достатъчно, за да вършат своята работа.

Бени Хин не е такъв случай. След неговото фалшиво пророчество през 1992, че Грабването щяло да бъде през 1996 (което пророчество гледах на видеозапис), и след като през 1996 той дори не намекна за някакво покаяние (също като Езавелка), разбрах, че човекът е там за друго нещо.

Вярно е, че хора повярват чрез него. Но това не означава, че той е Божий служител. Павел казва, че е доволен дори когато Благовестието се проповядва от партизанство или ревност. Ние трябва да бъдем внимателни относно доктриналните положения в проповедите дори на най-изявените проповедници. А когато става въпрос за лъжепророк, който не се покаял за своето лъжепророчество, това вече е сериозна работа.

Нещо не се сещам за такова пророчество, БХ никога не говори за грабването, а и да ти кажа дори не пророкува, ако не се броят молитвите за изцеление които в които не се сещам да се споменава име. Не е зле да помислиш какви касети гледасш.[addsig]

За залост prorukuva та се излага Бени, повече по този въпрос tuk

[ Това съобщение беше редактирано от: Muntzer2 on 2004-06-23 14:55 ]

Не знам как е след 1996, защото не съм го гледал след това. Трябва да се очаква, че след провала на онова пророчество вече няма да спомене нито Грабване, а може би вече ще мисли два пъти преди да пророкува. Да не говорим за пророчествата му за разрушителни земетресения по Източния бряг на САЩ през 90-те, цитирани в линка даден от Мюнцер. То пък за зла беда 90-те се оказаха сеизмично най-спокойния период за източния бряг от един век насам.

Аз лично съм гледал касетата. Беше донесена от шведски мисионери - имаше ги много в началото на 90-те. Касетата беше истинска, беше на английски (няма проблем с превода), и определено си беше в стила на Бени Хин. Тогава нямах и идея кой какъв е и за какво се бори. Едва по-късно започнах да си чета Библията и да осъзнавам, че "комай ни лъжат тия синковци."

Всъщност, линкът, даден от Мюнцер, дава много повече информация от моето лично свидетелство.

1992 nai se biaxme zanesli po Benny. Brat mi go gledashe po satilita i ot tam i nashte, koito nai biaxa ocharovani ot pricheskata na Benny. Vednuz v moe otcustvie brat mi opunal ruka kum monitora i ochakval pomazanieto da doide...FRESH-H-H-H. I se stropolil vurxu kotkata. Tova beshe na selo Iordankino(sega Eleshnica pada se pod purvia most po magostralata Sofia-Iablanica), tam biaxme pochnali malka tcurkvichka, subirame 5-6 momicheta ot seloto i vodixme Bibleiski uroci. Sushtia sledobed brat mi ze da govori za padane v duxa i da se molim za tova. Izvesno vreme se turkaliaxme po edna livada.

Posle prenesoxme tendenciata i v Pravetz v Boziata tcurkva kudeto produlzixme da padame pri obshto molitvi na tumno v pansiona na UKTCpoMTT. I az sum padal i Dony e padal i xora deto ne poznavate. Imashe edna sestrichka deto beshe reshila uporito da stroshi edin stol s glava i otkazvashe da go mrudne za sebe si taka che pri vsiako padane go udriashe iako s glava. Sigurno se e chustvala po duxovno taka. Tendenciata zamria taka kakto i ebsh epochnal. Poneze padaneto na nikude ne otivashe. Ama biaxme ludi mladi kakvi preziviavania, kakvi molebeni, ei-i-i-i nachi kak me e iad che i sega ne e taka.

Brat mi otpadna 1993 godina, sled tova e xodil 2 puti na Benny bez nikakuv rezultat. Tova e tuznata chats na razkaza. Mnogo ot nas otpadnaxa, z akoeto ne e vinoven Benny no prosto biaxme mladi i xorata se promeniat.

Iz Pravetz daze obikaliaxme s edna kaseta na Benny i ia prozektiraxme na publichni mesta i barcheta samo video da namerexme.

Tova puk e moeto "svidetelstvo"

Мюнцер, ако махнеш тъжната част с отпадането на брат ти, другото беше весело. Май всички сме ги имали тези преживявания. Само дето не остана нищо солидно от тях. Лично за себе си смятам, че съм привилегирован, че Бог ми е дал да открия учението на Реформацията.

Теодора, не можеш да си представиш колко истина има в тази сентенция. Сравни я с това: Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от ПРОСТОТАТА и ЧИСТОТАТА, която дължите на Христа. По неведоми причини, тези две думички с големите букви са тясно свързани Ако не станем като дечицата, никак няма да влезем в Царството, за което четем. Това казва Библията!

Божидаре, сега остава да изцелиш някого, или да изгониш демон, или да изпълниш която и да било заповед от Словото на Господаря - в името на "учението на Реформацията", което проповядваш. Колкото намери молитва към Триединния Бог, която да е мерзост за Него, колкото доказа която и да било своя обида и обвинение, толкова и с тази задача ще се справиш. Дори фарисеите бяха по-"привилигировани" от теб. Те издигаха в култ само буквата на Бог - Мойсеевия Закон, а ти използваш и примеси. Така или иначе, култа си е култ. Благодаря на Бога, че твоят господар (към днешна дата) не е нито моят, нито на пастор Бени Хин и на хиляди други, които не са преклонили и няма да преклонят коляно пред дявола, но съсипват делата му всеки ден, хиляди пъти!

Bogoizbrania, не подценявай търсачите на сламчици - ония с лупите. Ако няма, ще си измислят. Помниш ли Исус какво каза? Видяха Йоан Кръстител, който нито ядеше, нито пиеше, и казаха: Бяс има. Дойде Човешкият Син, който яде и пие, и казаха: Ето човек лаком и винопиец, приятел на бирниците и грешниците. Дали е беден, или богат, щом следва Исуса, ще бъде гонен и наричан всякак - все ще му намерят кусури "праведните"! Обаче виж как Словото продължава: Но пак мъдростта се оправдава от ДЕЛАТА си! Амин.

Милиони хора по целия свят благодарят за помазанието и Духа, който действа на евангелизационните служби на пастор Бени Хин И те между другото ще стават все повече Човеците на тоя век са по-остроумни спрямо своето поколение от просветените чрез виделината Слава да бъде на Бог Всемогъщи, Който не се променя! Исус Христос възкръсна! Жив е![addsig]

Кой може да намери в Библията случай, в който ДЯВОЛЪТ да е изцелил някого?! Въпросът е към вас, хулещите, знаещите, критикуващите, "праведните" - усърдните и неуморни търсачи на сламчици в очите на другите. Ха! И май пак е въпрос с повишена трудност Да му се не надяваш на необразования Павелчо Не ви ли казах аз, че Божията мъдрост е по-добра, а?

Словото на Бог говори за фалшиви знамения и чудеса, но да сте чели някъде за изцеления и изгонване на демони, които дяволът да извършва?! А ако Бог Всемогъщи ги извършва на нечии служби, ти защо хулиш Неговия съд?! Някой несъзнателно е похулил и Бог Самия?! Бъди ревностен да се покаеш и ще намериш милост, приятелю [addsig]

Pavelcho,

Quote:
Кой може да намери в Библията случай, в който ДЯВОЛЪТ да е изцелил някого?!ще ти отговоря на въпроса ако ти първо обясниш как може Господ да каже нещо, а то после да излезе лъжа.

Quote:
Обаче за сметка на това ще намериш бащите си фарисеите, които вършеха същите дела като теб, сочейки Сина на Живия Бог с пръст, говорейки нечестиви думи срещу Него. Разпнаха Го и си мислеха, че са Го победили, но Той възкръсна! Неговите хора имат Неговата съдба. И освен това са блажени да бъдат хулени, заради честта да бъдат употребявани от Бог Всемогъщи!Значи сега започваме с личните нападки. Може ли нещо, което не разбираш, а аз твърдя, че не разбираш, да го хулиш? Май ти си тази, която се опитва да отсъжда и да определя на кой бащите какви са.
Аз съдя по плодовете. С думите си се отричаш от Бога, не искам и да погледна на делата ти, защото може по-страшно да стане. Как се отричаш ли? Ами като казваш, че Господ ти е казал нещо, а после това се оказва лъжа.[addsig]

Leon, моите грешки и грехове са МОИ, не на Бог! Никога не съм твърдяла обратното, както и да изкривяваш думите ми. Нито за миг не отрекох! Чувал ли си за Божията милост и за оправданието в Христа Исуса?! Чувал си. Друга е темата за практическото приложение... Мислех си, че само Божидар упорства да стиска камъка... Ех, Leon! Не е важно дали аз те смятам за дете на фарисеите - виж какво Бог казва за теб! Човешкото мнение е лъх и суета.

За разлика от някои, наричащи се с Неговото име, Бог прощава! Прошката означава забрава - все едно, че не е било. Неговият гръб е доста голям, не мислиш ли? Писано е: Ето, излезе за моя мир, гдето имах голяма горест; и Ти, ОТ ЛЮБОВ КЪМ ДУШАТА МИ, си я избавил от рова на тлението, защото си хвърлил зад гърба Си ВСИЧКИТЕ ми грехове, и също: Изличих като гъста мъгла престъпленията ти, и като облак греховете ти; Върни се при Мене, защото Аз те ИЗКУПИХ. Всеки човек е лъжлив, а това включва не само мен, но и теб, и ВСЕКИ! Дяволът е на лъжата баща, но Бог е Истинен!

Кетрин Кулман е познавала Божията милост. Всеки човек на Бог познава милостта Му. Знаеш ли колко пъти съм Го питала в началото: "Защо, Господи?! Защо, Татко?! Защо продължаваш да ме обичаш, като съм такава?! Непостоянна, греша, падам." Не ме интересува дали ти го приемаш, но Неговият Отговор е този: Възлюбих те с ВЕЧНА любов, затова продължих да ти показвам милост.

Отговорът на другия труден въпрос е: Само Господарят Еова Рафа изцелява! Дяволът причинява болести, но Бог Исус дойде да съсипе делата му и иска от теб да правиш същото. Писано е! Въпросът е Той да изцелява, когато ТИ говориш Словото Му, защото е обещал да ти съдейства именно по този начин

Това е, от което дяволът се бои - да не се явяват много предадени на Господа съдове (като пастор Бени Хин например). Напълно го устройва да се ядем помежду си и да спорим за буквата. Напълно го устройва да се разхождаш с голямата лупа в "благовидно" търсене на чуждите грехове, както правеха фарисеите. Такова "християнство" му позволява да си разиграва коня свободно първо из твоя ум, после горчивият корен заразява и други...

Въобще не се съмнявам във вашата искреност и добри намерения. Фарисеите бяха искрени и имаха добри намерения. Те просто виждаха бялото черно, а черното бяло. Затова Исус каза в молитвата си, че НЕ ЗНАЯТ какво правят. И днес е така.

Хора, единство на ниво "буква" никога няма да има. Единството е духовно. Следваш ли Исуса? Значи сме едно. Не Го ли следваш? Не сме. Защото който не събира с Него, разпилява. Няма сиво при Бог. Има само бяло и черно! Не можеш да си неутрален.

Pavelcho:
Quote:
Словото на Бог говори за фалшиви знамения и чудеса, но да сте чели някъде за изцеления и изгонване на демони, които дяволът да извършва?!

Ти Pavelcho явно хич не обичаш да четеш. Обичаш да гледаш това само, което става на 1,5 метра от тебе и точка. Ако се поразровиш малко из историята на църкват и изобщо из книгите, ще намериш куп доказателства обратни на това, което твърдиш. Понеже не четеш, затова и се смяташ за последна инстанция с офис в облаците, от където постоянно излизат лозунгите ти.
Говориш с патос, но съдържание няма.

Quote:
Хора, единство на ниво "буква" никога няма да има. Единството е духовно. Следваш ли Исуса?

остава да изясниш какво разбираш под това да следваш Исус, но може и да не казваш нищо, то се вижда.[addsig]

Pavelcho,

значи все пак си призна, че това, което изрече е грях. За това не те съдя, Господ ще те съди. Аз съм чувал за Божията милост, но е абсолютно арогантно спрямо Бога да си я изискваш от Него по този начин, сякаш Господ ти е длъжен да ти я даде. Той я дава комуто ще. С това съгласна ли си? Я ми обясни повече за практическото приложение?

Не разбрах само какво, според теб, казва Бог за мен? И това ли го чу какво и онова предното? Как да ти говоря за духовните неща, щом ти не схващаш видимите. По какво разбрах ли? Ами по въпроса ти, че не можеш да разбереш как аз влизам в Божието присъствие. Просто влизам с жертви, дарове и приноси. Духовния човек разбира това, а ти не. Как след това да ти говоря за духовните неща? Та ти не ги разбиташ. Аз ти казвам от устата ти излизат само цитати и не виждам никакво покритие. Не ти давам цитати, защото сега не са ти полезни. Не става да се кара само на емоция. Ще се умориш.

[addsig]

[ Това съобщение беше редактирано от: Leon on 2004-06-24 05:54 ]

daneff, когато ти не разбираше разликата между молитва и общение, аз ти извадих цитатите. Би ли бил така добър да ми извадиш подобно цитати от Библията, от където да докажеш горните си твърдения? Надявам се, че Тя е Основа на твоята вяра.

Не ти си критерия за съдържанието на думите ми. Критерият и Съдията е Бог. От своя страна ти отговаряш пред Него как ТИ самият пишеш, не как пиша аз. По отношение на писаното от мен отговаряш пред Бог дали РЕАГИРАШ според волята Му, или се водиш по плътските си страсти и предубеждения. Разбираш ли това?

Да следвам Исус го разбирам точно, както е записано в Библията. Не ме интересува как го тълкуват хората. Да следваш Исус значи да се стремиш да живееш, както Той живя. Писано е! Това изключва съдене, сочене с пръст и нечестиви думи, но включва смирение, кротост, чистота, признаване на Божията воля над твоята собствена.

Да следваш Исуса значи да Го обичаш с цялото си сърце, с всичкия си ум и с всичката си сила, да търсиш волята на Отца за всяко решение в живота ти. Да Го следваш значи, да ходиш по Духа, дори когато те хулят, с хула да не отвръщаш, да си където Той ти каже, не където ти искаш, да говориш Неговите Думи, не своите си, да се отричаш от себе си и от всичко, що имаш, да мразиш дявола и да съсипваш делата му, да мразиш злото и да се отдалечаваш от него, да обичаш доброто и ближния, както себе си и т. н.

Колкото до виждането, има едни трудни за смилане обещания в Словото, като това: И Исус рече: За съдба дойдох Аз на тоя свят, за да виждат невиждащите, а виждащите да ослепеят. Предпочитам да викам като Вартимей: Милост, о, Давидов Сине! Отколкото да уповая на своето виждане. Естествено, това им звучи малко глупаво на някои, заради І Коринтяни 1:23 и особено заради ІІ Коринтяни 2:14-17, но Господ моя Правда [addsig]

Leon, ти не четеш ли другите теми за МОЯ ГРЯХ?! Тези думи твои ли са: Като ти обръщам страницата означава, че вече няма да се връщам на твоята история за "пророчествата"? Спокойно! Не те съдя! На всеки се случва да казва нещо, което не е трябвало... Има толкова отворени теми за МОЯ - слава на Бога - ОПРОСТЕН грях! Дяволът чрез Божидар продължава да пише къде ли не по същия въпрос, та се чудех: и темата за Бени Хин ли ще обърнем в същата посока? И в Оня Ден очакваш да чуеш: Влез в радостта на Господаря си, ДОБРИ и ВЕРНИ слуго?! Те много хора ще "мигат на парцали", като чуят: Махни се! Не те познавам! Обаче това изобщо не е смешно! Ама ХИЧ не е смешно!

Я да видим, как Бог иска да изискваме от Него! Нека отново да направим като беряните, защото както и да ги наричате - емоционални, цитиращи напразно и какво ли не още, те все пак са били мъдри хора според Божиите стандарти на мъдрост. Не е добре за вас, вашите стандарти да се различават от Неговите, между другото!

И така?! Как БОГ иска да изискваме от Него? Каза им една притча КАК ТРЯБВА всякога да се молят, да не ослабват, думайки: В някой си град имаше един съдия, който от Бога се не боеше и човека не зачиташе. В същия град имаше и една вдовица, която дохождаше при него и му казваше: ОТДАЙ МИ ПРАВОТО СПРЯМО ПРОТИВНИКА МИ. Но той за известно време не искаше. А после си каза: При все, че от Бога не се боя и човеците не зачитам, пак, понеже тая вдовица ми ДОСАЖДА, ще й отдам правото, да не би да ме измори с безкрайното си дохождане. И Господ рече: Слушайте що каза неправедният съдия! А Бог няма ли да отдаде правото на Своите избрани, които ВИКАТ към Него ДЕН и НОЩ, ако и да се бави спрямо тях? Казвам ви, че ще им отдаде правото скоро. Обаче, когато дойде Човешкият Син ще намери ли вяра на земята? Препоръчвам ти и притчата след тези думи, намира се в Лука 18 глава!

О, и не се безпокой за умората ми, аз съм влязла в почивката на Исуса Имам храна, за която ти не знаеш - да върша волята на Отца ми, който е на Небесата [addsig]

Quote:
Ти Pavelcho явно хич не обичаш да четеш. Обичаш да гледаш това само, което става на 1,5 метра от тебе и точка. Ако се поразровиш малко из историята на църкват и изобщо из книгите, ще намериш куп доказателства обратни на това, което твърдиш.Данев, Поли не иска да чете историята, нито какво са писали други християни, защото не иска да става "нито теоложка, нито историчка". Тя иска да чете "само Библията". Това за съжаление е кредото на учители като Бени Хин.

Pavelcho,

казваш, че си влязла в Божията почивка, а в същото време не знаеш, че в нея се влиза с жертви, дарове и приноси. И искаш аз да ти обяснявам. трябва ли да се обясняваме за неща, които вършим? Ако ще искаш да ти ги обяснявам - значи ти самата не ги вършиш. Прав ли съм? Не мислиш ли, че сега ти осъждаш хора? Значи ние, които те разобличихме за лъжата, казваш, че чрез дявола сме го направили. Така ли? Може ли дявол да гони дявол? Не става ли царство против царство. Ако ние ти изявяваме, че това, което каза е грях, кажи сама прави ли бяхме? Значи щом те изобличаваме сме от дявола. Така ли?
Ама то така е много лесно. Значи шом те попитах може ли Господ да каже нещо и то после да се окаже лъжа. Ти ми отговаряш, че съм дете на фарисеите. А тези, които ти казват, че лъжата не е грешка а грях, ти наричаш водени от дявола.
И накрая, когато вече няма какво да кажеш, защото просто увисна, започваш да ми цитираш гръмки словеса и да замазваш глупостите, които изговори. Казах ти по плодовете съдя. Като видя плодове и не ми е трудно да ти покажа корена какъв е. Простичко нали?[addsig]

Право казваш, Теодора С една малка подробност - ГЛАВНО Библията чета, не само Нея. Това не ми пречи да считам ЕДИНСТВЕНО Библията за Фундаменталната Истина, като се боя от Бога да добавям и да махам каквото и да било от Словото Му!

Боя се от Него да наричам онези, за които Си проля Скъпата кръв с лъжливи имена. Камо ли да хуля съдовете Му за почтена употреба, на чиито служби Еова Рафа спасява и изцелява хиляди по хиляди души!

Leon, ти си който повтаряш тези жертви, приноси и дарове, като продължаваш да изкривяваш думите ми. Знам, ти си искрен! Това е, което виждаш. Пак казвам - не те съдя, не те виня. Има Кой да съди всички ни. И ето, Той вече стои при вратата.[addsig]

Pavelcho,

значи не ме съдиш и не ме виниш. Може да не съдиш и виниш някой, който преди това е съгрешил с нещо и поради милостта, на която Господ ни учи, да кажеш - не те виня и не те съдя. Кажи тогава къде ми е вината, че ти да не искаш да ме виниш и да ме съдиш? Ама ти май не се четеш какво пишеш. Първо ме наричаш дете на фарисеите, после наричаш водени от дявола тези, които те изобличават. И накрая - не те виня и съдя.
Добре, ще приема, че това с жертвите, даровете и приносите не ти е ясно. Ама ти с много лека ръка осъждаш хората като започваш да им определяш кой от какво е воден и кой на кого е син.[addsig]

Leon, не мислиш ли, че омръзнахме на всички с тези безконечни спорове?! Понеже аз съм с точно такова впечатление Познаваш Бог - Той е Съдията, Той е Специалиста по вината, прошката и всичко останало. Не питай хората какво мислят! Ако пък наистина държиш точно с мен да обсъждаш поведението си, в което ми позволи да се съмнявам , пиши ми на имейла! Тук темата е за Божия човек Бени Хин [addsig]

vuzmozno li e spored vaz voditelstvoto ot duxa da e protivno na Xristovoto uchenie?

Tova deto teolozite se kritikuvat tvevagelistite
i tvevagelistite deto se pluiat teolozite.

Zashto mislite tova voditelstvo se drazni xorata veshti v Slovoto deto sa se posvetili na izuchavane to mu? Ne e li istina che Duxa niama da se protivopostavi na Slovoto?

Tova razbira se ne e nova tendencia. Za tezi veshti v tcurkovnata istoria znaiat za turkaniata mezdu Luther i Muntzer. Luther koito bil izial Bibliata i Muntzer koito bil glutnal Sviatia Dux sus vse perushinata. Tova sa epiteti ot onova vreme. V kraina smetka Luther ima po blagopritana pozicia v istoriata, koi echuval za Muntzer....povecheto xora si misliat che stava duma za niakoi izvesten Nemski furer.

Az mislia che xora kato Benny izmervat duxovnosta si v tova kolko ne standartno e tiaxnoto xristianstvo. Poneze ideiata e che duxa e napusnal nominalnata tzurkva. Samo che se poluchava edno bezteglovo sustoianie kudeto niama spirachki, dori kogato ima zelanie. Na niakolko puti Benny se pokaiva i otricha ot luzlivite si doktrini, no posle na burzo pak nagazva luka. Tolkova li e silno vlechenieto na duxa protiv Slovoto?


Духа никога не е напускал традиционните църкви. Друг е въпроса, че те по друг начин търсят и се покланят Бога. (Примерно православните се покланят напред, а харизмаиците, падат назад). Аз не мисля, че има само един единствен начин да се търси Бога. Има хора, които са по-емоционални, такива, които са по-интелектуални, трети пък следват всякакви правила и канони, но за всеки от тях Бог има благодат и начин да им се открие така, че да бъде познат.

Мюнци, аз друг Мюнцер освен теб не съм чувала.

Абе аз съм чувал и за другия Мюнцер, ама този нашият повече ме кефи. По много причини ме кефи, но най-вече заради това, че не разпорва бременни жени, когато не са съгласни с неговата революция. Това според мен прави нашия Мюнцер далеч по-привлекателен от онзи Мюнцер.

az ne sum sreshtal nikude komentara che Muntzer e razporval bremeni zeni puk mislia sum chel dosta po temata (ne samo Engels), M ne e bil takuv idiot. Problema e bil v tezi za koito se e boril, prosti Nemski selenduri. Ne che razpravata na protestantite i katolicite s Munsterskata komuna e po krasivo.

Благодаря на всички за линковете, по безумни лъжи не възможно да роди съзнанието на писател фантаст или дизаинер на ролева игра като диабло или сакред все пак това за благо на голяма и гладна глутница от проваидери, хостери, собственицина разни мрежи. От името на всички им, ви изказвам признателност и ви пожелаван все още ползотворни ровеници в подобна ...ъъъ смрад . ако искате елате да обсъдин другата тема която отварям.[addsig]

Bogo dano kato chuesh sus sobstvenite si ushi lichnite dumi na Benny da se uverish che ne ti natrapvame falshiva informacia. Samo che ako i tova ne iskash da uchesh izviniavai ama to si e do lichno reshenie


proveri tozi site ima elektroni filove kudeto moze da chuesh Benny lihcno bez montax, kolaz i luza.

enjoy!

Тежко е да паднат идолите Бого, тежко. И аз като тебе реагирах. Но има надежда!

Мюнцер прочети книгите и от там ми вади лъжа без монтаж колаж или туи онуи.[addsig]

Хора, не знам за вас, но като гледах разните му пророчетва и други гримирани простотии се чудя как може да му вярват някои??Павелчо видя ли ги клиповете бе?
Леле...не знам, но...хора изпитвайте нещата в Духа, макар че за този всеки от улицата може да ти каже какъв е........