Възстановени архиви от ChurchBG.com
само за разглеждане и четене без възможност за писане
(всеки, който чете тези страници се съгласява с условията за ползване)

Възстановени архиви > Форуми > Християнство > Може ли гейовете да бъдат християни?
Niama da se obiasniavam mnogo,no nakratko stanovi6teto mi e neiasno.Az sum gay hodia na zurkva.Predi biah predan i revnosten hristianin,no sega vsi4ko stava neturpimo.Otkakto osuznah 4e sum gay i 4e taka sum naistina 6tasliv,stignah do zaklu4enieto 4e triabva da napusna zurkvata si.6te se radvam da 4uia vsi4kite vi mnenia po vuprosa!

Много правилно си решил: Трябва да напуснеш църквата. Няма смисъл само да лъжеш себе си, че си спасен.

Другата възможност е да се покаеш и да потърсиш спасение. А то е невъзможно докато вършиш смъртен грях. Содомията е смъртен грях.

Здравей,

Излъгали са те. За две неща. Първо, не си гей. Второ, така не си истински щастлив.

Относно гейството - никой не е гей. Естественото състояние на човека не е това. Ако някой е такъв това не е следствие от неговата естествена природа, а следствие от социални и психологически фактори. Поради това, процесът е обратим. Нещо повече - да си гей е противно на Господа. Господ те е създал. Следователно не си гей. Някой те е излъгал, че си такъв.

Относно щастието - ти не знаеш какво е истинско щастие и затова наричаш моментното си състояние по този начин. Според Библията, която е Словото на Господа, истински щастлив е само семейният човек - моногамен и в брачен съюз с жена. Гейовете, бисексуалните, полигамните и хората които имат сексуални контакти без да са женени не са истински щастливи. Ти не си бил влюбен и женен и затова не знаеш какво е истинско щастие. Но Библията казва, че да си гей не може да е истинско щастие. И ако вярваш, че Исус Христос е Господ, Бог и Спасител, то трябва да приемеш, че пак някой те е излъгал че си истински щастлив.

Какво трябва да правиш сега ли? Спри да бъдеш гей. Спри да нарушаваш Божия Закон. Господ има истинско щастие за теб - ако искаш мога лично аз да ти го гарантирам, но не е необходимо, т.к. Словото на Бога ти го е гарантирало вече. Ако спреш да вършиш сексуално нечестиви дела и ако се преклониш пред Божия Закон в Неговата цялост, то Господ със сигурност ще ти даде лично щастие и семейство, както го прави с милиадри хора по земята.

Да намериш подходящия брачен партньор (подчертавам - от женски пол) и да бъдеш щастлив с нея сигурно ти изглежда като нещо невъзможно и като нещо само в сферата на чудесата. Но Господ прави това чудо за всеки от нас и ще го направи и за теб - само трябва да искаш и да постоянстваш. Знам от личен опит. Просто вярвай на Исус - само Той може да те направи истински щастлив и за да стане това трябва да престанеш да си гей - това не е твоята природа - това не си ти!

Бог да ти помага,
Велин

Не мислия,че някой трябва да се покайва ако е гей.Бог казва че всички трябва да се обечамербез значение от пола ни.А содомиятаркоято Божидар спомена,незнам защо,не се обвързва със смисала да си гей.
Божидаре мисиш ли че да си благ,търпелив,смирен е много по-важно за един християнин отколкото сексуалната му ориентация.

Quote:
Божидаре мисиш ли че да си благ,търпелив,смирен е много по-важно за един християнин отколкото сексуалната му ориентация.Не. Твърдо не. Покорството пред Бога е много по-важно от външното поведение на "благ, търпелив и т.н." Содомията е открито непокорство срещу Бога. Тя е морално извращение.

Точно мен не се опитвай да ме манипулираш с разни "благости."

Quote:
Не мислия,че някой трябва да се покайва ако е гейНяма какво нас да слушаш, било Божидар, било Велин, било ме или който и да е друг. Виж какво ти е писал апостол Павел (в същото писмо дето пише и за любовта) 1 Кор. 6 глава:

"9 Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците,
10 нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.
11 И такива бяха някои от вас; но вие измихте себе си от такива неща, но се осветихте, но се оправдахте в името на Господа Исуса Христа и в Духа на нашия Бог."

Понеже Божието Царство тук на земята се представлява от църквата, за да си в Него трябва да последваш написаното в 11 стих, както са го направили и Коритяните...

Здравей,

Да, трябва да се обичаме и ние те обичаме - не се съмнявай в това.

Обаче трябва и други неща. Трябва да се покоряваме на Словото на Бога. И това не си противоречи с любовта.

И 1Кор. 6:9 ясно казва, че за мъжеложниците няма място в Божието царство - а мъжеложник значи точно гей.

Нека Бог ти помага,
Велин

Oтносно това дали гейовете могат да са християни, напълно се солидаризирам с Велин и останалите. Този, Който ни е "конструирал" само Той има най-пълния и най-точния наръчник за правилна и успешна "експлоатация". В Божието Слово се говори, че това е грях и е противоестествено на Божието творение - човека.

За теб има изход - гледай на себе си като творение, а на Бога като творец. Но ако се смяташ за гей, убеден съм, че нито смяташ себе си за творение, ното и Бог за творец. Както Велеин казва - това не си ти, това е една грозна лъжа!!! Не й вярвай!

Radvam se 4e ima miasto kato tozi sait.Znam 4e pi6eiki tova se otkloniavam ot prednazna4enieto na tozi forum,no ne znam po-udoben na4in za da si pomogna,ot tova da spodelia s niakogo moia problem.Da az zapo4nah tazi tema i se radvam za tova,za6toto nezavisimo kakvo mislia ili sum napisal prednite dva puti ne mi haresva da sum v tova sustoianie.No lo6oto e 4e tozi problem ne e ot sega,a ot mnogo otdavna,o6te predi da stana hristianin.Borih se nego i vsi4ko e priklu4valo,no ne za dulgo.Megdu drugoto sum ubeden 4e sum spasen,no az iskam da buda pulnozenen hristianin.Lo6oto e 4e ve4e niamam tazi sila i glanie v borbata mi s tozi griah.
Iskam da vi blagodaria,za6toto naistina ste mi za nasur4enie.

Здравей, Анонимен!
Включвам се в този форум, за да ти кажа и аз, че има надежда за твоето състояние, но само ако се покаеш и желаеш да се промениш. Наистина анонимността гарантира свобода за споделяне, но по-важно е да се справиш с проблема си отколкото само да го обсъждаме.
Аз ти предлагам поне да кажеш от кой град си и ако някой от членовете иска да се свърже с теб, да го обяви във форума. Така ще можете да се срещнете някъде навън (полуанонимно) и да пийнете по едно кафе, а също и да се молите заедно за проблема ти.
Според Божието Слово анонимността и покриването на нещата не са добро нещо, защото Бог така или иначе един ден ще изяви всичко. Важното е ти да си спасен и на Неговата страна, когато го видиш лице в лице, а не да се срамуваш и да очакваш огнено езеро за цяла вечност. Надявам се да разбереш загрижеността на всички участници за теб. Аз лично обещавам да се моля за теб. Приканвам и всички членове на ChurchBG.com да направят същото.

Към Анонимен:

Quote:
Megdu drugoto sum ubeden 4e sum spasen,no az iskam da buda pulnozenen hristianin.Lo6oto e 4e ve4e niamam tazi sila i glanie v borbata mi s tozi griah.Това е вече съвсем различно отношение от предишните ти постинги! Ти разбираш и признаваш, че това е грях, и твоят единствен проблем е, че нямаш сила в себе си да се бориш с него.

Всички сме минали и минаваме през това състояние, приятелю. Ще се моля за теб и насърчавам и другите участници да отделят време да те подкрепят в молитва. Ти нямаш сила, но Святия Дух има.

Но и твоето активно участие е необходимо. Надявам се, че разбираш това.

Аз също се присъединявам към призива на Божидар. Ще се моля за теб и съм убеден, че ако споделиш с някого както и Тинчев те съветва изхода за теб ще се приближи по-бързо.
Дръж се здраво за Твореца си, не оставяй измамника да те заблуждава по този грозен начин.

Ще се моля за теб и Бог да те утешава в изпитанието ти!

Интересно как всички тук набързо отсъждат и поставят диагнози....браво господа теолози, форумът е заприличал на Великата инквизиция....само остава да приведете в действие присъдата.....

chris, Великата инквизиция е пипала доста леко в сравнение с Божието слово, което е:

Quote:
... живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето.
И няма създание, което да не е явно пред Бога; но всичко е голо и разкрито пред очите на Този, на Когото има да отговаряме.

Евреи 4:12-13

Няма защо да привеждаме каквато и да е присъда в действие. Присъдата за извратените човеци е произнесена.

Когато проблема е толкова ясно определен, няма нужда от диагноза, а направо от епикриза. Проблема е ясен, кокво да му диогнозираме. Има проблем има решение в Христос от Библията, точка (.)

Не искам да се меся в личния живот на момчето, без да получа личното му, съгласие и разбиране че му помагам.
В случая два въпроса:
1.До кога гей?- без коментар физически, биологически или психологически.
Да си обичан и уважаван чут и разбран е само половината щастие.
2.Не обвинявай другите за нежеланието ти да се справиш сам с проблема, останалото е въпрос на желание. Аз познавам гей, но сега е служител!
Желая ти успех, от сърце!

Quote:
Великата инквизиция е пипала доста леко в сравнение с Божието словоМного интересно изявление!!! Великата инквизиция ряпа да яде, дръжте се грешници!!! Не мога да повярвам, че някой може да напише такова нещо!! Значи, ако тръгнем да разсъждаваме така, църквата трябва да е касапницата на 21 век, много интересно....и не става въпрос само за хомосекуалисти, но и за пияници, крадци и т.н...всички знаете дългия списък в І Кор. 6:9-10. Ама хайде, може би не съм разбрал какво сте искали да кажете...

Друго също не разбирам. Всички (си зключение на няколко от последните постинга) явно и категорично отсъждате падението и безнадеждното състояние на един човек, който явно търси истината! Къде е любовта и приемането. Не говоря за това да приемем греха или да правим компромис от някакъв вид, но от казаното дотук не почусвах ама и съвсем малка нотка на любов и приемане към личността на този "грешник" (в кавички, защото така ми харесва!). Много лесно започнахме да хвърляме камъните. О, да, никой от нас не лъже и никога не изпадал в греховна ситуация, никой от нас не е бил объркан.....

Аз бих посъветвал това момче да ходи на църква, нищо че повечето като вас няма да го приемат такъв какъвто е! Хайде да се поосвободим малко от предразсъдъците и да погледнем трезво на нещата - за всички има място в църквата, защото именно там хората откриват истинската си единтичност. А за епикризи ми се струва че е рано да се говори.....

Ако някой от вашите приятели от църквата дойде и ви каже че е гей, какво ще направите?

[ Това съобщение беше редактирано от: chris on 2003-08-31 08:31 ]

"Ако някой от вашите приятели от църквата дойде и ви каже че е гей, какво ще направите?"

Ще го посъветвам да се откаже от греха си, и ако не ще да се откаже, той не би имал място в събранието. Едно е да си грешил ПРЕДИ да се обърнеш към Бога, друго е да продължаваш да грешиш след като си Го приел.

Chris,

Не забравяй, че Исус с мъдри думи възпря да не бъде убита прелюбодейката, но Той също й каза после: "Иди си и не съгрешавай повече". Защо?[addsig]

Quote:
Хайде да се поосвободим малко от предразсъдъците и да погледнем трезво на нещата - за всички има място в църквата, защото именно там хората откриват истинската си единтичност.Вярно ли бе? Виж ти! И за убийци?

Например, идва някой и казва, "Абе вижте какво, аз съм убиец. Просто така съм щастлив като убивам хора, видите ли. Ето това е моята идентичност, и смятам, че Църквата може да ми помогне да я намеря напълно тази идентичност. Позволете ми да ходя на църква и дори да взема водно кръщение и Господна вечеря с вас, нищо че някои няма да ме приемат такъв какъвто съм."

Ха сега де! Как да откажеш на такъв. Така де, той може и да убива хора всеки ден, ама къде е любовта и съчувствието у нас? Трябва ли за едното убиване на хора да отхвърлим човека и да не го пускаме в Църквата?

Е, някой ще каже, ако се покае и престане да убива, тогава няма проблем, нека да дойде в Църквата. Е, ние точно това казахме на човека, който определя себе си за "гей." Покай се, откажи се от греха си, и тогава ела в Църквата.

"Да, ама не!" обвинява ни chris, "Как можете да сте такива нелюбящи и нечувствителни! Как можете да му кажете, че трябва да се откаже от греха си! За всички има място в Църквата! Даже и за убийците . . . дори да продължат да убиват. Любовта не е да кажеш на човека да се откаже от греха си, а да го приемеш такъв, какъвто е, тоест, да продължи да убива."

Е, аз не съм съгласен. Chris, кажи ми коя е твоята църква, за да знам никога да не вземам Господна вечеря с такива "християни" като теб.

Не си прав , chris, мисля, че не си прочел внимателно написаното от момчето. Не става въпрос за гей, който е попаднал в християнско събрание , а за ревностен християнин(по думите на човека пуснал темата), който в един момент решава ,че е хомосексуалист.
Естествено ,ако дойде хомосексуалист в църквата никой няма да го изгони, бих казал, че това е единствения му шанс да се докосне до друг живот и да се изцели. Наскоро централните ежедневници пуснаха материали за един разградски травестит, при това от ислямски произход, който благодарение на служението на местната църква се покайва за греховете си и става християнин. Слава на Бога! И в интервюто на този човек, вече наш брат прочетох думите му ,че никъде не е приеман с по-малко предразсъдъци отколкото в тази евангелска църква. Човека изпитваше истинска погнуса от предишния си живот, а милата журналистка увисваше яко с въпросите си просто защото не можеше да разбере как стават тия работи.
В нашата църква са идвали хомосексуалисти и единственото ,което са срещали е алтернатива на своя живот, като бих казал ,че усилията ни имат плодове. Но никога в една истинска църква хомосексуалист не може да бъде кръстен, нито да участва в Господната трапеза. Схващаш ли разликата. Човека пуснал темата е кръстен християнин ,част от тялото Христово, който изпада в този грях. Реакцията на хората тук е напълно адекватна, това личи и по последния постинг написан от анонимния пуснал темата. Както виждаш той благодари на хората тук за съвета и насърчението, което е получил от думите им, къде е проблема с липсата на любов тогава? Явно Духът е подействал поне тогава в сърцето на този човек, точно от думите на хората разговаряли с него тук.

Съгласен съм с Emenei. (Леле, какво става бе! Божидар съгласен с Emenei? Да не е дошъл краят на света!)

Хомосексуалист като случаен посетител в Църквата е едно. Хомосексуалист като член на Църквата е съвсем друго. Дори когато е само посетител, трябва да му се говори против греха и да се настоява за неговото покаяние. А също да му се казва, че преди да се е покаял, всъщност няма спасение и не е част от Тялото на Христос, независимо какви самозаблуди си има.

Това е истинската любов.

Quote:
кажи ми коя е твоята църква, за да знам никога да не вземам Господна вечеря с такива "християни" като тебАко следваме тази логика, може би не трябва да взимаш Господна вечеря в нито една българска църква, не непременно поради разбирането й за хомосексуализма (за това пък най-малко вероятно да се лишиш от това благословение), а поради много други несъгласия и противоречия, с които виждам се борите в другите теми на този форум. Не знаех, че това е причината да не взимаме Господна вечеря, интересно на какво се основава това? Неразпознаване на Тялото Христово ли е да мислиш, че е възможно един новороден християнин да има хомосексуални желания, или пък да лъже понякога, дори неволно, ей така, без да иска....или да не си дупче билетчето в автобуса, да не си плаща данъците, да говори срещу брататя и сестрите си. Защо имаме различни аршини? Степенуваме ли греховетеБ Кой грях е "по-голям" пред Бога? Това са все въпроси, които напират в ума ми като чета написаното.

Quote:
Абе вижте какво, аз съм убиец. Просто така съм щастлив като убивам хора, видите ли. Ето това е моята идентичност, и смятам, че Църквата може да ми помогне да я намеря напълно тази идентичност.Към Божидар: Изобщо не става въпрос за това драги ми! Аз говоря за това хора да намерят своята идентичност в Христос. Мисля че, на апостол Павел му е било трудно да убеди такива като тебе, че въпреки че е гонил християните, за него има място в църквата. И може би не случайно е прекарал известно време настрана от централните събития.....защото е убивал християни и то много.....е, Бог използва такива хора!!!

Какво ще кажете за следния казус: Идва един хомосексуалист и един пушач в църквата. Покайват се. Пушачът не спира да пуши, хомосексуалистът не спира да харесва мъже. Но им харесва и на двамата, и започват да посещават редовно. И какво правиме?! Не е ли по-добре да съветваме такива хора, отколкото да им казваме, че за тях няма място!!!

Chris питаш:

"Защо имаме различни аршини? Степенуваме ли греховетеБ Кой грях е "по-голям" пред Бога?"

Аршина е само един - Божия закон. Според този закон хомосексуализма е СМЪРТЕН грях, т.е. наказуем със смърт на тялото - за доказателство виж какво направиха ангелите със Содом и Гомор, и после виж приложението на този вечен закон в Моисеевия закон.

Това не значи, че няма да се покаже милост към такъв човек, но тази милост се дава само на ПОКАЯЛИЯ се. А предполагам знаеш какво означава покаяние.

И помисли също и за тези думи от апостолско време, говорещи за аршина:
"Ако някой види брата си, че извърши несмъртен грях, нека се моли, и Бог ще му даде живот, сиреч, на ония, които съгрешават несмъртно. Има смъртен грях; не казвам за него да се помоли. Всяка неправда е грях; и има грях, който не е смъртен." (1 Йоан 5:16-17)[addsig]

Quote:
Ако следваме тази логика, може би не трябва да взимаш Господна вечеря в нито една българска църква, не непременно поради разбирането й за хомосексуализма (за това пък най-малко вероятно да се лишиш от това благословение), а поради много други несъгласия и противоречия, с които виждам се борите в другите теми на този форум.Това са глупости. Есхатологичните възгледи са едно нещо, приемането на греха в Църквата е съвсем друго. Мога да взема Господна вечеря с Emenei, защото поне в личния морал няма разлика между нас. Не мога да взема Господна вечеря с човек като теб, който смята, че Църквата може да приема за членове непокаяни грешници.

Quote:
Степенуваме ли греховетеБ Кой грях е "по-голям" пред Бога?И после:

Quote:
Към Божидар: Изобщо не става въпрос за това драги ми!Точно за това става въпрос. Очевидно Бог степенува греховете, щом като в Закона изисква различни по тежест наказания за тях. Някои грехове са по-тежки от други, и затова за тях се изисква по-тежко наказание. Именно това е целта на тежестта на наказанията, да покаже тежестта на съответния грях. И следователно най-тежкото наказание - смърт - показва най-ужасните грехове. И убийството, и хомосексуализмът трябваше да бъдат наказвани със смърт по Божия Закон. Което означава, че в Божия поглед убийството и хомосексуализмът са еднакво тежки грехове.

Тоест, ако искаш активен хомосексуалист да е член на Църквата, тогава би трябвало да приемеш и активен убиец като член на Църквата.

Quote:
Какво ще кажете за следния казус: Идва един хомосексуалист и един пушач в църквата. Покайват се. Пушачът не спира да пуши, хомосексуалистът не спира да харесва мъже. Но им харесва и на двамата, и започват да посещават редовно. И какво правиме?! Не е ли по-добре да съветваме такива хора, отколкото да им казваме, че за тях няма място!!!По-добре е да им казваме, че за тях няма място. Това ще им покаже на практика, че за тях няма място и в небесното спасение. Иначе, ако ги приемем с тяхната "идентичност," това означава да ги заблуждаваме, че грехът им не е чак толкова тежък. Това не е любов, а омраза.

(Всъщност, аз не съм много уверен, че грехът на тютюнопушенето е толкова ужасен както грехът на содомията. Никъде не виждам смъртно наказание за тютюнопушене или наркотици в Библията. Всъщност, не виждам никакво наказание за такъв грях.)

Quote:
Аз говоря за това хора да намерят своята идентичност в Христос. Мисля че, на апостол Павел му е било трудно да убеди такива като тебе, че въпреки че е гонил християните, за него има място в църквата.Каквото и да си мислиш ти, апостол Павел си мисли друго. Той очевидно казва, че хората, които са в грях, трябва да бъдат държани надалеч от Църквата. Очевидно Павел е на наша страна, и няма нищо общо с такива хуманисти като теб. Павел влезе в Църквата като покаян човек, а не като активен убиец и преследвач на християни. А тук говорим за човек, който иска да си остане активен грешник и в същото време да е част от Църквата. Очевидно примерът на Павел няма нищо общо с настоящия случай, и очевидно ти непочтено използваш него като пример.

А колкото за "идентичността," това са само празни думи. Идентичността в Христос не може да е идентичност в грях. Всъщност, ти вярваш ли, че содомията е грях? Очевидно не, щом като смяташ, че "идентичността в Христос" може да включва и содомия.

"Какво ще кажете за следния казус: Идва един хомосексуалист и един пушач в църквата. Покайват се. Пушачът не спира да пуши, хомосексуалистът не спира да харесва мъже. Но им харесва и на двамата, и започват да посещават редовно. И какво правиме?! Не е ли по-добре да съветваме такива хора, отколкото да им казваме, че за тях няма място!!! ".
chris, такъв казус е невъзможен. Какво означава покаянието въобще според теб? Тези хора се "покайват" или просто им "харесва и започват да посещават редовно". Хорота на които просто "харесва и започват да посещават редовно" не бива да се кръщават и да участват в Господна трапеза, независимо дали са хомосексуалисти или хетеросексуални, наркомани или чревоугодници. На всички хора казваме едно и също- че имат нужда от това да се съразпнат с Христа и да станат съобразувани със смъртта Му, за да познаят силата на Неговото възкресение.
Ако говориш за това , новороден човек да бъде изкушаван от хомосексуални желания сигурно е възможно, тогава ще се молим, постим и плачем пред Бога с него, ще се съпротивим до кръв срещу греха и Бог ще му помогне, защото никое изпитание не е по-голямо от това, което можем да понесем, имаме жив Бог, който е верен и не лъже. Вярвам, че така прави и Исус,който е "жив, за да се моли и ходатайства за нас пред Отца".Това по никакъв начин не отваря възможността християнин, който е част от църквата да бъде хомосексуалист. Когато съм изкушаван от някои грехове, в които съм бил вързан преди да ме срещне Господ, аз се моля, постя и чакам сила ,пребъдвайки в Христа, като същевременно се изпитвам дали с нещо в живота си не съм отворил врата за тези изкушения, но не се юрвам да върша тези грехове. Ако го направя, просто спирам да бъда християнин и няма какво да се заблуждавам- няма да вляза в Божието царство.
[ Това съобщение беше редактирано от: Emenei on 2003-09-02 01:45 ]

Quote:
Точно за това става въпрос. Очевидно Бог степенува греховете, щом като в Закона изисква различни по тежест наказания за тях. Някои грехове са по-тежки от други, и затова за тях се изисква по-тежко наказание. Именно това е целта на тежестта на наказанията, да покаже тежестта на съответния грях. И следователно най-тежкото наказание - смърт - показва най-ужасните грехове. И убийството, и хомосексуализмът трябваше да бъдат наказвани със смърт по Божия Закон. Което означава, че в Божия поглед убийството и хомосексуализмът са еднакво тежки грехове.Интересно ние под закона ли сме или под благодатта (второто не го разбирам като свободия, държа да уточня)? Исус не изпълни ли закона и не понесе ли наказанието за нашия грях? Къде в Новия завет има такова степенуване на греха, би ли ми посочил, може да съм пропуснал да схвана този новозаветен принцип. Да разбирам ли тогава, че старозаветният закон е в пълна сила, и ако хванат в църквата прелюбодейци, те трябва да бъдат умъртвени с камъни? Или тази част е отменена? Това ли трябва да е идеалът за новозаветната църква?

Quote:
Не мога да взема Господна вечеря с човек като теб, който смята, че Църквата може да приема за членове непокаяни грешници.Не съм казал, че църквата трябва да приема за членове непокаяни грешници. Просто попитах какво правим, ако хомосексуалист посещава редовно църквата? От казаното разбрах, че трябва да действаме радикално и да го изгоним от църквата. За 1 Йоан 5:16-17 се казало и изписало много, и още не съм прочел коментар, който да ме убеди какво се разбира тук под смъртен грях. Дали това е греха, който се наказва със смърт в закона? Съмнявам се за едно такова тълкувание....

Quote:
апостол Павел си мисли другоКак разбра какво си е мислил апостол Павел, много интересно?!

Това което Eminei казва, обаче, ми харесва и до голяма степен съм съгласен....

По никакъв начин не се опитвам да оправдая хомосуксеалното държание на който й да било, по скоро исках да ви провокирам и да разбера как самите вие бихте се справили се проблем от такъв тип. Аз си направих изводи от казаното тук.

Следва продължение.....

[ Това съобщение беше редактирано от: chris on 2003-09-02 03:34 ]

към Божидар,
Би ли развил до край мисълта си за тютюнопушенето и наркотиците. Значили това, че ако не откриваме никакви наказания в Библията за наркотиците или тютюнопушенето, то християните могат да ги употребяват?

Zdraveite hora, aide da govorim po temata
da ne bi kato nashiq brat s problemite da vzeme da se ot4aq dokato se predloji neshto konkretno ili da se otvori oshte edna tema za da se doizqsnqt neshtata, zashtoto i tova e vajno.

Chris, пишеш:

"За 1 Йоан 5:16-17 се казало и изписало много, и още не съм прочел коментар, който да ме убеди какво се разбира тук под смъртен грях. Дали това е греха, който се наказва със смърт в закона? Съмнявам се за едно такова тълкувание"

Ами ако беше евреин по него време, би знал, че има само едно значение за смъртен грях - грях, наказуем със смърт. Или си мислиш, че апостола влага съвсем нов смисъл в тези думи, така че те да бъдат загадка както за тогавашните слушатели, така и за теб сега?

Имаше такъв случай и в писмата на апостол Павел към Коринтяните (1 Кор. 5:1-6), когато решиха да предадат на властите един, който спеше с жената на баща си - това предаване бе равносилно на това днес да предадем на властите един убиец, знаейки, че ще има смъртна присъда за него - тежко нещо за днешните ни хуманизирани сърца.

Chris,
Ние сме под закон щем не щем, както под държавения тъй и под Божия. Това, че този закон не ни дава спасението и благодатта (незаслужена милост, забележи - милост), не означава, че не трябва да го спазваме, нали? И не само това, ами Божия закон вече се написва на сърцата ни и ставаме още по-чувствителни към неговото престъпване - да си забелязал как спорят за "дребни" прегрешения братята и сестрите, прегрешения които инак никой външен не му и идва на акъла да си слага на сърцето?

Разбира се всичко зависи от това какво човек разбира да си "под закон". Например, аз много уважам един закон - закона на свободата и виж какво пише друг апостол за него:

"Но който вникне в съвършения закон на свободата и постоянствува, той, като не е забравлив слушател, но деятелен изпълнител, ще бъде блажен в дейността си." (Яков 1:25)

"Така говорете и така постъпвайте като човеци, които ще бъдат съдени по закона на свободата." (Яков 2:12)[addsig]

Po temata:

vseki nosi v sebe si nqkakvi svojstva na padnalata choveska priroda - syshtata za koqto ap. Pavel kazva che vijda v plytta si drug zakon a ne Bojiq - "okaian az chovek..."

Po natatyk Apostola govori i kak da se osvobodim ot tova - jivot chrez i za Boga (Duha)

Mislq si ako az bqh na mqstoto na choveka s podoben problem kakvo bih napravil ?
Ami slednoto - bih tyrsil po vsqkakyv nachin da obezsilq tova dejstvie na plytta v sebe si - bih postil primerno, bih otrqzal setivata si ako neshto gi vkarva v takava syblazyn... taka che plytta mi da e slaba. I drugo - bih vnimaval da prebydvam v Duha, v mislite na Gospoda, koito sa mnogo po-razlichni ot choveshkite i plytski misli. I sled tova bih potyrsil korena na tova si jelanie za da go osvetq pred Boga - kakvo vsyshtnost tyrsi dushata mi chrez tova i taka dylboko se zablujdava che go namira v edin takyv smyrten grqh ? Kak da go nameri istinski v Boga ?

Към Яков:

Quote:
към Божидар,
Би ли развил до край мисълта си за тютюнопушенето и наркотиците. Значили това, че ако не откриваме никакви наказания в Библията за наркотиците или тютюнопушенето, то християните могат да ги употребяват?Освободи се от предразсъдъците. Не съм казал, че християните могат да ги употребяват, а че няма посочени институционални наказания за тях. Двете не са едно и също нещо. Например, Библията казва, че работодателят трябва да плаща заплатите на работниците си навреме, но никъде няма посочени съдебни санкции срещу работодатели, които не спазват този закон. Но липсата на санкции все още не означава, че християните работодатели могат да нарушават този закон.

По същия начин, няма обществени санкции срещу тютюнопушенето и наркотиците, но това все още не означава, че християните могат да ги приемат.

Моята теза беше съвсем друга: Тежестта на санкциите е мерило за тежестта на престъплението. Тежките престъпления изискват тежки санкции, леките престъпления изискват леки санкции. А някои престъпления са толкова леки, че дори няма земни санкции за тях, а Бог отлага санкциите за небето. Това е очевидно в Закона. Ако не го признаваме, тогава отхвърляме Божията справедливост - а справедливостта е наказанието да съответствува по тежест на престъплението.

Към chris:

Quote:
Интересно ние под закона ли сме или под благодатта (второто не го разбирам като свободия, държа да уточня)? Исус не изпълни ли закона и не понесе ли наказанието за нашия грях? Къде в Новия завет има такова степенуване на греха, би ли ми посочил, може да съм пропуснал да схвана този новозаветен принцип. Да разбирам ли тогава, че старозаветният закон е в пълна сила, и ако хванат в църквата прелюбодейци, те трябва да бъдат умъртвени с камъни? Или тази част е отменена? Това ли трябва да е идеалът за новозаветната църква?Да, Исус изпълни Закона, но никъде не се казва да го е отменил. Законът наистина не е средство за спасение, и никога не е бил средство за спасение, нито в Стария, нито в Новия Завет. Но Законът остава като стандарт за поведение, както в Стария, така и в Новия Завет.

Добре е най-после да научим учението на Реформацията и да видим какво вярва евангелското християнство относно Закона. Твоите въпроси показват, че си напълно невеж относно евангелското учение относно Закона. Ние вече сме разисквали това във форумите тук, и ще е най-добре, вместо да повтаряме едни и същи неща, да вземеш да прочетеш Лутер и Калвин относно Закона и неговото място в Новия Завет.

Quote:
Не съм казал, че църквата трябва да приема за членове непокаяни грешници.Така ли? Тогава за какво спорим? Къде някой е казал, че ще вземе да гоним хомосексуалисти от събранията? Ти въобще чел ли си форума досега, че спориш така уверено?

А можем ли да вземаме Господна вечеря с хомосексуалисти? Ти все още не си отговорил на този въпрос.

Quote:
Как разбра какво си е мислил апостол Павел, много интересно?!Много е просто. От това, което е написал в 1 Коринтяни. Просто трябва да го прочетеш. Така правим ние, които вярваме в Библията. Вие как правите?

Quote:
По никакъв начин не се опитвам да оправдая хомосуксеалното държание на който й да било, по скоро исках да ви провокирам и да разбера как самите вие бихте се справили се проблем от такъв тип.Леле-мале, какъв провокатор! Е, наистина ни провокира да смятаме, че нещо не си наясно с библейското учение.

[ Това съобщение беше редактирано от: bojidar on 2003-09-02 15:57 ]

Quote:
Имаше такъв случай и в писмата на апостол Павел към Коринтяните (1 Кор. 5:1-6), когато решиха да предадат на властите един, който спеше с жената на баща си - това предаване бе равносилно на това днес да предадем на властите един убиец, знаейки, че ще има смъртна присъда за него - тежко нещо за днешните ни хуманизирани сърца.Добре, значи всеки християнин, който е гей или прелюбодеец трябва да го предаваме на властите. Но светската власт не наказва със смърт тези престъпления...тогава какво правиме? Когато говорих за различния аршин, имах предвид, че ако се усланяме на Закона, то трябва да следим за неговото спазване във всеки един случай. Това така ли е в църквата днес? НЕ! Какво става ако хванат в прелюбодейство членове от църквата, умъртвяват ли ги, или ги предават на властите...НЕ...Тогава май сме хуманни и не предприемаме нищо, но когато стане въпрос за някой ГЕЙ, тогава сме безпощадни - законът трябва да се спазва.
Quote:
А можем ли да вземаме Господна вечеря с хомосексуалисти? Ти все още не си отговорил на този въпрос.


Ти как разбираш кой какъв е когато в събранието взимаш Господня вечеря? Питаш ли всички, които участват в това тайнство да не би да са грешници и дали са се покаяли? И най-примерното семейсво в църквата може да се е изпокарало по пътя за служба! Това си е тяхна лична отговорност - всеки да изпитва сам себе си, а не ти другите. Кой разпознава Тялото Христово не е твоя отговорност, важно е ти дали го разпознаваш. Така че ако видя, че някой хомосексуалист е дошъл на църква точно когато има Господна вечеря и го видя че взима, аз няма да се лиша заради него.


Quote:
Да, Исус изпълни Закона, но никъде не се казва да го е отменил.Коя част от закона не е отменена, целият закон ли е все още в сила? Тогава съботяните са прави, че трябва да се спазва съботата?

Quote:
Къде някой е казал, че ще вземе да гоним хомосексуалисти от събранията?Как кой, ти именно, в една от предишните си публикации
Quote:
По-добре е да им казваме, че за тях няма място.
"Така че ако видя, че някой хомосексуалист е дошъл на църква точно когато има Господна вечеря и го видя че взима, аз няма да се лиша заради него. "

ако постъпиш така няма да си прав спрямо заповедите на Господ Исус Христос. Ако видиш някой хомосексуалист, който си въобразява, че е християнин трябва да отидаш да си поговориш с него. Ако не те послуша трябва цялата църква да си поговорите с него и ако не ви послуша трябва да ви бъде като невярващ. Същото трябва да направиш ,ако някой брат или сестра от църквата в която живееш прелюбодейства или прилага домашно насилие(какво значи са се изпокарали?).

"Ти как разбираш кой какъв е когато в събранието взимаш Господня вечеря? Питаш ли всички, които участват в това тайнство да не би да са грешници и дали са се покаяли? "
Нормално е ако едно събрание е истинско място на общение и близост между хората тези неща да не са нещо скрито. Тогава църквата винаги ще е изправена пред избора да оправдае холмосексуализма, прелюбодейството или насилието или да го изобличи. Ако хората не живеят заедно тогава мисля ,че имат проблем, много по-голям от това, че няхой прикриващ се прелюбодеец ще участва с тях в Господната трапеза.Всъщност защо му е да го прави, ако поучението в събранието ясно ще му е казвало, че прелюбодейците и хомосексуалистите не могат да наследят Божието Царство? Не си представям мотивите за такова поведение......Chris, пишеш:

"Добре, значи всеки християнин, който е гей или прелюбодеец трябва да го предаваме на властите."

Ако не се покае - да. Друг е въпроса, че държавната власт в момента не се занимавата с тази категория престъпления.

Изглежда имаш свой собствен аршин за греховете, обаче явно той се отличава от аршина на Божия закон. Добре, явно за теб хомосексуализма не е толкова опасен за обществото, затова и такива ги пишеш. Добре, нека да говорим за сериен убиец (предполагам за теб тези хора са опасни за обществото) - та идва такъв в обществото ти и участва в събранията. Добре, обаче никак, ама никак не се покайва за убийствата и продължава да ги върши със същата страст както и преди. Какво ще направиш в този случай? За чие добро ще мислиш най-напред - за това на убиеца, или за това на обществото застрашено от него?

Сега замести хомосексуалиста с този убиец (защото ЯВНО е, че Бог поставя техните действия в графата заслужаващи смърт) и си помисли този човек (ако не се покае) дали няма да завлече след себе си и други хора?

Ти въобще схващаш ли за какъв случай говорим тук, или просто се инатиш?

Казваш:

"Когато говорих за различния аршин, имах предвид, че ако се усланяме на Закона, то трябва да следим за неговото спазване във всеки един случай. Това така ли е в църквата днес? НЕ!"

Правилно, трябва да следим за спазването на закона, също е вярно че в повечето общества това не се прави добре. Е и? Затова, че обществата тънат в невежество, трябва ли да грешим и ние? И забележи - църквата НЕ ПРИЛАГА закона, има си затова друга власт отредена от Бога. Но християнското общество може да не допуска до събранията си тези, които продължават да вършат смъртните си грехове - апостола съветва дори да не се молят за тях!

И все пак забележи, че има разлика да се усланяш на закона и да го спазваш. Християните се усланят на Божията благодат и милост (която не идва от закона), но определено спазват закона. Надявам се Божидар да ти отговори на въпросите за закона, но подозирам, че пак ще те препрати да прочетеш писанията на Лутер или Калвин, и добре ще направиш да ги разучиш, понеже това познание се е изгубило от повечето евангелски общества...[addsig]

Към Eminei: Кажи в коя църква ходиш и ще дойда когато имате Господна вечеря. Да си видял някой от църквата ти да ходи при някой и да му обяснява дали трябва да взима или не Господна вечеря? Предполагам, това става от амвона и след това всеки действа според собствената си съвест, нали така? Или вие си имате "следователи", които определят кой е достоен да вземе Господна вечеря и кой не.

Към IvoBG: Нямам свой собствен аршин, а изразих мнение, че за Бога няма големи и малки грехове. Грехът си е грях във всичките му форми. Ние, под влияние на обществените нагласи и на собствената ни културна черупка решеваме кое е по-грешно и кое не. В България да закъснееш за среща не е кой знае какъв "грях", но примерно в Япония това не така! Знам, Библията ни е мерилото!! Но ми се струва, че ние самите наблягаме много на теми, за които Библията не говори кой знае колко много (не визирам темата за хомосекуализма в случая)! И защо постоянно правиш сравнения с убийци, при това серийни?! В списъка - ЗАСЛУЖАВАЩИ СМЪРТ - има доста групи, "мъжеложниците" са само една от тях. Нека сега да заместим хомосексуалистите с корестолюбците или хулителите или пияниците (все от списъка в І Кор. 6 гл) и развий разсъжденията си?

Ще прочета писанията на Калвин и Лутер относно закона, само ме светни какво и от къде да го намеря, може и да е на английски, не е проблем!!!

Quote:
християнското общество може да не допуска до събранията си тези, които продължават да вършат смъртните си грехове - апостола съветва дори да не се молят за тяхКак напрактика предлагаш да стане това? Никакви грешници в църковните събрания, супер, ние сме идеалната църква!!!! Е, Исус нямаше проблем да бъде около грешници, дори вечеряше с тях, но ние сме прекалено святи и за нас това не работи!?! И защо когато хората бяха около Исус, животът им се променяше, а хора, които посещават църквите ни остават същите с години. Май проблемът не само в тяхната греховност, а и нашето безсилие да представим алтернатива!!![ Това съобщение беше редактирано от: chris on 2003-09-03 07:12 ]

"Кажи в коя църква ходиш и ще дойда когато имате Господна вечеря"
Точно това няма как да направиш, защото няма как да знаеш кога имаме Господна трапеза, освен ако не идваш на църква. Виждаш ли, нямам график с датите за Господни трапези , просто нямаме такъв календар. Разбираме се и взимаме, говорим си, разбираш ли? Ако някой не е бил му се обаждаме , питаме се дали сме свободни тогава и тогава и т.н. и тебе ще те пропуснеме, защото не те познаваме

"Или вие си имате "следователи", които определят кой е достоен да вземе Господна вечеря и кой не. "

Не, нямаме си следователи, просто се обичаме и затова си говориме и се познаваме, знаем се кога страдаме и кога се радваме, знаем се кога се бориме и кога страдаме, по-просто нещо от това няма.Chris,

Споменах серийния убиец, надявайки се да се съгласиш, че заслужава смърт - и ако това е така и искаш да мериш според Божието слово, то същото би отмерил и за хомосексуалиста. Ок?

Относно 1 Кор 6 глава - там не пише само за греховете заслужаващи смърт на тялото. Там пише кой няма да бъде допуснат до Божието царство - има разлика, не мислиш ли?

Пишеш още:
"Никакви грешници в църковните събрания, супер, ние сме идеалната църква!!!! Е, Исус нямаше проблем да бъде около грешници, дори вечеряше с тях, но ние сме прекалено святи и за нас това не работи!?! И защо когато хората бяха около Исус, животът им се променяше, а хора, които посещават църквите ни остават същите с години. Май проблемът не само в тяхната греховност, а и нашето безсилие да представим алтернатива!!!"

Не говорим затова не мислиш ли? Едно е да си ЧЛЕН на едно общество, друго е да си СТРАНИЧЕН НАБЛЮДАТЕЛ. Не смесвай двете неща, защото така никога няма да се разберем. Проблема е не, че някой хомосексуалист посещава събранието на някое християнско общество - нека го прави, иначе няма друга надежда за промяна у него. Проблема е това общество да го приеме за ЧАСТ от тях - разбираш ли разликата?

Исус общува с грешници, яде с грешници, допира се до прешници, но НИКОГА НЕ ПРИЕ НЕПОКАЯЛ СЕ ГРЕШНИК. Обществото Му трябва да прави същото, което и Той е правил.

Ние имаме сили да представим алтернатива - Божието Слово и примера на Христос. Ако обаче сме невежи относно Словото Му, от там и неразбиращи примера Му, то наистина ставаме безсилни и окаяни...

Относно Лутер и Калвин, ще помоля Божидар да те упъти. Наистина се радвам, че искаш да четеш.[addsig]

Quote:
тебе ще те пропуснеме, защото не те познаваме


Към Emenei: Наистина интересна концепция сте си изработили. Изглежда сте някакво затворено църковно общество, което е загрижено за благосъстоянието си, но външните - ряпа да ядат!!! Ако знам, че ме считате за недостоен да ям Господна вечеря с вас, не бих дошъл на църква при вас. Колко по-неконфортно биха се чувствали грешниците. Изобщо не вярвам, че бихте приели някой, на който му личи че е с обратни наклонности, щом ще се усъмните в един хрисим християнин като мене....Еми кво да ви правя, религията ви тресе здраво!!![ Това съобщение беше редактирано от: chris on 2003-09-04 07:11 ]

Съжалявам, но или не се изказвам ясно, или ти не вникваш в това, което казвам. това, което написах беше, че е нармално хората да се познават в едно събрание и дадох пример ,че за да участваш в Господната трапеза трябва да си присъствал на събранието на което сме се разбирали да имаме Господна трапеза. Къде е проблема? Точно това обясних- ако идваш по принцип на църква, ще знаеш кога имаме Господна трапеза и ще участваш, но пък хората, ще те познават, ще знаят живота ти и няма да искат да участват с теб ако си гей, прелюбодеец ,биеш жена си и т.н. Това ми се струва най-нормалното нещо.
Единственото, което казах е ,че е нормално хората в едно събрание да се познават , да са си близки и да знаят живота си. Точно обратното ми се струва религията да те тресе здраво- да отиваш на място, където си анонимен, да слушаш проповед от анонимен оратор, и да си тръгнеш за вкъщи където си си гей, прелюбодеец или биеш жена си. В такава обстановка наистина е възможно да си всякакъв, но не считам за нормално изобщо да има такова събрание.....

Към Emenei: Добе, кажи в коя църква ходиш, и запозвам да идвам редовно...сериозно ти говоря! Ако не искаш да пишеш тук във форума, прати ми името и адреса на църквата ти на лично съобщение!!!!

От друга страна, не може всеки да знае всичко за всеки! НЕВЪЗМОЖНО Е! Как апостолите мислиш са познавали всички, при положение че се казва в Деяния че за ден се прибавиха 3000 човека!!! Аз на толкова хора и името не мога да им запомня. След това се казваха, че те постоянстваха да се събират и да преломяват хляба. Т.е. цялата тази измишльотина и всичкото това превземане около Господната вечеря са излишни. Никъде в Словото няма условие всичи да знаят всичко за всеки и тогава да взимат Господната вечеря, а напротив, пише всеки да изпитва себе си и да приема с разпознаване... Така че, ако дойдеш в моята църква и се случи да имаме Господна вечеря, аз ще взема с удоволствие заедно с тебе, без дори да си мисля и или да се питам дали си достоен. By default сме достойни, стига да взимамен насериозно това, което правим с взаимоотношенията си с Бога....Стига толкова, защото много се отклонихме от темата....

Ами точно защото 3000-те хиляди души в Деяния на апостолите ежедневно са се събирали, затова са се познавали. Обърни внимание на това, че де факто действията, които апостолите предприеха по устройването на това общество бяха свързани точно с по-доброто посрещане на нуждите на хората и грижата за тях- избора на дякони примерно. Т.е- хората живееха заедно, общуваха непосредствено, както казва Словото имаха едно сърце и една душа. Напълно съм сигурен ,че онези 3000 души се познаваха много по-добре помежду си ,отколкото днес хората в едно десет пъти по-малко общество.
Хубаво цитираш Словото там където пише човек да изпитва съм себе си, обаче има много стихове за това да носим товарите си един на друг, да изповядваме греховете си един на друг, онези ,които съгрешават да бъдат изобличавани пред всички, за да имат страх и другите и т.н.? Защо мислиш, че това човек да се изпитва сам себе си и това да не допуснеш хомосексуалист или прелюбодеец до Господна трапеза е някакво притиворечие?
Казваш, че с радост би взел Господна трапеза с всеки ,който е дошъл във вашата църква. Ами ако е мюсюлманин? Или атеист?
Уверен съм, че носим отговорност за святостта на тази трапеза и ако пренебрегваме тази отговорност не постъпваме правилно.

Eminei тези 3000 човека се добавиха само за един ден. Ако си чел история поне малко, че добиеш представа колко бързо е нараствала ранната църква. А ако пък четеш Деяния, ще видиш, че дори там не всички се познаваха така добре, както ти казваш, та затова се наложи Бог да се намеси свръхестествено - нали се сещаш за Ананий и Сапфира?! Това трябва да ти говори, че е невъзможно ние да знаем всичко за всеки, а и не е необходимо. И това, че не знаме нашите братя и сестри в какво са замесени волно и ли от невеждество не бива да ни спира да общуваме с тях именно в това тайнство Господнята вечеря. Стиховете които бегло упоменаваш нямат никаква връзка с Господнята вечеря - да си носим един на друг товарите и т.н. Ако четеш внимателно, в Словото пише човек да изпитва себе си, а не другите да преценяват дали трябва да вземеш или не...И пише че който пие и яде без да разпознава, яде и пие осъждение за себе си (цитирам по памет в момента), така че това моментално става индивидуален акт. В Словото е посочено как да се взима и кой да взима, тези стихове трябва да се прочетат и ако е необходимо да се оябснят, и всеки решава за себе си. Аз не искам някой друг да решава дали да взимам или да не взимам. И къде в крайна сметка остава работата на Святия Дух в тази ситуация, та нали той е нашият Учител за всяка истина.
Струва ми се че говорим за една и съща монета, но гледаме различни страни. Ако искаш да говорим повече за Господната вечеря, по-добре да направим нова тема, а тук да разнишваме така умразните на всички християни хомосексуалисти.....съгласен ли си?!


Горното е публикувано от Крис в момент на невнимание, че не е логнат. Да не се чудите кой ги пише тези

Chris, не си ми отговорил на последния постинг но не мога да не коментирам тези твои думи от последния твой постинг:

"тук да разнишваме така умразните на всички християни хомосексуалисти"

Това е явна клевета към участниците тук - доколкото ги познавам, никой от тях не мрази хомсексуалистите, а мразят техния грях. Не виждам причина да продължа разговора с теб, ако не размислиш отново над думите си.[addsig]

Ок IvoBG - връщам си думите назад, не съм искал да обида никой от вас, напротив, равам се че има такива като вас, които размишляват върху такива теми.....

Относно първия ти коментар - дали хомосексуалиста заслужава смърт. Не мога да отговоря на въпроса ти, искам първо да си изясна проблема със закона и тогава ще взема становище. Ако важи за хомосексуалистите, тогава би трябвало да важи и смъртната присъда за тези, които ударят или злослови майка си или баща си (Изход 21:15, 17). Какво ще кажеш тогава и за Изход 21:24-25 и много други в следващата глава. Именно те са отприщили Великата инквизиция (Изход 22:1 А Изход 31:15 - въпросът за съботата?! Съботяни ли да ставаме всичките? Къде е истината? Не знам, ще прочета Калвин както казваш и ще видя....

Quote:
Относно 1 Кор 6 глава - там не пише само за греховете заслужаващи смърт на тялото. Там пише кой няма да бъде допуснат до Божието царство - има разлика, не мислиш ли?Добре, кое е по-голямо наказание - смърт на тялото или да не бъдеш допуснат до Божието царство? Какво ако не съм направил смъртен грях и не бъда допуснат до Божието царство? Какво ме ползва, че съм останал жив?

Къде пише, че Исус не прие грешник? Доколкото си спомням, не прие религиозните лидери, а призоваваше всички отрудени и обременени да дойдат при Него? Може и да имам някави пропупски като съм препрочитал Библията, ще се радвам да ги попълним заедно!

Не знам дали съм отговорил на въпросите ти, май повече въпроси зададох отколкото отговори дадох, но кво да се направи....

Quote:
Какво ще кажеш тогава и за Изход 21:24-25 и много други в следващата глава. Именно те са отприщили Великата инквизицияГлупости, глупости, chris! Ей това е най-грозната част на християнските форуми в България, че понеже мнозинството от християните са интелектуално посредствени, като вземат да говорят едни произволни глупости, ставаме за смях на всички.

Chris, аз все още продължавам да вярвам, че си добросъвестен, най-малкото защото продължаваш да се въздържаш от окончателно мнение преди да прочетеш Калвин. Затова ще ти препоръчам и друго четиво:

Гари Норт, Средство за господство: Казусните закони на Изход

Книгата е част от многотомния икономически коментар на Гари Норт върху Библията и покрива казусните закони в Изход 21-40 - именно тези закони, които толкова много те притесняват. (Защо ли? Защото изявяват Божията справедливост, може би?) Книгата е много дълга - над 1,300 страници. Но поне първите три глави дават ясно обяснение на мястото на Мойсеевия Закон днес - не като средство за спасение, но като средство за праведно поведение, лично и обществено.

А праведното поведение води до християнско господство - лично и обществено. По този въпрос можеш да прочетеш следната книга, която е по-кратка:

Гари Норт, Господството и общата благодат: Библейската основа на прогреса

Като заключение да повторя, че твоят възглед за Закона, поне какъвто се вижда от твоите писма дотук, не е възгледът на Реформацията. Ако държиш да бъдеш верен наследник на Реформацията, трябва да го промениш.

Quote:
Глупости, глупости, chris! Ей това е най-грозната част на християнските форуми в България, че понеже мнозинството от християните са интелектуално посредствени, като вземат да говорят едни произволни глупости, ставаме за смях на всички.Драги ми Божидаре, нали целта на форума е всеки да изложи мнението си и ако има някой по-просветен да светне останалите. Така че, не се вживявай в ролята на стожер на Реформацията, а по скоро бъди просветител!!! За интелектуалното ми ниво нямам комплекси, но продължавам да чета и да се образовам, за разлика от много други (естествено че не визирам никого тук!!)

Ще прочета това което ми препоръчваш и ще взема страна!!! Би ли хвърлил малко светлина върху доктриналното ти разбиране като цял, особено в есхатологично отношение? Не е необходимо да пълним тази тема с такива неща, затова ако искаш, пиши ми лично съобщение.

Зададох няколко въпроса в предния ми постинг и не получих отговор. Може да си ги сметнал за глупави, но все пак....

И на последно място, аз не държа да бъде верен наследник на възгледа на Реформацията, а на възгледа на Библията, така както го разбирам аз!!! Естествено че ще взимам предвид това което са казали великите реформатори, но смяташ ли, че те са "реформирали" всичко, което е имало и има да се реформира в църквата? Едва ли!! Искам да изградя мой възглед за нещата, което не означава че той няма да съвпада с този на Реформацията. Освен това все още съм достатъчно млад така че имам години и години напред докато въпросите, които ме вълнуват ще бъдат изгладени и утвърдени.

Относно хомосексуализмът и църквата - този форум запали жив интерес в мен по темата!!!

Chris, чест ти прави, че се покайваш. За съжаление малцина го правят, а все увъртат като им покажеш грешката, сякаш не го правиш за тяхно добро...

Пишеш:
"Добре, кое е по-голямо наказание - смърт на тялото или да не бъдеш допуснат до Божието царство? Какво ако не съм направил смъртен грях и не бъда допуснат до Божието царство? Какво ме ползва, че съм останал жив?"

Има два случая - в единия християнин греши смъртно, в другия - греши смъртно невярващ (говоря за грях, осъден със смърт от Божия закон).
В първия случай може да погледнем решението на апостол Павел в 1 Кор. 5:1-6 - т.е. в случая смъртта на тялото, ще спаси духа му (5-ти стих). А както споменах и апостол Йоан съветва даже да не се молят за смъртния грях на такъв човек (за да му даде Бог живот) - виж 1 Йоан 5:16.
Във втория случай няма причина да си мислим, че Божия закон би имал по-малка тежест върху невярващия отколкото върху вярващия, дори напротив.

Но, това не означава, че няма милост и за единия и за другия (милостта тържествува над съда), но кои сме ние, че да казваме над кого ще се смили Бог? В случая Бог е отредил власти, които да осъждат престъпленията на хората и Той с тях работи за съд или за милост.

А относно това, че в Божия закон (не само в Моисеевия) има смъртно наказание е писал и апостол Павел в посланието си до Римляните в 1-ва глава - там пише за доста смъртни грехове, но завършва с това:

"...които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат."

И така, смъртното наказание е в Божия закон. И не бива да се пренебрегва. Друг е въпроса да разберем Божия промисъл за хората, над които е извършено то - дали е и за тяхно добро? Тук не ми достига разбиране все още.

Питаш още:
"Къде пише, че Исус не прие грешник? Доколкото си спомням, не прие религиозните лидери, а призоваваше всички отрудени и обременени да дойдат при Него?"

Да, Исус призовава мнозина да дойдат при Него, но я да видим към какво ги призовава:
"Не съм дошъл да призова праведните, но грешните на покаяние." (Лука 5:32)

А заръчва и на учениците да отправят този призив (подобно на Неговия призив):
"...трябва да се проповядва в Негово име покаяние и прощение на греховете между всичките народи..."

И виждаме Петър пръв да призове по този начин:
"...А Петър им рече: Покайте се, и всеки от вас нека се кръсти в името Исус Христово за прощение на греховете ви; и ще приемете тоя дар, Светия Дух." ( ДА 2:38 )

Сиреч, нито Исус приемаше непокаялите се, нито поучаваше учениците Си да приемат непокаялите се, нито пък учениците Му приемаха непокаялите в обществата им.

Но и Исус и учениците Му (по негова заповед) ПРИЗОВАВАХА непрекъснато непокаялите се грешници към покаяние и спасение. А за да се върши това трябва да си при грешниците - да приказваш с тях, да ядеш с тях, да се допираш до тях и т.н.

Е писах повечко и малко извън темата, надявам се да не съм отегчил читателите...

Поздрав

"От отговора на устата си човек изпитва радост, И дума на време казана, колко е добра!"

[ Това съобщение беше редактирано от: IvoBG on 2003-09-05 05:29 ]

Quote:
Така че, не се вживявай в ролята на стожер на Реформацията, а по скоро бъди просветител!!!Не разбирам. Къде е противоречието между двете: "стожер на Реформацията" и "просветител"? Как човек може да бъде "стожер на Реформацията" без да е "просветител"?

Нещо повече, като става въпрос за евангелско християнство, как е възможно да говорим за "просветителство" без Реформацията? Как отхвърляме Реформацията и оставаме евангелски християни?

Quote:
За интелектуалното ми ниво нямам комплекси, но продължавам да чета и да се образовам, за разлика от много другиВ това вече нямам съмнение. Затова и съм толкова "мек" с теб. Лесно се влюбвам в хора, които обичат да четат.

Quote:
(естествено че не визирам никого тук!!)Няма нужда. Аз отдавна съм ги "визирал" персонално. Те и затова ме мразят.

Quote:
Би ли хвърлил малко светлина върху доктриналното ти разбиране като цял, особено в есхатологично отношение?Не ми е възможно да направя това в кратко или дори в дълго съобщение. След три години и половина с учениците самият Исус се нуждаеше от още 40 дни, за да говори за Божието Царство (Деян. 1). Аз не съм по-способен от Него в обясненията на доктрината "като цяло." Най-способният християнин в историята след Павел - Жан Калвин - имаше нужда от 20 години. Не съм по-способен и от Калвин. Така че не очаквай от мен кратко описание на доктрината "като цяло." Просто чети.

Quote:
Естествено че ще взимам предвид това което са казали великите реформатори, но смяташ ли, че те са "реформирали" всичко, което е имало и има да се реформира в църквата?Темите, за които говорим тук, са покрити от Реформаторите. Така че дори да си прав, че те не са "реформирали" всичко, този аргумент не е приложим за настоящата тема.

Quote:
И на последно място, аз не държа да бъде верен наследник на възгледа на Реформацията, а на възгледа на Библията, така както го разбирам аз!!!Разбирам. АЗ-ът е сериозен фактор в християнството. Обикновено е по-сериозен фактор от 2000 години християнска история, в която Църквата е развивала учението и го е защитавала срещу враждебните доктрини.

neka i az da se izkaja shte pisha kratko che malko me domarziava trakaneto po klaviatorata.
tozi bojidar deto e ot varna e edin...prosti mi Isuse.
po dobre ne mu obrashtaite vnimanie dano da...
samo se zaiajda s horata,i gleda da gi razdrazni.
iavno celta mu e kato na pavel v nachaloto,da prinodi horata da huliat.
Ako imah vlast shtiah da mu zabrania da govori s hristiani,stiah da mu razresha samo da citira stihove na neviarvashti,che kato mu cheta postovete mi ide...

Към последния анонимен участник:

Ти показа какво има в твоето сърце. Обаче все пак какво общо има това с темата? Да не би да се чувстваш лично засегнат от дискутираните неща по тази тема?[addsig]

govori poslednia anonimen v temata skoro shte se pegistriram ako nameria podhodiashti sabesednici.
ne sam zasegnat ot temata a ot tozi bojidar.
negovite postove sa edni ot nai loshite neshta koito chovek moje da chete,te sa napisani po oskarbitelen nachin, a i provokirat otricatelni izjiviavania .az sam protiv obratnite i daje smiatam che sa tragnali kam ada

Понеже още не си регистриран, си позволявам да ти отговоря тук, макар че така ще изляза извън темата (а това ми е много терсене).

Странното е, че Исус също оскърбяваше по подобен начин:

"Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си." (Йоан 8:44)

"Змии! рожби ехиднини! как ще избегнете от осъждането в пъкъла?" (Матей 23:33)

Ще кажеш - да, ама той говореше на фарисеите.
Добре, в днешно време по християнските общества не са ли почти всички като тях - пълни със човешки предания и учения, незнаещи нито Писанията, нито Божията сила?

Ако си против греха на "обратните", значи би трябвало също да си против греха на тези, които извращават Божието учение, подобно на фарисеите. И с каквито думи би говорил за първите, не виждам причина да не ги говориш и за вторите със подобни думи...[addsig]

4estno kazano mislia 4e ne e neobhodimo da napuskash curkvata zashtoto so gey a da potursish pomosht.Az li4no ne viarvam 4e tova e demoni4no ili 4e si "izlugan" a 4e naistina moje da si roden po tozi na4in.Kakto ima hora rodeni s geneti4ni defecti.No nanistina spored bibliata ti ne bi triabvalo da prakitikuvash seksualnostta si.To4no kakto i nejenenite ne bi triabvalo da go praviat.

Zdraveite.Syglasen sym s Teodora za tova 4e tozi brat prosto se e rodil taka. Predi misleh 4e geyovete nqkoi gi e izlagal 4e sa takiva, no ima i takiva koito sa se rodili takiva.Kakto i nqkoi se rajdat s geneti4ni bolesti. Taka 4e prosto nqma kak sam 4ovek da se spravi s tova, siguren sym 4e kolkoto i puti da se e opitval da izreje tova ot sebe si ne e stavalo. Naistina samo Gospod moje da go obyrne tova, no 4ovek trqbva da se bori do smyrt.I da ne prestava da moli i tyrsi tova ot Boga, kakto i tova vyv vseki moment da e v Duha mu. E tova si e pyt.No e hubavo da ne ostavqsh Boga namira za tova neshto))Gospod da te podkrepq, no nqma da ospeesh ako si sam i ako nqmash i drugi hodatai
Morpheus

Find the fiction in the real
And the real in the fiction


1. не е доказано, че хомосексуализмът е генетична болест
2. никога няма да може да бъде доказано, защото

Quote:
Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачиКато се представяха за мъдри, те глупееха,
и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици; на четириноги и на гадини. Затова, според страстите на сърцата им, Бог ги предаде на нечистота, за да се обезчестят телата им между сами тях, ?
те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин. Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.
27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъжеот този текст е видно, че

1. изворът на хомосексуализма е в извратеното сърце на човека.
2. че той е наказание от Бога, който наказва всекиго "според страстите на сърцата им". Т.е. според това в което сърцето се извращава е и наказанието на Бога, който "предава на нечистота", т.е. изоставя човека на каквото има в сърцето му.

след повече от година разговори с гейове в клубовете "адам и адам" и "ева и ева" в дир.бг, никой от тях не можа да противостои на текстовете от Римляни, макар че получих мейлове дори от богослови гейове.

затова нека никой християнин не си прави илюзии -
1. Хомосексуализмът няма нищо общо с генетиката, а е пряко свързан със сърцето на човека
2. Хомосексуализмът е нещо, което е определено като проклятие от Бога.

всичко това според Римляни 1 глава.

zdravey, podkrepiam mneniata na drugite,no vishte predi vsichko bog dade izbor na adam i eva ,toi im kaza da ne iadat ot iabalkata no ne go napravi nevazmojno,az VIARVAM V ISUS I ZNAM CHE TOI SHTE TI POMOGNE ,KAKAVTO I DA SI ,TOI E RAVEN PRED VSICHKI,AZ SAM SIGUREN CHE TOI SHTE TI POKAJE PATIA KAM TVOETO SARCE ,AZ MISLIA CHE TI NE SI GEI ,PROSTO TOZI SVIAT TOLKOVA SE RAZVRATI I SI SE PODAL NA SVETSKOTO ,NO VREMETO ZA POKAIANIE E MALKO,TRIABVA DA OTIDESH NA CARKVA I DA SE MOLISH ,SAS CIALOTO SI SARCE ,I BOG SHTE TI POMIGNE TOI E MILOZLIV SAS VSICHKI TOVA VIARVAM GO ZNAESH TOI E S TEB ,SAMATA MISAL CHE SI SPODELIL TUK,BOG RABOTI S TEB , MOLI SE MOLI SE ,MOLI SE

Драги ми Чочко...какво си се разкрещял с тези глани букви. Освен това нищо не разбираш..."Аз мисля че ти не си гей!" Така ли, виж ти....от кога можеш да четеш какво е в сърцето на хората!!!

pedal ili gei chovek moje da e samo sas zadnika si no ot vatre toi si bojie tvorenie
po edna ili druga prichina bog znae az ne niakoi hora triabva da otidat v ada i za tova te stavat pedali
niama smisal da karame greshnia da jivee pravedno tai kato toi taka ili inache shte svarshi v klokata ot kadeto nai veroiatno e i doshal!!!!!!!!!!!!

Kym Anonimen (hehe, ot anonimen kym anonimenZashto mislish 4e proklqtiqta ot Boga ne moje da sa izrazeni i geneti4no-tova sa tolkoz mnogo geneti4ni bolesti.Vse pak toi e Programista i moje da si byrka v koito pojelae kod
Tova 4e homoseksualizma e geneti4na bolest ne e 100% dokazano, iskam da vmetna pyk i ne vijdam smisyl da se spori za tova, tyi kato geneti4no negeneti4no problema si e nalice
Morpheus
find the fiction in the real
and the real in the fiction

Taia tema mai zagrubia. Az ne sam agresiven.
No dokolkoto znam v staria zavet pedalite sa gi ubivali s kamani.
Pone v moiata biblia taka pishe.
ne moga da dam konkreten savet na coveka a samo da citiram teksta
blagodaria za vnimanieto

SYjalqvam ama mai ne trqbva da reshavame problemite po tozi na4in, ako 4oveka iska da se promeni.


Morpheus

"Може ли ..." кай, "гейове да бъдат християни?"

На този въпрос Бай ви Ганьо отговаря с въпрос:

Може ли християни да бъдат гейове?

Ъй туй ако отговорите,бравос на вас.Другите неща дето ги пишете тук са разтягане на локуми.

От Бай ви Ганя

Скъпи братя и сестри в Христа

Повечето отговори по тази тема показват пълен провал в разбирането ви по поставеният проблем. Някои исказвание граничат с елементарна ограниченост, а част от исказванията са просто нехристиянски (напусни църквата)

За какво става въпрос. Първо. Очевидно е че повечето от вас не са Гей. Как можете да коментирате тематика, която не познавате? Или познанието ви по тази тема е само поврхностно и вулгарно.

Гей не се става . Човек се ражда Гей. Разбира че е гей при първите симптоми на окончателна сексуална ориентация в първите фази на пубертета. Точно, както бихте разбрали че сте глух, когато другите се учудват, че вие не ги чувате.

Да си Гей е толкова Божие наказание, колкото да се родиш с вроден порок на сурцето или пък да развиеш наследствен диабет.

Гей не се лекува. Твърдението, че братът който е Гей може да се излекува, да се откаже, да се обърне към Бог, да го приеме за творец и прочие и така щял да се излекува е смешно и простете за израза - елементарно. Ако вие сте сляп по рождение и помолите Бог да ви дари със зрение Бог ще реши да отговори на тази ви молба. Статистиката сочи, че такива случаи са по скоро изключение.

Хомосексуални са 10% от населението на земята. Да не забравяме и жените. Там говорим за лезбийки. Но е съвсем същото.

Да Павел пише за мъжеложците. Много от аналитиците смятат, че сямият Павел е бил хомосексуален. За това говорят много детайли от неговите послания. Фактът че никога не се е женил и препоръчва това, фактът, че почти само той и толкова често споменава тази тема. Проверете си конкордансите

Сматате ли, че Бог по рождение би лишил слепия или глухия от царството божие, защото е сляп или глух. Защо тогава смятата, че Бог би лишил хомосексуалния от царството божие защото е хомосексуален?

И как вие така спокойно и незасегнати от този бич сте решили да съдите, давате мнения и оценки? Не говорете за нещо което не сте изпитали и проверили, че ставате смешно

Внимавайте на сърцата си да не би педерасите да ви изпреварят в царството Божие.

Бог да бди над вас.

Разбрахте ли сега, братя и сестри? Бог просто създава някои мъже да са с женски пол. Тоест, Бог Създателят се е объркал нещо, виж ти. Сложил женски дух в мъжко тяло.

А пък след това заповядва екзекуция. Сигурно защото много се е засрамил от грешката си и гледа бързо да я потули.

Тц-тц-тц, на кого да вярваш! Щом и Бог вече взе да прави такива елементарни грешки. . . .

Бат анонимко,аз никога не съм ходил по вода и незнам дали някога ще ходя,но следвайки логиката ти по-горе,ще трябва да спра да поучавам,че Исус е ходил по морето понеже тази материя не ми е позната.Дал, да та послушам ил не?

Не!Аз смело ще заяваявам,че Бог ще съди мискините (обратните)на този свят,пък ако ще да я познавам тази материя.

Я го виж ти!

Пак по същата логика мъжете не бива да искат от жените си подчинение,както и жените от мъжете си любов и грижи,тъй като и двата пола не разбират добре какво е да си от другата страна.Ъй,няма много мъдрост в едни такиз разсъждения.

Бай Ганьо

Според мен тук цари пълно объркване относно това какво означава да си гей. Да си гей не означава непременно да се чувстваш жена Божидаре, а да харесваш някой, който има същото релефно и добре сложено тяло!!! Толкова е просто. Но не съвсем.

Фактите, които един от анонимковците е посочил не са много издържани, но пак се радвам, че се намира кой поне мъничко да защити тази тъй умразна група от обществото....

Хи-хи, това ми хареса --> Внимавайте гейовете да не ви изпреварят в Божието царство...


Да ма прощавате,чe пак се обаждам ама с моя простичък акъл си мисля,че анонимкото не е прав.

Обратните(мискините)бяха оприличени на болни от глухота и слепота, значи.
Ама не е тай!
Щото когато Исус беше на земята лекуваше болните а не ги е заплашвал,че ще бъдат съдени щото са болни.А пък за грешните като че ли има едно предупреждение да внимават да не би един ден да се окажат отвън.

Aм, тъй де!

Бай ви Ганьо

Бай Ганьо, има нещо дето ме привлича у теб, ама не ще да е мискинство това, а най-ще да е духовното съгласие относно мискинството.

А иначе, това от анонимния:
"Внимавайте гейовете да не ви изпреварят в Божието царство"

Би ми изглеждало смешно, ако не беше това:
news.bg/article.php?cid=31&pid=0&aid=128194
и
news.bg/article.php?cid=31&pid=0&aid=128107

което е плачевно...

"От отговора на устата си човек изпитва радост, И дума на време казана, колко е добра!"

[ Това съобщение беше редактирано от: IvoBG on 2003-09-16 10:46 ]

Ей,най после бе!Най-после да се намери един българин който да харесва Бай си Ганя а не само да му се пресмива и в същото време да бъде като него.

Прав си Ивчо.Прав си мойто момче.Наистина щеше да е смешно ако не беше тъжно.

Аз ей таквиз кат тоз дет изпада в сълзливо сантименталничене,съм ги срещал под път и над път.Aм какво да правиш чоджум?!Духа на съвремемието го е овладял... и сега човека си ги говори ей тъй,колкото да се намира на приказка.

Приеми поздрави от Бай си Ганя Ивчо и бравос на тебе,че си надушил тези чапкъни дето ги пишат тез глупости.

към анонимния хомосексуален.

1. аз не съм ти брат, нищо че вярвам в Исус. Ти си езичник за мен до деня в който Бог те освободи от греха ти.
2. ако обичаш дай ни примери за хомосексуални връзки при животните. защото мисля, че знам повече от теб по случая.
3. дори и да има хомосексуализъм при животните, с какво това касае ХОРАТА ?

Аз съм напълно съгласен с Бай Ганьо!!!

Аз пък не съм съгласен!!! Така и не разбрах корифеите от форума какво мислят по повдигнатия въпрос относно това дали хомосексуализма е наследствен или се придобива? Хомосексуалистите обладани ли са от демони според вас?


Ще си позволя да говоря като човек бил и от двете страни на вашата барикада...потрудих се да изчета постингите на народа - с някои неща мога да се съглася, с други не.
Верно е, че множеството публикували тук нямат елементарно разбиране по върпосите на хомосексуалността...в това няма нищо лошо до момента, в който не се опитате да дадете адекватен отговор по темата. Глупаво е да се вадят стих след стих на човек, който е обявил себе си за хомосексуалист - не ме разирайте погрешно. Добре е да се говори словот на Бог, но мислите ли, че нападателното отношение ще промени нещо.
Нека ви кажа за процеса на "осъзнаване" или това което се нарича сексуално определение. При повечето хомосексуалисти, самата крачка да кажеш и признаеш пред себе си е си такъв е свързана с огромна вътрешна борба. Сега си помислете за един човек, който примерно е пораснал в църква, възпитан е в морална християнска атмосфера и т.н. в един момент осъзнава, че жените не го привличат ни най-малко физически и че корема му се свива, когато види красив мъж. Доста е стряскащо - казвам ви - особенно когато и ума ти е въоръжен със всички тези стихове,които извадихте тук ... и знаете ли - започваш да се чудиш се за това дето Бог го е предал на срамни страсти - защо се получава така - не го е предизвикал с нищо. Вероятно не всички случаи влизат в тази категория - замисляли ли сте се. И трагедията става още по-голяма защото в повечете BG църкви /то да беше само в църквите, всъщност е характеристика на обществото ни като цяло/, темата хомосексуализъм е табу. Едно момче, което се сблъска с такъв проблем в повечето случаи няма с кого да поговори, защото среща всички тези "адекватни" отговори, които Анонимния получи тук.
Сега, не ме разбирайте погрешно. Моята брадва не сече в две посоки, нито е тъпа.
Искам да кажа на Анонимен - виж, разбирам те - човека, когото съм обичал най-много през живота си е човек от същия пол. нямах сексуален контакт с него. Това не мога да го обясня на всички които са се скрили зад дебелите си библии, аз исках да прекарам живота си с този човек и го обичах толкова много, че не ме интересуваше дали ще имам сексуален контакт с него или не. Чуствах се щастлив просто да съм наоколо. Човека отсреща също отвръщаше на чуствата ми до един момент...Тогав бях най-щастливия човек и ми личеше...С едно оаче се съгласявам, Анонимен - не си истински щастлив ... повярвай ми, това е в сила за всеки, чието щастие е вързано за човек ...
Колкото до хомосексуалността - в библията наистина има страшно много стихове, че Бог не я подкрепя и я осъжда като грях. Ако си честен със себе си ще го признаеш.
Не мога да ти дам съвет как да действаш ... потърси Бог и Го следвай ... Той няма да те подведе ... дано имаш смелостта да го последваш докрай, защото ще се наложи да минеш през болезнени неща - но си струва.
Искам да те видя на небето. Ще мепознаеш по най-широката усмивка и по множеството спасени бивши геьове, които ще са около мен.
[addsig]


firebird харесва ми това, което си написал!!! Браво!!!!! Чак ми се иска да се запозная с тебе ))

Нека да го кажем по друг начин. Безусловно хомосексуализма е грях. А греха се предава наследствено и ако не беше Божията милост досега всички да сме тотално развратени в крайната степен на всички грехове.

firebird,
Напълно те разбирам, но един християнин наистина няма възможност да бъде толерантен към такава крайна степен на греха като хомосексуализма. Това обаче не означава, че няма да бъде толерантен към носителя на този грях. Напротив, виждайки желанието на човека да се промени въпреки силното влияние на този грях върху него, християнина още повече е задължен да направи нужното за да му помогне.[addsig]

Тук хората обичат да поставят казуси...Ето един и от мен...по повод на това, че хомосексуалисти нямат място като членове на църквата.

Казус:
Човек, който харесва мъже /гей/ осъзнава това като грях, но не може да е пребори с мислите и чуствата си.
Той не може да бъде с жена, защото тя просто не го привлича и понеже е честен си го признава пред себе си.
Решил е и да не бъде с мъж.
Просто е решил да не практикува сексуалността си.

Този човек има ли място в църквата според вас?
[addsig]

az sam Stanimir i mi e priatno da otgovorq po temata.
Gejovete ne sa hristiani,tvardo go zaqvqvam.Bog iska chista dusha,nie trqbva da sme hristovoto tqlo,nali sme umiti s hristovata krav,togava za kakvo trqbva da razqsnqvame tazi tema.Tozi chovek trqbva da se poake navreme zashtoto nablijava carstvoto i toi sega go propuska.Tvardo go zaqvqvam

az sam Stanimir i mi e priatno da otgovorq po temata.
Gejovete ne sa hristiani,tvardo go zaqvqvam.Bog iska chista dusha,nie trqbva da sme hristovoto tqlo,nali sme umiti s hristovata krav,togava za kakvo trqbva da razqsnqvame tazi tema.Tozi chovek trqbva da se poake navreme zashtoto nablijava carstvoto i toi sega go propuska.Tvardo go zaqvqvam

Quote:

Gejovete ne sa hristiani,tvardo go zaqvqvam.Честито на съдещите.
Станимир, изненадка ... ти също ще бъдеш съден. Не те плаша - спокойно. Ти просто заявяваш нещо, за което не можеш да бъдеш сигурен, за това се осмелявам да ти напомня.
Приятен ден на всички

P.S. Пропуснах да спомена, защо ли ако смяташ за безмислено да се разсиква темата се включваш в нея и защо ли тя е сред 5-те най-четени?
Отговора за мен е ясен и не очаквам отговро от теб, но те моля да се замислиш и да дадеш отговр на себе си.

[addsig]

[ Това съобщение беше редактирано от: firebird on 2003-09-26 01:40 ]

firebird, казваш:
Quote:
Човек, който харесва мъже /гей/ осъзнава това като грях, но не може да е пребори с мислите и чуствата си.
Той не може да бъде с жена, защото тя просто не го привлича и понеже е честен си го признава пред себе си.
Решил е и да не бъде с мъж.
Просто е решил да не практикува сексуалността си.

Този човек има ли място в църквата според вас?Да, има място в църквата ,докато не практикува сексуалността си.
От друга страна не смея да насърча такъв човек, че е разрешил проблема. Тогава трябва да приема ,че неговата обратна сексуалност е Божията воля за него. В това изобщо не съм сигурен. не съм сигулен, че това може да бъде кръст, който Бог е поставил.
За мен обратната сексуалност не е нормално страдание, чрез което да оценим Божията благодат(както беше трънът в плътта на апостол Павел). Това би означавало, че когато ти се молиш Бог да те освободи от обратната сексуалност ,Неговият отговор е- достатъчна е Моята благодат.
Така ли стоят нещата при теб?
Бог да те благослови за верността ти и дтвърдостта с които го следваш.

Именно това имах предвид - и според мен има място в църквата и знам, че Бог има отговро за такъв човек
[addsig]

Quote:

fierbird e gaden pedal i ako ne se pokae diavola she mu go...Анонимен, искам да ти кажа нещо ...

May the road rise up to meet you
May the wind be always at your back
May the sun shine warm upon your face
And the rains fall soft upon your fields,
And until we meet again,
May God hold you in the palm of his hand

P.S. Надявам се да разбираш английски. Това е старо Ирландско благословение. В него пише untill we meet again. Надявам се да обичаш звука на барабани, защото за мен се пази комплект барабни на небето и когато се видим там ще ти изсвиря това парче [addsig]

a ne svirish li na duhovi instrumenti?

Защо така смелите антихомосексуалисти са анонимни, какво ги притеснява да се лигитимират? Какъв е проблема господа, страх ви е да говорите открито по тази тема ли?

Quote:

On 2003-09-26 15:24, Anonymous wrote:
a ne svirish li na duhovi instrumenti?В интерес на истината - да - на нещо наречно thin whistle.
И на цигулка свиря, но ти едва ли имаше предивид точно музикалн инструменти.

Чесно да ти кажа, до момента подхождах с някакво уважение към теб - сега те съжалявам. Специален поздрав с началото на едно парче на DCTalk за теб като на прощаване.

The greatest single cause of atheism today is christians who acknowlidge Jesus with their lips but walk out the door and deny him by their lifestyle. That is what an unbeliving world simply finds UNBELIVABLE.

Аз мога да се погледна и да се усмихна е огледалото, защото този ден не нагрубих нито един човек, а ти?

[addsig]

chris,

Аз анонимен ли съм?

На свой ред бих задал въпрос - ако един човек казва, че е християнин, но казва че е "природен" гей и НЕ МОЖЕ да се справи с това нещо у него, мога ли да му повярвам, имайки в предвид това:

"...Защото всичко, що е родено от Бога, побеждава света; и тая победа, която е победила света е спечелила нашата вяра. И кой побеждава света, ако не е тоя, който вярва, че Исус е Божият Син?..." (1 Йоан 5:4,5)

Моя отговор е:
Мога да му повярвам, че му е трудно. Но на "НЕ МОЖЕ" - няма как да му повярвам, без да направя лъжливо Божието Слово.

Всеки си има треските за дялане и всеки преминава през огнени преработки, но само истинския християнин става все по-твърд, с изпитана правда, която ражда надежда (Римл.5:3,4). Затова няма надежда за тези, които казват, че не "НЕ МОГАТ" и така всъщност казват, че "НЕ ИСКАТ" огнените преработки.

За истинския християнин не съществува "НЕ МОГА":

"...Защото истина ви казвам: Ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тая планина: Премести се оттука там, и тя ще се премести; и нищо няма да ви бъде невъзможно...." (Матея 17:20)

А всеки истински християнин има поне едно синапово зрънце вяра, с което е повярвал в Христос...[addsig]

az ne mislq che e vazmojno gei da xodi na tsarkva. Tova e golqma greska da se krie,zastoto Bog vizda vsi4ko.

IvoBG - не си анонимен, но хора, които не уважават себе си и се излагат пишат глупости като анонимни, но какво да се прави......

Съгласен съм с цитатите, които си привел в отговорът ти, но хайде да ги приложим и за други области от живота и да искаме същите моментални, перфектни резултати. Който е съгрешавал, да не го прави повече, нали така!!! Ти безгрешен ли си?! Налага ли ти се да се покаваш чат пат? Веднаж на ден поне? Или по-рядко? И знам какъв ще е отговорът, да ама греховете които вършим не са от "малките", такива които не са смъртни, нали? Исус не каза ли, че ако съгрешиш в най-малкото от закона, пристъпил си целия закон?

Всъщност никога не съм твърдял лично аз, че някой не може да се справи с нещо.....напротив, по принцип съм оптимист, а и вярвам в Словото, което казва че имаме сила за всичко чрез Него....така че....не е там проблема.....става въпрос за неща, които са много комплексни и които не е толкова лесно да бъдат преодоляни, начин на мислене, поведение, живот......

Какво би направил IvoBG ако разбереш, че най-добрият ти приятел в църквата е гей и е криел това от тебе с години наред, че е имал увлечения по мъже, но никога не ти е казвал за това!? Ще се чувстваш ли заплашен? Ще си помислиш ли, че и ти си бил вероятен обект на "съблазни"? Какво ще направиш? Ще отидеш да говориш с пастора? Или с духовния съвет? Или ще кажеш да десет хора да се молят за брат Х защото има такъв и такъв проблем? Изобщо как помагаме на хора със проблеми и дали изобщо помагаме или вредим? И моля те не ми отговаря със стихове от Библията, всички знаем какво казва тя и как да се процедина, ама за жалост не го виждам това да е практика на църквата днес....Сподели от личния си опит. На колко хора в проблем си помогнал напоследък? Как? Има ли хора, в чийто живот говориш?

Няма тук такоз нещо"Таий са бил родил горкия" -обратен, и сега како да прайш, харесва мъже и само мъже дорде умре.Какви са тез глупости!?

Аз тай сам чувал от старите хора,че няма бивш обратен и бивш негър(черен).С други думи както черните хора нимогат да са променат,тай и мискините.

Аз бях на път да отхвърля гореспоменатото твърдение,ама кат гледам мискините как са защитават, май, май прави ша излезат хорта.

Краставите магарета през девет планини се подушват да знайш и в тоз сайт са надушиха ей!Am нали са една кръв бе братко,как дан са защитават.

Ей момчета и момичета не се подавайте на съвременните глупости дошли от запада am си събирайте акала и признайте,че самото естество ни учи.

Мискините ша горят в ада,и тез дет ги защитават също.Библията ясно го заявява и няма како да са лъжем и да си измисляме различни оправдания.Ако човек е бил обратен и не е познавал Бога,Бог може да има търпение и милост към него,но ако след като е познал Бога него все още го мачът таквиз влечения тоз човек ша си намери заслуженото.

Am ,тъй де!

Бай ви Ганьо


Quote:

Бог може да има търпение и милост към него,но ако след като е познал Бога него все още го мачът таквиз влечения тоз човек ша си намери заслуженото.Бай Ганьо,
ти занимавал ли си се с наркомани? Басирам се - НЕ. Приложи горното си твърдение за наркомани ... не ти ли звучи малко абсурдничко.
А за твърдението ти по-горе за "мискините" /интересен термин/ и за негрите /ти расист ли си или какво???/ ....та за наркоманите знаеш ли, че дори да се "изчистят" - това е термина - вероятността да почнат пак е огромна.
Правя паралел между наркомани и хомесексуалисти, защото и в двата случая, се променят много неща у човек и промяната отнема продължително време, в повечето случаи цял живот ... "Все още ги мъчат такива влечения" ...
Мисля, че не си работил с хора с проблеми. Аз се моля за едно - Бог да намери хора като теб и да ги сблъска лице в лице с действителността.

Ох, омръзна ми от папагали, които повтарят едно и също защото са им промили мозъците и само си чешат езиците, защото са много праведни.

Алооо - света е навън и умира. Що не излезеш и поработиш с улични хора малко. Вземи виж за какво става въпрос, защотото проблема, който се разисква тук е най-елементарното, с което ще се сблъскаш.

Нека са ти кажа нещичко за търпението и милостта на Бог - радвам се, че не е голямо колкото на нито един тук, а най-малко на твоето и се радвам, че спасението на всички ни зависи от Него, а не от теб.


[ Това съобщение беше редактирано от: firebird on 2003-09-27 09:27 ]

Chris, казваш:

"Съгласен съм с цитатите, които си привел в отговорът ти, но хайде да ги приложим и за други области от живота и да искаме същите моментални, перфектни резултати. Който е съгрешавал, да не го прави повече, нали така!!!"

Фатално е за този, който съгрешава смъртно след като е получил милост веднъж за смъртния си грях, понеже заслужава смърт и няма да има възможност за повторно помилване. Затова говорим. Затова Исус каза на прелюбодейката да не съгрешва повече - Той знаеше, че тя си остава грешница, но ако тя би съгрешила смъртно ПОВТОРНО след показаната й милост, то тя би била осъдена. Това и направи и апостол Павел с оня, който спеше с жената на баща си.

Разбираш ли разликата между смъртен и несмъртен грях? Или за теб всички грехове са еднакви и няма такова нещо като смъртен грях?

Забележи, не говоря за малки или големи грехове, а за смъртни и несмъртни.

Питаш:
"Какво би направил IvoBG ако разбереш, че най-добрият ти приятел в църквата е гей и е криел това от тебе с години наред, че е имал увлечения по мъже, но никога не ти е казвал за това!?"

В началото на тази тема бях отговорил на този въпрос. Накратко - ще му дам да разбере, че веднъж завинаги трябва да се покае от греха си, и ако откаже, не бих го приемал вече в събранията ни. И без приятели да остана заради това, все един приятел ще ми остане - мисля знаеш кой е той.

"Ще се чувстваш ли заплашен? Ще си помислиш ли, че и ти си бил вероятен обект на "съблазни"? Какво ще направиш?"

Не. Аз съм семеен мъж и то не отскоро. Със сигурност ще имам сериозен разговор, от който ще искам конкретно решение, от което ще зависи по-нататъшната ни дружба.

"Ще отидеш да говориш с пастора? Или с духовния съвет? Или ще кажеш да десет хора да се молят за брат Х защото има такъв и такъв проблем?"

Нито първото, нито второто - за съжаление все още не мога да разчитам на пастори и духовни съвети. Но с жена ми ще се помолим за него. А ако той няма нищо против, ще се помолим и с хората от събранието ни.

"Изобщо как помагаме на хора със проблеми и дали изобщо помагаме или вредим? И моля те не ми отговаря със стихове от Библията, всички знаем какво казва тя и как да се процедина, ама за жалост не го виждам това да е практика на църквата днес...."

Ами сам казваш - то си пише какво да правим, а това че ти не го виждаш да се прави е именно защото хората не изпълняват това, което е написано.

"Сподели от личния си опит. На колко хора в проблем си помогнал напоследък? Как?"

Нямам опит с хомосексуалисти, но последния ми опит в разрешаването на сексуален проблем беше случая с една млада жена християнка, изнасилена от неин съсед. Но това е извън темата.

"Има ли хора, в чийто живот говориш?"

Моята жена, дъщерите ми, приятелите ми, хората от домашното ни събиране, колегите ми, родителите ми, интернет познатите и непознатите ми... Кой е моя ближен?[addsig]

Бравос Иво,ама ша има ли кой да ти повярва.Иначе добре отговаряш на Cris,ама дал ша разбере думитети...!
Аз съм съгласен с тебе.
Бай Ганьо

IvoBG,
Благодаря за изчерпателния отговор ...

Между другото защо смяташ, че прелюбодейството и сексуалните грехове са смъртни - стана ми интересно, защото мен са ме учили малко по-различно. МОже би да отворим нова тема, защото въпроса ми е извън настоящата.

Поздрав
[addsig]

За смъртните грехове можете да научите повече и да разисквате в темата:
Кои са смъртните грехове?[addsig]

Firebird,аз не съм расист.Ако внимателно прочетеш туй дет Бай ти Ганьо е написасл,ще разбереш какво съм искал да кажа с негъра и обратния.Ей туй дет си го казал по горе ако можеш да го докажеш с Библията,бравос на тебе.

Ганьо Балкански

hei 4OVEKAT s problema ni6to osobeno-prosto ima6 edin takuv IZVRATEN DYH na HOMOSEKSYALIZUM taka my e imeto nameri si dvama trima HRISTIANI deto gi razbirat tia raboti i ne gi e strah da go izgoniat i drygi meraci 6te ti doidat na glavata ----- a na barborkovcite deto mnogo znaiat da razsugdavat vurhy 1kor. deto be6e citirano po gore 4e ne samo mugelovcite ami i MALAKIICITE SA V KIYPA ima gi dosta pove4e ama si traikat moge i suveti da davat ako ne znaiat kakvo e tova da pitat ili niakoi da dbiasni ZDES

Quote:

On 2003-09-29 09:34, Anonymous wrote:
hei 4OVEKAT s problema ni6to osobeno-prosto ima6 edin takuv IZVRATEN DYH na HOMOSEKSYALIZUM taka my e imetoPak zaucheni polojeniq - ama towa e strashno poznato, priqtleu, samo che w sluchaq, replikata ne raboti i wyobshte repliki ot toq tip ne rabotqt... ti kolko takiwa hora si oswobodil.

Az NE mislq, che wsichki sa obladani i si imat "duh na homoseksualizym" ...[addsig]

Библията не казва,че само обладаните хомосексуалити ще горят в ада но също и необлданите.Да си мислят необлданите хомосексуалисти.Нал тай?
Бай Ганьо


Добре де,ако отговоря направо ша ми повярвате ли?

Значи въпроса е:

Може ли гейовете да бъдат християни?

Отговора на Бай ви Ганя е:

Да, гейовете могат да бъдат християни ако искат да отидат в ада.

Е,тъй по правдоподобно ли звучи?А-а?

Бай Ганьо

Тинчев,пак си ни поизтрил малко!А-а?

Какво става, изчерпахме ли темата, лично на мене не ми стана по-ясно какво правиме по въпроса, но може би съм единствения с такива впечатления!!!


НЕ!!!Гейовете немогат да бъдат християни.Всеки грях е ГРЯХ в божиите очи, но хомосексуализма е мерзост(така е наречен в книгата Левит), защото е насочен против устоите на обществото и църквата.Семейството е дар от Едем и символ на таинството между Христос и църквата.И ако стане така, че този грях стане"слабост" и почнем да го оправдаваме с наследственни склонности, скоро в обществото а после и църквата ще изчезне семейството, а стане ли така тежко ни......

Abe tva e qsno, geiovete ne mogat, vyprosa e dali ednin homoseksualist moje da stane normalen 4ovek otnovo. Zashtoto ima hora koito se rajdat takiva, v tqh prosto syshtnostta im e padnala, kato prokletiq ili kakto isklate go razbiraite, te sa prosto takiva. no kakto 4oveka deto ni pisa v na4aloto, toi se e boril, ne iska da e takyv.
Za tova stava vypros, dali mojem da pomognem na takyv 4ovek ili ne, i bez postingi kato --te sa te izlagali, 4e si gei, ti si mislish, zashtoto tova e padnalo estestvo v nego, vyzmojno e da e pobedeno, no mngo trudno, no dori da ne stane taka i 4oveka da se bori s nego do krai i dokato ne umre da ne spira da mrazi i da se bori s nego, koi znae, Gospod moje da se smili, ako nqkoi moje da kaje 4e shte e pobedil vsi4ko kato zastane pred Boga neka mi zvynne , v kraina smetka sme mnogo nesavarsheni.

MOrpheus

Човек на избира дали да е гей или не. Това е биологически определено. Определя се още, докато плода е в майтата, в зависимост от нивото на мъжките и женските й полови хормони. Никой не епросто гей или просто хетеросексуален. Между двете има безброй варианти като най-известният е бисексуалността.
Като пример може да дам изследване, в което се казва, че 60% от жените биха опитали с друга жена. Очевидно същото е са мъжете, но те не си признават, защото са възпитани да бъдат "силни мъже".
Така че, това че си гей е нещо естествено и не би трябвало да те притеснява. С подобряване на законоддателството ще се реши и въпроса с браковете и осиновяването на деца от гей-ове.
А за църквата. Безпорно има някой неща, които си заслужава като добротата и любовта в учението на Исус, но те са част и от други учения, а пъ и не са само добро )
А също ходя от време на време на църква - все пак това е място, където се обръща внимание на човешката душевност (да не го наричам дух). Какво ти пречи и ти да правиш така. Ти също си човек, а на някой хороа им е присъщо да си падат по мъже, така както да са хора.

но защо да не може гей да посещава църква?!?! или си мислете, че Бог е слаб и немощен и Неговия Дух не може да посети човека и да го изцери.. духовно! защото това само в църква може да му се случи, а аз под църква разбирам събрание на християни вярващи. ако човека съзнава, че не е нормален и се бори с това, Къде според вас може да се справи с проблема си и Кой може да му помогне?
изказвания от рода на това, че хомосексуалистите се раждали такива, както негрите се раждали черни, много не утива на християнин да го каже.. Няма хомосексуализъм в природата! а където се среща, се нарича сексуална патология. това, че деца се раждат недъгави физически, не го прави да е естествено; с други думи искам да кажа, че ако за някои хора е невъзможно, да не кажа обидно недопустимо, гей да бъде променен от силата на Бога, за мен не е.. Защото спасението е за всички хора! ако някои смятат, че има избрана "раса", това започва да ми заприличва на нацизъм.
и още нещо - човек, който заклеймява и порицава нещо с крайна строгост, обикновено имо проблем в тази област (е хомосексуализма в случая), така че братя мои не съдете, за да не бъдете съдени.. а това е приятелски съвет!
Разчитам на интелигентността ви
~Ели

Lena_D, вие носите ли очила. Познавате ли някой, който носи. Може би роднина. Някой се раждат късогледи. Това е недъг нали. Аз казвам да не пускат очилатите в църква. А са вредни и за обществото - късогледа жена, която не си слага очилата, а кара кола - блъска пешеходец. Долу късогледите!
Това ли искате. Няма хомосексуализъм в природата ли. Ами погледайте две кучета например. Гейовете умират гейове

приятели някой пита дали може хомосексуални да станат пак нормални. който може да чете английски ще се радва страшно на положителния отговор даден тук от хомосексуални stonewall revisited

поздрав

Quote:

On 2003-10-14 17:08, niki_b wrote:
приятели някой пита дали може хомосексуални да станат пак нормални. който може да чете английски ще се радва страшно на положителния отговор даден тук от хомосексуални stonewall revisited

Може да, но само 30% от съгласилите се на психотерапия Която цели да измести и намали силата на желанията, които остават, но са притъпени. Както казах всеки е хомосексуален в известна сепен. Някой не могат да се променят и със психотерапия. Трябва да го приемете

SM

поздрав


Kym anonimen, da sigurno i u nas shte se ozakoni osinovqvane na deca ot gay-ove, i tova shte e oshte edna stupka kym vavilon, kakto vsi4ki merzosti, koito sa se ozakonqvali, da se s4ita neshto bolno za zdravo.
Quote:
Така че, това че си гей е нещо естествено и не би трябвало да те притеснява. С подобряване на законоддателството ще се реши и въпроса с браковете и осиновяването на деца от гей-ове.
А за църквата. Безпорно има някой неща, които си заслужава като добротата и любовта в учението на Исус, но те са част и от други учения, а пъ и не са само добро )


Molq te razqsni se za gornoto, shtot ne iskam da byrzam, no mi se struva 4e ne si mnogo naqsno s neshtata, da si gei NE E ESTESTVENO, a za cyrkvata e vypros na mnogo drugi neshta ne dobrota i drugi MORALNI GLUPOSTI, ili si vyrzan v Matricata i si jivurkash bez da saznavash nishto, voden ot instinktite si i nesposoben da gi upravlqva ili se stremish da razberesh Bojiq promisal za 4oveka. Doibrota -pfu, dobrite horica gi ma4kat v toq svqt.
Morpheus
P.S.Malko v krainost gi pisha neshtata, no nqma losho.

Анонимен, за уличните псета няма какво да си говорим, примера ти е адски кофти; бездомните и те са извращение на природата, щото се съвъкупляват "братя със сестри".. мани ги тия псевдоеколози. А че в природата няма хомосексуализъм е абсолютно точно и там, където се среща е анормално, патология, без значение дали ти харесва или не и какви ги раздуват журналистите, просто си е аномалия; недей да си мислиш, че ги харесвам гейовете - хич не ги харесвам, но искам да кажа, че ако някой от тях осъзнае абнормалността на състоянието си и иска да се промени - няма друго място, където това да стане възможно, освен при Бог, сиреч в някоя истинска църква.
но както е казано, за да ти помогне Бог, първо сам трябва да си помогнеш или с други думи, човекът трябва наистина да пожелае промяната;
P.S късогледството си е дефект, да, но не го прави да е нормално; просто не се лекува; но аз пак вярвам, че Бог може да лекува
(и не нося очила.. което всъщност е без значение )

Тук е станало пак интересно бе, брей!!!

Quote:
MORALNI GLUPOSTI, ili si vyrzan v Matricata i si jivurkash bez da saznavash nishtoСтрува ми се обаче, че тук има много объркани хора. От една страна фанатично и ортодоксално защитават антигей настроението в църквата, от друга страна обаче са доста либерални по редица други важни въпроси?! Хелоу, я да стегнем малко редиците и да си систематизираме доктрината? Аре да мерим с еднакъв аршин за всички "грехове", кво мислите?!

Наследствен или ненаследствен хомосекуализмът го има, и по-моите скромни наблюдения дори в църквата - по-скоро добре прекрит. Това, че гей-християните биха били изритани от църквата ако изезат на яве още повече утежнява положението им.

Quote:
Abe tva e qsno, geiovete ne mogat, vyprosa e dali ednin homoseksualist moje da stane normalen 4ovek otnovo. Zashtoto ima hora koito se rajdat takiva, v tqh prosto syshtnostta im e padnala, kato prokletiq ili kakto isklate go razbiraite, te sa prosto takiva.Браво!!! Значи няма никаква надежда за гейовете. ГЕЙ=ДЯВОЛ!!! Така ли? Значи Христос не е умрял за такива хора, не за цялото човечество, а за част от него? Такво означава "те са просто такива"????! Ти какъв беше преди да те намери Христос? Не беше ли и ти "просто такъв". И ако си различен, има ли неща, с които все още се бориш, въреки че си посветен християнин (това го предполагам)? Изобщо защо си мислим (или само аз оставам с такова впечатление), че като станем християни и сме станали всезнайковци и знаем отговорите на всички въпроси. Да, в Библията ги има, ама дали ние ги разбираме..ох....отплеснах се нещо...няма значение. Важното е че има интересни неща написани тук и те пораждат повод за размисъл.....надявам се водят към добро )

[ Това съобщение беше редактирано от: chris on 2003-10-15 03:30 ]

към анонимен 2003-10-14 17:53
ок, сега и проценти ще мерим нали? въпросът беше дали може да има промяна или не. твърдеше се че не можело. сега вече се твърди че процентът бил малък. утре ще кажете, че дори и да по-голям, не са всички и т.н. В посочения сайт се казва, че реална и функционираща промяна в името на Исус е възмножна, което и следваше да докажем.

понеже се говори за приравняване на хомосексуализма и другите грехове, нека напомним, че според Павел хомосексуализмът е "неестествено употребяване на тялото". Излишно е да навлизаме в подробности от анатомичен характер, но можем поне един въпрос да зададем на по-търсещите - как така ректумът служи по дефиниция (!) за дефекация и после за ... ? Очевиден е неестествения елемент. Ако блудстваш с жени, ти вършиш грях в рамките на техническите характеристики на тялото на homo sapiens, ако обаче го правиш с мъже (или съответно с жени) ти нарушаваш самите инструкции за употреба на продукта, който е тялото ни. И естествено затова при хомосексуалните се среща доста по-често рак на пръстеновидния мускул на ректума, и куп други болести. Тук е мястото и да кажем, че колкото и да се опитват хомосексуалните да ни накарат да повярваме, че между тях е възможна емоционалната и посветена любов между двама индивиди, тя по-скоро си остава изключение, защото абсолютно всички статистики сочат, че промискуитетът между хомосексуалните е десетки (!!) пъти по-голям отколкото дори при най-разюзданите straight. Това води до повишен риск и до действително по-болни хора от всички възможни венерически болести.

Тези, които разбират английски ще оценят следната игра на думи - Gay life is everything but gay.

Триеме постинги, а?
Е да, християнството няма нищо общо с демокрацията

Ne sam kazal 4e homoseksualistite ne mogat da se promenqt, mogat, no s mnoogo trud zashtoto tova ne e kato da spresh cigarite.
Morpheus

Постарах се да изчета постингите и видях няколко неща, които ме обезпокоиха. Първото нещо е че каквото и да се каже, все се върти и се сучи и до никъде не се стига. Имам чувството, че вече започват да се повтарят все идни и същи неща и даже се връщаме отначало. Другото нещо, което ме обезпокои е, че има хора които све още си мислят, че хомосексуализма е нещо нормално. Изказвания от вида, че, разбирате ли, те се раждали просто такива и сега нямало какво да се направи, си е чисто безумие. Ама вече не се и учудвам, защото света си е свят и той няма да спре да се опитва да си прокарва лъжливите си учения. И то под формата на хуманизъм. Хуманизма няма нищо общо с вярата, дори напротив - опитва се да имитира някаква праведност и да "умива" човешките съвести, да отклонява вниманието от същината на проблемите и да води до ада. Аз не съдя никого, защото всеки сам отговаря за действията си и бездействията си. Аз рядко цитирам писанията, защото всеки може сам да си ги прочете и знае за какво говоря, но тук ще си позволя да прочета нещо, което и и моето мнение по темата:

"Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга, нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците, нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство. И така бяха някои от вас, но вие измихте себе си от такива неща, но се осветихте, но се оправдахте в името на Господа Исуса Христа и в Духа на нашия Бог." I Кор. 6:9-11

Така, че хомосексуализма си е грях. Кажете ми гея не е ли и той мъжеложник? И в книгата Римляни се казва за подобни неща "...като се разжегваха струваха безобразия мъже с мъже". Може и да не цитирам точно.

Ето го отговоря - значи такива хора като Анонимен, който постави въпроса, никак не са изгубени, защото могат да измият себе си от това, както казва и апостола. От тях зависи как гледат на това, че са хомосексуалисти и по-важното, дали искат да не се числят към неправедните и дали искат да се освободят от това. Скъпи ми Анонимко, ако искаш да се освободиш от това, Господ ще те освободи и освети, защото Той за всички ни умря и възкръсна, но не си мисли, че това ти състояние е нормално. Не си загубен, но примиренчеството ти е пагубно. И не ми се оправдавай, че си искал да се освободиш от това, а не можеш. Господ дава сили. Такова нещо в Бога "не мога" няма.

Да, съгласен съм с постинг-а на Leon, че нещата започнаха да се повтарят за това и спрях да пиша, защото май доникъде не се стига...
Ще си позволя да цитирам обаче Lena_D.
Направо ме "кефиш", девойко:
--> освен при Бог, сиреч в някоя истинска църква. <--

Как определяш "истинската" църква и интересно защо поставяш равенство между Бог и църква ...

И само за информация - един гей, няма да намери освобождението си в църква, повярвай ми - ще намери отхвърлянето си, в повечето от това, което вероятно наричаш "истински църкви", защото там се подвизават хора, които:
--> недей да си мислиш, че ги харесвам гейовете - хич не ги харесвам <--

Тук не говорим за харесване, мила ... кажи ми как ще работиш с един човек ако имаш такова отношение в себе си.
Даааа, всъщносто може би не си "призована" да работиш с такива хора ... нали така ... Ама те бива да рабтиш с термини от сорта "патология" и "абнормално" - за сведение на български няма такава думичка - думичката е "анормално".
И тъй като знаеш английски вземи се порови малко в Internet и почети малко по темата преди да вземаш отношение с повърхностни изказвания.
Извинявай, че се заяждам така с теб ... просто ме дразни когато някой християнин повтаря като папагал заучени реплики или може би набити в главата му реплики и фрази.
Рахит на мозъка му викам аз - не, не го търси в медицинската литература - няма го тва ...
Ааа и още нещо - хомосексуалити в църквата има - много повече отколкото си мислите, просто няма с кого да говорят и се страхуват да открият за какво иде реч. И докато отношението е такова кухоглавско няма да има решение на проблема и нещата все ще се въртят около едно и също без никакъв резултат както в настоящата тема.
Едно се надявам - повчето от вас да са се замислили как ще реагират ако някой до тях в църква, някой който са виждали с години се окаже такъв ... Анатема....аааа - гей - направо избухвам в див смях - смешно ми е и ми се плаче
Хайде със здраве - както казваше един тук често пишещ и Бай Ганьо[addsig]

хмм, firebird, не бих си помислила, че се заяждаш с мен, но щом казваш
аз също бях да си кажа раздразнена, когато писах съобщението си, така че не се изнинадвам, че съм подразнила някой друг..
но ти си прав за това, което казваш за "истинската" църква и за моето отношение; под истинска църква аз разбирам място, където се събират хора, заради Господ, в негово име както се казва и по-точно, не мястото, а самите хора, които са събрани. това защото Бог е казал, че ще бъде сред такова събрание.
отношението ми към хомосексуалистите не е много добро, признавам си и знам, че това не е похвално, но има причини, които са ме направили така да разсъждавам; иначе, аз винаги се старая, поне се опитвам отделния човек да възприемам с разбиране и уважение.. в това число и гейа.
виж, firebird, не повтарям като папагал заучени фрази, повярвай ми малко моля те, но думите ми може и да са прозвучали дразнещо; имам познания по психопатология (не любителски); натъртих на патология и анормално (нека не е абнормално, щото е специфична дума ), но го направих с умисъл, защото се твърди на места, че хомосексуализмът е вроден, а това не е верно; всъщност може да има объркана биохимия (сиреч някои хормонални процеси), но пак казваме "объркани", нали се сещаш за какво говоря
иначе държа да отбележа, че съм съгласна с твоето становище по тоз въпрос тука за хомосексуализма; и се надявам все пак хората с този проблем също да го разберат;
аз не ги анатемосвам, не бих си го позволила, щото знам аз каква съм;
но пак ще кажа, че аз вярвам, че един гей може да се освободи от това състояние, ако иска и търси Бог, защото Неговия Дух е страхотен... уф, вълнувам се
ами май с това изчерпах отговора си; ще се радвам да видя отзив от тебе.. а и от всички останали тук;
а ако трябва да се обърна към гейовете, то е да не се примирявате с положението си, колкото и да е мъчително и противоречиво; открий се пред Бог такъв какъвто си и се остави на Него..
чао!

Лена, Лена, коя е тази единствена църква, за която говорите. коя от всичките

И къде сте учили психопатология. И кога.
Вижте това:
http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality_and_psychology

А ето и цитати:

... Hooker discovered there was no specific psychopathology linked to homosexuality and that there was as much psychological diversity in the homosexual psychology as in the heterosexual....

...In 1973 the American Psychiatric Association removed homosexuality from the revised Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) after intense debate. They stated that homosexuality "does not necessarily constitute a psychiatric disorder...

Та кое е психопатология?


драги SM, психопатология не се учи, тя се изучава!
и какво ми цитираш 1973! след като сме 2003! отвори кой да е учебник по психиатрия или психопатология и прочети за сексуалните разстройства какво пише; аз не считам за необходимо да разяснявам на всеки, който е решил да спори..
нито считам за необходимо да обяснявам що е туй хомосексуализъм (и има ли то почва у нас!)
освен това в България се борави с МКБ-10, а не с DSM-ІV, въпреки че разликите не са съществени
и освен това SM, обръщам се лично към тебе, популяризирането на хомосексуализма си е цяла политика и повече мода! отколкото нещо друго;
хомосексуализмът се свързва както с психопатологията, така и с хормонални аномалии (всеки, който се интересува от тази тема знае), но публичния му имидж е нещо друго! и точно тук явно отиват всички да спорят..
и каква е тая единствена църка, за която ти ми говориш, щото аз за единствени църкви не говоря! та както е казал народа, 10 пъти премисли, преди да изтърсиш някоя глупост!

Quote:

On 2003-10-20 19:46, Lena_D wrote:
драги SM, психопатология не се учи, тя се изучава!Драга Лена, ако става въпрос за глупости прочетете какво сте написали. Не по врат, а по шия. Може би искате да кажете, че в момента изучавате психопатология, но това не променя нещата.

Quote:

и какво ми цитираш 1973! след като сме 2003! отвори кой да е учебник по психиатрия или психопатология и прочети за сексуалните разстройства какво пише; аз не считам за необходимо да разяснявам на всеки, който е решил да спори..След като използвате нещо като аргумент, би трябвало да можете да го обясните или просто ви харесва думата психопатология. Какво цитирам 1973 ли. ами прочетете изречението или да ви го преведа. От тогава в щатите е престанало да се смята за израз на патология.

Quote:


нито считам за необходимо да обяснявам що е туй хомосексуализъм (и има ли то почва у нас!)
освен това в България се борави с МКБ-10, а не с DSM-ІV, въпреки че разликите не са съществениА ако става въпрос за 2003 година и за България то вече има закон за защита срещу дисркиминацията, което включва и дискриминацията свързана със сексуалната ориентация. Та като казвате психопатология за хомосексуализма и то публично, това си е чиста дискриминация

Quote:

и освен това SM, обръщам се лично към тебе, популяризирането на хомосексуализма си е цяла политика и повече мода! отколкото нещо друго;
хомосексуализмът се свързва както с психопатологията, така и с хормонални аномалии (всеки, който се интересува от тази тема знае), но публичния му имидж е нещо друго! и точно тук явно отиват всички да спорят..
и каква е тая единствена църка, за която ти ми говориш, щото аз за единствени църкви не говоря! та както е казал народа, 10 пъти премисли, преди да изтърсиш някоя глупост!Както истинската църква между другото. Нужно ли е да обяснявам, че щом смятате, че има истинска църква, значи смятате, че има единствена сърква.
Моя грешка. От сега ще обяснявам по-бавно.


SM, защо продължаваш да спориш с мен? но аз ти дължа извинение, защото също се заяждам; а оценявам желанието ти да чуеш факти
в момента не изучавам психопатология. това е дял на психиатрията; добре, според цитатът, който си дал, от DSM-ІІ или DSM-ІІ-B (не знам точно) хомосексуализмът не е задължително да представлява психиатрично заболяване. те го разграничават от психичните заболявания, т.е хомосексуалистът не е психично болен, луд грубо казано. но хомосексуализмът е нарушение на сексуалността, нарушение на сексуалната идентичност най-често или ориентацията (тук също има степенуване и варианти). много често, в повечето случаи, преди индивидът да се осъзнае като хомосексуален, той има грубо казано проблеми с его-идентичността (или осъзнаването на собствения аз), след което говорим за "ego-dystonic homosexuality", а това е интересен факт.
в DSM-V т.н gender identity disorder, включващи хомосексуализъм също, се определят най-общо като "нарушено интерперсонално сексуално поведение". това не е психична болест в смисъла на лудост, то е нарушение, нали разбираш.
въпреки че хомосексуалистите (при мъжете) се разделят най-общо на такива, които възприемат себе си като такъв от другия пол, но в мъжко тяло или просто се възбужда от мъже, вместо от жени.. много грубо говоря в момента.
но се среща и в педофилията, защото в повечето случаи педофилът прелъстява малки момченца, а това си има своето обяснение, но аз няма да навлизам в подробности (може се интересуваш може да продължим да говорим за това), а вече за казармите и затворническите субобщности няма смисъл да се говори..
може и да е дискриминация като поддържам становището, че хомосексуализмът е нарушение, но това мен малко ме интересува. това не е ментално нарушение (интелектуално може да са си много добре), то е сексуално нарушение. да, вече навсякъде се говори за дискриминация.. той може да прави каквото си иска, разбира се и има това право, но това не променя нещата, просто не ги променя. хомосексуални семейства! - изследванията показват, че децата на такива родители са подложени на риск - сексуално объркване, по-склонни са към безразборен секс, могат да загубят родителите си поради СПИН, такива семейства са нестабилни, насилието се среща по-често и прочие и прочие..
сега да си говорим ли пак за дискриминация?! това не го казвам на теб точно, по-скоро го задавам риторично.
аз признавам, че отношението на обществото към тях е повече от лошо, с което не им помагаме, но със създаването на както им казват не-хетеросексуални семейства, също не им се помага. виж, това е лично мнение
но това е ужасно сложна област.. все пак мен никой не може да ме обеди, че мъж с мъж да се *** или жена с жена е нормално, а пък ако ще и Папата да ми го каже.
а теб, SM, ще си позволя да посъветвам - това че някой е американец и доктор на науките не го прави всяко негово изказване да е постулат, трябва да се подложи на критика преди да го приемеш и не е задължително да се съгласяваш с всяка нова теория! всичките имат слабости

надявам се, че с теб ще стигнем до някакво разбирателство все пак

Лена, Лена,
в педофилията също се среща и хетеросексуалността. Това одобрява ли я?
И какво значи нарушение на сексуалността. Би ли го обяснила като специалист?

Lena и SM говорят за едно и също нещо,ама все не могат да се разберат. Та Леничка, хомосексуалистите според теб (и според съвременната българска наука - Боже, има ли такова животно!!!) излиза че не са луди, ама нещо подобно.....полу...нещо си!!! Хмм... Интересно защо тогава всички се увличат по великата гръцка епоха като на всички е известно, че гениалните гърци са били доста хомо ориентирани...величие и лудост )) А можеш да поразгледаш и излязлата не много скоро енциклопедия 100-те най-влиятелни хомосексуалисти и ще видиш що луд народ е властвал, управлявал и давал посока на човечеството, както и на твойта любима тема психопатология!!! Незначителни доводи за тебе знам! Ти си учила, умно момиче си! Вярваш ли в еволюцията? Защото именно това пише в учебниците които си чела (или не е така?!!)

Според тебе (не според твоите учебници) как един "нормален" мъж става хомосексуалист? И какво породи тази ненавист към тези "нищожества"? - сподели ако не е прекалено лично естесвено... Представи си че имаш брат и един ден той ти каже че се възбужда от мъже и има приятел, какво ще направиш ти? При кой психиатър в България ще го заведеш? или при психопатолог? Светни ме пък и останалите тук че да знаем!

SM, какво не си разбрал за нарушението? кажи ми какъв ти е проблема на тебе?!
спориш за неща, които не разбираш.
за педофилията знам повече, отколкото можеш да си представиш..
а от всичко, дето си изрекъл до сега, не става никак ясно какво ти е становището по проблема и имаш ли изобщо такова или всичко е, за да си чешиш езика само?
и вече безкрайно се отклонихме от темата

chris, моето лично отношение към хомосексуалистите вече съм го казала, с SM дъвчем що е това хомосексуализъм струва ми се.. което става безсмислено.
нищожества ги наричаш ти, не аз; за мен не са; а с лудостта страшно се спекулира, повярвай ми, както и с хомосексуализма; то си пролича тука.
моето становище е, че единствено Бог може да промени такъв човек.. от там тръгна спора ми с SM и по-точно от един мой отговор на firebird, който за разлика от вас има собствено становище
а що се касае за терапия - нарича реверзивна
а как един човек става хомосексуален е твърде сложно и дълго за обяснение; който се интересува, да се разтърши и да си прочете

Лена, Лена. Какво е нарушението в случая. Просто отклонение от правилото. Ако погледнеш също така някое съчинение по философия и морал, ще видиш, че хората казват за това нещо: "да, наричаме го отклонеие, за да го отличаваме"
А някой на теб ти е внушил, че това отклонение е лошо. Както Хитлер си беше внушил, че евреите трябва да се изтребват.
Всичко е в ума ни. това исках да кажа. Всичките тези предибеждения.

А Крис даде чудесен пример с гурците. Хомосексуализъм е имало, има и ще има. И той е допринесъл доста повече за развитието на изкуството и културата (напр. Леонардо Да Винчи), отколкото страха от хомосексуализма.


Ленче, ако си прочела предните ми постинги щеше да ти стане много ясно какво отношение имам към гейовете-харесват ми!!! Нарекъл съм ги "нищожества", но както забелязваш и там и тук е в кавички, което би трябвало да ти говори нещо!!! И последно към тебе, правиш се на много компетентна, а не споделяш нищо от това, което си научила. А именно за това е форума. Ако те мързи да пишеш и обясняваш, поне дай ресурси и препратки, че да прочетем това, което трябва!!! Така или иначе аз лично не разбрах твоята категорична позиция по темата - могат или не могат гейовете да бъдат християни?! Едно е да посещават събрания, друго е да са част от църквата?! Та какво мислиш по въпроса?! Изобщо светни непросветените кога лудия не е луд и може да е пълноправен член на общесвото, в частност на църквата!?! И с риск да се отклоня от темата, какво все пак мислиш за еволюцията и какво казват твоите учебници от 2003 година по въпоса (махни ги тези американци с тяхната 73 или там която година беше, кво разбират те - ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКАТА ШКОЛА!!!!) С най-добри пожелания )

[ Това съобщение беше редактирано от: chris on 2003-10-21 09:10 ]

Крис и SM

аз ще бъда конкретен. хомосексуалните мъже и жени, не могат да бъдат част от църквата и не могат да влязат в рая. Така пише в Римляни 1 глава. Не ме интересува дали скапания ни свят е напреднал благодарение на хомосексуални (плюс това е абсурдно да се твърди сериозно такова нещо - искате ли да подредим в две колонки хомосексуалните велики люде и хетеросексуалните велики люде? само да пробваме искате ли?). Тук е християнски форум и дискутираме не дали някой е изобретил нещо, а дали се спасява с греха си или не.

крис ти можеш ли да отговориш на простия въпрос, който зададох преди дни - как става така, че физиологически ректумът служи за дефекация, а някои го използват за коитус? и какъв е този пример за мъжа дето можел да се възбужда от мъже? ми той може и от трупове да се възбужда, и тогава ли няма проблем? А някои жени може и от коне да се възбуждат и това ли не е проблем? Просто отклонение от нормата а SM? Кой ще каже каква е нормата и какво представлява отклонението и дали то е "просто отклонение" ? ти ? аз ? Не е ли Бог? И намекът за Хитлер е наивен и детински. Ние не изтребваме хомосексуалните, ние се опитваме да ги спасим. Малка разлика нали SM? И оставете гърците на мира, в ранния си период като всички езичници и те са принасяли човешки жертви, готино нали? От кого ще взимаме пример!? Ами ако искате взимайте си пример от гърците, ние тук сме християни и взимаме пример от Новия Завет, където в Римляни 1 глава пише, че хомосексуализмът е проклятие.

поздрав

Ники, то и пенисът служи за пикане, ама се използва и за други неща. Това не те ли отвращава.

И защо наричаш света скапан?

Евала Ники. Съгласен съм с теб. Брей да не повярваш Jacob съгласен с niki_b.

поздрави

niki_b, благодаря ти, човече! както от самото начало, откакто се включих в този форум, ти си от малкото хора тук, които говорят смислено!
Та: драги, SM и Chris, моята категорична позиция за хомосексуализма е, че това е сексуално нарушение (без значение дали ви смущава тази дума или не) или ако предпочитате грях; но за мен спасението е за всеки човек и ако един било той хомосексуалист си даде сметка, че състоянието му е греховно (както всеки друг човек) и осъзнае необходимостта си от промяна, то той има място в църквата, защото само там може да получи вяра и освобождение.
Chris, аз не се ръководя нито от американците, нито от 1973, нито от учебници.. нито се считам за толкова умна; тук просто изказах мнение, провокирано от въпросите на SM и компания, което обаче не е безпочвено. Хомосексуалистите имат публичен живот и постижения в него, но както каза niki_b, това не оправдава състоянието им (това че Наполеон е бил голям пич, не оправдава разрушителните войни, които е водил, разбираш ли ме); и не ви считам за непросветени, както го каза, дразни ме това, че буквално се заяждате, без да полагате особено усилие да разберете какво се опитвам да ви кажа.
и не ме мързи да пиша, просто не считам, че наистина ви интересува мнението ми; тука сякаш всичко е, за да си чешим езиците и това ме дразни; до никъде не стигаме така
И все пак, за еволюцията не съм кой знае колко запозната, но на мен лично ми допада това за естествения подбор - по-слабите умират, по-силните се приспособяват към новите условия и оцеляват, така животът се усъвършенства; общо, това звучи добре и общо така и става; само че противоречието е, че светът може да се усъвършенства в някои сфери, но в много деградира (и сами се сещате за какво става въпрос); така че, еволюцията в основното си твърдение е вярна, но генерализирането й върху човека и развитието на света изобщо е най-голямата й грешка.. така мисля, а и не само аз.
иначе за лудите няма какво толкова да те святкам.. те също се лекуват, защото могат да бъдат опасни ако не за другите, то за себе си! Исус е гонил бесове, с други думи той ги приема, за да ги освободи; но някой трябва да го заведе такъв човек при Бог, не мислиш ли и със сигурност ще му е нужна много вяра..
Хайде, с най-добри пожелания и от мен!

Здрасти. Казваш, че Ники говори смислено, защото подкрепя тезата ти и затова го разбираш
Тука става въпрос не за това доколко хомосексуализма е за одобрение, колкото за култура в смисъл на мироглед и цивилизационна принадлежност. Всеки от нас е чел най-малкото различни тълкувания на Библията, а и самата Библия си е едно тълкуване. Така че виждането си е свързано с личността на човека. Може би при вас хомосексуализма е свързан с нещо, което е болезнено за вас като възприятие или отричането му е начин да се почувствате истинска християнка и да усетите, че сте част от нещо. Това застопоряване на виждането обаче не решава проблема. Винаги ще имате проблем с хомосексуализма, докато продължавате да го отричате. Той е навсякъде около вас и то доста осезаем. Виждали сте Мона Лиза например или поне нейна репродукция. Не ви ли харесва Или няма ли поне нещо създадено от човек с душевност на хомосексуалист, което да ви харесва. Защото хомосексуализма е част от нашата цивилизация и по този начин част от вас.
Откъде знаете например дали предмет на изкуството или даже елементарното общуване за обмен на идей не стават със субект, който има душевност на хомосексуалист. Защото при този обмен най-малкото е отразена и неговата същност. И подсъзнателно вие възприемате част от тези идеи. Не можете да избягате от резултатите от хомосексуалната душевност. За всеки мъж, който сте казали, че ви разбира като жена, трябва да знаете, че това се дължи на частично хомосексуалната му душевност. Ако мъжет и жените въобще се разбират понякога това е, че влизат за малко в кожата на другия. Всеки е малко мъж и малко жена.
И дори според библията не може да бъде иначе. Нали Ева е направена от реброто на Адам. Мъжът носи част от жената и жената носи част от мъжа, което означава, че е нормално това да бъде в различни граници, дори и големи. Нима жената не беше направен от част от мъжа?

Zdraveite.SM homoseksualizma ne e nujno da se otri4a ili neshto ot sorta, prosto homoseksualizma ne e neshto normalno.Za tova e vsi4ko, 4e nqkoi se opitvat da go izkarat normalno, a to ne e.Az ne mrazq tezi hora, zashtoto vse pak ne znam kak az shte se 4uvstvam ako imam tozi problem. A tova opredeleno e problem.Da taka e gospod syzdade jenata ot muja.Vseki muj ima i jenski ka4estva, no duhovni za tova kak da rodish plod ot Boga, da zastavash smiren i slab pred Boga, za da mojesh da priemesh tova koeto idva kym teb, no 4isto fizi4eski i sexualno e grqh, pishe go i v Bibliqta i to savsem konkretno.E vseki moje da si q talkuva kakto si znae. Ako zapo4nem da priemame vsqko izvrashtenie to shte nadminem Sodom.
Kaji mi kato gledash nqkoi pasiven gay kakvo useshtash?tova spored teb dali Gospod go priema, vse edno da gledash jena kulturist ili , ne znam ti si znaesh.
Morpheus

SM ти не си добре приятелю и ако ще се правиш на ударен няма смисъл да говорим. С пенисът се уринирало. Ми да разбира се, това му е във физиологическите характеристики, в самото упътване за употреба дето се вика. Аз обаче те питах за ректума.... нали се сещаш?
а колкото до разсъжденията ти доколко в мъжа има жена и в жената има мъж - ще ти отговоря така както обичам да отговарям в този форум на онези дето не се мъчат да мислят преди да пишат и тъй -

прав си, в жена ми има мъж. аз съм хомосексуален и обичам мъжете, аз обичам мъжа в жена ми и затова съм хетеросексуален понеже де факто обичам жена си.

всичко е точно според твоята логика приятелю.

и престани с Мона Лиза и прочее. Никой не казва, че хомосексуалните не са способни на творчество или на инженерна мисъл, но това което се опитваш да ни пробуташ е че творческата им натура била плод на хомосексуализма им. аз такива мушмули не купувам. това е все едно аз да кажа, че Ван Гог е гениален художник, понеже е бил хетеросексуален ?????? ААААдски логично нали? Ако не ти се струва логично, то е защото ползвам твоята логика. Или какво за хомосексуалните важи, а за хетеросексуалните не важи това за изкуството?? Ми ето на - аз се чувствам веднага сегрегиран на сексистка основа - хомосексуалните били надарени артистично, другите - не. Това е почти фашизъм приятелю. Слава на по-великата раса на хомосексуалните !!!

разбери - ако искаш можеш да дадеш коментар на Римляни 1 глава. Това с цивилизационната принаделжност не минава при нас. Ние сме граждани на друг свят и с други неща се съобразяваме. Все пак да не забравяме, че нашата цивилизация е родила Вивалди, но е родила и Джак Изкормвача нали? Така че дай по-конкретно, без общи културолигични приказки и ако може по-съсредоточено. На първо време ми кажи как си обясняваш неестествеността на сексуалния акт при хомосексуалните.

мерси

Че какво лошо има в културистка жена)

Драги Ники определено като процент хомосексуалните имат много повече артистични и художествени заложби. И това смятам, че е нясно. Не е хубаво да ми прикачвате изводи, които не съм правил.
Първо, религиите са резултат от цивилизационното развитие. Затова ги има и толко много (и много християнски религии). Те не биха били резултат от развитието на цивилизациите, ако имаше една религия. Но те са много. Не ми пробутвайте това, че християнското учение е единствено вярно. Всеки твърди това за собствената си религия.
Сега. Аз тук не коментирам доколко добра е християнската религия. На много неща мога да се съглася. Въпроса е, че тя не е единствена и Библията не е единствената книга. Ако си забелязал всяка голяма цивилизация си има своята библия. При мюсюлманите това е корана и т.н.
Така че, да се правят заключения спрямо Библията е все едно да се правят заключения и според Корана, нещо което не би ви харесало, нали?

Ако става въпрос за неестественост на сексуалния акт при хомосексуалните, то анален секс има и в хетеросексуалните двойки Плюс това аналният секс не характеризира изцяло сексуалните отношения в хомосексуалните двойки. Какво си се хванал пък точно за аналния секс. Ако говорим за неестественост, ти целуваш ли жена си по време на секс. Галиш ли я по тялото. В Библията да е разрешено това галене случайно? В кой стих се разрешава. Възбуждаш ли се от секси бельото на жена си? Това естествено ли е? Да се възбуждаш от топка памук? Да не си говорим кое е естествено и кое не.

приятелю,

аз много мразя клишетата и изпитвам адско удоволствие, когато опонентите ми ръсят клишета да ги карам да ги доказват. И тъй - давам ти десет френски художници, ако обичаш покажи колко много преобладават процентно сред тях хомосексуалните
1. Сезан
2. Тулуз Лотрек
3. Мане
4. Моне
5. Дьолакроа
6. Писаро
7. Шагал
8. Дега
9. Гоген
10. Мийе
когато решиш тази задачка те чакат 10 холандски майстори. Успех ! И дано да дадеш отговор с такава конкретика с каквато ти задавам въпроса, защото в противен случай ще считам че съм свободен и да не ти отговарям, в смисъл няма защо да отговарям на човек в чиято глава са само клишета, нека си се клишира и това е ...

сега за религиите. християнството не струвало. ок, дай ми религия в която хомосексуализмът се разглежда като нормално явление. И ако обичаш ако може тази религия да е както ти казваш "цивилизационна" или "плод на цивилизацията", а не някой анимистки култ на изчезващо племе в Борнео. Успех и с тази втора задачка. И ако не успееш да покажеш такава религия, ще считам за безмислено да ти отговарям защо е разумно да се правят изводи на основата на Библията (която според теб била плод на цивилизацията, но която не бива да слушаме, т.е. може да не сме цивилизовани - нещо май пак логиката ??).

и сега за пикантериите ти -
при хетеросексуалните има и садо/мазо. ти НЕ ми отговаряш на въпроса, а ме препращаш отново към какво правели хората. Ами хората правят много неща, аз зададох прост въпрос от физиологично естество на който нямаш отговор освен да кажеш "Аз набих Пешо, ама и Жоро наби Станка". Не става нали разбираш?
Quote:
Плюс това аналният секс не характеризира изцяло сексуалните отношения в хомосексуалните двойки

аха, не ИЗЦЯЛО така ли? ок. разбииирам !!! Добре де слез на нашето нееволюирало мислене и говори, за онази нецяла част от хомосексуалния секс, за която те питаме.
Quote:
Какво си се хванал пък точно за аналния секс.

още една такава реплика и няма да има смисъл да говорим. Все едно пияница да ми каже " е добре де какво сега бутилка водка, голяма работа! Нали и мезенце хапваме с дружките докато се наливаме! Що не гледаш мезето!?"
на другите въпроси - целувките и милувките са естествени и не е нужно да се разрешават приятелю. В Библията не е и разрешено да дишаме. Това е естествено действие и затова няма нужда от законово постановление за него. Докато аз твърдя, че при хомосексуалните сексът е противоестествен. И това просто е така.
колкото до бельото и възбудата, мисля че ще те разочаровам - не, не ме възбужда бельото. засечка нали? е, така е като се разчита на презумпции. обаче приятелю, дори и да ме възбуждаше, ако го видех облечено от мъж щях да се смея или да се отвращавам, именно защото мъжът НЕ е жена. така как е?

Изчетох постингите и останах с впечатлението, че според някои хомосексуализма е нормален?! Това може да е вярно за света и неговата система, защото знаем кои са духовните сили на света и системата, но тук става дума какво какво казва Библията. Библията е категорична, че хомосексуализма е грях, а неправените няма да наследят Божиято царство, според I Кор. 6 глава. Римляни 1-ва глава също е категорична по въпроса. Ако все още има хора, които мислят обратното, просто са сбъркани в основата си. Всичко останало е опит за измиване на нечисти съвести и избягване от проблема, или е просто е компромис с вярата и съгласяване със светската система. На тези, които казват, че е хомосексуализма не е грях, искам да попитам- на кого служите? Значи вие казвате че сте с Бога, а служите на Мамома? В крайна сметка изяснете си от коя старна сте. Ами това е.

Leon - братко, хайде събуди се малко и стига си бръщолевил църковни клишета, аман от този църковен език!!! Всички можем да говорим так, моля те, напиши нещо смислено с конкретни доводи!!!

Lena ако приемаш буквално Библията не би трябвало да бъдеш еволюционистка. Какво искам да ти кажа. Че не можеш да тълкуваш Римляни 1 и І Коринтяни 6 буквално, а Битие 1 не съвсем. Естествен подбор и нови видове, хммм, значи Бог не е създал всичко що диша?! Повече относно това няма да коментирам, защото смятам че е нужно да разясним този проблем в нова тема!!! Радвам се обаче, че си готова да приемеш гейовете и да им дадеш шанс да се "оправят" или пък може би да са си такива каквито са?! А!?
Quote:
крис ти можеш ли да отговориш на простия въпрос, който зададох преди дни - как става така, че физиологически ректумът служи за дефекация, а някои го използват за коитус?


На въпросът на Ник - SM e писал за мъжа, същото се отнася за жената. Грубо казано от една дупка се раждат деца и се вършат други разни работи - аре да не уточнявам, че не съм добре с медицинските термини. Не знам какво практикуват семейните християни в България - аз все още съм несемеен, но съм чувал за християни, които практикуват анален секс - мъж с жена. Това може да го обсъдят семейни хора тук, аз нямам светлина по въпроса. Но както каза SM хомосексуалността е много повече от анален секс. МНОГО МНОГО повече. Както и връзката между жена и мъж е много повече от вагинален секс, нали така. Изобщо не мога да разбера защо на гейовете се гледа като на секс машини, които само искат да се изчукат и нищо повече. Ако си имал контакт (не разбирай връзка, просто допир, познанство) с гейове, щеше да знаеш, че те са хора и не правят толкова безразборно секс колкото си мислят повечето. Имат чувства, достойнство, ценности (колкото и странно да звучи). Ник, няма да ти отговарям на следващите въпроси, не смятам за нужно. И няма да оставя на мира гърците. Новия завет, на когото се позоваваш на какъв език е написан в оригинал Ник? И тук възниква в мене въпросът доколко пасажите на които всички ние се позоваваме относно темата са преведени нетендениозно и достоверно. Тук не съм специалист, ще остава тези, които чаткат старогръцки да се изкажат, аз ще поразуча въпроса и ще изкажа некомпетентно мнение по-нататък.
Общо взето това което е написал SM e интересно, с изключение за виждането му относно Библията. Тук малко ще се разгранича от тебе приятелю, защото вярвам че Библията е Божието послание за човечеството - единствено и неповторимо. Друг е въпросът как я разбираме и тълкуваме. Но се учим....

ok chris
щом ти вярваш в Библията, ще имаш отговори от нея. Оставям ти време да разучиш дали превода на НЗ е добър и дали наистина в Римляни 1 глава пише, че хомосексуализмът е проклятие. За сметка на това ще те върна право на Битие, където пише, че Бог направил мъжа. След като го направил, пише че "Бог видя, че не беше добро за човека да бъде сам" и за да запълни самотата му, Бог направил жената. Да, точно така, добре си прочел - Бог направи не друг мъж, а направи жена и то само една жена. Просто Битие дава доста отговори от раз. Та дали ще е спекулация, ако кажем, че технологично от самото начало мъжът има своето допълнение именно и само в жената? Вярвам, че това е простия извод, който се налага. И няма смисъл да ми казваш колко много чувства имат хомосексуалните помежду си и т.н., защото има хетеросексуални мъже и жени, които имат много чувства към много други хетеросексуални мъже и жени. Но това не е никакъв довод. Ние просто вярваме в Библията и живеем по нея и ни е добре. Ти нали също вярваш в нея? Е, добре нали там пише, че Бог направил жена за да запълни нуждата от партньор на мъжа? Нали не пише да е направил друг мъж? И тъй като съм спорил много с хомосексуални ще ти кажа какво следва. Следва да ни кажеш, че жената е за продължение на рода, което би било поредния цинизъм разбира се. Имаш правото да не го правиш.

Ами виж аналният секс със своята ненормалност е само нямо свидетелство за ненормалността на самите хомосексуални отношения и извратени чувства на индивиди от един и същи пол. Той е само върхът на айсберга, който показва колко ненормално е всичко това. Той е ненормален и сред хетеросексуалните. Павел казва "Защо и сами не отсъдите кое е нормално?" - ти направи същата глупост като SM, той каза че с пениса се и уринирало, ти сега ни казваш, че през влагалището се и ражда. Кога ще разберете, че всички тези неща са нормални и естествени и проектирани от Съвършения Инженер, а аналният секс е също толкова естествен, колкото да режем хляб с вилица?

Крис, безспорно Библията е нещо, кето всеки трябва да прочете )

Драги Ники,
Първо трябва да се извиня. Не съм отчел факта, че няма аз само да си чета написаното. Нужно е да конкретизирам в достатъчна степен. Когато ховоря за проценти имам предвид, че сред хомосексуалните като група процентърт на артистично изявяващите се е по-голям от процента на същите сред хетеросексуалните.

За пример на религия, която се отнася добре към хомосексуализма мога да дам Будизмът и по-специално дзен Будизмът. Линкът е http://www.religioustolerance.org/hom_budd.htm . Цитирам, че Дзен Будизмът "не прави разлика между хомосексуалният и хетеросексуалният секс". Но също така той се протичопоставя на секса с деца, мазохизма, сексуалното нараняване и бездушния секс, както за хетеро-, така и за хомо-сексуалните.
Будизмът държи особено силно на духовната връзка и взаимного уважение в секса, както и гледа положително на любовните връзки между неженени мъже. Нещо, което се е срещало и при древните гърци.

Още един пример от консервативния юдаизъм http://members.tripod.com/~djs28/conservative1.html. Макар да се придържат към предписанието за хетеросексуален секс, събрание на равините препоръчва да се отнасят с тях като с другите евреи, те да се допускат в синагогите и към тях да се отнасят с разбиране.

Колкото за бельото. Да зависи от обстоятелствата дали ще ти окаже влияние, но пак и то е продукт на цивилизацията и се грижи да подсили сексуалното впечатление. Като казваш, че не бельото те възбужда, защо жена ти не носи дълги гащи например. Абе да, глупости говоря. Няма нужда да намесваме жена ти тук.

Така че, Сионитската цивилизация си има собствена религия и виждане за хомосексуализма. Вие не го одобрявате, защото сте възпитани да не го одобрявате. Религията върви заедно с цивилизацията. Ако се бяхте родили момченце в мюсюлманско семейство в Кайро, щяхте ли да станете християнин Честно?[ Това съобщение беше редактирано от: SM on 2003-10-22 10:44 ]

Специално за niki_b едно списъче:

Famous Gays and Lesbians in History
  Sappho (600 B.C.) Greek Poetess
  Socrates (470-399 B.C.) Greek Teacher and Philosopher
  Plato (427-347 B.C.) Greek Teacher and Philosopher
  Alexander The Great (356-323 B.C.) Macedonian King and Military Leader
  Wu (140-87 B.C.) Chinese Emperor
  Hadrian (76-138 A.D.) Roman Emperor
  Richard the Lion Hearted (1157-1199) English King and Crusader
  Edward II (1254-1327) English King
  Leonardo da Vinci (1452-1519) Italian Renaissance Artist, Teacher, Scientist and Inventor
  Michelangelo (1475-1564) Italian Renaissance Artist and Sculptor
  Montezuma II (1480-1520) Aztec Emperor
  Julius III (1487-1555) Catholic Pope
  Ieyasu Tokugawa (1542-1616) Japanese Shogun and founder of the Edo Shogunate
  Sir Francis Bacon (1561-1626) British Statesman and Writer
  Christopher Marlowe (1564-1593) English dramatist and poet
  Christina (1626-1689) Swedish Queen
  Peter the Great (1672-1725) Russian Czar
  Frederick the Great (1712-1786) Prussian King and Military Leader
  Madame de Stael (1766-1817) French Writer and Intellectual
  Lord Byron (1788-1824) British Poet
  Hans Christian Andersen (1805-1875) Danish Poet and Writer
  Margaret Fuller (1810-1850) Euro-American Writer and Journalist
  Henry David Thoreau (1817-1862) Euro-American Philosopher, Naturalist, and Peace Activist
  Walt Whitman (1819-1892) Euro-American Poet
  Herman Melville (1819-1891) Euro-American Writer
  Chief Crazy Horse (Tashunca witco) (1849-1877) Oglala Sioux Chief
  Peter I. Tchaikovsky (1840-1893) Russian Composer
  Oscar Wilde (1854-1900) Irish Writer and Dramatist
  Dame Ethel Smyth (1858-1944) British Composer, Writer, and Activist
  Marcel Proust (1871-1922) French Writer
  Sergei Diaghileff (1872-1929) Russian Ballet Impresario
  Vita Sackville-West (1892-1962) British Writer
  Vaslav Nijinsky (1890-1950) Russian Ballet Dancer
  Edward Carpenter (1844-1929) British Author and Gay Rights Pioneer
  Willa Cather (1873-1947) Euro-American Writer and Critic
  Colette (1873-1954) French Writer and Actress
  W. Somerset Maugham (1874-1965) British Writer and Dramatist
  Alice B. Toklas (1877-1967) Euro-American Writer; Stein's Domestic Partner
  Gertrude Stein (1874-1946) Euro-American Writer and Art Collector; Toklas' Domestic Partner
  Bessie Smith (1894-1937) African-American Blues Singer and Entertainer
  E.M. Forster (1879-1970) British Writer
  Virginia Woolf (1882-1941) British Writer and Publisher
  Ernst Rohm (1887-1933) German Nazi and SA Leader
  T.E. Lawrence (Lawrence of Arabia) (1888-1935) British Soldier
  Jean Cocteau (1889-1963) French Writer and Filmmaker
  John Maynard Keynes (1883-1946) British Economist and Nobel Prize Winner
  Cole Porter (1893-1964) Euro-American Composer
  Bayard Rustin (1910-87) African-American Civil Rights, Labor Rights, & Peace Activist/Leader
  Alan Turing (1912-1954) British Mathematician and Computer Scientist
  James Baldwin (1924-1987) African-American Writer and Civil Rights Activist
  Truman Capote (1924-1984) Euro-American Author
  Tennessee Williams (1914-1983) Euro-American Dramatist
  Marguerite Yourcenar (1903-1987) Belgian-American Writer
  Federico Garcia Lorca (1894-1936) Spanish Poet and Dramatist
  Christopher Isherwood (1904-1986) British Author
  W.H. Auden (1907-1973) British Poet and Writer
  Harvey Milk (1930-197 Euro-American Politician
  Audre Lorde (1934-1992) African-American Writer and Activist
  Billie Jean King (1943 - ) Euro-American Tennis Champion and Activist
  Martina Navratilova (1956- ) Czechoslovakian-American Tennis Champion and Activist
  Andy Warhol (1930-1987) Euro-American Pop Artist
  Frieda Kahlo (1907-1954) Mexican Artist and Activist
  Gore Vidal (1925- ) Euro-American Writer
  Rudolf Nureyev (1938-1993) Russian dancer
  Freddie Mercury (1946-1991) British Singer/songwriter/musician
  Elton John (1947 - ) British Singer/songwriter/musican
  Janis Ian (1951 - ) Euro-American Singer/songwriter/musician
  Nathan Lane (1956 - ) Euro-American Actor
  Ellen Degeneres (1958 - ) Euro-American Comedian/actor
  Melissa Etheridge (1961 - ) Euro-American Singer/songwriter/musician
  k. d. lang (1961 - ) Canadian Singer/songwriter
  Nazis murder thousands of homosexuals as part of campaign against "undesirables."
  Nazis burn books they consider subversive.
  "Stonewall Riots" in 1969--catalyst for modern American Lesbian/Gay Liberation Struggle.
  The "Names Project Memorial Quilt" commemorates those who have died of AIDS.
  The Pink Triangle symbolizes Lesbian/Gay struggles against oppression.
  The Rainbow Flag--symbolizes Lesbian/Gay/Bisexual Pride and Diversity.
  The Marches on Washington in 1979, 1987, & 1993 for Lesbian, Gay and Bisexual Rights.

И още едно, че да се пообразова малко!!!!!

References and Resources:

1. Boswell, John. Christianity, Social Tolerance & Homosexuality, U. of Chicago Press, 1980.
2. Cowan, Thomas. Gay Men & Women Who Enriched the World, Wm. Mulvey, Inc., CT, 1988.
3. D'Emilio, John. Sexual Politics, Sexual Community, University of Chicago Press, Chicago, 1983.
4. Demystifying Homosexuality: A Teaching Guide About Lesbians and Gay Men, Irvington Publishers, NY, 1984.
5. Duberman, Vincinus, Chauncey, eds. Hidden From History: Reclaiming the Gay and Lesbian Past, Penguin, NY, 1990.
6. Grahn, Judy. Another Mother Tongue, Beacon Press, Boston, 1984.
7. Harbeck, Karen. Coming Out of the Classroom Closet, Haworth Press, Binghamton 1992.
8. Homophobia: Discrimination Based on Sexual Orientation (a high school curriculum), 1991/94; GLAAD/LA, 8455 Beverly Blvd. #305, Los Angeles, CA 90048; 213-658-6775.
9. Katz, Jonathan. Gay American History, Avon Books, NY, 1976.
10. Russo, Vito. The Celluloid Closet, Harper & Row, 1987.
11. Rutledge, Leigh. The Gay Book of Lists, Alyson Publications, Boston, 1987.
12. Wallace, Wallace, and Wallechnisky. The People's Almanac Presents The Book of Lists, William Morrow, NY, 1977.
13. Williams, Walter. The Spirit and the Flesh: Sexual Diversity in American Indian Culture, Beacon Press, Boston, 1986.


[ Това съобщение беше редактирано от: chris on 2003-10-22 18:02 ]

Hm, egati spisaka, koi ti kaza 4e Mikelandjelo e gei???To naposledak mai izkara vsi4ki gayove, David sashto zashtoto bil priqtel s Yonatan, lele ami slojete i nqkoi drug svetiq v spisaka deto ne e uspql da se ojeni.
Chris pi4, kade si 4el 4e Mikelanjelo 4e e gay?Avtobiografiata mu 4el li si?$el li si poeziqta na Mikelanjelo?Molq te obqsni mi na kakva osnova pishesh tezi neshta?Ot kade znaesh tezi neshta, zashtoto ako ne sa verni to zna4i zloslovish i klevetish, a tova ne e dobro povqrvai mi. Nqkoi ot tezi hora naistina sa bili i se znae, no ne za vsi4ki, da ne bi da onepravdaesh nqkoi nevinen.....
Men me e sram ot neshtata koito si napisal, ne znam ako nqkoi nevqrvash vidi tiq sporove mejdu hristiqni kak shte se sablazni.Molq te pomoli se Gospod da ti dade vijdane za neshtata, zashtoto Bojieto carstvo ne e demokraciq.

Morpheus


OPs darja da poqsnq, 4e tova za David i Yonatan go 4uh v edno predavane, a bez da iskam sam go napisal vse edno Chris go e kazal, molq za izvinenie.

Morpheus

Драги ми Morpheus - специално ще ти пратя линкове, за да прочетеш защо се смята че тези хора в списъка трябва да бъдат поставени там. Списъкът не съм го правил аз, защото не съм чак толкова просветен и компетентен. Няма да публикувам във форума линковете, за да не съблазня някой от малките, както ти казваш )

Мен не ме е срам от нещата, които съм написал!! Именно за това е форумът, място, на което свободно (използвам тази дума макар че по-подходяща би била думата демократично - ама тя не ти харесва) всеки да изрази мнение и да потърси съвет. Всички тук това правим, не спорим, а се учим един от друг. Моят мироглед по темата не е краен, т.е. подлежи на редакция. И ако има основателни доводи виждането ми по въпроса да се промени, то ще се промени, обещавам ти. Та ако искаш да разбереш повече за първия списък, прегледай литературата във втория - съмнявам се че ще можеш да я намериш в библиотеките, но знае ли човек ))

Morpheus как ще изтълкуваш изказването на Давид относно Йонатан:
Quote:
2Ц 1:26 Преоскърбен съм за тебе Ионатане, брате мой!
Рачителен ми беше ти;
Твоята любов към мене беше чудесна,
Превъзхождаше любовта на жените.


Не казвам че Давид е бил гей, просто искам да знам ти в каква светлина виждаш този стих?

до морфей - приятелю крис не е християнин. и това не е спор между християни.

до SM - определено продължаваш да праскаш неща, които само те закопават още повече. Преди няколко седмици например един човек спореше с мен относно Израел и даваше в подкрепа стихове от Библията, които нямаха нищо общо с темата. Ти правиш нещо още по-лошо - даваш линк, който според трябва да потвърди колко е толерантен будизмът към хомосексуализма. Пускам си аз един браузър, копирам твоя адрес и след секунди се зачитам и какво да прочета ?
Quote:
Many women, gays and lesbians have been attracted to Buddhism because of its relative lack of misogyny and homophobia, when compared to most monotheistic religions. But others report "virulently anti-gay sentiments and teachings from religious teachers in Tibetan and other Buddhist" schools.Та то си е така и в "християнството". Да считаме че нищо не си казал нали? Нещо повече - като се зачете човек по-надолу в страничката и открива, че всички цитирани представители на будизма са от ... ХАВАИТЕ !!!??? Хаваите са разбира се 50-ия щат на САЩ - една страна с безспорни традиции в будизма нали? И това не е всичко, един от хиперкомпетентните дзен будисти на Хаваите (сигурно между две сърф състезания) казва
Quote:
"Loving relationships between unmarried men are treated very positively in Buddhist scriptures." However, these are not "of an overtly sexual nature."

оп. май това не доказва нищо а? аз също обичам много мъже. но не сексуално. значи мога да се нарека и добър будист нали?

Но и това не е всичко, нека чуем и Далай- Лама(-та?)
Quote:
The Dalai Lama is the leader of the Tibetan people and is revered by millions of Buddhists worldwide. At a press conference in 1997-JUN, he commented: "From a Buddhist point of view [lesbian and gay sex]...is generally considered sexual misconduct". This belief is not based on the partners being of the same gender. In his book "Beyond Dogma," he has written that "homosexuality, whether it is between men or between women, is not improper in itself. What is improper is the use of organs already defined as inappropriate for sexual contact." Buddhism prohibits oral, manual and anal sex for everyone - both homosexuals and heterosexuals. However, these restrictions refer only to members of the Buddhist faith.

от което ясно личат две неща 1. lesbian and gay sex is generally considered sexual misconduct, What is improper is the use of organs already defined as inappropriate for sexual contact (това го казах и аз нали?) и Buddhism prohibits oral, manual and anal sex for everyone - both homosexuals and heterosexuals и 2. След като ламата казва, че Buddhism prohibits oral, manual and anal sex for everyone - both homosexuals and heterosexuals не става ясно как точно ще правят въобще секс гейовете, т.е. ламата не е в час.

от казаното по-горе излиза, че трябва по-сериозно да се поровиш в Интернет за да изровиш доказателство за толерантна религия към хомосексуализма нали? Успех ! Ние ти благодарим за приятното забавление, което ни осигури.

Колкото до консервативния юдаизъм, нека името му не те заблуждава, той се води консервативен не защото е такъв, а защото е сравнен с либералния юдаизъм, който е нещо като лутеранската църква в Европа (здравейте всички почитатели на Лутер в този форум!), където и самите "свещеници" са си гей. В това отношение консервативния юдаизъм поне не им дава да стават свещеници. И тук е необходимо още едно уточнение - познай от веднъж къде е единственото място в света, където наистина са застъпени и двете описани течения на юдаизма ? - САЩ. Те са практически непознати в Израел, където биха ги убили с камъни техните братя по религия.

В този смисъл, избрал си адски убедителни аргументи за това, че има религии, които признават хомосексуализма за нормален - US будизма и US юдаизма, където ключовите думички са US разбира се и в двата случая. ами вЕрваме ти.

сега за бельото отново се оплиташ жалко. задаваш разни тъпи въпроси като защо жена ми не носела дълги гащи щом бельото не ме възбужда. просто това е тъпо и няма нужда от отговор нали? ако бях на мястото на модератора бих изтрил такива постинги не заради обидното им съдържание, а заради глупостта им.

коя е сионитската цивилизация?

и на последния въпрос - дали бих бил християнин ако се бях родил в Египет. Обичам тези въпроси! Отговор - да. И то съвсем честно. Докажи обратното.

щях да забравя за онзи момент с процентите. приемам че не съм те разбрал. грешката е моя. наистина. имам обаче възражение и сега - можеш ли да покажеш колко са гей-овете за да се уверим, че наистина процентно артистично надарените сред тях са повече отколкото при straight. Мисля, че разумно би било дори да не се опитваш на подобна стъпка. Можем да спорим до безкрай за числа разбираш ли? Аз мога да ти изкарам статистика, че сред хомосексуалните е и по-голям броя на педофилите. С това ще докажа ли тезата си според теб? Освен това, какво значи изкуство? Художник не значи обезателно добър художник, режисьор може да бъде окичено и с бездарен режисьор и т.н. какво доказваш с подобни клишета??

за крис

с малки изключения мога да ти върна списъка и да ти кажа, че това са хетеросексуални хора. Докажи обратното. Добре известни на всички са напъните на хомосексуалните да изкарат колкото се може повече хора хомосексуални.

но както и да е крис, аз може и да съм необразован (така ти се иска), но едно е факт - вие упорито отказвате да отговорите на простия въпрос който ви зададох. За да ви го напомня ще цитирам далай ламата -
Quote:
What is improper is the use of organs already defined as inappropriate for sexual contactдо нови срещи (с повече отговор на въпроса ми от ваша страна)

За niki_b: Как преценяш че не съм християнин, съднико?! Аз твърда че съм християнин, и не само това, но ходя и редовно на църква )) Под редовно да се разбира два пъти в седмицата!!! Много бързо ме отлъчи.

Относно списъка. Ще чакам с нетърпение опровержението на списъка, който публикувах.

Скъпи ми chris,
защо си помисли, че ти говоря само клишета? Значи не си прочел нищо от това, което написах на стр. 12 по темата. От това, което казваш излиза, че Библията не е критерий за теб? Или може да си християнин и да си защитаваш хуманизма? Значи Библията мълчи по въпроса за хомосексуалистите? Правилно каза niki_b, че не си християнин, или може би се заблуждаваш че си? Или сега ще се опиташ да ми кажеш. че такава дума като хомосексуализъм, в Библията не се споменава? И какво място имат тук другите религии? Ние говорим за християнство.

Имам конкретен въпрос към теб и към SM:

Според вас хомосексуализма грях ли е или не? Отговорете с ДА, или НЕ.

Това, според мен, ще сложи точка на този безсмислен спор. Ами това е.

Zdravo.Abe da ti kaja Cris Mikelangelo(govorq za nego poneje sam gore dolu zapoznat, razbira se do kolkoto moje 4ovek da e zapoznat s 4ovek jivql dosta otdavna) 4e ne e gay.Dori si e imal jena koiato obi4a, spored mnogo izto4nici e bil vqrvasht, no to plodovete na racete mu govorqt.
Za stiha ot psalma, da ti kaja vyobshte ne stava duma za homosexualna ljubov a za mujko priqtelstvo, za tova da obi4ash nqkoi kato dushata si.Tuk nqma mqsto za umuvaniq, ako si poznal tazi ljubov ili aide da go kaja istinsko priqtelstvo mejdu maje znaesh za kakvo stava vypros, a ako 4ovek e izvraten to moje da kaje vsi4ko, 4e Mariq Magdalena e bila ljubovnica na Hristos i oshte kup gluposti.
Men ne me e strah ot takiva spisaci i drugi, no se draznq kogato se opitvat da izkarat vsi4ki gayove ili t.n., to golqma veroqtnost e i gay da e pravil spisaka)))
4udq se ako tova e spisaka na nai izvestnite gayove i lesbiiki, to zna4i to kakyv li e spisaka na neizvesnite gayova, napravo se 4udq kak e ocelqlo 4ove4estvoto))))).
Morpheus

Eh az si otivam v matricata agentite moje da sa gadove no sa naqsno s orientaciqta si))


Ники, та това било информация само от Хаваите, а?

Ахааааа, стана ми ясно. Аз досега се чудех какъв е проблема, а той е, че Библията, която повечето хора сте чели е издадена в България. Ами това е проблема. Що не вземат тези Библии да ги издават в Йерусалим и след това да ни носят в България. Иначе много се променя съдържанието. А може би трябда да се ходи на място да се чете?

Ужас, ужас. Та само от хавай, а? Вземи прочети нещо на китайски тогава.

Ти искаше доказателство за толеранстност към хомосексуализма от значима религия. Нима писаното за Зен Будизмът не ти стига. Е, имаш го. И ти почна като един пастор, който обясняваше, че много учени повярвали в Бога и особено един математик, дето бил лауреат на Нобелова награда. После се разбра, че няма Нобелова награда за математика.
(Причината е прозаична - жената на Нобел избягала с математик).

Разбирайки, че е трудно да се преодолеят спъкните в мозъка, тук има още един линк за Япония като тук дори се казва, че nне се и използват даже понятията хомосексуален и хетеросексуален секс. Просто това са различни начини за секс все едно мисионеrска и друга поза.
http://www.westernbuddhistreview.com/vol3/homosexuality.html
Ще ти хареса, защото е писано от гледна точка на западняк, който се нерви от тези неща ). Цитирани са и преведени от японски документи.

За процентите. Че защо да използвам проценти. Приемаш ли, че жените са по-чувствителни, по-изтънчени, по-артистични, по- по- от мъжете. Ако го приемаш, значи сам си си отговорил. Ако не, що за мъж си тогава )

Брей, значи ако ре родиш в мюсюлманско семейство в Египет, ще израстнеш християнин. Така ли? Може би това трябваше да прочета първо, за да не си правя труд да отговарям. Доста голямо изхвърляне. Имам два въпроса:
1. Защо еничарите не станаха християни, а колеха християни?
2. Ако си толко убеден, дай ми да отгледам дъщеря ти, за да видим каква ще стане? Не е нужно да ти звучи брутално, ще се отнасям много добре с нея. Кога, как и къде? Ако не искаш, обясни защо!

Uf pak da se oto4nq Mikelanjelo ne e imal jena a ljubovnica, no stava vypros 4e sa go kefili jeni
Morph

Здравейте всички
Понеже съм модератор на форума реших да не се включвам, но виждам, че нещата почват да излизат от контрол.
По темата започна да се говори от гледна точка на други религии, а въпроса изисква отговор от гл.т. на Християнството. Който не се определя като християнин е по добре да си замълчи, защото явно неможе да знае какво казва Библията за това. А какво пък казва буда, шива, хуманизма и незнам още кой нас не ни касае. Поне не и в тази тема.

Така, че се обръщам към SМ - или говори по темата или ще си губиш времето да пишеш. И въпросите дето задаваш на Ники си му ги задай другаде, защото това не касае разглеждания въпрос. Съветвам те да се запознаеш с правилата на форумите, ако искаш да продължиш участието си.

Към Крис:
Гледам, че предлагаш на вниманието ни списък от хомосексуалисти. И с какво доказва това, че ако тези хора не са се обърнали от греховете си не са сега в ада?
Така само ни показваш, че имало известни и талантливи хомосексуалисти. Че кой го оспорва?! Въпроса е дали те могат да се нарекат християни , а не дали могат да пеят и танцуват.
Доколкото разбирам за тебе хомосексуалистите могат да са християни и да са част от църквата. Ми що да немогат. То в църквите има и крадци , лъжци , горделивци, самохвалци и т.нат. Това обаче не ги прави съобразни с образа на Христос и наследници на Божието царство, защото Писанието е ясно и категорично. (по смисъла на Рим. 1 глава)

Въпроса според мен е как да се помогне и правили се достатъчно за тези хора?
Мисля, че ако разсъждаваме от гл. т. на това, че хомосексуализма е нещо заложено(генетично) неподлежащо на промяна въобще няма и да проумеем , че тези хора са загазили и че имат нужда от Божията изцерителна сила. Не умряли Исус за всички болести, и телесни и душевни?!

Крис, понеже ни говориш за "странната любов" между Давид и Йонатан и ни даваш стих и аз искам да ти дам един.

" А на трапезата един от учениците, когото обичаше Исус, беше се облегнал на Исусовото лоно." Йоан 13:23
Може би за теб и твоята логика и нещата между Исус и Йоан не са съвсем чисти?! Звучи гадно и вулгарно нали? Но ако прилагаме такова мислене може да умърсим всичко.

И последно искам да кажа. Ако имате познати хомосексуалисти или се определяте като такъв не оставяйте дявола да ви баламосва, че щом сте мили, любвеобилни, талантливи всичко при вас е ОК. Покайте се от делата си и се обърнета към Господа. Вие неможете, но Той може.


Към leon: Аз не защитавам хуманизма, не съм си го и помислил, защо мислиш че правя така?!!!
Относно думата хомосексуалист и Библията. Смяташ ли, че е имало причина да се използва в превода на български мъжеложник а не направо хомосексуалист (както е преведено в превода на ВЕРЕН)? Аз мисля, че да! От малкото изследване по въпроса прочетох, че думата използвана там описва хора, които отдават прекалено голямо значение на външното - контета. Това е едно от значението. Другото може би е наистина мъже, които спят с други мъже, ще проверя и ще ти кажа! Но е факт, че в историята на българския превод на Библията думата хомосексуалист се появява наскоро ))
Аз не говоря за други религии и не се увличам от тях, така че не ме поставяйте под един знаменател с SM, ако обичате!

Към Moroheus: Драги ми друже, списъкът, който постнах не беше с цел да докаже колко велики са хомосексуалистите и колко много са в световната история. Както и не се ангажирам, че всеки изброен в този списък е гей. Накто писах, списъкът не е правен от мене, нещо повече, някой от споменатите имена нищо не ми говорят. Защо го постнах тогава?! В отговор на един друг списък с художници, които също не са християни (не и всичките), но никой не възразява имената им да се появяват във форума. Така че какъв е проблемът?!

Относно Микеланджело...Значи е ок някой да си има любовница, за него може да се говори дори, че е бил християнин, но виж, да си гей е нещо различно...хммм, странна логика. Значи в една област от доктрината сме непреклонни, а в друга можем да правим компромиси?

Quote:
Доколкото разбирам за тебе хомосексуалистите могат да са християни и да са част от църквата. Ми що да немогат. То в църквите има и крадци , лъжци , горделивци, самохвалци и т.нат.Точно така Estir, това се опитвам да кажа и аз ама никой не слуша!!!

За Давид и Йонатан казвам това:
Quote:
Не казвам че Давид е бил гей, просто искам да знам ти в каква светлина виждаш този стих?Явно не четеш внимателно какво пиша модераторе!! Никъде не говоря за "странната любов" между Йонатан и Давид, а задавам въпрос!!! Има разлика нали? И сега ще задам още един ако може: По какъв начин приятелството между двама мъже може да превъзхожда такова между мъж и жена? Означава ли, че въпреки че аз съм семеен, все пак най-близо до мен седи не жена ми а някакъв мъж, било той Йонатан? НЕ го разбирам, моля обяснете!!! И не правя намеци, а разсъждавам, позволено е, нали?

Приведеният от тебе пример не смятам да коментирам. Само си представям какво би станало в една съвременна църква ако помощник пасторът направи нещо такова с пастора? Дали няма да се почувстват объркани хората в събранието. Това ми говори, че нашите представи за близост, била тя духовна или физическа в известна степен се различават от тази на хората, живяли по времето на Исус. Затова и срещаме проблеми с тълкуването на определени пасажи, особено с някои персонажи в Стария Завет. Какво имам предвид ли? Ами спомнете си как Лот предложи дъшеря си на содомците! Като и много други пасажи, които малко се разминават в това отношение с нещата....

[ Това съобщение беше редактирано от: chris on 2003-10-23 09:51 ]

лелеее, колко нещо се е изписало, докато ме е нямало!
хей, SM, виждам, че си тук; привет!
ти определено не ме познаваш и психодълбинните анализи бъркаш поне що се касае до мене; ти каза, че имам проблем на дълбинно ниво с хомосексуализма, щото го отричам - абе приятел, аз не отричам хомосексуализма, нито го заклеймявам.
виждам че си чел нещо психоаналитично; процесът на отричане е да речеш "няма такова нещо, не се е случило, не го приемам" и то се появява, когато касае самата личност и тя се чувства застрашена; явно тук правиш някаква хилава аналогия с това, че хомосексуализмът бил болезнен за мене (интересно мен пък хич не ме боли); така че не си чел внимателно - явлението хомосексуализъм никак не отричам; после, като съм го "отричала", съм се преживявала като "истинска християнка" - становището ми се базира не на усещания за християнство, а на познания и опитност с хомосексуални; ако, както ти казваш, "подсъзнателната ми цел" беше да се справям с борбите си срещу хомосексуализма, аз щях да имам изказвания от рода на "гейовете да гният в ада; мръсни педали и пр. красоти". а ако си вникнал в разсъжденията ми, щеше да разбереш, че аз говоря за хомосексуализма като явление, а що се отнася до хомосексуалистите, аз възприемам всеки човек като индивидуален и се стремя да го уважавам, но като личност! надявам се да улавяш разликата; застопоряване в мисленето ми няма - това е позиция или смяташ, че позицията трябва да се клати.. е може, ако не е основана на стабилни доводи; с други думи, SM, прави разлика между ПОЗИЦИЯ и ОТНОШЕНИЕ, защото са две различни неща; моята позиция спрямо хомосексуализма мисля вече стана ясна - това е сексуално нарушение; а отношението ми към хомосексуалистите е като към повечето хора, когато говорим за отделната личност; аз възприемам сексуалната им ориентация за анормална, но мисля за личността, която се нуждае от помощ! сега по-ясно ли е?
сега за хомосексуалната душевност ти много грубо смесваш понятията; едно е да си говорим за сексуална ориентация, друго е да си говорим за душевност; или си чел Юнг, който говори за анима и анимус? ама не си го дочел докрай - защото не става въпрос за неосъзнато сексуално влечение, а за колективни архетипове, едни от които са тези двата анима и анимус; ако ще говорим за несъзнавани сексуални пориви, то опираме до фройдизма, а при дядо ти Фройд няма твърдения за налчие на мъжко в женско и обратно; ако говорим психоаналитично, несъзнаваното ти е изцяло сексуално и агресивно и ако има хомосексуални неосъзнати желания, те се проявяват я в строго порицаване на хомосексуални люде, я в хомосексуални сънища, я в разни подобни неща.. а говорим ли си за това, че във всяка жена има освен женско и мъжко начало (анимус), а във всеки мъж и женско (анима), то тук думата не е хомосексуализъм, а за съвсем други неща. идеята е, че в самото си начало човечеството се заражда от безполово същество, после се диференцират половете и други разни неща стават. човечеството се развива и цивилизова, обаче в несъзнаваното на всеки човек остават тези изначални неща, познати на първите хора, в образа на архетипове; в това число и във всеки човек има архетиповете на мъжа и на жената, обаче единият е доминантен; тук не става въпрос за сексуалност, защото Юнг, който развива тази теория, отрича идеята на Фройд за сексуалността на човешкото поведение; така че, ти доста грубичко смесваш теориите и понятията!
то и биологично погледнато в жената има мъжки хормони, а в мъжа - женски (но не всички хормони), което може да ни наведе на мисълта, че наследството ни е както от мъж, така и от жена.. хормоните оказват влияние върху поведението, но оформянето на личността и характера не е само биологично обусловено, средата играе много решаваща роля.
разсъждението ти за Ева и Адам ми хареса, но от това не следва, че Ева в себе си е лесбийка, пък Адам - гей! то само е признак на това, че двата пола произлизат от общ човек! казвала съм го, но пак ще го кажа, думата "човек", употребена на иврит в оригинал означава "одушевено същество, нито мъж, нито жена".. не знам това как ви звучи. едва след като Ева е "направена" от Адам, започва да се разграничава това - мъж и жена (в оригинала на иврит говоря).
така че няма как Адам и Ева да са наследили хомосексуализъм (те носят в себе си само част от противоположния пол, това не ни прави потенциални гейове, на където струва ми се биеш)
Chris, с тези списъците с известни гейове не виждам какво се опитваш да докажеш - че има гейове ли, ми това всички го знаем; аз както казах и преди - хомосексуалистът не е ментално увреден (така че нищо изненадващо, че се изявават професионално, няма лошо), това е нарушение на сексуалното им поведение; това ги прави адски лабилни емоционално (не знам общували ли сте с такива) и чувствителни натури; все пак, признай си - да правиш анален секс по безразборния начин, по който те го практикуват, да сменяш партньорите си непрекъснато и всеки път да си с разбито сърце, ами ей богу.... тази неудовлетвореност намира израз в различни неща; или не ви е направило впечатление, че болшинството хора на изкуството, станали прочути, независимо дали са хомо- или хетеросексуални, имат много бурен и непостоянен живот, особено емоционален; това да ви говори нещо?
аз изложих моята позиция от гледна точка предимно на психиатрични и психологични анализи на хомосексуализма, които се базират на стабилна изследователска дейност; сега, че има много дискусии по темата, има си; само че аз не се хващам на всеки новопръкнал се дрънкач, който казва - няма проблеми, хомосексуализмът е ок; защото знам как зад всяко докторче стои някой, който плаща и нечии интереси.. а прокламирането на хомосексуализма е мода и нищо повече!
за финал, ще запитам SM и Chris според вас какви са хомосексуалистите (според вас, не според някой си друг от 3л. ед.ч)
хайде, чао

Здравей Крис
Напротив чета доста внимателно и точно за това и се намесих.
Но какво точно искаш да ни кажеш все още не става ясно.

Това ми изречение, с което се опитваш уж да кажеш, че сме на едно мнение си има продължение, но май то на тебе не ти харесва.

Струвами се, че си стигнал до положението когато си спрял само да приемаш човека вършещ греха и да се опитваш да му помогнеш, и си започнал да толерираш вече самия грях. Така не само не му помагаш, ами и сам ставаш негов съучастник и както Езекил казва Бог ще те държи тебе отговорен за живота му.


Няма нищо лошо в това двама мъже или две жени да са много добри приятели, но има лошо ако те са "изменили естественото употребление на тялото в противоестествено". Това, което хомосексуалистите правят и което Давид и Йонатан не са.
Не виждам какво толкова дълбаеш този въпрос. Казваш, че вярваш на това, което пише в Библията, ами почни и да го прилагаш и спри да търсиш извинение за ''срамотните страсти" на хората.

Zdraveite bratia i sestri!
Otdelih pove4e ot 3,5 chasa da iz4eta vsi4ko napisano po temata dosega, zashtoto jivo me interesuva!!! Poneje li4nite svidetelstva sa vajna 4ast ot hristianskia jivot, az shte dam svoeto /sled koeto nqkoi tuk sigurno 6te me anatemosa.../ malko po-kusno.
Predvaritelno se izvinqvam, 4e 6te buda dosta dulug v pisanieto si, kakto i malko razhvurlqn v misliste si, zashtoto si vodih zapiski spored razli4nite mnenia postvani dosega na 16-te stranici! I blagodaria za razbiraneto po tezi vuprosi!
I taka:

1. Na mnogo ot vas shte si pozvolia da napomnq izraza, 4e 6te budete sudeni suobrazno arshina s koito i vie merite... Ne sudete bratia - ostavete tazi rabota na Sudnika ni!

2. Vupros: Po-dobre li e za edin hristianin da idva na curkva i licemerno da se razkaiva pred bratiata i sestrite si /ako izobshto im e kazal/ samo i samo da bude priet ot tiah v subranieto i da ne bude otlu4en? /znaete li izobshto kakuv shok e da te otlu4at? - osobeno, kogato ne razbirash v kakvo e vinata ti?/... Po-dobriat izbor li e licemerieto, lujata, strahut ot tova da priemesh drugia takuv, kakuvto bog go e suzdal i kakuvto Toi go priema? Zashtoto Bog ne e sprial da me obi4a i az 4uvstvam negovata ruka da me pazi EJEDNEVNO! /molq vij po-dolu istoriata mi!/

3. Za Gospodnata ve4erq: Do mnogo goliama stepen tova e INDIVIDUALEN akt mejdu hristianina i Boga - v pravoslavieto daje go nari4at tainstvo! V tozi moment se izpitva surceto ti do nai-dulbokite mu mesta i kut4eta. Vajno e dali iskreno obi4a6 Boga i dali si se predal Nemu! Vajni sa imenno prioritetite v jivota ti - ako Toi e nomer 1, togava vsi4ko e nared, ako mujut ti e nomer 2 /a i az sum muj, de!/
P.S. - a i nqma kakvo da se strahuvate - da si gay ne e zarazno i ne se hvashta po vuzdushno-kapkov put!))

4. Ne mislq, 4e Slovoto deli grehovete na malki i golemi /ako si sugreshil v edno neshto ot zakona, vse edno si sugreshil vuv vsi4ko!/

Ne znam za vas, no az znam edno - VSI4KI drugi grehove mogat da budat pokriti sus sviatata Kruv na Gospod Isus Hristos ot Nazaret OSVEN edin edinstven - i nego az nari4am smurten - a imenno "hulata sreshti Sviatia Duh" Gospoden!!! /tuk vuobshte nqma da se vpuskam v tulkuvania 6to e hula!!!/

4a. Kato gledam ne4ii fariseiski napadki tuk po4vam da si mislia, 4e dori za nqkoi zashtitnici na "4istata rasa" sred hristianite tozi griah(?) ne e tolkova "goliam", shtom neprekusnato se punat da go sravnqvat vse s ubiistva /dori i seriini/, iznasilvania ili zoosexualizum

5. nqkoi tuk izpolzva termina "aktiven greshnik" za sinonim na gay! - Nima curkvite vi ne sa pulni s takiva??? S hora vodeshti REDOVEN polov jivot bez brak??? da ne govorim za tezi, koito idvat s edinstvenata cel da svaliat nqkoia sestra... /Li4no poznavam takiva...a i nqkoi sestri sushto sa mi spodeliali dushevnite si terzania za tozi ili onzi brat.../ Ta zna4i za tezi hora avtomati4no se smiata, 4e ima mqsto v curkvata, taka li? I te dobre doshli i silno jelani u4astnici v Gospodnata vi ve4eria?! - hahaha))

6. Blagodaria za suvetite na Anonimen ot 2003-09-02! Nai-dobre o6te utre da otida da si otreja chlena, za da e slaba plutta mi! Kak ne biah otkril panaceiata za vsi4ki grehove dosega - rejete nared bratia hristiani, pak vse neshto moje i da ostane, koeto da ne vi sublazniava /nai-ve4e v pomislite/ da ne sugreshite!

7. za promiskuiteta: koito si e pohotliv, go i praktikuva - nezavisimo ot orientaciata si! po tozi priznak nqma zna4enie dali si gay ili streight!!!.

8. za boletite: ne samo, 4e ne e verno tova za raka na sfinktere /izvinete ne biah 4uval za tozi vid rak.../, no e dokazano dori, 4e sred gayovete riskut ot bolesti na prostata e s PUTI po-maluk /nqma da izpadam v podrobnosti zashto, za da ne smushtavam blagoprili4ieto na fantaziata vi!!!/

9. Sigurno nqkoi ot vas znaiat, no...se praviat vse edno "nema takova jivotno" /spored izraza na shopa, kogato vidial jiraf/ - Da, ama Ne!...ima vse pak... - govoria za curkvite, kudeto gays se priemat bez diskriminacia, kato ravni sas vsi4ki drugi! A tova si e tendencia v svetoven ma6tab! Kolkoto i nqkoi da predpo4itat pozata na shtrausa s glavata v zemiata! /ama vnimavaite, shtoto tazi poza e 'opasna' - pri neia drugi 4asti stur4at nagore i... - no da ne stavam vulgaren shte spra do tuk/ Za men e mnogo liubopitno kak shte produlji razvitieto na tazi tendencia i koga nai-setne shte se poiavi takava curkva i u nas!
A zashto se poiaviavat takiva 'gay'-curkvi li? - mnogo prosto: za6toto ogromnata 4ast ot "nabojni" i "zagrijeni za Tialoto Hristovo" Licemeri v religiozni odejdi anatemosvat vsi4ko novo i razli4no ot zakostenelite im razbirania i "pliuiat prez ramo" da ne bi slu4aino i te da prihvanat... Imenno zaradi tova i nqkoi hristiani /moje bi dori u4astvashti v diskusiata tuk - de da znam.../ sa tolkova "revnostni" za "Gospoda" sledovnici na BUKVATA, a ne na DUHA MU - ot S T R A H!!! Slava Bogu, 4e Toi umria i vuzkrusna i za tezi vi grehove!

E, stignahme i do obeshtanata ot men Li4na moia istoria! Ako izbshto nqkoi e izdurjal da 4ete dulgoto mi pisanie do tuk... Ta:
O6te okolo 13 godishna vuzrat ustanovih kakvi to4no sa moite sexualni naklonnosti /za koito mislia, 4e nikoi 4etiasht tezi redove otdavna ne se sumniava/. I tozi fakt SILNO smushtavashe moiata detska du6a, vuzpitana v pulno otricanie na vsi4ko, koeto ne otgovaria na obshtoprietite dogmi... Ot tozi moment do 30-tiat mi rojden den, az vodih NEVEROIATNA BITKA SAS SAMIA SEBE SI!!! /Na nqkoi moje i da im e poznato tova po drugi povodi.../ Ba6ta mi kato revnosten pravoslaven prez cialoto mi detstvo me e muknal po kakvi li ne 4erkvi i manastiri, mo6ti i 4udodeini ikoni...i t.n..... Strannoto e, 4e az NE stanah pravoslaven - prosto tam ne otkrih jivot!!!, a samo muhul i miris na izgnilo...
Po-strannoto e, 4e az ne spriah da tursq Gospod, a naprotiv... Hodil sum s kilometri pe6 iz centura na Sofia reveiki s glas, s oburnat vzor kum nebeto i kreshtiasht "Gospodi, kude siii!!!???" i "Gospodi, SPASI MEEE!!!" Ni6to i nikoi ne beshe v sustoianie da me otkloni ot moeto vutreshno ubejdenie, 4e TOI moje vsi4ko, i 4e, ako e Negovata volia, 6te mi pomogne da stana "normalen"!!! E, edin den 4udoto stana - Toi me sreshtna na edna evangelizacia v podleza na CUM i...v edin mig az usetih kak nqkakuv kamuk mi padna ot surceto - prosto biah osvoboden ot grehovete si!!! I si kazah "Eto, sega ve4e nqma da imam takiva pomisli, i shte jiveia praveden jivot" Istinata e, 4e te ne si otidoha i ne spriaha! ... Sled po-malko ot godina redovno hodene na Curkva i tursene na Gospod, az smenih Curkvata si s druga, kudeto naistina vijdah Negovite proiavlenia!!! I kudeto dori biah Negov slujitel nqkolko meseca... Tam samo okolo nqkolko meseca biah tolkova FANATI4NO sledvasht Gospod, 4e naistina ne se seshtah za sex...nikakuv!... /togava za pruv put razbrah kakvo e poliucia.../ NO...se okaza, 4e samo s tova problem ne se reshava!!! Molil sum se strashno mnogo 4asove, ejednevno, samo i samo da me otmine taia 4a6a..., vkliu4itelno s ne edin i dva posta /vkliu4itelno idealen post - 3 dni bez hrana I voda!!!/ kak li ne sum stenal pred Bog - I? NI6TO!!! - grobno mul4anie! nikakuv otgovor! /da ne govorim, 4e izsledvah vkliu4itelno dali nqmam nqkakvo prokliatie, nasledstveni problemi i t.n. - dori otkrih takiva i, s Bojiata pomo6t, se spravihme zaedno s Nego s tiah/
Taka hodih nqkolko godini v tazi Curkva /e, tam estestveno se slu4iha razni kataklizmi, NO...az ne biah zasegnat direktno to tiah - bog me beshe obgradil s liubovta si i me predpazi ot VSI4KI curkovni intrigi, na koito se nagledah do bolka!!!/... I...postepenno, jivotut taka me zavurtia, 4e az produljih edinstveno da prashtam desiatucite i dareniata si po bratiata i sestrite si v curkvata...za oshte nqkolko godini..., dokato vidiah, 4e i ot tova nqma smisul... Priznavam, 4e zatvarianeto mi v sebe si, moje da ne e bilo nai-verniat hod, no... - az biah OGOR4EN ot Gospod, zatova, 4e Toi ne se suobrazi s nai-nastoiatelnoto mi jelanie i molba - da mi pomogne da ne stana gay!!! Taka leka poleka az stanah "domashen hristianin"!...
Na 30-tiat mi rojden den, neshto se pre4upi, nqkakva bariera padna i az - stanah praktikuvasht gay!... Priznavam, 4e izpadnah v raziuzdanost i griah, NO...i togava, i sega NE SUM SPIRAL da obi4am Gospod /nezavisimo kakvo bihte kazali vie v tozi moment!/ A tova, koeto e oshte po-o4udvashto za men /zashtoto biah 4uval kakvi li ne primeri v curkvata za hora, izostaveno ot Boga/ TOI NE SPRIA DA ME OBI4A, PAZI, I DORI NAPUTSTVA V JIVOTA!!! PO SUSHTIA NA4IN KAKTO I PREDI!!! /Ne mi puka, 4e nqkoi kaje - Koi li te naputstva, a? - zashtoto az ZNAM Koi e Toi!!! - Sushtia, koito umria na Krusta za grehovete mi i vuzkrusna, za da me izmie ot tiah!!!/!!!
Ta taka mili mi bratia i sestri - ne se pravete na po-veliki ot Gospod i se radvaite, 4e Toi NAISTINA e milostiv i snizhoditelen!!! Zashtoto, imaiki predvid 4e toi poznava slabostite na 4ove6kata plut ot purva ruka, toi NAI-DOBRE znae kogo, kak, koga i 4rez kogo da vodi po Svoia put za negovia zemen jivot!!! A poviarvaite mi, gays po-prezumpcia imat nejna i ranima dusha /nezavisimo dali se praviat na machovci ili ne!!!/ i naistina MEKO surce! I tezi, koito kato men sa poznali Bojiata milost i sa otvorili surceto si za Isus Hristos, Spasitelia, Izceritelia, Milosurdnia, Nepokolebimia pred greha - ne spirat da tursiat imenno Nego prez celia si jivot!!!
Izvod: Kakvo sum izbral za sebe si /koeto sigurno nqkoi shte kajat, 4e e 'ogneno ezero'.../
- Az se priemam napulno takuv, kakuvto sum, zashtoto TOI me priema!!! I mi go e dokazal ne ednokratno!!!
- Az nqma da spra da go obi4am, samo zashtoto bilo triabvalo da me e sram ot "greha" mi!... /ako shtete me tretirtaite kato slab ili mekushav - vse mi e taia!/
- Az nqma da prestana da buda gay, dokato Toi ne me izobli4i v surceto mi, ne ubedi vutreshnoto mi az, 4e ne sum na prav put!!!
/a putiat na koito az sum zastanal e v tursene na edinstvenia 4ovek za moia jivot - na moiata polovinka, kato mnogo durja da otbeleja, 4e az NE ograni4avam Gospod v izbora Mu na tozi 4ovek za men - NE othvurliam vuzmojnostta tova da e jena, a ne muj, kakto se okazva, 4e predpo4itam...!!!/
I posledno - az ne sum sprial da vqrvam v 4udesa!!! I znam, 4e ako ne sum prav, TOI /a ne vie, dragi mi farisei/ 6te nameri na4in kum nezakoravenoto mi surce!!!

P.S. - S tozi si posting, prosto spodeliam svoeto vijdane, bez da pretendiram, 4e e nai-vqrnoto! Pod4ertavam, 4e nqma da se vkliu4vam v razni disputi tuk!!! Ako nqkoi e osobeno zaitriguvan - shte nameri nachin da me naeri - a az obi4am da besedvam i da tursq vinagi i predi vsi4ko Istinata!!!
P.S. 2 - A i ne se stremia da ia tursq iavun Bibliata, kakto nqkoi drugi se okazva 4e praviat!!! Za men tia e dostatu4na i nqma da nujda da nosia voda prez 10 planini v deseta!

Uspeshno 4esane na ezicite i BOG DA BLAGOSLOVI VSI4KI VAS!!! AMIN!!!

Това е Християнски портал и тък като е такъв общуването тук трябва да се базира единствено върху Библията - която е несъмнено Божието Слово според нас християните.

Напълно подкрепям Estir, която предупреди пишещите за други религии и даващи линкове , че ще трие постингите им.

Специално се обръщам към SM да замълчи, ако не се позовава на Библията като основа на разсъжденията си или ще бъда принуден да го изтрия напълно от сайта.

Оставям предишните постинги на SM и списъците с хомосексуалисти, не защото одобрявам и подкрепям хомосексуализма (напротив, смятам го за смъртен грях, който отнема спасението), а просто за да имаме всички ние поглед върху това, колко объркани и заблудени са тези, които търсят свобода от греха без Господ Исус Христос.

Това е последно предупреждение към тези, които смятат да населят сайта със светска мъдрост, хуманизъм и фалшиви идолопоклоннически религии.[addsig]

Тинчев е прав! на това тук взе да му се губи краят..
аз поне се почувствах въвлечена в един безсмислен за мене спор за хомосексуализма - неща, които са ясни, но непознати на неколцина..
все пак първоначалната цел беше да видим хомосексуализма спрямо Христос, а не какво казва всеки драскач по темата, нали така

Съгласно формалните правила на този сайт сте прави.

Искам да помоля само Ники и Лена да ми кажат къде и как можем да продължим дискусията. Осоебно писанията на Лена са интересни този път и то доста.

Но защо не коментирахте това, което казах за Библията. Става въпрос, че жената е направена от реброто на Адам. Не е ли все пак това една заложена предпоставка за подобни поведения

до диоген - и аз не искам да споря с теб. мога само да съжалявам за теб. дано не изгубиш душата си. ужас. както ти казаха и на теб модераторите, единствения начин да не те трият тук е като говорим върху библията. в отговорите си ти грижливо пропусна да отговориш на поставените от мен въпроси относно Римляни 1 глава.

до SM - да, жената е направена от реброто на Адам, и това ребро сега липсва у мъжа. Именно защото беше извадено от него. Затова мъжът може да намери липсващото му единствено у жената. Така говори библията.

Tozi put 6te buda kratuk i iasen, nadiavam se!
Za liubimite vi stihove ot Rimliani 1 glava (ne e u men moiata i 4eta tazi, koiato e slojena v tozi sait - protestantska 1924 g.):
Bez da izdrebnqvam, 4e dumata "mujelojnik" ne ia sreshtmah v tazi glava 6te otbeleja VAJNOTO TUK, a imenno: 4e liubimite vi stihove 24-32 taka ili inache se otnasqt za "човеците, които препятствуват на истината чрез неправда" (stih 18 ) i predstavqt reakciata na Bog kum takiva hora, "понеже (tezi hora) отказаха да познаят Бога" (stih 28 )!!! Stihove 21-23 davat dopulnitelna obosnovka za reakciata na Bog v stihovete 24 i do kraia na glavata!
E? - Tova, za koeto mi se struva e suzdadena to4no tazi tema e da vidim "Moje li gays da budat hristiani?", kato razbira se tuk se predpolaga, 4e stava vupros za hora, koito revnostno tursqt Boga i negovoto ob6tenie! A ne da obsujdame hora, koito "като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха" (stih 21)
Tova e po uprosa!
P.S. Izvinete, 4e se namesih otnovo, vupreki 4e namah tova jelanie predvaritelno!
I shte se radvam da mi namerite naistina stih, koito zabranqva na gayovete da obi4at Boga s cialoto si surce i dusha!!!
P.S. 2 - I molq vi sushto taka, ne spekuliraite sas sexualnata raziuzdanost na gays - tia v NIKAKUV slu4ai NE e po-goliama ot tazi na heterosexualnite, vkliu4itelno i na nqkoi prieti za "hristiani" 4lenove na vashi curkvi!!!
O6te vednuj vi blagodaria za vnimanieto i...vie si znaete - BOG DA VI BLAGOSLOVI I OSVOBODI ot predrazsuducite, koito zamuglqvat umovete i surcata vi! AMEN!

[ Това съобщение беше редактирано от: diogen on 2003-10-24 10:27 ]

Здравей diogen,

Явно статията върху глава 1 в Римляни за теб не е пълния отговор на Библията по въпроса на хомосексуалността. По тази причина смятам да подготвя нова статия (или постинг), в която ще разгледам лично (не от превод) въпроса и ще се позова на повече места в Писанията. Ако и това не те убеди, и мъртъв да възкръсне и да ти свидетелства (както говори Исус), ако не вярваш закона и пророците, пак няма да се покаеш и ще си останеш в греха.

До скоро...[addsig]

но защо заставате в такава отбранителна позоция сякаш някой от нас ви напада?! ние спорихме по между си и ако е имало нападки, те не са били насочени срещу вас.

Анонимен, според теб християнството е закостеняла религия?, защото не се развива; добре, не според Библията, може би предпочиташ Ницше и неговия Антихрист, където казва, че светът не се развива в прогрес, а напротив деградира в ценностите си...
всеки човек заслужава щастие! и всеки човек носи отговорност!
само Новия завет на Библията е писан преди 2000 години; в тази книга можеш да намериш много истина, стига човек да е достатъчно прозорлив да я схване;
никой не може да спре човека да търси и обича Бога, но любов към Бога е да вършиш волята Му
има разлика между това да кажеш "да, грешен съм, извършвам блудство" и "извършвам блудство, но го правя от любов"; моля ви, тази любов е егоистична

Вие казвате - Сократ и Платон са били хомосексуалисти, но за каква любов говорят те и за каква любов говорите вие? понятията и разбиранията за това между тях и нас са доста различни. Защото Сократ е казал да обикнеш душата! му (на мъжа или жената) и в тази своя любов те не са се и сещали за педерастия и онаниране; а какво става днес - ти казваш, че няма значение с кой предпочиташ да си легнеш; ето виждаш ли, ти говориш за секс, а не за любов! не отричай това. точно това е разликата между любовта между мъже в древна гърция и сегашните.
ти казваш, че Бог ни е заповядал да се обичаме, така и гейовете се обичали; нима Божията любов е сексуална любов?! или Той ни казва да правим секс едни с други като израз на любовта си!?... защото, когато говорим за любов към душата на другия, не става въпрос за секс.

Биологично погледнато, целта на сексът е размножаването, пак казвам от биологичен аспект. тогава са нужни двата пола - мъжки и женски.

не искам никой да се чувства обвинен от това, което ще казвам тук, но имайте доблестта да го приемете; човек все пак трябва да има и малко достойнство.

има момент, в който се чувствате виновни, че сте такива и в който обществото ви осъжда за това; да, обществото греши като ви осъжда, защото не сте виновни; и се опитвате да се отърсите от това чувство на вина именно с утвърждаването на хомосексуализма в "норма"; а виновно ли е едно дете, което се ражда умствено изостанало; това е ментално нарушение и на никой не му минава през ум, че е нормално, нали?

Изборът е ваш - дали ще живеете така или искате да се промените; имате право на това, както всеки друг; но противоречието с природата ще си остане, просто е неизбежно, без значение кой какво казва.Леничка, ти вникваш ли внимателно в това, което пишеш. Значи според тебе гърците са наполовина християни, защото са разбрали, че трябва да обичат душите на другите и да не правят секс. Значи според тебе секс в Древна Гърция не е бил практикуван!! ха-ха. Скоро май не си посещавала исторически мозеи и не си разглеждала книжки с илюстрации на древногръцкото изкуство. Та то е пълно с порно сцени, скъпа! Не само че са правии секс, ами са правили много!!!

Другото нещо, което не разбирам е, защо си мислите, че в главата на гейа е само секс - може и така да е, не знам. Ама в едно е прав Диоген - май те не са по-сексуални от хетеро ориентираните!!! Ако попаднеш на изследвания относно колко пъти на ден мъжете и жените мислят за секс, ще се увериш в правотата на думите ми.

Само да не си помислиш, че те нападам. Не е така, твоите постинги ги чета с най-голям интерес, още повече защото са написани на БЪЛГАРСКИ - на кирилица!!!

Въпросът за вината е много комплескен, и нe мисля че можем да внесем светлина тук щото според мен е доста сложно....може да постнем тема за вината и ще видиш какво объркване ще настане в редиците!!! Но не ми харесва сравнението ти. То обезсмисля позицията ти до тука! Значи гейовете не са виновни, както не виновно недъгавото дете!? Не това твърдеше по-рано. Или не съм те разбрал. Тук в съзнанието ми възниква един въпрос. Ще се радвам ако ми отговориш какво мислиш - според тебе гейовете раждат ли се такива или в последствие стават такива? Ако трябва да посочиш една причина това да се случи, коя ще бъде тя? (то е ясно че въпросът е много комплексен, ама все пак кое според тебе има най-голяма тежест)

Относно целта на секса - размножаването е само една от целите. Ако беше само това, то нито мъжът, нито жената щяха да са надарени с толкова чувствени ерогенни зони. Опс, табу, дали християните трябва да изпитват удоволствие от секса (в семейството говоря, не за греховен секс?!)

Към отговорника Тинчев - похвално, ще чакаме статията ти по въпроса!!!

Хайде, оставям ви за някой друг ден, като се върна да има какво да чета ))

Призовавам всички, претърпели цензурата в този #~#!@#%!# форум да напишат алтернативните си възгледи по въпроса на адрес http://forum.abv.bg/cgi-bin/showpost.pl?Board=biblia&Number=12817&page=0&view=collapsed&sb=5

На адрес http://churchbg.com/viewtopic.php?topic=20&forum=1 е зададен този въпрос от вярващ човек с гей ориентация. Следното мнение е по темата, но бива многократно изтривано от модератора на форума. Тъй като вярвам че християнството не отрича демокрацията и свободата на изразяване, копирам това становище и тук, като се надявам и участниците в настоящия форум да изкажат мнение по въпроса: Може ли гейовете да бъдат християни?

- - -
Постинга по-надолу е изтрит от мен - Ивайло Тинчев, модератор на форума и уебмастер на този сайт.

[ Това съобщение беше редактирано от: tinchev on 2003-10-25 15:45 ]

Във връзка с редакцията на горния постинг:
1. Християнството няма нищо с демокрацията (власт на народа), а по скоро с теокрацията (власт на Бог). Това е християнски портал и тук Божието Слово е стандарта на общуване и обсъждане.
2. Отговорниците ще продължават да изтриват всеки постинг, който не разглежда темата за хомосексуализма на базата на Библията, а само на базата на собственото си хуманистично или друго религиозно мнение.
3. Ако на някой тези правила не му харесват да си намери друг форум (като този в abv.bg, който анонимния предлага), където ще му съчустват и ще го разбират. Там обаче няма да му кажат истината в очите. Така поне за малко ще може да се чувства по-добре докато отиде един ден в огненото езеро.

Темата е "Могат ли гейовете да бъдат християни" и я разглеждаме в светлината на Библията. Хуманизъм и светски идеи не вървят тук.[addsig]

Изтрита поради явно оспорване на Божествеността на Христос и Боговдъхновеността на Библията.

[ Това съобщение беше редактирано от: tinchev on 2003-10-25 21:22 ]

Quote:

On 2003-10-25 23:56, tinchev wrote:
Във връзка с редакцията на горния постинг:
1. Християнството няма нищо с демокрацията (власт на народа), а по скоро с теокрацията (власт на Бог). Това е християнски портал и тук Божието Слово е стандарта на общуване и обсъждане.
2. Отговорниците ще продължават да изтриват всеки постинг, който не разглежда темата за хомосексуализма на базата на Библията, а само на базата на собственото си хуманистично или друго религиозно мнение.
3. Ако на някой тези правила не му харесват да си намери друг форум (като този в abv.bg, който анонимния предлага), където ще му съчустват и ще го разбират. Там обаче няма да му кажат истината в очите. Така поне за малко ще може да се чувства по-добре докато отиде един ден в огненото езеро.

Темата е "Могат ли гейовете да бъдат християни" и я разглеждаме в светлината на Библията. Хуманизъм и светски идеи не вървят тук.[addsig]


Аз сам с убежденията на шефа на форума. Педалите са грешници.
Все пак искам да допълня нещо за тези които са вярващи. Геьовете-християни(ако ваовште е вазможна такава птица) не трябва да се третира като по-големи или по-лоши грешници.Така излиза че, поне според някои постове, че прелюбодеец-християнин или крадец-християнин е нешто по !християнско от такав геи. Също е важно да се знае че християнин може да се нерече всеки които казва че е вярващ в Христос, както да си левскар е достатачно да си сас синьо шалче и да крештиш сърт на цска.

най-мразя да напиша дълъг пост и после да сми се скапе еxploader-а и да се изгуби цялата писаница...та играх си играх да пиша и като стана така и не ми се пишеше отново цялото нещо до един момент.

до diogen - ти си причината да седна да пиша отново. Последните няколко дни само се борех с идеята, че е безмислено от още един мой пост, но защо пък не...първо ще си направя кафе и на всички, които четат и пият кафе - ще се правим комапния

до Lena:
--това е нарушение на сексуалното им поведение; това ги прави адски лабилни емоционално (не знам общували ли сте с такива)--
Да с много...ще спестя обратния въпрос, защото за мен отговора е ясен - мисля, че само си контактувала, но не и общувала. Не всички са лабилни, зависи от темперамента, а не заради нарушение във сексуалното поведние ... няма да се впускам в комантари на цялото изказване. Сред гейовете както и сред streight има всякакви хора - има прекрасни личности има и хора, коит не струват. Аз за себе си съм се научил да общувам с такива хора или по-скоро ми идва отвътре, не се напъвам...съвет към всички...не се напъвайте да общувате или да си мислите как ще отидете и какво ще му кажете на такъв човек. Докато в ума ви стои огромния надпис над главата му с голям червен удивителен след него ГЕЙ! няма да можете да общувате с този човек...Отбелязвам последната думичка преси трите точки - ако успеете да замените надписа ГЕЙ! с думичката ЧОВЕК! имате доста по-големи шансове
До тук с интерлюдията )

до niki_b:
--и аз не искам да споря с теб. мога само да съжалявам за теб. дано не изгубиш душата си. ужас. --

Мисля, че diogen няма нужда от съжалението ти, приятелю. Спечелил си уважението ми по други причини, но тук нямаше как да не реагирам. Не можеш да съжаляваш, защото не знаеш за какво - не си съдника ти - споко знам, че е отсъждаш, просто напомням кога и кой решава крайния изход...аз до тогава ще имам надежда, чети по-надолу ако изкаш да разбереш за какво се надявам...

и най-сетне до човека, който ме "накра" да напиша този пост:

до diogen: благодаря ти приятел за това, че беше толкова открит и сподели това, което е вътре в теб. Бога ми знам, че вътре в теб ... незная дали някой тук оценява, но това едва ли има чак такова значение.
Докато четях историята ти се връщах назад и сравнявах с моята...и макар, че от един момент нататък коренно се различават са ми познати много неща...Зная точно какво имаш предвид за борбата, за молитвите, за изледването за наследствено проклятие - всичко...и липсата на отговор също ми е позната за съжаление ... пълното мълчние е най-големия кошмар. Как е възможно Бог да ми говори за един куп неща и междувременно да избягва тази тема, точно това, което най-много ме вълнува ... нямам отговор - но знам, че ще задвам много въпроси на небето - няма да могат да ми затворят устата ... Знаеш ли - сърдих се на Господ, ядосвах му се даже и тропах с крак като дете, на което не са му отгоорили на въпроса "Защо рибите имат хриле?", живях известно време напук дори, но винаги нещата се връщаха към Него. Невярващите ми приятелите повярваха, бившото ми гадже също .. мисля, че живота ми е най-голямата ирония ... един човек с проблем говори и разказва за Бог и човека отсреща плаче ... същия този човек плаче нощем, когато остане сам, защото обича човек, с когото не може да бъде ... Не мога да ти кажа - живей като мен. Аз живея с решението да нямам връзка с хора от моя пол или от противоположния ... Сигурно сега всички праведници ще кажат - "ама ума ти - ди грешиш в ума си" - с времето престана да ми пука за "праведниците" и техните думи. Има един много готин човек на име Макс Лукадо - беше написал нещо прекрасно. Аз обичам самолети и сравнението му много ми допадна. Беше нешо такова:
"Случвало ли ви се е да видите някой от тези прекрасни, блестящи християни тип конкорд, които излитат плавно, возят меко и нямат проблеми по пътя...е аз не съм от тях - аз съм като една от онези Чесни, които палят трудно, пърпорят много по време на полет и са страшно нестабилни при ветровито време" ... не знам дали беше ползвал тези марки самолети, но смисъла беше ясен - е, и аз съм от този тип - като Чесна, но това не ми пречи да излитам и да летя - алооооо, всички във форума, конкордите, тук Чесна 1 - летя, ще ми препречите ли въздушния ми коридор или ще ми провалите кацането???
Приятелю, боря се още, не съм го превъзмогнал и нямам отговор, но се надявам. И няма да мирясам докато Бог не ми отговори...
до всички: не ми отговаряйте - не искам доводите ви, те не ми трябват. Исках само да кажа, че за нас има шанс да бъдем спасени - аз съм спасен. Нямам отговорите, не ги притежавам, но няма да спра да удрям рамо доколкото мога на такива хора. Аз подкрепям присъствието им събранията. Дайде ми една причина човек, който търси Бог да не е там.[addsig]

Изтрита поради явно оспорване на Божествеността на Христос и Боговдъхновеността на Библията.[ Това съобщение беше редактирано от: Estir on 2003-10-27 09:08 ]

До диоген -

значи няма никакво съмнение, че хората описани в Римляни 1 глава не са вярващи християни. Няма съмнение по този въпрос. Въпросът в случая е следният - че тези хора, след като са отказали да прославят Бога като Бог, биват наказани от Бог да бъдат предадени на страстите си, които ги правят да "оставят естественото употребление на женския пол" и да правят "безобразие мъже с мъже", защото "Бог ги предаде на срамотни страсти". Та въпросът ми е как така на теб, който се наричаш християнин, Бог би дал нещо, което според Римляни 1 глава е проклетия !?

поздрав

do niki_b:
Ne tvurdia, 4e sum suvurshen - tvurdia, 4e obhi4am Boga - obi4am Isus Hristos, zashtoto samo 4rez Nego 6te imam ve4en jivot, a ne ve4na smurt!!!

do firebird:
blagodaria za otkrovenoto ti pisanie. dokato 4etiah vsi4ki postongi, znaesh li s kakvo tvoite mi napraviha vpe4atlenie? - v tiah sreshtah neshto jivo, ne zau4eni frazi, a neshto izjiviano! Tova mi vduhna kuraja da napisha istoriata si!
I otnovo tvoia nov posting mi vduhva uverenost v edno neshto - i to e, ne 4e ima i drugi gays, koito im haresva da se ki4at s imeto hristiani, a 4e ima i drugi hristiani, koito sa izpitali podobni na moite muki, no sa jivi i ne sa zagubili viarata si! Takiva, koito mogat da si pomagat vzaimno v turseneto na otgovorite, zashtoto az sushto ne gi znam!
Uspeh, priateliu, v tova tursene i spodeliai gi s men i drugite, kogato polu4i6 nqkoi otgovor, pls!
Bog da te blagoslovi!!! /kazvam go bez kap4ica licemerie i s nai-4isto surce, brat mi!!!/

никой не твърди, че твърдиш че си съвършен. за друго става дума. аз те питам нещо конкретно. хомосексуализмът в Римляни 1 глава е проклятие. самото действие е описано като безобразие. Как става така, че обичаш Бог, а това безобразие го вършиш? И то не какво да е безобразие, а именно това, за което се казва, че е проклятие от Бога ?

поздрав

Quote:

...v turseneto na otgovorite, zashtoto az sushto ne gi znam!


Pls - az biah do tuk vav foruma. Nqma da se vuvle4a v bezkone4ni sporove.
Priatno 4esane na ezicite!

Quote:

On 2003-10-27 18:19, niki_b wrote:
никой не твърди, че твърдиш че си съвършен. за друго става дума. аз те питам нещо конкретно. хомосексуализмът в Римляни 1 глава е проклятие. самото действие е описано като безобразие. Как става така, че обичаш Бог, а това безобразие го вършиш? И то не какво да е безобразие, а именно това, за което се казва, че е проклятие от Бога ?

поздравАко търсиш да намериш нещо само ж Библията как ще обясниш как хората са живели хиляди години преди да е написана Библията и за някой от тях Бог е казал, че са праведни?

SM, от времето на даването на закона на Израел, Писнията са единствения стандарт, който Бог иска хората да земята да следват. Това сам Бог многократно го заявява в Библията. Докато се чудех дали да не изтрия този ти постинг, реших накратко да ти отговоря и да приключим въпроса (, който не се вписва в темата).[addsig]

скъпи, Chris, а вникваш ли добре в това, което четеш; знаете ли, струва ми се, че не успяваме да се разберем до голяма степен, защото човек казва нещо, а другите разбират съвсем различно нещо от написаното..... мама миа!
аз не казвам "гърците", аз казах Сократ и Платон, които в съвремието изкараха педофили и онанисти и с това служат за оправдание на някои индивиди. И за гърците, и за индийците и за българите знам как го харесват... и за вакханалиите знам и прочие и прочие.. Но трябва да се има предвид, че понятието "хомосексуализъм" не може да се приложи за древните. Когато те говорят за любов на мъж към мъж, те имат предвид любов към душата му (това не си го измислям, това е проучено от сравнителното религиознание).

иначе, много добре знам какво представлява секса и удоволствието от него.. но аз казах преди каква е целта на секса от БИОЛОГИЧЕН аспект, а че има и други аспекти, има и всеки го знае.. баш за мене сексът не е никакво табу, но не искам да ставам цинична.
я да видя какво си ме питал още... дали гейовете се раждат такива или не? някои казват, че се раждат такива, други че го развиват след раждането и то е защото едните твърдят, че психиката се детерминира от невротрансмитерите, а другите, че тя е социално обусловена; истината е, че и двете имат влияние; както обикновено се оказва, истината е някъде по средата - вероятно "гейовете" се раждат предразположени към "обратна" сексуална ориентация, поради причини в невротрансмисията им, но социалния фактор вероятно така да се каже доотключва тази тяхна характеристика. ето защо, казах, че те сами по себе си нямат вина, че са такива и дадох сравнението с дедето. но това не го прави да е "естествено", защото най-малко противоречи на природните закони за размножението (най-малко); ето защо този проблем се превърна в такова голямо противоречие в обществото.
ще си позволя да отбележа, че според мен хомосексуализмът е малко или много продукт на цивилизацията (всяка цивилизация), защото при повечето (да речем че има изключения) племена това не се среща - я борнео, я бали, я индианците, я аборигените..
но най ми е чудно, че хората се засягат от думите ми и си мислят, че се правя на светица; позволявам си да дискутирам проблем, който вярно, никога не съм преживявала и може би заради това, не мога напълно да разбера хората с този проблем;

firebird, аз винаги се стремя да гледам на личността; и когато говоря за хомосексуализъм, говоря за явлението, а не "виж, този е гей!", затова постарай се поне малко и ти да разбереш, когато споря с хора, които играят на думи..
не ме слагай във вражеския лагер, само защото се разминаваме в едно нещо!
може и да съм предубедена, защото се намирам в институция, в която по-голямата част от ръководството са гейове и за краткия период от 2 години видях как успяха да превърнат цялата система в един хаос, взимайки най-абсурдните решения, уволнявайки неудобните и настанявайки на тяхно място "себеподобните".. и всичко това, заради собствената си неудовлетвореност.
и въпреки това отстоявах позицията тук, че те също имат място при Бога; когато блудницата отиде при Исус, тя плачеше, защото в Неговата святост разбра колко е грешна; когато аз отивам при Исус, аз знам колко съм грешна и колко много Той е свят, и никога няма да кажа за греха си "не е грях, това е моята природа", въпреки че е изява на природата ми. надявам се, че ме разбираш.

Към diogen и firebird:

Изобщо не ви вярвам в това което казвате. И по-точно не вярвам, че Господ ви говови, колкото и състрадателно и старателно да се опитвате да убедите всички във форума, че е така. В едно ви вярвам - че сте гейове. Господ не говори на грешници. Все още не видях никакво разбиране от вас на Римляни 1 глава и I Коринтяни 6 глава. Нищо де, дано Господ ви отвори очите за това. Аз не ви съдя, просто Словото на Бога нарича хора като вас неправедни и нарича безобразие това, което вие твърдите за нормално. А да ви попитам, знаете ли какво е проклятие? Заради такива хора като вас Господ изгори Содом и Гомор. Аз нямам нищо лично против вас, а по-скоро не мога да приема за нормално състоянието ви. Словото на Бога говори друго по въпроса и изобщо не толерира грях. Да, Господ е милостив, но и ревнив за своето си. Я да ви питам, ако си Божии противник кой може да ви избави?

Аз знам, че проблема не е в човека, а в духа на човека. Вижте на кой дух сте. Аз не ви познавам, може да сте готини хора, но духовете на които се подчинявате са нечисти. Иначе има спасение за такива като вас. В I Кор. 6 глава се казва, че и преди е имало такива хора, но те самоте са поискали да се очистят от това. Перефразирам го. Ами това е.

Леон, не си в час, приятелю, просто не можеш да поставяш firebird и diogen на едно. Между тях има толкова общо, колкото има между святостта и разврата и верността и предателството.
Просто прочети внимателно всичко ,което е написал firebird ,вникни в духа с който говори и после си поискай прошка.

Да, може би не съм прав, че firebird e гей. Да ме извини за това. По-скоро не приемам за нормално греха да се толерира в църквата и такива хора да се приемат за нормални и да им се отварят вратите на църквите. Това имам против духа, който го води. Разберете ме правилно. Аз съм против хуманизма и, разбирате ли, то нали трябва да обичаме хората и да правим какво ли не само да ги приемем такива каквито са т.е. непроменени с години от първоначалните си грехове във света. Вярно, че всички се променяме постепенно, но ние имаме желание да се променяме и търсим Бог как да стане. Ами то по тази логика ще вземем да узаконим всички проклятия и беззакония. Това е от мен.

dokolkoto shvanah Mnenieto mi e istrito i vtoroto sa6to!
az imam teologi4esko obrazovanie i moga da dokaja baziraiki se na svetoto pisanie 4e da si gay ne e grqh. ili pone 4e ne e po-golqm grqh okolkoto da si heteroseksualen. Opredeleno oba4e vas nikakvi dokazatelstva ne vi interesumat nito mnenieto na Slovoto i na Boga ina4e nqma6e da go ima i tova otno6enie.
Priatni zanimaniq v sferata na zablujdeniata))

до Leon:
Здравей, човеко! Към теб имам едно запитване по повод репликата:
-- Господ не говори на грешници. --

Интересно ми е как си се спасил, може би всъщност не си се спасил, зашотот Бог говори само на праведни хора и щом ти си повярвал, то ти си бил праведен и преди да повярваш. Тогава в какво си повярвал и за какво е била жертвата на Исус? Всъщност от какво си се спасил и Исус за какво е умрял ... поне като пишеш нещо, внимавай в това какво излиза, аз нямам проблем с твоите писания, защото знам къде стоя, не се самозаблуждавам и не търся оправдание или извинение за каквото и да било. Още по-малко търся одобрението на хора, било тук или някъде другаде. А това дали вярваш на историята ми, моята или тази на diogen за мен лично няма значение. Знам през какво съм минал и има само Един, който е бил там - но това не си ти. Благодаря за вниманието.
Извинявам се на всички за досадата и че всъщност коментара не засяга темата пряко.

до Roni777: мен ме интересува. До сега не съм срещнал нищо достатъчно убедително, ще ми е интересно да те прочета

[addsig]

[ Това съобщение беше редактирано от: firebird on 2003-10-28 22:34 ]

Тук изтрих няколко последователни постинга, защото нямаха връзка с темата. За лични разговори помежду си можете да ползвате личните съобщения, а не темите във форумите.

[ Това съобщение беше редактирано от: tinchev on 2003-10-30 09:19 ]

Otgovor na firebird:

firebird, ti ne me razbta. Tova koeto kazah, che Gospod ne govori na greshnici e, che ne moje da se varshat osaznati grehove, koito da sa daje prokliatia i da si mislish, che Gospod te govori i te podkrepia. Az govoria za pokaiali se veche hristiani, koito se opravdavat ot bezzakoniata si kato kazvat "na men Bog mi govori". E tove e neshtoto koeto ne go viarvam, che Gospod im e govoril. Zashtoto homoseksualizma e griah i prokletia. Ne moje da se usavarshenstvash v tova i da si mislish, che Gospod e s teb i ti govori i te nasarchava. Da, Gospod moje da ti govori i s tova da se opita da te spre ot bezzakonieto ti, no da ti govori i da te nasarchava v tova - tova niama da stane. Eto tova ne viarvam ot istoriata na Diogen. Ne moje da si s Boga i da varshish prokletia. Niama kak da slujish na dvama gospodari. Ami tova e.

Leon

Здрасти Леон,
истински се срамувам от поведението ти към firebird. Първо ме казваш, че Господ не му говорел защото е грешник(тук се подразбира за разлика от теб на когото Господ говори защото не си грешник), сега му обясняваш ,че върши "осъзнати грехове" и че се "усъвършенства в грехове".
Накрая все пак казваш ,че това не вярваш в историята на diogen, обаче никак не става ясно ,че не говориш и на firebird.
Искам да изразя подкрепата си и възхищението от борбата на нашия брат и се надявам ,че общува с християни, които са по-адекватни от Leon.

Гей стана епископ в англиканската църква.
от 13 години живеел с приятеля си ...

Вярно, пише го и в Монитор.

http://www.zone168.com/news.html?date=20031104&topic=world_bg&story=00803.htm


Псалми 50:21
Понеже си сторил това, и Аз премълчах, Ти си помислил, че съм съвсем подобен на тебе; Но Аз ще те изоблича, и ще изредя всичко това пред очите ти.

Кой да бъде разобличен?

Изчерпахме ли темата?! Какво ще кажете за следната статия: История на хомофобията

Малко са пресилени нещата, но има тук там интересни забележки...

[ Това съобщение беше редактирано от: chris on 2003-11-08 12:14 ]

здравеи.vsichko koeto prochetoh e tochno i viarno no e nuzno i ti samiat da namrazish i da se otvratish ot tozi griah.proumei che diavolat te kontrolira chrez tvoiat um i ti triabva da voiyvash sreshtu nego v i samo chrez isus!istinata e che Bog ne sazdava gaiove i ti ne si gei.edin savet #kogato si gladen i niamash pari ne vlizai v restorant za da vidish prosto kakvo ima tam a biagai dalech#pokazi na Bog che go iskash i chrez delata si ------uspeh----veso ot burgas veselin74@yahoo.com

Хм, интересно, защо никой не пише, не ви ли е интересна вече темата! Никой ли не прочете статията, към която съм дал линк в предното ми съобщение?!

Прочетох я, но мисля, че други хора трябва да я прочетат, но явно е под достойнството им

Bravo na tebe Moje i da prochetat, ste mi e interesno da chuia kakvo misliat

hm...
mai niakoi se e poizpotil v molitva tazi tema da spre da e interesna za viarvashtite, a?! a moje dori i post da e imalo...
e, zdrave da e...

Интересно изследване...
Бая се посмях на абзаца: " Историята не се е променила много от 100 г. от н.е. с изключение на това, че този, който проповядва "Грешници, покайте се!", вероятно вярва, че содомитите са живели в Содом, а лесбийките - в Гомор."

[addsig]

Изследването е пълна глупост, Крис, елементарна хомосексуална пропаганда. ако такива енща ти се струват стойностни и достойни за внимание мога само да кажа, че много съжалявам.

Мога да кажа едно и да повтарям колкото поискате:ПеДАЛИТЕ СА ТРЪГНАЛИ ЗА ПЪКАЛА .Все пак вярвам че някои ще се обърнат, БОГ да ги благослови.

6 Роденото от плътта е плът, а роденото от Духа е дух
12 Ако за земните работи ви говорих и не вярвате, как ще повярвате, ако ви говоря за небесните
36 Който вярва в Сина има вечен живот; а който не слуша Сина няма да види живот, но Божият гняв остава в<font size=1>[ Това съобщение беше редактирано от: Bogoizbrania on 2003-11-28 05:50 ]</font>

[ Това съобщение беше редактирано от: Estir on 2003-11-29 07:33 ]

Към Еминей: Не съм казал, че всичко, което е написано вътре е вярно, но все пак има няколко момента, на които би могло да се обърне внимание. Пропаганда или не, не можем да си затваряме очите и да отричаме всичко просто ей така, без дори да сме ги прочели, само от религиозна гордост.

Към Богоизбраният: Не ставай смешен с такива нацистки лозунги, при това болдвани!!! Не съди, за да не бъдеш съден! Всеки отговаря сам за себе си....

Последните три постинга бяха истрити от мене, защото съдържаха само лични нападки.
Ще помоля chris, Bogoizbrania и diogen да ореждат личните си неща в бележки, а не да задръстват темата със "спам" както обича да казва Bogoizbrania за постингите на другите.
[addsig]

4 N G na vsi4ki gay-hristiani!
Radvam se, 4e ima miasto, kadeto da moga svobodno da napisha tozi svoi pozdrav!
4 N G i na ekipa, razrabotva6t tozi sait!
4 N G i na vsi4ki negovi posetiteli!

Mnogo uspehi 4rez viarata vuv vuzkrusnalia ni Gospod Isus Hristos, Amin!!!

Diogen, Не те познавам, но ако поздрава ти е сериозен много жалко за теб!
Когато видиш сатана победил Бога тогава ще видиш и гей-християнин!
Геьове има и християни има, но гей-християнин НЯМА(!) и няма и да има. Пропаста между тях е огромна геьовите са осъдени на пъкал, а християните ще наследят земята. Така че вземи и почети Библията, защото невежеството ще те осъди пред Бога.

NO COMMENT!!!
/osven edin - edin den, sled vtoroto pri6estvie na Gospod Isus Hristos, i sled t.nar. "Stra6en" sud, MNOGO nari4a6ti se sega hristiqni (za sujalenie) 6te 4e okajat v ognenoto i jupelno ezero, kudeto...i t.n..../
tova e!

абе много хора се зоват християни, но ето какво е определението:
1 Йоан 5:3

3 защото ето що е любов към Бога: да пазим неговите заповеди; а заповедите Му не са тежки.


Изказване от името на хоста благодаря че влязохте заповядаите отново поканете още някои!
хехе[addsig]

Edno li4no mnenie!Ako si gei ne se pritesnqvai mnogo hora go otkrivat za sebesi i stavat istinski 6astlivi.No ako si povlian prqko ot horata koito te zaobikalqt ili go smqta6 za modno tova e naistina lo6o.A za spasenieto za koeto govorqt drugite posetiteli znai edno ot men 4el sam po tozi vapros a i sam govoril s dosta hora zanimava6tise s bogoslovie(profisionalno).Nikoi 4ovek nqma pravo da govori koi ste se spasi i koi nqma da se spasi,Bog si znae rabota i ste otsadi na vsekimu spravedlivo!Badi takav kakavto iska6 no na parvo mqsto badi dobar 4ovek.I ne se interesuvai kakvo govorqt horata za teb ti si svoboden da bade6 stasliv!A stastieto to e istinskata ni nagrada v tozi jivot.Ostavqm si i postata ako nqki iska da mi pi6e.bogoslovie@abv.bg

Quote:

Nikoi 4ovek nqma pravo da govori koi ste se spasi i koi nqma da se spasi,Bog si znae rabota i ste otsadi na vsekimu spravedlivo!Безспорно това е така, но когато един християнин се намира се намира в смъртна опасност, ние сме длъжни да му помогнем да ислезе от "тресевището" (както правят повечето посетители и администраторите, Бог да ги благослови!), а не да да го убеждаваме че всичко е наред, защото това няма да му е от полза, а само за врада.

Явно или съм старомоден или прекалено буквално разбирам Библията, та да немога да схвана това, че да си обратен и в същото време християние е нормално.Анонимният се опитва да ни внуши, че най-важното е да бъдеш щастлив човек.В греха ли?А, може би да си гей не е грях?[addsig]

Nikoi NE E vinoven za tova kakuv se e rodil!!! /Suvsem drug e vuprosut za modata i uvle4eniqta v sveta.../

/p.s. - e-mailut na anonimniq ne sushtestvuva.../

[ Това съобщение беше редактирано от: diogen on 2004-01-14 18:02 ]

e-mailut mi sa6testvuva i e (bogoslovie@abv.bg) Kazvam se Trifon i pod4ertavam 4e tova e li4no moeto mnenie po vaprosa.I vie ste v pravotosi da me kritikuvate.Zamen li4no da si gei e nesto normalno vapreki 4e az nesam.4ovek e svoboden da pravi vsi4ko stiga da ne pre4i na okolnite.I da ne zabravqme 4e Bog ste sloji vsi4ko na mqstotomu!I vseki sam ste ubere ploda na svoite dela.Az izrazqvam sobstvenoto si mnenie v edin otkrit forum!

Към Diogen,

"Nikoi NE E vinoven za tova kakuv se e rodil!!! /Suvsem drug e vuprosut za modata i uvle4eniqta v sveta.../"

Diogen, предния си постинг ти препоръчах да си четеш повече Библията. Хайде сега с твоя начин на мислене да честитим Новата Година и на другите типове 'християни' та да не вземат да се засегнат. В крайна сметка с какво са виновни. Те така са се родили:

ЧНГ на всички християнки проститутки!
ЧНГ на всички християни убийци!
ЧНГ на всички християни прелюбодейци!
ЧНГ на всички християни крадци!
ЧНГ на всички християни скотоложци!

Да им е честита новата година! Важното е да сте щасливи и радостни! Стойте по-далеч от Библията, че виж ви внесла вътрешна дисхармония и нарушила тъй радостното блаженство на живота ви. Нека свети Диоген и свети Трифон да бдят над щастливия ви живот през новата година! Ако пък случайно тази грозна съвест ви заговори и си позволи да смути радостния ви живот, то не търсете отговори в Писанието, но тези двама светци ще ви открехнат стига да публикувате вашите въпроси в отворен форум!

Айде, със здраве.....

Qvno az sam naru6il va6eto spokoistvie!Sorry!!!Pove4e nqma da vi obezpokoqvam.Az sam svobodomisle6t hristianin koito ne pasva na va6ite forumi.A ako iskate da razberete problema s homoseksualnite ne citiraite samo Bibliata a se zapoznaite s hristianskata bioetika.Tova e pove4e nqma da se vidim tuk!Sas zdrave i Bog da vi pazi!From Trifon!

Анонимни Трифоне,

Тези форуми са напълно свободни за християнски обсъждания, така че ако ти се имаш са свободомислещ, какво по-добре за теб да докажеш тезите си тук пред другите?

Проблема, който виждам в случая обаче е, че за да докажеш нещо на другите християни, трябва да използваш авторитет, който е такъв за всеки християнин, нали?

Дори и да изучим до основи християнската биоетика, пак няма тя да е този авторитет, който ще убеди истински останалите...[addsig]

Трифоне,

"Qvno az sam naru6il va6eto spokoistvie!Sorry!!!Pove4e nqma da vi obezpokoqvam."

- С какво, бе Трифоне си нарушил спокойствието ни?
==========
"Az sam svobodomisle6t hristianin koito ne pasva na va6ite forumi."

- Не, тук обърка посоката. Ето ти правилната: Ти не пасваш на учението на Библията!
=========
"A ako iskate da razberete problema s homoseksualnite ne citiraite samo Bibliata a se zapoznaite s hristianskata bioetika."

- Именно, нали вече честитихме новата година и на останалите типове 'християни'.
=============
"Tova e pove4e nqma da se vidim tuk!Sas zdrave i Bog da vi pazi!From Trifon!"

- Жалко Трифоне. Чети повече Библията!

eh... aman ot fanatici i farisei, koito UVI nqmat glava na ramenete si da OSMISLQ Bibliata, a ia 4ete robotizirano!!!
Jalko, 4e ste nesposobni na spor ili diskusiq, a umeete samo edno - da povtariate kato papagali zau4eni frazi, koito nqmat jivot za vas, no se gordeete, 4e ste gi naizustili!!! E - budete shtastlivi v religioznoto si blatцe, placikaite si se v 'hristiqnsko' celomudrie, zablujdavaite se kolko ste 'pravedni' i 'bogougodni'... Dokato edin den... /pro4eti prednia mi posting.../
Molq se Bog da NE vi sudi edin den spored kakto vie otsujdate vqrata na drugite...!!!

Sveti Diogen

[ Това съобщение беше редактирано от: diogen on 2004-01-15 16:45 ]

diogen,

Молитвата ти със сигурност няма да бъде послушана, защото Бог ЩЕ НИ съди и според нашите мерки спрямо другите. И това го казвам именно защото имам "глава на раменете си да осмислям Писанието".

Ако си мислиш, че заплашвайки ни с "един ден като..." ще ни убедиш да си мълчим и съгласяваме пред явните извращения в живота на ближния ни и да ги приемаме за нормални и угодни на Бога - то много се заблуждаваш.

Лесно е да наречеш някого фарисей и фанатик, когато самият ти си неграмотен и невеж спрямо Писанието - но както е писано "Людете ми гинат поради нямане знание" и "Заблуждавате се като не знаете Писанието нито Божията сила" тъй бих казал и аз - че живи умират тези дето не познават Словото Му, и то практически да го познават, не само папагалски наизустено (в което ни обвиняваш)...

И така ти, който не си фанатик и фарисей, а си "свободен" и имаш глава на раменете си и си осмислил по-добре от нас Библията - кажи ни моля те, какво е отношението на написаното в Библията спрямо хомосексуалността?

Просвещаващ се ИвоБГ[addsig]

Когато дойде религиозната свобода в началото на 90-те, всички християни много се радвахме, но сега се моля зя гонение което да очисти църквата от изметта.Чудя се много каде бяха тези "гей-християни" тогава?Много просто във време на гонение остава само истинското, а плявата изгаря.Сега всеки си слага етикета християнин и на лято всички дървета са зелени, но дойде ли зимата тогава?Споровете са напразни, многото говорене е труд на плътта.Ако искаме истината да се изяви тогава да се молим за пречистващо църквата гонение, тогава в мрака истинските звезди ще блеснат.
Поздрав[addsig]

Diogen,

Ето ги твоите приятели с ?глава на раменете?:

?24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог и ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -
25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.
26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.
27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.
28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,
29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба;
30 шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си,
31 безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви;
32 които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат.?

Ето Diogen,
Това Бог е приготвил за приятелите ти с ?глава на раменете?!ima razre6enie na tozi tvoi problem nameri si dvama smeli hristiani pa da go varjat tozi dyh na HOMOSEKSYALIZAM i da go izgoniat drygi meraci 6te ti doidat na glavata prosto ...koito tarsi namira...

хм, какво става тук, нещо пак се е размътила водата.... Не разбирам само защо постоянно трябва да се обиждате един друг. Това, че някой мисли по различен начин е повече от нормално, но със заплахи и враждебно отношение нещата не могат и няма да се оправят. Harry аз познавам християни, които определят себе си сега и като гейове, а тогава, през 90-те бяха едни от най-активните и послветени хора в църквата. Не си мисли, че са станали гейове сега защото няма гонение и няма какво интересно да правят.

Здравей анонимен гей! Пиша ти, за да ти кажа, че ти можеш да бъдеш християнин. Пиша ти, за да знаеш, че има Един Жив Бог, който е сътворил Небето и земята и всичко, що има в тях, а също и теб. Той върши чудеса и днес. Пиша ти, за да те уверя, че две прободени ръце се протягат към теб сега с любов и устните Му все още казват с милост, власт и СИЛА: [B]Ела при Мен, ти, който си отруден и обременен и АЗ ще ти дам мир на душата! Познай Ме и Аз ще те направя свободен от всеки твой проблем, от всеки твой товар, от всяка твоя грижа и каша, която си забъркал. Дойдох на земята в плът заради всички като теб. Дойдох, за да ти дам живот и то изобилен. Дойдох, за да ти кажа, че ти си скъпоценен за Мен. Обичам те с цялото Си сърце. Затова умрях за теб, за да живееш свободен от греха, за Моя слава. Ела при Мен - Исус, твоя Господ![/B]

Ето как можеш да бъдеш свободен: Застани на колене и бъди искрен с Него! Кажи на Исус всичко. О, не бой се! От Него ще получиш изцеление, свобода, мир, пълно разбиране и утеха! Бог не е като нас, хората. Направил ни е по Свой образ и подобие, но съвсем не е подобен на нас. Той е Всемогъщ, Свят и те обича. Не само иска, но МОЖЕ да те освободи от всичко. Не само иска, но МОЖЕ да ти отговори на всеки въпрос. Само Го потърси. Само Го помоли. Само си задай въпросите на Него. Просто Му кажи: [B]Идвам при Теб такъв, какъвто съм и Ти давам всичко, което съм. Прости ми греха. Влез в сърцето ми! Ела в сърцето ми, Исусе! Бъди мой Господ! Царувай в живота ми завинаги.[/B]

Ако ходиш на църква, но все още си вързан от грях, пиша ти, за да ти кажа, че ходенето на църква не може да те спаси, но Исус може. Иди при Него! Пиша ти, за да ти кажа, че хората не могат да те спасят, но Исус може. Просто го потърси с цялото си сърце, с всичкия си ум и с всичката си сила - Той е обещал да бъде намерен от теб, а Той не може да лъже. Ако в сърцето ти не царува Неговият свят мир, който ничий ум не може да схване, просто иди при Исус! Застани на колене, братко, и бъди искрен. Така или иначе, Той е Бог и знае всичко. Обаче има нужда от твоята покана, за да влезе в сърцето ти. Направи го сега. Не чакай утре! Днес е спасителен ден. [B]Извикай към Мен, казва Господ, и Аз ще ти отговоря, и ще ти открия велики и тайни неща, които не знаеш. [/B]Дерзай![addsig]

Mnogo blagodaria za dulgata recepta! Znam, 4e tia e universalna! NO...prilagal sum ia mnogo puti...i se okaza, 4e ne 'pomaga' v moia slu4ia!!! Okaza se, 4e sum priel Gospod Isus Hristos za svoi li4en Spasitel i...Toi do den dneshen, ve4e pove4e ot 10 godini, ne me e osudil za naklonnostite mi!... Kolkoto i az samia da sum se izmu4val...
Budi blagosloven!!!

Здравей Диоген! Естествено, че ако ти избираш да бъдеш гей, ВМЕСТО Исус Христос да бъде ГОСПОД на твоя живот, Той ще уважи твоята воля. Сам Бог ти е дал свободната воля и Той ти позволява да бъде различна от Неговата - Той е Бог Всемогъщи! Обаче не смей да изопачаваш образа Му, като твърдиш, че Бог одобрява твоите слабости - Той не е такъв! Не е! Ако ти се опитваш да убедиш тук някого, че е възможно да бъдеш ЕДНОВРЕМЕННО гей и Христов слуга, губиш си времето. Бог не е такъв! Просто не е такъв! Бог е Свят и Ревнив Бог!

Адът е реално място! Там ще има и хора, които са приели Исус за Спасител, но не са Го зачитали като Господар. Ти приел ли си Го за Господ на живота си? Общуваш ли с Него? Когато стоиш пред избор, Той ли взема решението, или ти си поел нещата в свои ръце? Не се заблуждавай, приятелю! Бог е Жив и Свят, Всесилен и Милостив, Всемогъщ и Справедлив, и адът е напълно реално място.

Как си представяш, че Бог ни съди? Защо мислиш, че си се измъчвал, ако Бог не те е осъждал за слабостите ти? Не се заблуждавай! Истината е, че Бог Святият Дух е тук сега (от близо 2000 години) и обвинява света (и теб) за грях, за правда и за съдба - Той те кара да се чувстваш неудобно в греха си, защото Бог е Свят. Трябва да избереш - Него, или греха! Не Му изопачавай образа! Не търси оправдание за греха си! Призови Исус Христос не само като Спасител, но и като Господар на живота си! Само тогава ще имаш мир! Фактът, че Бог ми влага в сърцето товар за теб показва, че Той се интересува от теб, обича те и те чака. Има надежда за бъдещето ти - Неговата ръка все още се протяга към теб...

Внимавай! Божият Дух няма ВЕЧНО да се бори с теб, за да те убеждава, че Бог не е такъв, какъвто си мислиш. Ако ти продължиш да държиш на своята воля повече, отколкото на Неговата, Бог ще те остави да получиш жадуваното от сърцето ти, заедно с мършавост на душата ти. Пак ти напомням: Адът е напълно реално място! Бъди мъдър според Божиите стандарти! Не си играй игрички с вечността! Тук не става дума за религия и ходене или неходене на църква, а за това къде ще отидеш след като тялото ти остане два метра под земята. Къде всъщност искаш да прекараш вечността? Когато си се родил, майка ти и баща ти са взели решението вместо теб, но сега изборът е твой - ти решаваш!

Приеми Исус Христос за Господар на живота си и Му предай ВСЯКО свое желание. Той иска цялото ти сърце, всичката ти сила и целия ти ум, и те уверявам, че не се задоволява с по-малко от това: Той е Ревнив и Свят Бог. Моля Го да те докосне... Ако искаш, пиши ми на и-мейла, или в лично съобщение.[addsig]

Христос не би се обяснявал много в този случай. Би попитал човека: искаш ли да си свободен и ако отговорът е да,в следващия миг извратеният хомосексуален бяс би бил изхвърлен. А ние се обясняваме ,обясняваме , но съм забелязал,винаги е така -където силата е малко,думите са много! Не ви обвинявам, аз самият едва ли бих успял да го изхвъля ,на скоро доста по малък "клас" не успях да изгоня. Просто се опитвам да ви накарам да се замислите! Апостолите не наблягаха на говоренето, а на силата.Те знаеха че са във война ,а за война трябва сила! Поздрави !

[ Това съобщение беше редактирано от: Stay on 2004-02-05 04:41 ]

Diogen,

казваш следното:
"Okaza se, 4e sum priel Gospod Isus Hristos za svoi li4en Spasitel i...Toi do den dneshen, ve4e pove4e ot 10 godini, ne me e osudil za naklonnostite mi!..."

Същия Исус Христос, който хвърля гейовете в ада във времето на Новия Завет е същия Исус Христос, който заповяда да ги избиват в Стария Завет! Глупости от рода, че вече 10 години си практикуващ гей, а Христос ти е личен спасител ще ги разправяш на прегорялата си съвест. А ето и една новина за прегорялата ти съвест: Христос отдавна е осъдил наклонностите ти(!) - как да разбереш ли? Ти си предаден да вършиш всичката тая мерзост - "Затова, според страстите на сърцата им, Бог и ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях"

Якоб, хареса ми как го каза ! Истината звучи много добре, независимо колко ''нехуманна'' изглежда ! Поздрав!

Имам чувството, че някои хора тук са загубили такт и пропагандират всичко друго ама не и библейското християнство!!!

Къде и кога Христос е хвърлял гейовете в ада във времето на Новия Завет Jacob??? За стихове от Библията говориш или за хилядите гейове избити от Хитлер? Ако е второто значи Хитлер самият е божий наместник, осъществител на волята и плана на Бога????

Изобщо как си мислите че ще свидетелствате не някой "извратен" гей с тези думи и той ще ви послуша и ще се объне към Бога? Stay дори признава безсилието си да гони "по-невредни" вредители а говори за силата на Апостолите??? Абе какво да ви кажа, изумен съм от глупостта на изписаното тук....

Виж сега анонимен умнико. Първо нямаш си и понятие от Библейско християнство, защото разликата между Библейско християнство и твоето християнство е огромна. Хвърляш на посоки плиткоумните си коментари без дори да обясниш, какво е Библейско християнство. Така че обясни пред всички, какво е Библейско християнство и как то подкрепя гейовете? Очаквам глупоста ти да блесне пред всички в най-скоро време.

На въпроса, кога Исус е хвърлял гейове в ада по времето на Новия Завет отговора е: Исус никога не е спирал! Тук отново блесва на показ невежеството ти пред останалите членове на този сайт. А дали Хитлер е осъществил Божия план, тук празноглавието ти стига до кулминация. Но тук няма да ти дам отговор, защото и без това си отровен от невежество. Няма да ме разбереш.
===========
"Изобщо как си мислите че ще свидетелствате не някой "извратен" гей с тези думи и той ще ви послуша и ще се объне към Бога?"

Ей тук изтреба всичката риба. Тук анонимния умник взе работата на Бога. Това е което проповядва неговото-анонимно библейско християнство: Не Бог, а анонимкото спасява. Не Бог, а анонимкото решава, кой да бъде спасен и кой хвърлен в ада.
==============
"Абе какво да ви кажа, изумен съм от глупостта на изписаното тук...."

Ти си въплатена в плът глупост.

Здравей анонимен гей!

Помислих, че Диоген и ти сте един и същи човек, но вчера научих, че ти си друг. Къде ?изчезна?? Вярвам, че един ден ще прочетеш това, което имам да ти кажа. Ако не, Бог ще ти прати друг да ти говори същото нещо. Аз познавам само духовни хомосексуалисти. Всеки път, когато съм обиквала похвалата от човеци повече от Божията, и аз съм марширувала ?гордо? в техните редици. Хората, които най-много бръчат носовете си, като стане дума за гейове, не знаят, че смрад се разнася от тях - духовна воня, от която на Бог Му се повръща... Това са хората, които се покланят на други хора, без дори да го осъзнават (от опит говоря!). Те са заменили Бог с идол - с някой съвсем подобен на тях. Така са изкривили образа Му, че златното теле е нищо пред оня идол, на който те се кланят. Бог ненавижда идолите с цялото Си сърце!

Обаче освен духовния, Той мрази и физическия хомосексуализъм, знай това!

Чета, че вече имало на запад деноминации за хомосексуалисти, които обичат Исус и косата ми настръхва... Чел ли си някога тая Дума: Мнозина ще Ми рекат: Господи, Господи, не в Твое име правихме ние еди какво си?! И Исус казва: Махнете се от Мен, вие, които вършите беззаконие! Не ви познавам! Теб Исус познава ли те? Не искам да бъдеш сред онази тълпа, която ще чуе тези ужасни думи в оня ден ? Бог не иска това за никого! В Откровение пише, че има САТАНИНСКИ СИНАГОГИ, които наричат себе си юдеи, НО НЕ СА! Това са подобни на тази ?деноминации?. Не се заблуждавай! Дали е насочена към мъж, или жена, похотта си е похот. Има хора, които крият своята похот зад свещените стени на брака. Мислите ли, че Бог може да бъде заблуден?! За глупак ли Го смятате?! Не се лъжете! Бог не е за подиграване! Бъди ревностен да се покаеш, докато още имаш тази възможност. Не се бави!

Чел ли си, че оня, който люби Бога ВЪРШИ Неговата воля, не своята?! Някой тук беше написал, че в Библията нямало заповед: Не гействай! Приятелю, има такава заповед, и още как! Обаче Библията не е обикновена Книга! Тя се чете със сърцето и само Святият Дух може да ти открие тайните на Бог, които са скрити в Нея! Да ме убеждаваш, че Бог обича хомосексуализма ще има такъв успех, колкото някой канибал да дойде и да ми размахва стиха: Който не яде от плътта Ми и не пие от кръвта Ми, няма дял с Мене, като се опитва да ме убеждава, че Исус одобрява кулинарните му предпочитания. Това ли пише?! Засрамете се! Бог ви е предал на срамотни страсти, защото за това копнеят сърцата ви! Той много добре чува, когато викаш в ушите Му: Освободи ме! Не искам да съм такъв! Обаче сърцето ти Му крещи по-силно: На мен ми харесва да бъда гей. Няма ли начин да имам и Теб, и това? Така съвестта ми ще е ?чиста?, а тялото ще се радва на греха... (да не бъде!)

Исус каза, че ако ти не се отречеш от себе си, не можеш да бъдеш Негов ученик. Не ми обяснявай колко Го обичаш, след като Го разпъваш всеки ден отново и отново! Не ми казвай, че обичаш Господаря! Той е Свят! Ако беше невъзможно да се стремим и постигаме святост, Бог не би ни го заповядал. Ако беше невъзможно да се съразпнеш с Исус, Бог не би ни го заповядал. Ти не си по-горен от Учителя! Не смей да изопачаваш образа на Господаря!

Това, че в църквите си видял разврат, фарисейщина и мерзости, не оправдава греха ти! Знаеш го! Такива неща имаше и по времето на Исус! Когато застанеш пред Господаря в оня ден, ще отговаряш как ти си стоял пред Него, а не как брат ти и сестра ти са го правили! Имаш всичко, което ти е нужно и за живота, и за благочестието! Наполеон е карал войниците си да изгарят мостовете зад себе си, за да знаят, че или ще победят, или ще умрат. Колко повече ти трябва да изгориш всеки мост към твоето минало заради Господаря от Назарет?! Съпротивлявай се на дявола! Не му се давай! Никой не ти е обещавал никога да бъде лесно! Но е възможно! Чрез Оня, който ни подкрепява! Възможно е! Знам това от опит! Исус Христос е същият вчера, днес и завинаги! Докато дишаш, има надежда за теб. Не се бави! Покай се!

Firebird, видях бисер сред мъртвешки кости. За мен е чест да се бия с дявола рамо до рамо с теб под знамето на Еова Нисий! Дай своя Исаак на Исус и нощем сълзите ти ще са различни. Не казвам, че няма да ги има, но тогава ще плачеш само за брата си, чиято душа погива. Ще викаш към Господаря за него и ще се биеш с демоните. Тези сълзи са блажени, не са човешки. Бог и сега търси съдове, чрез които да плаче за погиващите. Някой умрял за себе си... Не е лесно, обаче си струва. Благодаря на Бог, че те има, братко!

П. С. Ще се боря моята тълпа да е по-голяма горе, както и усмивката ми [addsig]

Анонимния маи е доста запознат с фюрера, наскоро разбрах нещо интерестно.

Хитлер е имал планове, и го е говорил публично, за създаваме на Европеиска общност, Европеиска валута, Европеиски земеделски фонд, но за съжаление доидоха янките и казаците и му попречиха, иначе вече отдавна да бяхме вече в ес [addsig]

Анонимни гейве,Исус не е хвърлил никого от вашите в ада,може би защото по неговото време те бяха изтребени с камъни/според стария завет/, а ако е имало все пак такива в Израел,то със сигурност са се криели здравата..Защото а се покажат,а бой.Така бе в стария завет и въобще нямаше любов към тях,уважение към правото им уж на избор и тем подобни глупости.Един пък ни убеждава че приел Исус и Той не го осъждал...Приел си -другия път Исус...Приел си некакъв демон и нищо друго.Ясно си пише в Библията ,че мястото на педерасите ще е в ада..Все едно тия искат да ни убедят--ми не може ли пък Исус да бъде гей....Мерзост,голяма мерзост.Не,не може..Няма никакъв начин,никакъв шанс.......

Goliamo murtvilo ot dosta vreme po temata...
Da razbiram li, 4e "Pobedihme"?
hahaha - maitapia se, razbirase!

Защо сарбят те пръстите да пишеш ли?
Аз нещо не мога да се разбера с хората от вашта порода...Просто много от вас сте доста самотни и комплексирани...няма как да се достигне...Преди ги мразех хомосексуалистите, но сега само ги съжалявам, между тях има много свесни хора с нежни души, ама всичко отиде зян...Айде със здраве.

Тази тема е стара но важна. На последък слушах серия от радио програми със бивш хомосексуален които е победил в битката за душата си. Това тук не е пропаганда а отправена ръка. Аз мисля си струва борбата да продължава. Става дума за христианския певец Dennis Jernigan които в момента е женен с 9 деца. В първата програма Time to Get Honest (Day 1) има дори много хубави песни. Особено тази This is my destiny е на път да стане моя любима, няколко пъти съм превъртал програмата за да я чуя. Искрено се надявам да служат за насърчение тези програми. Те не са задължително платени ако не ги зареждаш mp3 формат

This is My Destiny: Guests : Dennis Jernigan

Прочетох внимателно цялата тема. Наистина малко християни имат истинско разбиране относно проблемите на хомосексуалните хора и могат да им предложат реална помощ. Те много добре знаят стиховете в Библиите си, които осъждат хомосексуализма. Това, което не знаят е как да се справят с проблема си. Може би хора, преборили се по някакъв начин със същия проблем биха могли да помогнат повече. Не мисля, че решението да подтискаш цял живот сексуалността си е най-доброто. Дали ще я подтискаш и ще пожелаваш само тайно забраненото или ще я упражняваш е все едно според Матей 5:28. Освен това тая история с подтискането на желанията и непрекъснатата борба с чувство за вина е една ужасна горчива агония, която може да доведе всеки до пълно отчаяние.

Освен това, както един от споделилите историята си гейове разказва, рано или късно на човек му избиват чивиите и спира да му пука. Сещам се за случая с Робъртс Лиардън. Явно и на него са му избили чивиите...


[ Това съобщение беше редактирано от: Peacemaker on 2004-10-15 17:35 ]

Мюнцер;
Ако ти се занимава можели да направим връзка през DC+ и да ни пратиш някоя МП3.
Dennis Jernigan е непознат за местните фрее сървари, или да ми качиш на меила нещо?

Peacemaker
Quote:
Освен това тая история с подтискането на желанията и непрекъснатата борба с чувство за вина е една ужасна горчива агония, която може да доведе всеки до пълно отчаяние.


Това не са желания, няма "желание" за противоестественни неща, нарича се демонична похот и заблуда от нечестивият.[addsig]

Относно отговор на ПЕТЪР:
"chris, Великата инквизиция е пипала доста леко в сравнение с Божието слово, което е:
Когато проблема е толкова ясно определен, няма нужда от диагноза, а направо от епикриза. Проблема е ясен,кaкво да му диогнозираме. Има проблем има решение в Христос ...."
БРАВО ПЕШО, Напълно съм съгласен с тебе!!! Решението на този дребен проблем в Господа е много просто ! Не е лесно, но пък е чудесно....

[ Това съобщение беше редактирано от: supervisor on 2004-12-06 10:45 ]

И какво е решението на този дребен проблем според тебе? Гейовете на сапун, така ли?

Има ли църква в Блъгария, която има отношение по темата за хомосексуализма, готова е да помогне на такива хора?

Бихте ли пуснали открит гей на богослужение във вашата църква?

А ако се окаже, че един от дългогодишните служители в църквата е гей, какво правим?!

Няма смисъл пак да се започва, пак няма да стигне до никъде....ако имаш конкретен проблем казвай, иначе няма смисъл....


Явно трябва да има някакво благоприличие. Не може като епископалните да назначиш човек който има открити извън брачни /било то с мъж или жена/ сексуални взаимоотношения за епископ. Това е безобразие. А хомосексуалните бракове няма да се легализират в Америка скоро, да не говорим за България.[ Това съобщение беше редактирано от: Ilian on 2005-01-28 10:29 ][ Това съобщение беше редактирано от: peter on 2005-01-28 10:52 ]

Бе таз тема от де се пръкна пак тука? Не си спомням да съм писал по нея но ето няколко тъпи въпроса зададени от chris, на които давам бърз отговор:

Quote:
И какво е решението на този дребен проблем според тебе? Гейовете на сапун, така ли?О, не на сапун, а на факла в огненото езеро и то завинаги.

Quote:
Има ли църква в Блъгария, която има отношение по темата за хомосексуализма, готова е да помогне на такива хора?В БлЪгария може и да има може и да няма, не знам. За България виж, мога да кажа нещо. Значи какво да им се помага повече освен: Покайте се от този отвратителен, мерзостен, извратен, страховит грях и ще имате шанс за живот, стойте в него и ще си останете мъртви. Няма гей-християнин.

Quote:
Бихте ли пуснали открит гей на богослужение във вашата църква?Не.

Quote:
А ако се окаже, че един от дългогодишните служители в църквата е гей, какво правим?!Процедурата в Мат.18:15-18

Благодаря за навременната реакция, наистина бях забравил какво съм питал миналата година по това време!

Отговорите те са показателни за това колко си далече от същността на вярата. Исус не стря никой да дойде до Него, дори най-големия грешник. Един хомосекксуален би трябвало да има право да влезе в църква, щом би имал право да застане пред Христос!


Да де, ама как ще влезе в църквата е въпроса - напред или назад. Има ли желание да се освободи от таз гнусотия. Исус казваше "ИДИ СИ И НЕ СЪГРЕШАВАЙ" в Божието царство педали няма! Това е грях който заслужава най-тежкото наказание!

Рим. 1:27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.

Лев. 18:22 С мъжки пол да не легнеш както с жена - това е гнусота.

а ето ти и по-красноречив стих за това какво Бог мисли за педерастите и лизбийките

Лев. 20:13 Ако някой мъж легне с мъжи пол, както се лежи с жена, и двамата са извършили гнусота; непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях.

ясно и просто

[addsig]

[ Това съобщение беше редактирано от: daneff on 2005-01-29 22:54 ]

Може ли гейове да бъдат християни?

Не. Хората могат да бъдат ИЛИ гейове ИЛИ християни. Но и двете зaедно не!!!
По-горе посоченият педераст не търси поправление и изцеление от Господ, а да бъде приет от християните, а вероятно по-късно ще предложи и църковно гейпарти (събрание на педерасти) в църквата.

Божият закон е категоричен: смъртна присъда за педерастите, които неискат да се покаят и отрекат от тази мерзост.

Лев. 20:13 Ако някой мъж легне с мъжи пол, както се лежи с жена, и двамата са извършили гнусота; непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях.

Не виждам какво има да се обсъждаме. Исус Христос заповядва смърътна присъда.

Quote:

Отговорите те са показателни за това колко си далече от същността на вярата.Крис, от това разбирам колко въобще си далеч от Бога и от Божият закон. Моля те прочети Библията и престани да пишеш глупости.

Quote:

Един хомосекксуален би трябвало да има право да влезе в църква, щом би имал право да застане пред Христос!Какво ще прави един педераст пред Христос,ако въобще може да застане там??? С какво прославя Божието име???? Прочети историята за Лот и града Содом. Там пише какво се случи, когато педерастите искаха да застанат пред БОГА.

Quote:
Какво ще прави един педераст пред Христос,ако въобще може да застане там??? С какво прославя Божието име????Наистина какво ще прави един "грешник" пред Бога? Как въобще може да застане там!?

Страхотни сте, жал ми е че обсъждате "дълбоки" теми, а пишете такива неща....

Излиза че един грешник не може да застане пред Христос, както примерно жената, която всички замеряха с камъни. Явно Христос в който вярвате нещо се е променил и е развил нетърпимост към грешниците.

Църковни люде, хвърляйте камъни по грешниците, кълнете ги....стойте сами в празните си църкви....

Искам да ти цитирам постин от същият форум.

Quote:

Хомосексуалист като случаен посетител в Църквата е едно. Хомосексуалист като член на Църквата е съвсем друго. Дори когато е само посетител, трябва да му се говори против греха и да се настоява за неговото покаяние. А също да му се казва, че преди да се е покаял, всъщност няма спасение и не е част от Тялото на Христос, независимо какви самозаблуди си има.

Това е истинската любов.
Крис отговори ми ясно: За каква църква говорим: Която да приеме педерасите такива каквито са ИЛИ църква в която ПОКАЯЛИТЕ СЕ да растат като християни.

ПОНЯТИЕ - ХРИСТИЯНИН - ПЕДЕРАСТ НЯМА !!!!!!!!!!!!!!!!!

крис ти за кво приемане говориш, трябва да се изясняваш. Ние тук говорим за покаяние на педераста и обръщането му към Христос, изцеляване на поведението му, на мисленето му, на мозъка, а не да си остане педал в ц-та. Ти казваш да го приемем, ама защо спираш тук, би трябвало да продължиш, с нещо от рода - ако не се покае от педалските си наклонности - прав му път към ада.[addsig]

Започвам с приемането, не спирам с него. При положение че хомосексуални няма да бъдат въобще допуснати да влязат в църквата за каква промяна говорим?

Не говорим за промяна. Говорим за връщане към Ранната Църква.

Linda and Elli at their covenant service

Metropolitan Community Church of Toronto Same-Sex Marriages

Eто ти Крис няколко линка да ги видиш нашите хубавци как се женят-разжегват. Как мислиш, как Бог гледа на тях? имайки предвид

Лев. 20:13 Ако някой мъж легне с мъжи пол, както се лежи с жена, и двамата са извършили гнусота; непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях.[addsig]

Zarekoh se, che ne vijdam smisul ot praznite prikazki na naduti samopomazali se "glashatai" na Bojieto slovo...i...blizo godina dori bqh zabravil za vashia sait...
Vlizam i...kakvo da vidq... - NIKAKVO razvitie, nikakvo pomrudvane...
Moje bi sled oshte godina nqkoi shte se e nauchil da priema horata, takiva, kakvito Gospod gi e suzdal!!! Pozvolete Mu da znae kogo i kakuv e suzdal po-dobre ot vas i...ha se sprete da ste mu samozvani advokati!!!
Priqtno kriakane v blatoto...

[ Това съобщение беше редактирано от: diogen on 2005-02-09 17:13 ]

P.S. A koito znae tochno kakvo se e sluchilo s Roberts Liardan - MOLIA pratete mi link v lichna belejka... /ako durjite moje i tuk.../ A nai-dobre na e-mail, ako ima takava opcia!

И аз както виждам diogen ти си си стъпил на пътечката към ада и бодро крачиш натам, без да желаеш да се върнеш. Разбираме, че не си се сетил да посетиш сайта, защото докато тук изучаваме Божието Слово, ти изучаваш други сайтове с голи батковци... И като гледам така пътеката става все по-стръмна...

Quote:
Moje bi sled oshte godina nqkoi shte se e nauchil da priema horata, takiva, kakvito Gospod gi e suzdalГоспод не е създал двама адамовци в началото (или когато и да е) един за друг. Просто няма как да приемем факта двама мъже да се цункат и да се ... не знам къде, защото няма направен орган за тази работа като при жената. Сигурно Бог е забравил?! Не мисля.

Краят на пътеката идва... Аха да се хлъзнеш... Със сигурност ще се хлъзнеш много сериозно и окончателно, като му дойде времето...

Хайде да дам и един стих от една книга, която ти мразиш от дъното на душата си:
"Защото, ето, иде денят, който ще гори като пещ;
И всичките горделиви, и всички, които вършат нечестие, ще бъдат плява.
И тоя ден, който иде, ще ги изгори,
Казва Господ на Силите,
Та няма да им остави ни корен ни клонче."
Малахия 4:1[addsig]

Диоген,

вместо да даваш квалификации кажи ти дали с нещо си се променил и до къде си стигнал. Защото отношението на Бог към гейовете не се е променило. Така, че не очаквай и ние да се променим в това. Ти по-далеко от бъчвата в която си можеш ли да погледнеш?[addsig]

Слушай, Анонимен. Дълго се колебах дали да ти напиша това (около десет секунди, а това за мен е дълго време). Искаш ли да те запиша в светата литургия като "Анонимният от интернет". Презвитерят ще прочете името ти, а с него ще се помолят за теб и съслужителите, и цялата енория (ние така правим). Това не те обвързва с нищо, стига искреното ти желание да се помолим за теб, ние за Кобурготския се молим, без на него, вероятно, да му пука, а колко повече за тебе.
Искам само да знам дали водното ти кръщение е в " името на Отца, Сина и Светия Дух".
С обич: Светльо Ангелов


"... зная твоите дела: ти не си ни студен, ни горещ; о, дано да беше студен или горещ! Така, понеже си хладък, и нито горещ, нито студен, ще те изплюя от устата Си. Защото казваш: богат съм, разбогатях и от нищо не се нуждая..." Апокалипсис 3:14-17


[ Това съобщение беше редактирано от: portos on 2005-02-12 09:03 ]

Тази тема продължава в:
Може ли гейовете да бъдат християни? - 2[addsig]